Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Lotus Bakeries BE0003604155

Laatste koers (eur)

9.350,000
  • Verschill

    +110,000 +1,19%
  • Volume

    376 Gem. (3M) 626
  • Bied

    9.180,000  
  • Laat

    9.490,000  
+ Toevoegen aan watchlist

Lotus Bakeries 2022

241 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 13 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Gino Scheppers 5 februari 2022 22:29
    quote:

    bobdes schreef op 5 februari 2022 11:51:

    CAVE : vandaag in "De Tijd" staat (opnieuw) verkeerdelijk dat de jaarresultaten 2021 vrijgegeven worden maandag om 17u45 .
    PLEASE NOTE : Dit gebeurt evenwel voorbeurs (07u) : zie de "financial calendar" op www.lotusbakeries.com : "before opening of trade" .
    At your service.
    Inderdaad voor beurs staat er op hun site.
    www.lotusbakeries.com/financial-calendar
    Ze geven zelfs een analysten call
  2. simidoc 7 februari 2022 08:07

    Lotus Bakeries verhoogt dividend na stevig groeijaar

    De sterke groei van Lotus Bakeries hield ook in 2021 aan. De koekjesbakker zag de omzet met 13,1 procent groeien tot 750, 3 miljoen euro. Lotus klopt hiermee de gemiddelde analistenverwachting (732 miljoen euro volgens Bloomberg). De sterkste groeipolen waren Lotus Biscoff, het gekende speculoosje, en Lotus Natural Foods, de gezonde repen.

    Hoewel Lotus met hogere kosten werd geconfonteerd, zowel voor grondstoffen als ten gevolge van verdere uitbreiding, hield de bedrijfswinst nagenoeg gelijke tred met de omzet: 12,3 procent groei tot 119,7 miljoen euro. Hier hadden analisten iets meer verwacht, met name 128 miljoen euro.

    Door hogere belastingen stijgt de nettowinst iets minder hard, met net geen 10 procent tot 90,7 miljoen euro. Het dividend gaat 13 procent omhoog tot 40 euro per aandeel.

    Wegens de sneller dan verwachte groei van Lotus Biscoff kondigde Lotus eerder aan zowel in België als in de VS verder te investeren. Deze uitbreidingen worden in 2022 operationeel. In totaal zal Lotus dit jaar 100 miljoen euro investeren.
  3. Gino Scheppers 7 februari 2022 08:17
    Weeral prachtige resultaten, onvoorstelbaar. Schulden zakken nog. En zomaar even een investering van 100 miljoen, voor uitbreiding, omdat ze de snelle groei, niet rap genoeg kunnen volgen.
    Onvoorstelbaar. De koers was vorig jaar met meer dan 50% gestegen, ben nu toch benieuwd of er nog wat extra procenten bij kan.
    We moeten nu immers nog meer rekening houden met onze institutionele beleggers. En die zullen wel bepalen welke richting we uitgaan. Maar het blijft een combinatie van defensief & groei.
    En het dividend is met 13% opgetrokken.
  4. simidoc 7 februari 2022 09:22


    De omzet en winst van Lotus Bakeries stegen vorig jaar met meer dan 10 procent. 2021 werd voor de koekjesbakker een topjaar door de soepelere coronaregels en de forse groei van speculoosmerk Biscoff.

    Na een grand-crujaar heeft Lotus LOTB1,59%
    zoetigheid in de aanbieding voor zijn aandeelhouders. Het bedrijf verhoogt zijn dividend met 13 procent naar bruto 40 euro per aandeel.

    Die verhoging kan het beursgenoteerde bedrijf van de Oost-Vlaamse familie Boone vlot betalen. De omzet dikte vorig jaar met 13,1 procent aan tot een record van 750 miljoen euro.

    De stijgende verkoop zorgde voor stijgende winst. De brutobedrijfswinst zonder eenmalige effecten (rebitda) steeg met 11,3 procent tot 151 miljoen euro. De nettowinst steeg 9,9 procent tot 90,7 miljoen euro.

    Versoepeling

    Alle bedrijfsafdelingen groeiden. Lotus heeft er drie: het speculoosmerk Biscoff, zijn lokale merken en zijn 'natuurlijke tussendoortjes'. Het gaat om snacks gemaakt van vruchten waaraan Lotus geen extra suiker toevoegt, zoals bijvoorbeeld repen op basis van noten.
    +20%
    Natuurlijke snacks
    De afdeling natuurlijke tussendoortjes groeide met 20 procent.

    De natuurlijke snacks groeiden met een tempo van 20 procent het hardst. Ze maken nu 22 procent uit van de groepsomzet. De verkoop veerde op doordat corona minder hard toesloeg dan in 2020. Het virus trof Lotus-merken als Nakd hard, want die werden voor het virus op grote schaal verkocht in winkels voor pendelaars. Door de coronaversoepelingen en doordat Lotus de merken nadrukkelijker naar de supermarkt bracht, veerde de verkoop vorig jaar weer op.

    Lotus gelooft dat de natuurlijke tussendoortjes, die het via overnames in handen kreeg, in de komende jaren met meer dan 10 procent per jaar kunnen groeien. Lotus wil ze vooral populairder maken buiten hun thuismarkt, het Verenigd Koninkrijk. De Britten zorgden in 2015 nog voor 94 procent van de toen nog 60 miljoen euro omzet. In 2021 zorgde niet-Britten al voor 26 procent van de intussen 140 miljoen euro omzet. Dat aandeel moeten de dertig mensen die werken in het vorig jaar geopende hoofdkantoor voor de natuurlijke snacks in Zwitserland, nog verder laten groeien.
    Sandwich

    Ook het Biscoff-merk - goed voor 51 procent van de groepsomzet - groeide fors. Klanten in de meer dan 60 landen waarin Lotus zijn speculoosproducten verkoopt, zorgden voor 15 procent extra omzet. Vooral in de Verenigde Staten, het VK, Canada en Australië groeide het merk fors, meldt het bedrijf. Biscoff groeide dankzij de klassieke koekjes en speculoospasta, maar ook door het 'sandwich-koekje' dat het bedrijf twee jaar geleden lanceerde. Het is intussen te koop in 25 landen.

    Door de groei in 2021 is het Lotus Biscoff-merk nu het op zes na grootste koekjesmerk ter wereld. De droom om het derde merk te worden komt dichterbij. Lotus Bakeries wil op termijn alleen het Amerikaanse Chips Ahoy (meer dan 1 miljard dollar omzet) en Oreo (meer dan 4 miljard) voor zich dulden. Lotus verwacht dat Biscoff jaarlijks met meer dan 10 procent blijft groeien.
    Prijzen verhogen

    'We kunnen opnieuw een mooi rapport voorleggen', zegt topman Jan Boone in een persbericht. '2022 dient zicht uitdagend aan.' Hij wijst op het feit dat zowel zijn fabrieken als die van zijn leveranciers kampen met een grotere afwezigheid van personeel door coronaquarantaines. Het probleem blijft volgens Lotus wel beheersbaar.
    " Het consequent doorvoeren van noodzakelijke prijsverhogingen kan op korte termijn leiden tot disrupties in de supermarkt. "
    Jan Boone
    CEO Lotus Bakeries

    Ook de fors gestegen grondstofkosten blijven een uitdaging. Lotus moet zijn prijzen verhogen wil het zijn winstmarges behouden en blijven investeren. Op die prijsverhogingen zitten supermarkten niet altijd te wachten, met alle gevolgen vandien. 'Het consequent doorvoeren van noodzakelijke prijsverhogingen kan op korte termijn leiden tot disrupties', zegt Boone.

    Het weerhoudt Lotus er niet van om te blijven investeren. Sommige fabrieken produceren tegen hun maximumcapaciteit. Lotus breidt ze uit om de groei aan te kunnen. Het bedrijf investeert dit jaar een record van 100 miljoen euro in zijn fabrieken.

    Lotus heeft voldoende middelen om te investeren. Door de recordcashflow daalde de schuldgraad van 0,9 naar 0,6 keer de rebitda.

    Zoals eerder aangekondigd verdubbelt Lotus zijn speculoosfabriek in de VS. In de fabriek in Lembeke komen er een tweede deegkamer en een tweede lijn voor de sandwich-speculooskoekjes.

    Bron De Tijd
  5. simidoc 7 februari 2022 09:48
    Wat mij wat verontrust zijn de absurde hoge elektriciteitsprijzen in België.
    Een koekjesbakker als Lotus heeft veel stroom nodig.
  6. bobdes 7 februari 2022 10:21
    Oei, daar zijn de "profit takers" reeds .
    Wij wachten rustig af tot de Bel-20 herschikking volgende maand !!
  7. Becb 7 februari 2022 10:50
    Prachtige prestatie. Ze zullen discussies hebben over prijzen met de warenhuizen. Ik zal alvast wat koekjes beginnen hamsteren :-).
    Een aandelensplitsing zou het krijgen van een bel20 zitje toch gemakkelijker maken volgens mij. Maar goed. Dat is een taboe.
  8. Gino Scheppers 7 februari 2022 12:12
    Onze institutionele vrienden zijn blijkbaar niet tevreden. En duwen de koers naar beneden?
    Als dit zo is, tsja dat verhaal kennen we. Korte termijndenkers. Man, man.
    Als in de conference call, één punt van kritiek kan uitgelicht worden, dan zullen ze dit aangrijpen om de koers onderuit te halen.
  9. Gino Scheppers 7 februari 2022 13:03
    Ziehier een analist
    Beursblik: Cijfers Lotus Bakeries wijzen op sterke start 2022
    (ABM FN) Lotus Bakeries heeft in 2021 beter dan verwacht gepresteerd. Dit stelde Kepler Cheuvreux maandag.

    Zowel de omzet als de nettowinst vielen hoger uit dan analisten hadden verwacht.

    De cijfers over 2021 lijken te suggereren dat ook 2022 sterk van start is gegaan, aldus het beurshuis.

    De koekjesfabrikant boekte een omzet van 750,3 miljoen euro wat 3 procent hoger lag dan de analistenconsensus van 730 miljoen euro. De aangepaste EBITDA steeg tot 151,0 miljoen euro wat ruim een procent meer was dan verwacht. De nettowinst van 90,7 miljoen euro lag in lijn met de analistenverwachting.

    De goede cijfers zijn vooral te danken aan de sterke groei bij Lotus Biscoff en Natural Foods met een omzetgroei van 15 procent en 20 procent, aldus Kepler Cheuvreux. Het onderdeel Local Heroes groeide met een eerder beperkte 3 procent in 2021.

    Ook valt het volgens Kepler op dat de nettoschuld fors lager ligt dan de analistenverwachting van 129,5 miljoen euro. Deze kwam eind 2021 uit op 94,6 miljoen euro uit.

    Lotus Bakeries zal over 2021 een dividend van 40 euro per aandeel uitkeren. Gemiddeld rekenden analisten op 37,40 euro per aandeel, maar Kepler ging uit van 42,70 euro.

    Kepler heeft een Houden advies op Lotus met een koersdoel van 5.100 euro.
  10. Gino Scheppers 7 februari 2022 13:04
    Dit zegt Jan:
    Wel zal 2022 een "uitdagend" jaar worden, waarschuwt CEO Jan Boone maandag. "Als producent worden wij geconfronteerd met nooit geziene kostenstijgingen”. De topman zegt een "correcte prijsverhoging" te willen doorvoeren, wat nodig is om de margedoelstellingen te kunnen halen.
    Intussen is de koers zelfs 7.63% in de min gegaan. Op moment van schrijven staan we op min 2.12%
    In ding is zeker, volume kunnen we goed gebruiken om een zitje in de Bel20 te krijgen.
  11. simidoc 7 februari 2022 15:15

    Lotus ruilt winst voor verlies

    Na de sterke opening koerst Lotus Bakeries LOTB-2,83%
    nu toch 2,5 procent lager op 5.520 euro. Analisten plaatsen kanttekeningen bij de kosteninflatie, die in de tweede helft van 2021 de - stevige - winstmarge wat onder druk heeft gezet (zie post van 9u38).

    Ook analist Kris Kippers van Degroof Petercam haalt de kosteninflatie aan. 'De stevige omzetgroei kon het bedrijf niet volledig vertalen in winstgroei door toegenomen kosten die komen van het groter worden van de organisatie en door inefficiënties in de productie. Ook de kosten voor ruwe materialen zijn een punt van zorgen.'

    'Maar het management zou in staat moeten zijn om deze risico's te beperken, zoals we weten uit het verleden', zegt Kippers. 'Dat kan het doen door de prijsstrategie consistent door te voeren.' Daarbij is de analist tevreden met de prognoses. 'Het is goed dat het bedrijf nu al bevestigt dat er een dubbelcijferige groei komt in het eerste halfjaar.'

    Kippers verhoogt zijn omzetprognoses, maar wacht de analistenmeeting af voor zijn voorspellingen voor de marges. Het advies blijft op houden staan. Lotus wint
  12. simidoc 7 februari 2022 15:18
    quote:

    Gino Scheppers schreef op 7 februari 2022 13:04:

    Dit zegt Jan:
    Wel zal 2022 een "uitdagend" jaar worden, waarschuwt CEO Jan Boone maandag. "Als producent worden wij geconfronteerd met nooit geziene kostenstijgingen”. De topman zegt een "correcte prijsverhoging" te willen doorvoeren, wat nodig is om de margedoelstellingen te kunnen halen.
    Intussen is de koers zelfs 7.63% in de min gegaan. Op moment van schrijven staan we op min 2.12%
    In ding is zeker, volume kunnen we goed gebruiken om een zitje in de Bel20 te krijgen.

    Dat woord "uitdagend" dat hoor ik niet graag.
    Dit is een woord om aan te geven dat 2022 niet gemakkelijk gaat verlopen.
    Problemen en zorgen !
  13. Gino Scheppers 7 februari 2022 15:48
    "uitdagend" is het juiste woord. Welke onderneming heeft deze uitdaging nu niet? Lotus B. kan deze uitdaging aan. Niemand laat zijn koekje liggen in de rekken, wanneer de prijs met een aantal centjes wordt verhoogd. Korte termijn beleggers gooien het aandeel buiten, lang termijn beleggers maken van de gelegenheid gebruik om bij te kopen.
  14. Rhuno 7 februari 2022 17:36
    en nu aan de analistern om de koers naar beneden te trekken...toch een zeer goed aandeel!!!
241 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 13 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in
Premium

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van BeursDuivel en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 55% korting!

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 03 mei

    1. Chinese beurzen gesloten ivm Labor Day
    2. Aperam Q1-cijfers
    3. Bpost Q1-cijfers
    4. Credit Agricole Q1-cijfers
    5. Ontex -Q1-cijfers
    6. Brunel Q1-cijfers
    7. Heijmans €0,89 ex-dividend
    8. VS banengroei en werkloosheid april Banengroei: 243K. Werkloosheid: 3,8%. Uurlonen: +0,3% MoM volitaliteit verwacht
    9. VS inkoopmanagersindex diensten S&P april (def)
    10. VS Inkoopmanagersindex diensten ISM april (def)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht