Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Liveblog: Q3-cijfers

Liveblog: Q3-cijfers

Update 12:50 uur: JPMorgan Chase

De koers opent per-market +1,5% op tienduizend stukjes, dat stelt nog niks voor. 

Hier alle cijfers en nog meer qoutes van Jamie. Oh, meteen alweer nuanceren. Some point in the future: zo weet ik er ook nog wel een paar.

 


Update 11:45 uur: Kiadis

Er zit een technisch drie-keer-is-scheepsrecht-patroon in Kiadis? Uitstel is nog geen afstel, dacht ik zelf toen ik het nieuws voorbeurs zag, maar dit is even geen markt om als biotech met tegenvallende berichten te komen. U ziet, het -10%.

Wachten maar weer op een juichpersbericht, of een enorme upgrade van een bank - Kiadis komt nu van een KBC rally af, zeg maar - voor een technisch vier-op-een-rij-patroon?  

 


Update 11:15 uur: In de olie

Toch nog een all time high vandaag, maar gelet op de onderliggende waarde is vast niet iedereen hier blij mee. De wereld heeft nog altijd een niet te stillen honger naar olie. Volgens alle schattingen (IEA voorop) neemt de absolute vraag nog decennia toe, maar neemt het relatieve aandeel wel af. 

Wie principieel tegen is, moet het vooral niet doen, maar wat mij betreft is er verder nog geen enkele reden om uit het lucratieve (dividend!) olie en gas te stappen. Duurzaam moet het nog altijd puur van volatiele koersen en dus timing hebben. 

Over IEA gesproken:

Hier de schattingen van het agentschap:

 


Update 10:30 uur: Hoe duur is de AEX?

Wat heeft een paar dagen dalen en een heuse dip nu eigenlijk opgeleverd? Dat de AEX een stuk goedkoper is geworden. Die kunt u nu tegen 12,7 keer de huidige winst en 3,8% dividendrendement bij de balie op het Damrak afhalen. Lang geleden dat u die zo goedkoop kon aanschaffen tegen zo'n mooie yield.

Addertje onder het gras is dat het startende Q3-cijferseizoen duidelijk moet maken hoe realistisch en haalbaar die verwachtingen blijken te zijn. Wit konijn is dat ze ook mee kunnen vallen. Always expect the unexpected, tenslotte. Onze fondsen zien er als volgt uit, ik geef hier alleen de waardering versus de verwachte winst.

Helaas, ik kan wel waarderingsgrafieken in Datastream maken, maar die lopen maar tot vorige week. Schiet niet op. Ik hoop dat ze zondag zijn bijgewerkt, zodat ik die in mijn vooruitblik kan geven. Gelukkig is Jeroen van Robeco er nog, hij heeft wel data:

 


Update 09:15 uur: Wie heeft het gedaan?

Hullie dus!

Serieus, dit is een interessant verhaal. Lang stuk, dit is de essentie:

Ik weet niet of dit zo is. Wat ik wel weet, is dat, zeker in zo'n langjarige bullmarket en al dan niet door nieuwe technieken en strategieën, op de gekste en meest onverwachte plekken zich risico ophoopt. Niemand die het weet, niemand die het ziet. En dat kan er dan letterlijk in een paar koerstikken uitkomen.

Beoordelen kan ik niet of dit de hoofdoorzaak nu is van de daling - meestal een cocktail aan redenenen - maar dit klinkt een stuk plausibeler dan de dagelijkse onzin die we lezen bij de networks dat we zogenaamd weer bezorgd of opgelucht zijn over handelsoorlogen, de fratsen van Trump en de tweets van Musk.

 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 26 april

    1. Bank of Japan rentebesluit 0% (onveranderd) volitaliteit verwacht
    2. Corbion Q1-cijfers
    3. Signify Q1-cijfers
    4. IMCD Q1-cijfers
    5. Basic-Fit trading update Q1 en jaarvergadering
    6. Total Energies Q1-cijfers
    7. Beursgang CVC (verwacht)
    8. ABN Amro € 0,89 ex-dividend
    9. ASML €1,75 ex-dividend
    10. Vopak €1,50 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht