Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

SHELL PLC GB00BP6MXD84

Laatste koers (eur)

34,110
  • Verschill

    +0,070 +0,21%
  • Volume

    2.259.684 Gem. (3M) 7,5M
  • Bied

    34,105  
  • Laat

    34,115  
+ Toevoegen aan watchlist

Shell nieuwtjes.

5.742 Posts
Pagina: «« 1 ... 214 215 216 217 218 ... 288 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 17 juni 2019 15:18
    Shell zoekt naar koper raffinaderij Canada - media

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Royal Dutch Shell - B-
    28,16 -0,49 -1,71 % Euronext Amsterdam
    Royal Dutch Shell - B-
    £ 24,94501 -0,22 -0,87 % London Stock Exchange
    Royal Dutch Shell -A-
    27,97 -0,295 -1,04 % Euronext Amsterdam
    Royal Dutch Shell -A-
    £ 24,92501 -0,225 -0,89 % London Stock Exchange

    (ABM FN-Dow Jones) Royal Dutch Shell blijft zoeken naar een koper voor zijn Sarnia-raffinaderij, chemische fabriek en terminals in het Canadese Ontario. Dit meldde persbureau Bloomberg zondag na bevestiging van een woordvoerder van de Brits-Nederlandse energiereus.

    Gesprekken over de verkoop van de faciliteiten hebben nog niet geresulteerd in overeenkomsten met welke partij dan ook, zei de woordvoerder, eraan toevoegend dat als er geen acceptabele kopers zijn, Shell de activa gewoon blijft beheren. "Er zijn geen plannen voor sluiting", meldde de woordvoerder aan het persbureau.

    Het aandeel Royal Dutch Shell sloot vrijdag op 28,27 euro.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  2. forum rang 10 voda 17 juni 2019 15:26
    Explosie kost Shell 2,5 miljoen boete

    Gepubliceerd op 17 jun 2019 om 13:52 | Views: 741

    DEN BOSCH (AFN) - De explosie bij Shell Moerdijk in juni 2014 is de eigen schuld van het olie- en gasbedrijf. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch maandag geoordeeld. Shell moet een boete betalen van 2,5 miljoen euro.

    Volgens de rechtbank heeft Shell "opzettelijk onvoldoende maatregelen genomen om zware ongevallen te voorkomen". Dat was ook het geval bij een lek in 2015, waarbij een giftige stof vrijkwam in de buitenlucht. Een klein deel van de totale boete van 2,5 miljoen euro is opgelegd voor dit incident.

    De explosie ontstond in een reactor van de chemische fabriek door een onverwachte reactie tussen stoffen. De trilling was tot in Utrecht te voelen. Twee mensen raakten gewond. De Onderzoeksraad voor Veiligheid concludeerde eerder dat Shell te weinig oog had voor de risico's.

    Naar beneden afgerond

    De rechtbank oordeelde streng over Shell. "Van een bedrijf als Shell mag je verwachten dat het alle kennis, informatie en deskundigheid gebruikt om ongevallen te voorkomen. Daarin is Shell tekortgeschoten."

    Het Openbaar Ministerie eiste vorige maand bijna 2,7 miljoen euro boete. De rechtbank rondde het bedrag naar beneden af, omdat Shell meewerkte aan het onderzoek en maatregelen nam om ongelukken in de toekomst te voorkomen.

    Onderhoudsstop

    Directeur Richard Zwinkels van Shell Moerdijk wil eerst het vonnis bestuderen voor hij inhoudelijk reageert. "Het spijt ons dat zaken niet goed gingen. Het gaat niet om de boete, het gaat erom dat we inmiddels hebben geleerd om dit soort ongelukken te voorkomen. Veiligheid is nu een kernwaarde bij Shell Moerdijk."

    In de fabriek waar de explosie ontstond worden stoffen gemaakt voor onder meer verpakkingen, piepschuim en cosmetica. De explosie gebeurde bij het opwarmen na een onderhoudsstop, die opwarming ging sneller dan bedoeld. De schade liep in de miljoenen.

    Het lek in 2015 ontstond door een afsluiter die niet werd afgesloten.
  3. forum rang 10 voda 17 juni 2019 15:33
    Investeerders willen meer openheid over milieu

    Gepubliceerd op 17 jun 2019 om 06:35 | Views: 1.280

    LONDEN (AFN) - Een groep van 88 grote investeerders, goed voor bijna 10.000 miljard dollar aan beleggingen, richt de pijlen op dik 700 bedrijven die niet transparant genoeg zouden zijn over hun impact op het milieu. In Nederland gaat het om beursuitbater Euronext, speciaalchemiebedrijf DSM, kunstmestbedrijf OCI, Shell en Unilever.

    In een speciale campagne worden de bedrijven opgeroepen om de gevraagde informatie openbaar te maken via een speciaal platform, genaamd CDP. Dat platform wordt nu al gebruikt door circa 7000 bedrijven.

    "Sommige bedrijven zeggen misschien al veel in hun eigen duurzaamheidsverslagen, maar dat is niet voldoende", zegt Emily Kreps, bestuurder bij CDP. "Beleggers en de bredere markt hebben behoefte aan transparantie in de vorm van consistente, vergelijkbare en relevante statistieken."

    Afgelopen jaren werd al op een soortgelijke manier campagne gevoerd. Toen deden er alleen nog wat minder investeerders mee en werden er minder bedrijven aangesproken. Andere concerns waartegen de actie is gericht zijn bijvoorbeeld oliegiganten ExxonMobil, BP en Chevron, webwinkelreus Amazon, autobouwer Volvo en het Russisch-Nederlandse internetbedrijf Yandex. Tot de bij het initiatief betrokken investeerders horen onder meer HSBC Global, Environment Agency Pension Fund, NN Group, KLP en Washington State Investment Board
  4. forum rang 10 voda 17 juni 2019 17:01
    Shell Agrees To Sale Martinez Refinery To PBF Holding For USD 1.0 Billion

    Shell Oil Products US, a subsidiary of Royal Dutch Shell plc announced it has reached an agreement for the sale of Shell’s Martinez Refinery in California to PBF Holding Company LLC, a subsidiary of PBF Energy Inc, for USD 1.0 billion consideration plus the value of hydrocarbon inventory, crude oil supply and product offtake agreements, and other adjustments. This divestment aligns with Shell’s strategy to reshape refining efforts towards a smaller, smarter refining portfolio focused on further integration with Shell Trading hubs, Chemicals, and Marketing.

    Mr John Abbott, Shell’s Downstream Director, said that “This deal is another step in our transformation to high-grade and optimise our portfolio to drive resilient returns.”

    Source : Strategic Research Institute
  5. forum rang 10 voda 17 juni 2019 17:03
    Shell's First LNG Cargo Shipped From Prelude FLNG

    Shell, along with its Joint Venture Partners INPEX, KOGAS and OPIC, announced that the first shipment of Liquefied Natural Gas has sailed from Shell’s Prelude Floating Liquefied Natural Gas facility located 475 kilometers North East of Broome in Western Australia. This shipment will be delivered by the Valencia Knutsen to customers in Asia.

    Mr Maarten Wetselaar, Integrated Gas and New Energies Director said that “Today’s first shipment of LNG departed from Prelude FLNG, safely. Everyone involved should be very proud of the work taken to reach this important milestone. Prelude forms an integral part of our global portfolio and plays an important role in meeting the growing demand for more and cleaner energy for our customers around the world.”

    Zoe Yujnovich, Chairman Shell Australia said that “Prelude FLNG combines human endeavour and ingenuity from across the globe and here in Australia. We are proud to work with our local communities, suppliers and partners to ensure its safe, reliable operations into the future."

    Source : Strategic Research Institute
  6. forum rang 10 voda 19 juni 2019 20:04
    Lage boete voor Shell laat grens van strafrecht zien

    De rechtbank veroordeelde energieconcern ShellR6C€28,66+0,81% maandag in een strafzaak tot €2,5 mln boete vanwege het in gevaar brengen van mens en milieu op het chemiecomplex in Moerdijk. Daar vond in 2014 een grote explosie plaats en lekte in 2015 maanden het gas ethyleenoxide uit een installatie.
    De boete is bijna gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie (OM). De rechtbank noemt de geconstateerde overtredingen van Shell 'geen incident'. Het concern stelde omgeving en mensen bloot aan een 'groot risico'. Shell nam 'opzettelijk niet alle maatregelen' die nodig waren om lekkages te voorkomen. De rechtbank spreekt van een 'systeemfout in de organisatie' van Shell en een 'onvolledige veiligheidscultuur'.

    Allemaal reden voor de rechtbank om Shell een 'aanzienlijke straf' op te leggen. Vandaar die boete van €2,5 mln.

    Winst van 1 uur en 9 minuten
    Over heel 2018 boekte Shell een winst van $21,4 mrd. Met 365 dagen in een jaar en een werkweek van 24/7 kan het energieconcern de boete betalen uit de winst die het in 1 uur en bijna 9 minuten maakte.

    Daarmee is het lachwekkend dat de rechtbank deze sanctie voor Shell als 'aanzienlijk' kwalificeert. In werkelijkheid is deze boete voor Shell geeneens peanuts, maar hooguit 1 peanut. Er gaapt een enorme discrepantie tussen de aanzienlijke straf die de rechtbank beweert uit te delen en de waarheid dat dit vonnis nog geen deuk in een pakje boter slaat.

    Pyrrusoverwinning
    De overwinning op Shell die het OM met deze zaak boekt, draagt in werkelijkheid bij aan een marginalisering van het strafrecht bij de handhaving van de milieu- en arbeidsomstandighedenregels. Een pyrrusoverwinning die bij iedereen die kan rekenen het geloof in een effectieve strafrechtpleging uitholt.

    Was dit nou deze jarenlange strafzaak waard, waarin het OM Shell-medewerkers beschuldigde opzettelijk mensenlevens in gevaar te brengen? Een beschuldiging die Shell-managers als hoogst kwetsend hebben ervaren.

    Onder inmiddels in werking getreden wetgeving is de boete voor dit soort overtredingen voortaan te relateren aan de omzet van het bedrijf. Hogere boetes voor grotere bedrijven. Dat scheelt.

    Maar de vraag is of strafrecht wel het aangewezen instrument is bedrijven te dwingen milieuregels na te leven. Vergunningverleners en hun inspecteurs hadden zo'n 'systeemfout' van Shell moeten zien. Justitie knapte hier een ondankbare klus op die andere overheden lieten liggen. Goed dat boetes omzetafhankelijk zijn gemaakt. Beter zou zijn als vergunningverleners hun werk doen.

    fd.nl/opinie/1305476/lage-boete-voor-...
  7. forum rang 10 voda 25 juni 2019 07:55
    'Shell voornaamste kandidaat Eneco-deal'

    Gepubliceerd op 25 jun 2019 om 07:31 | Views: 312

    Royal Dutch Shell A 24 jun
    28,88 0,00 (0,00%)

    ROTTERDAM (AFN/RTR) - Het consortium van olie- en gasreus Shell en pensioenfonds PGGM lijkt de beste papieren te hebben om energiebedrijf Eneco in te lijven. Volgens ingewijden zouden zeker twee andere partijen de handdoek hebben geworpen in de overnamestrijd.

    De Franse gas- en energiereus Total zou geen trek meer hebben in een deal. En ook het Italiaanse energiebedrijf Enel, dat optrok met pensioenbelegger APG, zou de strijd hebben gestaakt. APG zou nu op zoek zijn naar een nieuwe partner. Naast het Shell-consortium zijn ook infrastructuurfonds Macquarie en het Japanse handelshuis Mitsubishi nog in de race. Ook het Franse nutsbedrijf voor kernenergie EDF wordt genoemd als kandidaat.

    Aan Eneco hangt volgens kenners een prijskaartje van zo'n 3 miljard euro. Deze maand worden volgens het bedrijf alle niet-bindende biedingen beoordeeld, waarna de volgende fase in het verkoopproces wordt ingezet.
  8. forum rang 10 voda 26 juni 2019 08:04
    Shell tekent schuldregeling met Somalië

    Gepubliceerd op 26 jun 2019 om 07:48 | Views: 197

    LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Olie- en gasbedrijf Shell heeft een overeenkomst getekend met de Somalische overheid over schuldenaflossing. Het gaat om oude schulden die aan de overheid moeten worden afgelost, rond olievelden die zijn stilgelegd vanwege de burgeroorlog die begin jaren negentig uitbrak in het Oost-Afrikaanse land.

    Ook het Amerikaanse ExxonMobil trof een schuldenregeling met Somalië. Er werden geen financiële details gemeld over de aflossing. Shell en Exxon bezitten exploratierechten op vijf offshore velden in Somalië" waar nog betalingen over open stonden. Over de werkzaamheden bij die velden werd door de bedrijven force majeure verklaard. Deze situatie geldt nog steeds.
  9. forum rang 10 voda 27 juni 2019 10:31
    'Rus getuigt in strafzaak tegen Shell'

    Gepubliceerd op 27 jun 2019 om 06:58 | Views: 1.239

    Royal Dutch Shell A 10:12
    29,05 -0,07 (-0,22%)

    AMSTERDAM (AFN) - De Russische voormalige topdiplomaat Ednan Agaev is woensdag in de rechtbank in Milaan urenlang gehoord over de betrokkenheid van managers van oliebedrijf Shell bij de omvangrijke corruptie-zaak rond het enorme olieveld OPL245, voor de Nigeriaanse kust. Ook werd Agaev’s eerdere belastende verklaring over de rol van Shell bij het verwerven van de exploratierechten van het olieveld voor het eerst uitgebreid in de openbaarheid besproken, schrijft NRC.

    De Rus was de belangrijkste bemiddelaar bij het tot stand komen van de deal in 2011. Hij verklaarde in Milaan onder meer dat hij vermoedde dat een deel van de 1,1 miljard euro die Shell en het Italiaanse oliebedrijf Eni op tafel legden voor OPL245 werden doorgeschoven naar Nigeriaanse ambtenaren en politici. Ook vertelde hij in de rechtbank over de rol die twee door Shell ingehuurde voormalige Britse geheime agenten speelden bij het doorgronden van de complexe Nigeriaanse politieke verhoudingen.

    De verklaringen van Agaev zijn belastend voor Shell en Eni, die in Milaan terechtstaan. Ook in Nederland is een strafzaak op handen tegen Shell, maar het Italiaanse Openbaar Ministerie heeft meer haast gemaakt dan het Nederlandse met het onderzoeken van de verdenkingen.
  10. forum rang 10 voda 27 juni 2019 10:31
    Shell verkoopt Canadese gasonderdelen

    Gepubliceerd op 27 jun 2019 om 06:06 | Views: 867

    Royal Dutch Shell A 10:12
    29,05 -0,07 (-0,22%)

    AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Olie- en gasreus Shell heeft Canadese midstream- en upstream aardgasactiviteiten van de hand gedaan. Koper is Pieridae Energy dat 190 miljoen Canadese dollar (127 miljoen euro) betaalt voor de onderdelen in het zuiden van Alberta.

    De deal wordt voldaan in 175 miljoen Canadese dollar in contanten en 15 miljoen Canadese dollar in aandelen Pieridae. Shell Canada Energy neemt daarbij een belang in dat bedrijf. De overname wordt per direct afgerond. Door de deal vergoot Pieridae zijn dagelijkse productie naar 45.000 vaten olie-equivalenten per dag.
  11. forum rang 10 voda 28 juni 2019 15:20
    Uitgelicht: beursexperts blijven somber ondanks sterke maand juni

    (ABM FN-Dow Jones) Beursexperts blijven somber gestemd, ondanks dat de maand juni tegen de verwachting in goed verliep. Dit bleek vrijdag uit de maandenquête van Actiam.

    "De AEX steeg 3,7 procent [in juni]. Dat hadden de profs niet zien aankomen", aldus analist Corne van Zeijl, bij Actiam verantwoordelijk voor de enquête.

    De hulp die er uit de hoek van de centrale banken kwam werd door de aandelenbeleggers goed ontvangen, constateerde Van Zeijl. "Zowel Powell als Draghi lieten in ieder geval in woorden, nog niet in daden, weten dat de monetaire teugels nog verder gevierd konden worden."

    Voor juli is 37 procent van de experts pessimistisch gestemd, en 25,5 procent optimistisch. Daarmee is men wel minder pessimistisch dan voor juni het geval was.

    Top & flop

    Voor komende maand vinden de experts Royal Dutch Shell het meest interessant. "De experts denken dat het aandeel gaat profiteren van de gestegen olieprijs", zo verklaarde Van Zeijl.

    Verder worden ook ASML, Takeaway en Galapagos als kansrijk gezien.

    Dit geldt niet voor Aegon en IMCD.

    Opvallend is volgens Van Zeijl dat ArcelorMittal ook veel werd genoemd, zowel als flopper, maar ook als topper. Per saldo hielden die elkaar perfect in evenwicht.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  12. forum rang 10 voda 1 juli 2019 16:04
    Twee doden na ongeluk Shell-platform in Golf van Mexico - media

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Royal Dutch Shell - B-
    29,595 0,255 0,87 % Euronext Amsterdam
    Royal Dutch Shell - B-
    £ 26,245 0,435 1,69 % London Stock Exchange
    Royal Dutch Shell -A-
    29,215 0,505 1,76 % Euronext Amsterdam
    Royal Dutch Shell -A-
    £ 26,16 0,435 1,69 % London Stock Exchange

    (ABM FN-Dow Jones) Royal Dutch Shell heeft maandag bevestigd dat er zondagochtend twee doden zijn gevallen bij een incident op het Auger-olieplatform in de Golf van Mexico. Dit meldde persbureau Reuters maandag.

    "Eén ander persoon liep niet-levensbedreigend letsel op en die persoon wordt behandeld in een nabijgelegen ziekenhuis", meldde Shell aan het persbureau.

    Het incident vond plaats rond negen uur 's avonds tijdens een routine-test bij het te water laten en het weer optrekken van een reddingsboot op het platform, 214 mijl ten zuiden van New Orleans.

    Het platform is sinds september 2014 operationeel en heeft een productie van 50.000 vaten olie-equivalent per dag.

    Het aandeel Royal Dutch Shell noteerde maandag op een groen Damrak 1,7 procent hoger.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  13. forum rang 10 voda 2 juli 2019 07:54
    'KKR bindt strijd met Shell aan om Eneco'

    Gepubliceerd op 2 jul 2019 om 06:37 | Views: 585

    AMSTERDAM (AFN) - Investeerder KKR hoort bij het kwartet bieders dat komende zomer in de boeken mag kijken bij Eneco. Dat meldt De Telegraaf dinsdag. In oktober moeten de bieders hun bindende bod inleveren. De combinatie PGGM/Shell wordt door adviseurs in de markt nog altijd de grootste kans toegedicht, aldus de krant.

    Naast de combinatie van PGGM/Shell en KKR zijn het Japanse conglomeraat Mitsubishi en de Australische infrastructuurbelegger Macquarie door de ballotage gekomen bij de aandeelhouderscommissie van Eneco en haar financieel adviseurs.

    Enel en Total zijn afgehaakt. Daardoor moet pensioenbelegger APG op zoek naar een nieuwe partner. Die wilde namelijk met Enel of Total in zee, op vergelijkbare wijze als Shell met PGGM.
  14. forum rang 10 voda 3 juli 2019 12:55
    Update: Shell en PGGM leiden race om Eneco - media

    (ABM FN-Dow Jones) Het consortium van Royal Dutch Shell en pensioenbeheerder PGGM heeft zijn voorsprong verstevigd in de race om de overname van het Nederlandse energiebedrijf Eneco, nu twee rivalen zich hebben teruggetrokken. Dat meldde persbureau Reuters.

    De Franse sectorgenoot van Shell, Total, trok zich terug uit de biedingsprocedure, evenals de Italiaanse elektriciteitsreus Enel, die optrok met de Nederlandse pensioenbeheerder APG. Volgens een van de bronnen van Reuters zoekt APG een nieuwe partner.

    Het infrastructuurfonds Macquarie en het Japanse handelshuis Mitsubishi zijn ook nog in de race voor Eneco, dat volgens analisten 3 miljard euro waard zou zijn. Volgens een van de bronnen heeft ook het Franse nutsbedrijf EDF een biedingsvoorstel gedaan.

    Volgens Het Financieele Dagblad is de Amerikaanse investeerder KKR daar nu als vierde geïnteresseerde partij bijgekomen. Ook het FD baseert zich hierbij op meerdere bronnen.

    Update: om meer informatie toe te voegen.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  15. forum rang 10 voda 3 juli 2019 16:54
    CoensHexicon And Shell To Develop Floating Wind In South Korea

    CoensHexicon Co Ltd of South Korea has signed a Joint Development Agreement with Shell with the purpose to develop, construct and operate a floating wind farm approximately 40 km offshore from the Metropolitan City of Ulsan. Ulsan is the industrial powerhouse of South Korea. It has the world's largest automobile assembly plant, the world's largest shipyard and the world's third largest oil refinery. Initial project development has started early 2019 and is led by CoensHexicon.

    Mr Henrik Baltscheffsky, CEO of Hexicon AB and Director of CoensHexicon Co, Ltd, said that “This is the start of our commercial journey in South Korea and similar places around the globe. We have formed a project company in Busan, TwinWind Development Co. Ltd, obtained an adequate water area offshore Ulsan City and are developing the first commercial floating wind farm. Our collaboration with Shell will contribute a wealth of skills and expertise when it comes to developing and operating a large floating wind farm. This includes serial manufacturing in South Korea of the patented multi-turbine foundation design developed by Hexicon in Sweden.”

    Source : Strategic Research Institute
  16. forum rang 10 voda 5 juli 2019 08:16
    Shell verkoopt belang in Noorse faciliteit

    Gepubliceerd op 5 jul 2019 om 07:31 | Views: 381

    LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Shell verkoopt een belang van 10 procent in de Noorse gasverwerkingsfaciliteit Nyhamna aan North Sea Infrastructure. Er zijn geen financiële details over de deal bekend.

    Volgens Shell is eigenaarschap in infrastructuur geen strategische prioriteit. Wel behoudt het concern een belang van 2 procent om zo een actieve partner bij beslissingen te blijven. De Nyhamna-fabriek is een grote en belangrijke aardgasverwerkingsinstallatie in Aukra, aan de kust van Noorwegen. De faciliteit verwerkt aardgas uit het grote Ormen Lange-gasveld in de Noorse Zee.

    Verder meldde de Japanse zakenkrant Nikkei dat Shell in Japan zijn intrede heeft gemaakt op de markt voor de levering van elektriciteit aan bedrijven. Het bedrijf zou overwegen de stap te zetten naar stroomvoorziening voor huizen. Daarbij wordt gekeken naar duurzame energiebronnen, aldus de berichten.
  17. forum rang 10 voda 9 juli 2019 12:56
    'Sarasin kleiner in Shell om klimaat'

    Gepubliceerd op 9 jul 2019 om 07:41 | Views: 1.902

    Royal Dutch Shell A 12:39
    28,86 +0,10 (+0,33%)

    LONDEN (AFN) - De Britse vermogensbeheerder Sarasin & Partners heeft een deel van zijn aandelen in olie- en gasconcern Shell verkocht en bekijkt de opties voor zijn resterende stukken. Volgens zakenkrant Financial Times nam Sarasin de stap omdat Shell onvoldoende zou doen om aan de klimaatafspraken van Parijs te voldoen.

    Het gaat om meer dan 20 procent van de deelneming die Sarasin had in Shell, ofwel ongeveer 1,3 miljoen aandelen met een waarde van bijna 34 miljoen pond. De investeerder bezit nu nog circa 5,8 miljoen aandelen Shell, ter waarde van 120 miljoen pond. Sarasin gaf aan teleurgesteld te zijn met de ambities van Shell rond het terugdringen van CO2-uitstoot.

    De vermogensbeheerder bekijkt nu de mogelijkheden voor de rest van zijn aandelen Shell en zijn belangen in andere olie- en gasbedrijven.
  18. forum rang 10 voda 24 juli 2019 12:57
    Shell-claim Nigeria toch voor Britse rechter

    Gepubliceerd op 24 jul 2019 om 12:24 | Views: 143

    Royal Dutch Shell A 12:39
    28,46 -0,16 (-0,56%)

    LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Een groep Nigerianen mag claims tegen olie- en gasconcern Shell wegens milieuschade voor het Hooggerechtshof van het Verenigd Koninkrijk uit de doeken doen. Dat laat advocatenkantoor Leigh Day weten. Eerder zagen lagere rechtbanken geen reden om de zaak in Groot-Brittannië te behandelen.

    Vissers en boeren van de gemeenschappen Ogale en Bille in de Nigerdelta houden Shell verantwoordelijk voor ernstige vervuiling die zou zijn veroorzaakt door olielekkages bij Shell Petroleum Development Company of Nigeria (SPDC). In die onderneming heeft Shell een belang van 30 procent en het Nigeriaanse staatsoliebedrijf 55 procent.

    De Nigerdelta is ernstig vervuild als gevolg van de oliewinning in het gebied. De duizenden kilometers lange oliepijpleidingen van Shell en andere oliemaatschappijen raken regelmatig lek. Oliemaatschappijen wijten dat veelal aan diefstal en sabotage door omwonenden.
  19. forum rang 10 voda 30 juli 2019 12:34
    'Shell profiteert van olieprijzen'

    Gepubliceerd op 30 jul 2019 om 12:18 | Views: 221

    Royal Dutch Shell A 12:13
    28,63 +0,09 (+0,32%)

    AMSTERDAM (AFN) - Shell heeft in het tweede kwartaal beter gedaan dan een jaar geleden. Dat is de gemiddelde verwachting van analisten die het olie- en gasbedrijf volgen, blijkt uit een door Shell zelf samengestelde consensus. Het bedrijf profiteert onder meer van de gestegen olieprijzen. De gastak van Shell deed het volgens de marktvorsers wel slechter dan in het tweede kwartaal van 2018. De olie- en gasreus publiceert zijn kwartaalresultaten donderdag.

    De omzet van Shell op basis van actuele geschatte voorraadkosten (ccs) komt uit op 4,9 miljard dollar verwachten de analisten. Dat was een jaar eerder 4,7 miljard dollar. Die groei komt voor een groot deel op conto van de olie-activiteiten. Bij de upstream-tak, oftewel de exploratie en winning van olie, stijgt de omzet volgens de consensus met bijna 400 miljoen dollar tot 1,8 miljard dollar.

    Bij downstream, de raffinage en verkoop van olieproducten en chemie, nemen de verkopen met 100 miljoen dollar toe tot 1,8 miljard dollar. Daar compenseert Shell een neergang bij chemicaliën met groei bij de olieproducten.

    Groene energie

    De operationele winst van Shell gaat ook wat omhoog en komt uit op 5,7 miljard dollar. Een jaar geleden schreef het Brits-Nederlandse bedrijf nog een bedrag van 5,4 miljard dollar in de boeken.

    Shell is de laatste tijd bezig langzaam een draai te maken naar groenere vormen van energie. Zo zet het bedrijf volop in op vloeibaar gemaakt gas (lng) en wil het in Nederland graag energiebedrijf Eneco overnemen. Tegelijkertijd krijgt Shell ook veel kritiek. Onlangs nog besloot de Britse vermogensbeheerder Sarasin & Partners zijn belang in Shell te verkleinen omdat de olie- en gasreus onvoldoende zou doen om aan de klimaatafspraken van Parijs te voldoen.
5.742 Posts
Pagina: «« 1 ... 214 215 216 217 218 ... 288 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 26 april

    1. Bank of Japan rentebesluit 0% (onveranderd) volitaliteit verwacht
    2. Corbion Q1-cijfers
    3. Signify Q1-cijfers
    4. IMCD Q1-cijfers
    5. Basic-Fit trading update Q1 en jaarvergadering
    6. Total Energies Q1-cijfers
    7. Beursgang CVC (verwacht)
    8. ABN Amro € 0,89 ex-dividend
    9. ASML €1,75 ex-dividend
    10. Vopak €1,50 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht