Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

ASML Holding NL0010273215

Laatste koers (eur)

835,900
  • Verschill

    +24,500 +3,02%
  • Volume

    434.464 Gem. (3M) 552,7K
  • Bied

    835,400  
  • Laat

    838,000  
+ Toevoegen aan watchlist

ASML 2018

10.068 Posts
Pagina: «« 1 ... 68 69 70 71 72 ... 504 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 9 februari 2018 16:42
    is de mafketel van een SNSN weer terug?

    Elke keer komt hij weer terug om een 'top' te signaleren.
    Hij is nu al 124x uitgeluld, en dan verdwijnt hij weer tot de volgende correctie, om weer een top te callen haha!
  2. [verwijderd] 9 februari 2018 16:49
    Ik zie het Wilbar, dalen dan maar? Zou wel logisch zijn met een veel hogere winst in 2018 en een chipindustrie die staat te springen om de nieuwe machines. Het is logisch dat alles naar beneden knalt, omdat de Amerikaanse 10 jaarse 2/10 omhoog gegaan is. De rally is gewoon onvermijdbaar en laten we hopen dat ie nu begonnen is.
  3. NycInvest 9 februari 2018 17:30
    quote:

    MJansen schreef op 9 februari 2018 16:42:

    is de mafketel van een SNSN weer terug?

    Elke keer komt hij weer terug om een 'top' te signaleren.
    Hij is nu al 124x uitgeluld, en dan verdwijnt hij weer tot de volgende correctie, om weer een top te callen haha!
    Tot nu toe, heeft hij de laatste 2 weken iedere keer gelijk gekregen. Helaas voor ons.
  4. [verwijderd] 9 februari 2018 18:14
    En het geneuzel gaat maar door op CNBC. Hoe kan een markt herstellen, wanneer Soros' zender zoveel bagger uitkraamt. 5 Man die negatief zijn en ondertussen promoten ze de aandelen die ze zelf gekocht hebben. Het is om ziek van te worden. Het bewijs: CNBC gaat naar de reclame, de Nasdaq maakt 0.4% goed in 1 minuut. Nu beginnen ze weer en er is weer 0.4% af. SOROS GO KILL YOURSELF!
  5. [verwijderd] 9 februari 2018 18:54
    quote:

    SNSN schreef op 9 februari 2018 13:42:

    [...]

    On longer horizons --> the stock is testing 'soft' support at ~148 (read just above)

    The targets are (read old posts):

    - the next target is ~145
    - the 'final target' is ~142

    Don't forget the PHLX Semiconductor Sector Index (closed at 1218.66) is forming lower 'low', breaking the 'last mt-support' at ~1227.85

    Good luck
    Ok, the stock has (almost) hit the 'next target' ~145 (it's just a matter of time to remove 'olmost').

    Actually we have just 'business as usual' --> the stock just follows (objective) company fundamentals & market dynamics.

    As an 'investment fund', the stock is still highly overpriced (P/E > 30). Above ~120 it's just a playground for mid-size prof specs.

    Just for those like long-term FA --> just don't forget that any further IR-rising (necessary Fed's policy on a 'short end'), would result in FI on a 'long-end' (corp. bonds in particular) providing almost the same yield as a 'good stock', but at a 'much lower risk'. It's just about the 'risk-return' trade-off optimization, nothing more. So far, the P/E ratio for an 'extremely good stock' (let's say, like 'asml') must go down seriously to be able to compete with FI corps. Take into account that the 'state' would also need to borrow at higher rates (compensating 'losses' due to recent 'tax cut' of ~1.5 bln). So, one can expect some kind of 'competitions' (between states and corps, which also will need to borrow at higher rates, paying higher IR as almost all corp. bonds have 'variable rates'). But, don't worry, it's just one dimension of a complex 'multi-dimensional' picture.

    For those like just TA --> the 'final target' (for current story) is ~142 (the s-zone ~143-141 - read our posts from last Oct-Nov).

    As for the PHLX Semiconductor Sector Index, if the mt-support is (definitely) broken --> the prob is high the current 'tech bubble' will burst --> getting first (though weak) support at ~1126.40.

    As for the 'aex' market, the (weak) s-zone is just around ~505.

    Good weekend everybody. Just do take care.

  6. [verwijderd] 9 februari 2018 19:30
    Voor degene die een iets langere ASML-visie hebben dan de day-traders (zoals SNSN):

    Huidige P/E = 147.20 / 4.93 = 30
    Verwachtte EPS (2018) ~7 => P/E = 147.2 / 7 = 21
    Verwachtte EPS (2019) ~8.5 => P/E = 147.2 / 8.5 = 17
    Verwachtte EPS (2020) ~10 => P/E = 147.2 / 10 = 15

    Dus wie weet zijn/komen er wel investeerders in 2018 die de huidige koers best aantrekkelijk vinden....

    Voor hen die het interessant vinden te zien waar de revenue en winstgroei in 2018 en daarna vandaan komt zie hier GlobalFoundries' state-of-the-art EUV Fab in opbouw:
    www.extremetech.com/computing/263286-...

    Veel investeringswijsheid.....

    EUV
  7. Gastone 9 februari 2018 20:27
    @EUV, je vergeet de EPS contant te maken. Die rente is juist waar het hier om draait. Als de rente stijgt dan daalt de verwachte winst in de toekomst en dus ook de koers.
  8. [verwijderd] 9 februari 2018 20:32
    @Gastone, welke rente, de rente op de 10 jarige US is dalende, dat vergeet je. Btw. De ASML machines worden voouit betaald door de klant, dus ik weet niet wat je punt nu eigenlijk is?
  9. Gastone 9 februari 2018 20:40
    Deze daling zou in gang zijn gezet mede door de vrees dat er een 4e verhoging vanuit de FED zou komen. US 10Y liep eerst verder op. De vrees voor rentestijging was dus al voldoende om lagere aandelenkoersen te rechtvaardigen. Het is natuurlijk altijd de vraag welke rente je moet nemen om de winsten contant te maken. Is alleen als aanvulling bedoeld op het stukje van EUV hierboven.

    Drie forums is inderdaad een succes. Nu kun je op 3 plaatsen dezelfde 'info' lezen!
  10. forum rang 10 voda 9 februari 2018 21:07
    ASML creëert ruim 500 banen en krijgt in ruil $ 20 mln

    Chipmachineproducent ASML krijgt circa $ 20 mln van Amerikaanse overheden, in ruil voor nieuwe investeringen in de Amerikaanse deelstaat Connecticut en het creëren van meer dan 500 nieuwe banen.

    Chipmachineproducent ASML uit Veldhoven is wereldwijd marktleider. Het concern boekte vorig jaar een omzet van € 9 mrd. In Wilton, bij New York, profiteert men ook van de explosieve groei van het concern.foto: Bart van Overbeeke / Hollandse Hoogte

    ASML investeert fors in de uitbreiding van een Amerikaanse vestiging in Wilton, nabij New York. Daar werken al 1222 mensen voor het Brabantse concern en daar komen de komende acht jaar nog eens 524 nieuwe arbeidsplaatsen bij, zo is het plan. De wereldwijd succesvolle maker van chipmachines is van plan er zo’n $ 100 mln te investeren in extra productie, in (extra) onderzoek en ontwikkeling, in een parkeergarage met 770 nieuwe parkeerplaatsen en in nieuwe cleanrooms en kantoorruimte. De eerste werkzaamheden beginnen nog deze maand.

    Gouverneur Dannell Malloy van de staat Connecticut maakte donderdag vol trots de expansieplannen van ASML in Wilton bekend. Het Eindhovens Dagblad publiceerde er in Nederland als eerste over. De gouverneur zei erg blij te zijn met de goed-betaalde en hoog-gekwalificeerde banen die ASML gaat creëren.

    Explosieve groei
    Evenals in Veldhoven maakt ASML in de Verenigde Staten een explosieve groei door. De Nederlandse chipmachineproducent, die wereldwijd een marktaandeel heeft van meer dan 80%, boekte vorig jaar een recordomzet van € 9 mrd en een winst van € 2,1 mrd.

    ASML nam in 2001 de Silicon Valley Group over en herdoopte het bedrijf in ASML Wilton. De afspraken tussen de lokale vestiging van ASML en het bestuur van de deelstaat zijn vastgelegd in een intentieverklaring. Als de chipmachineproducent die nakomt, krijgt het bedrijf $ 14 mln van de deelstaat. Daar komt dan nog eens een bedrag van circa $ 6 mln aan belastingvoordelen bij.

    Strijd om banen
    Veel Amerikaanse lokale en regionale overheden proberen (buitenlandse) bedrijven met belastingvoordelen, goedkope grond en giften te overreden zich in hun regio te vestigen. Dat leidt vaak tot een intense concurrentiestrijd tussen regio's, die allemaal uit zijn op nieuwe banen, het liefst nog hooggeschoold ook.

    Ook andere Nederlandse bedrijven als Inalfa Roof Systems, de Limburgse producent van autoschuifdaken en het snelgroeiende Brabantse technologiebedrijf Prodrive hebben daarvan geprofiteerd of profiteren daarvan. Zo gaat Prodrive Technologies een grote vestiging openen op een voormalige Amerikaanse luchtmachtbasis bij de stad Weymouth, vlakbij de metropool Boston. Het betekent voor de Brabanders een investering van circa $100 mln, uitgesmeerd over tien jaar.

    Prodrive Technologies
    Prodrive krijgt op de oude vliegbasis in feite een eigen campus, met een fabriek, eigen kantoren en logistieke voorzieningen. Prodrive verplicht zich er lokaal personeel aan te nemen, gebruik te maken van plaatselijke toeleveranciers en heeft beloofd 500 nieuwe banen te creëren.

    Het technologiebedrijf uit Son (bij Eindhoven) maakt elektronische componenten en systemen voor de medische sector, de halfgeleidersector, energiebedrijven en automotive-ondernemingen. Ook Prodrive krijgt in ruil voor de toegezegde investeringen en nieuwe banen aantrekkelijke lokkertjes.

    Van de deelstaat Massachusetts geniet het hightechbedrijf $ 1,4 mln aan belastingvoordeel. In Weymouth zelf hoeft Prodrive de eerste vijf jaar vrijwel geen onroerendezaakbelasting te betalen en volgens regionale media geniet Prodrive twintig jaar lang belastingvoordelen, met een totale waarde van bijna $ 5 mln. Ook krijgt het technologiebedrijf van een projectontwikkelaar 7,5 hectare land cadeau.

    Tjabel Daling

    fd.nl/ondernemen/1241311/chipmachinep...
  11. [verwijderd] 9 februari 2018 21:13
    @Gastone. Ik baal er meer van dat ASML 2.5 miljard op de rekening heeft staan en daar niet het verstandigste mee doet. Bij de bank krijgen ze er niets voor (hogere rente zou voor ASML wat dat betreft positief moeten zijn). Ik had ze vandaag graag wat actiever gezien bij het inkoopprogramma. ASML, leest u mee? U bent door ons gefinancierd.
10.068 Posts
Pagina: «« 1 ... 68 69 70 71 72 ... 504 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 03 mei

    1. Chinese beurzen gesloten ivm Labor Day
    2. Aperam Q1-cijfers
    3. Bpost Q1-cijfers
    4. Credit Agricole Q1-cijfers
    5. Ontex -Q1-cijfers
    6. Brunel Q1-cijfers
    7. Heijmans €0,89 ex-dividend
    8. VS banengroei en werkloosheid april Banengroei: 243K. Werkloosheid: 3,8%. Uurlonen: +0,3% MoM volitaliteit verwacht
    9. VS inkoopmanagersindex diensten S&P april (def)
    10. VS Inkoopmanagersindex diensten ISM april (def)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht