Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Coronavirus echt gevaar?

59.685 Posts
Pagina: «« 1 ... 2921 2922 2923 2924 2925 ... 2985 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 10 juni 2022 07:20
    Ruim 534 miljoen coronabesmettingen wereldwijd
    Nederlandse besmettingen neerwaarts bijgesteld.

    (ABM FN-Dow Jones) Het aantal geregistreerde Covid-19 besmettingen wereldwijd ligt momenteel op 534,2 miljoen. Dit blijkt vrijdag uit de meest actuele data verzameld door Johns Hopkins CSSE.

    In China, eind 2019 het eerste land dat coronagevallen meldde, zijn nu rond de 2,1 miljoen besmettingen gemeld, net als gisteren. Verder zijn er per vandaag 14.616 sterfgevallen gemeld, 1 meer dan een dag eerder.

    De Verenigde Staten lopen met het aantal geregistreerde gevallen nog altijd ver voorop, met ruim 85,3 miljoen. Het aantal sterfgevallen ligt daar op bijna 1,0011 miljoen.

    In West-Europa heeft Frankrijk het hoogste aantal besmettingen met ruim 29,9 miljoen. Duitsland heeft 26,7 miljoen coronagevallen. Het Verenigd Koninkrijk heeft meer dan 22,5 miljoen besmettingen.

    Italië telt bijna 17,6 miljoen besmettingen, terwijl het aantal in Spanje op ruim 12,4 miljoen besmettingen zit.

    Veel van de bovengenoemde metingen verschillen niet of nauwelijks van die van een dag eerder.

    Voor Nederland wordt vandaag een aantal besmettingen gemeld van 8.202.575 tegen 8.200.146 een dag eerder.

    In België ligt het aantal besmettingen op 4.170.252 tegen 4.164.698 een dag eerder.

    Volgens de data van Johns Hopkins zijn er wereldwijd zo'n 6,3 miljoen mensen aan het virus overleden. Het aantal toegediende vaccinaties zit op ruim 11,5 miljard.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  2. forum rang 10 voda 10 juni 2022 15:34
    ’Extra booster voor kwetsbaren niet onverstandig’
    Aantal coronagevallen loopt op: moeten we ons zorgen maken?
    Door MARTIJN SCHOOLENBERG

    Updated 18 min geleden
    1 uur geleden
    in BINNENLAND

    AMSTERDAM - Na drie maanden van een gestage daling is het aantal coronagevallen deze week weer opgelopen. Ook in de ziekenhuizen neemt de drukte iets toe. Moeten we ons zorgen maken over een zomergolf en nieuwe maatregelen? Experts stellen dat we de situatie goed in de gaten moeten houden. „Een extra boosterronde voor de kwetsbaren zou niet onverstandig zijn.”

    ANP/HH
    Het aantal positieve coronatests in Nederland steeg in de afgelopen week voor het eerst sinds begin maart weer. Er werden 9459 nieuwe infecties gemeld, waar dat getal een week eerder nog 7088 bedroeg. Volgens het RIVM is het wel te vroeg om van een nieuwe golf te spreken. In de ziekenhuizen was er in de afgelopen week eveneens een bescheiden toename zichtbaar: van 322 naar 369 coronapatiënten.

    „Het is opmerkelijk dat we juist tegen de zomer een toename zien”, stelt viroloog Ab Osterhaus. „We zien vooral twee nieuwe varianten van omicron opkomen, BA.4 en BA.5, die ook in een land als Portugal voor een golfje zorgen. Zoiets is hier ook niet uit te sluiten. Zeker nu de maatregelen zijn opgeheven.”

    Personeelsuitval
    Hij houdt er rekening mee dat de personeelsuitval in verschillende branches verder gaat oplopen. „Dat kan de samenleving nog meer ontwrichten.”

    „We moeten een vinger aan de pols houden”, zegt viroloog Ab Osterhaus. ANP/HH

    Op het Gymnasium Felisenium in Velsen-Zuid merken ze daar al het nodige van. Zo zitten er daar inmiddels meer dan tien docenten ziek thuis, wat eerder alleen tijdens de hoogtijdagen van het virus gebeurde, waardoor er lessen uitgevallen zijn.

    BEKIJK OOK:

    Nieuwe coronaprik moet beter beschermen tegen omicron
    Tegelijkertijd verwacht Osterhaus geen ernstige zorgbelasting. „Heel veel mensen hebben het virus al gehad of zijn gevaccineerd. Dat zorgt voor een zekere basale immuniteit. Dus we zullen deze zomer geen overvolle ziekenhuizen en lockdowns meer zien. Het lijkt mij wel verstandig om nu nog een extra boosterronde door te voeren voor de meest kwetsbaren. Nu komen niet alle mensen uit de ’griepprikgroep’ daarvoor in aanmerking, dat zou ik juist wel doen. Want de huidige stijgende ziekenhuisaantallen tonen wel aan dat er nog altijd mensen behoorlijk ziek van kunnen worden.”

    ’Festivals’
    Zijn collega Bert Niesters is niet verbaasd door de cijfers. „Er zijn natuurlijk weer festivals geweest, waardoor veel mensen bij elkaar komen, terwijl ze ook terugkomen van de meivakantie en gereisd hebben.”

    BEKIJK OOK:
    Schaars personeel extra zwaar belast: ’Hoog verzuim leidt tot vicieuze cirkel’

    Hij wijst erop dat door de personeelsuitval de inhaalzorg in gevaar kan komen. „Als het ziekteverzuim in de zorg weer toeneemt, ga je die achterstanden niet zomaar wegwerken. En als dan in het najaar de aantallen nog sneller toenemen, wordt dat er natuurlijk niet beter op.”

    Bert Niesters wijst erop dat door personeelsuitval de inhaalzorg in gevaar kan komen. ANP/HH

    Osterhaus denkt ook dat kwetsbaren extra moeten oppassen. „Nu de getallen weer toenemen, zou ik hun toch echt aanraden om zich niet in grote groepen te begeven en op drukke plekken weer een mondkapje te dragen.” Hij verwacht dat er geen maatregelen nodig zijn, maar weet dat niet helemaal zeker. „Op dit moment is het te doen, maar we moeten een vinger aan de pols houden.”

    ’Verwisseling’
    Viroloog Louis Kroes van het Leidse LUMC maakt zich nog geen grote zorgen. „Bij stijgende getallen ontstaat al snel onrust, wat niet nodig is. Wat we nu zien, is niets meer dan een gebruikelijke verwisseling van de ene variant van de omicronfamilie met de andere. Die nieuwe varianten kunnen zich weliswaar weer iets makkelijker verspreiden, maar er is tot dusverre geen enkele klinische aanwijzing dat ze ook ziekmakender zijn. Ze blijven gespecialiseerd in overdracht via de bovenste luchtwegen, niet de lagere luchtwegen.”

    Hij houdt er wel rekening mee dat de infectiegetallen de komende maanden kunnen stijgen. „Je kunt best weer een wat hogere piek krijgen. Maar omdat die varianten niet ziekmakender zijn, verwacht ik dat het nauwelijks een effect gaat hebben op de zorgbelasting. Dus dan is het op korte termijn zeker niet nodig om weer maatregelen in te stellen. We zitten bovendien bijna in de zomer, waarin iedereen meer buiten komt en het virus zich dus lastiger kan verspreiden.”

    Dat beaamt Niesters. „Maatregelen opleggen is niet nodig. Je kunt als overheid natuurlijk wel basispreventiemaatregelen adviseren. Bijvoorbeeld dat een mondkapje op drukke plekken niet verboden is en dat het geen kwaad kan om je karretje in de supermarkt nog te ontsmetten. Maar ik vraag me af in hoeverre die boodschap aankomt zolang mensen er persoonlijk niets van merken. Ik zou wel aanraden om toch nog eens extra in te zetten op mensen die niet gevaccineerd zijn. Probeer hen te bereiken.” Hij houdt er rekening mee dat met name aan het eind van de zomer, vanaf september, er weer een golf kan ontstaan.

    ’Waakzaam’
    Kroes is beducht voor het najaar. „Dan moeten we waakzaam zijn. Maar ook dan geldt dat als er geen nieuwe ziekmakendere variant komt, de situatie beheersbaar moet kunnen blijven. Het is nog afwachten of er weer maatregelen nodig zijn, zoals het herinvoeren van het afstand houden en het mondkapje dragen op drukke plekken, maar mijn verwachting is dat er niets ingrijpends nodig zal zijn.”

    Hij benadrukt wel dat het daarbij van groot belang is dat politiek Den Haag snel met een plan voor dat najaar komt. „Het is belangrijk dat je duidelijk uitwerkt wat je bijvoorbeeld qua vaccinatie wilt doen. Ik kan me goed voorstellen dat je de mensen die dan de griepprik krijgen, ook een extra coronabooster gaat geven. Maar dan moet je er wel voor zorgen dat die infrastructuur klaarstaat en we niet weer achter andere landen aan lopen.”

    www.telegraaf.nl/nieuws/701469501/aan...
  3. forum rang 10 DeZwarteRidder 11 juni 2022 12:44
    Zeker 40.000 Nederlanders overleden door corona, meer dan RIVM doorkreeg
    03 juni 2022 01:52 Laatste update: 03 juni 2022 07:41

    COVID-19 heeft tot en met januari van dit jaar het leven van 40.679 mensen in Nederland geëist, meldt het CBS op basis van de officiële verklaringen van doodsoorzaken. Het werkelijke aantal sterfgevallen als gevolg van het coronavirus is veel groter dan het aantal dat het RIVM doorkreeg: het coronadashboard meldt een sterftecijfer van 'slechts' 22.324.

    Het CBS ontvangt registraties van de doodsoorzaak altijd later dan de melding van een gemeente dat iemand is overleden. Het is tot die tijd lastig om te zeggen welke factoren een rol speelden bij het overlijden van inwoners.

    Er was in de maand mei nog steeds sprake van oversterfte, maar in mindere mate dan in april, blijkt uit de cijfers die het statistiekbureau donderdag publiceerde. Oversterfte wil zeggen dat meer mensen zijn overleden dan op basis van cijfers uit het verleden wordt verwacht. In mei overleden ongeveer zevenhonderd mensen meer. Het ging vooral om mensen die een vorm van langdurige zorg kregen, zoals verpleeghuisbewoners.

    In april lag het sterftecijfer veel hoger. Toen gingen wekelijks gemiddeld zo'n vierhonderd mensen meer dood dan normaal. Onderzoekers hadden nog niet genoeg gegevens om dat te verklaren, maar ze vermoedden een verband met corona en de griepepidemie die toen nog heerste. Het RIVM meldde op 25 mei dat de griepgolf voorbij was.

    De CBS-cijfers laten nu zien dat in de laatste week van mei geen sprake meer was van oversterfte. Dat was alleen in de drie weken daarvoor het geval.

    Zie ook: Zo komt het sterftecijfer onder coronapatiënten tot stand
    Door: NU.nl
  4. [verwijderd] 11 juni 2022 13:12
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 11 juni 2022 12:44:

    [...]
    Er was in de maand mei nog steeds sprake van oversterfte, maar in mindere mate dan in april, blijkt uit de cijfers die het statistiekbureau donderdag publiceerde. Oversterfte wil zeggen dat meer mensen zijn overleden dan op basis van cijfers uit het verleden wordt verwacht. In mei overleden ongeveer zevenhonderd mensen meer. Het ging vooral om mensen die een vorm van langdurige zorg kregen, zoals verpleeghuisbewoners.

    In april lag het sterftecijfer veel hoger. Toen gingen wekelijks gemiddeld zo'n vierhonderd mensen meer dood dan normaal. Onderzoekers hadden nog niet genoeg gegevens om dat te verklaren, maar ze vermoedden een verband met corona en de griepepidemie die toen nog heerste. Het RIVM meldde op 25 mei dat de griepgolf voorbij was.

    De CBS-cijfers laten nu zien dat in de laatste week van mei geen sprake meer was van oversterfte. Dat was alleen in de drie weken daarvoor het geval.
    [...]
    herinnert me er aan de cijfers te actualiseren. Deze tijd van het jaar trad COVID-19 eigenlijk nooit op.
  5. forum rang 10 voda 13 juni 2022 06:58
    Ruim 535 miljoen coronabesmettingen wereldwijd
    Meer dan 11,5 miljard vaccinaties toegediend.

    (ABM FN-Dow Jones) Het aantal geregistreerde Covid-19 besmettingen wereldwijd ligt momenteel op bijna 535,3 miljoen. Dit blijkt maandag uit de meest actuele data verzameld door Johns Hopkins CSSE.

    In China, eind 2019 het eerste land dat coronagevallen meldde, blijft het aantal besmettingen de afgelopen dagen hangen rond 2,1 miljoen. Het aantal sterfgevallen is stabiel op 14.616.

    De Verenigde Staten lopen met het aantal geregistreerde gevallen nog altijd ver voorop, met ruim 85,5 miljoen. Het aantal sterfgevallen ligt op ruim 1 miljoen.

    In West-Europa heeft Frankrijk het hoogste aantal besmettingen met ruim 29,9 miljoen. Duitsland heeft 26,8 miljoen coronagevallen. Het Verenigd Koninkrijk heeft bijna 22,6 miljoen besmettingen.

    Italië telt meer dan 17,6 miljoen besmettingen, terwijl het aantal in Spanje op bijna 12,5 miljoen besmettingen zit.

    Voor Nederland wordt vandaag een aantal besmettingen gemeld van 8.205.566, net als in het weekend. In België ligt het aantal besmettingen nog altijd op 4.170.252.

    Volgens de data van Johns Hopkins zijn er wereldwijd ruim 6,3 miljoen mensen aan het virus overleden. Het aantal toegediende vaccinaties zit op ruim 11,5 miljard.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  6. forum rang 10 DeZwarteRidder 13 juni 2022 09:01
    Coronabooster GSK en Sanofi levert sterke immuunrespons op
    13-06-2022 08:24 - Ook tegen omikron.

    (ABM FN-Dow Jones) De coronabooster ontwikkeld door GSK en Sanofi, levert een sterke immuunrespons op, met name ook bij de omikronvariant. Dit lieten de farmaceuten maandagochtend weten.

    Volgens GSK en Sanofi is de immuunrespons van 76,1 procent zelfs sterker dan die van het boostervaccin van Pfizer en BioNTech, die een respons van 63,2 procent geeft.

    Ook toonde de booster aan veilig te zijn en een goede werkzaamheid te hebben.

    Door: ABM Financial News.
  7. forum rang 10 luchtschip 13 juni 2022 14:22
    quote:

    A Mao schreef op 13 juni 2022 13:15:

    Ach jee, tijd geen media aandacht gehad, t’s een soort verslaving he.

    www.telegraaf.nl/nieuws/105809777/mar...
    Marion Koopmans is een viroloog, die toen Nederland in nood was, omdat het Corona virus veel slachtoffers eiste, ons land er met haar kennis door heen heeft geleid

    Er schijnen figuren te zijn in Nederland die om politiek of financieel gewin trachtten een slaatje te slaan uit het leed van de Nederlandse bevolking.

    Zij hitsten een deel van het Nederlands volk op, door goedwillende eerzame en kwalitatieve wetenschappers in een kwaad daglicht te stellen en zetten.
    Zij gebruikten leugens om eervolle wetenschappers op oneigenlijke wijze te beschuldigen

    Dit alles zet labiele mensen aan tot het doen van doodsbedreigingen, die zij mogelijk om kunnen zetten in daden
    Dit alles zet labiele volgers aan tot het plaatsen van berichten, met een valselijke ondertoon van beschuldiging, onder meer op de IEX fora

    We leven in een land waar vrijheid van meningsuiting en het eervol uitvoeren van een beroep hoog in het vaandel staat

    doodsbedreigingen brengen dit in gevaar

    Nu staat er een artikel in de Telegraaf dat Marion Koopmans niet naar het Oerol festival kan wegens doodsbedreiging

    En hoe wordt daar op gereageerd op dit forum :

    Weer een extra valse beschuldiging richting een gerenommeerd viroloog
    En geen enkele veroordeling van het feit dat zij met de dood bedreigd wordt

    Deze reactie is ver beneden peil en verwerpelijk

    Denk jij met een populistische opmerking gerenommeerde wetenschappers de grond in te kunnen boren

    Wat mij betreft heb je nu nog de kans je verontschuldigingen aan te bieden onder vermelding dat het niet je bedoeling was de boel verder op te hitsen en een doodsbedreiging te ondersteunen
  8. forum rang 10 voda 13 juni 2022 14:44
    Spatscherm en looproute kunnen wel, maar ondernemers willen niet aan sluitingstijden morrelen

    CORONAPLAN HERFST
    Om open te kunnen blijven als het coronavirus weer opleeft, komen er per branche ‘maatregelenladders’: van lichte ingrepen - looproutes en spatschermen - tot zware restricties, zoals het coronatoegangsbewijs. Voor een bredere blik op de crisisaanpak wordt ex-GroenLinks-leider Jolande Sap aangesteld als voorzitter van het nieuwe Maatschappelijk Impact Team (MIT).

    Niels Klaassen 13-06-22, 12:17 Laatste update: 14:36

    Dat staat in het corona-najaarsplan dat minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers (D66) naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Later deze week debatteert de Tweede Kamer over dat plan waarbij de ‘eigen verantwoordelijkheid’ centraal staat.

    Lees ook
    Nieuwe coronagolf mag niet te snel komen: sectorplannen nog niet klaar
    Kuipers roept op plannen te maken voor nieuwe golf: ‘Anders krijgen we in het najaar echt een probleem’

    Mensen moeten dus zelf blijven testen en in isolatie gaan, bedrijven moeten zoveel mogelijk zelf plannen maken om bij oplopende aantallen infecties een aantal virusremmende maatregelen te nemen, zoals mondkapjes, looproutes, spatschermen, capaciteitsbeperking. Zo moeten generieke lockdownregels zo lang mogelijk voorkomen worden. Sectoren hebben allerlei ideeën aangeleverd, maar de specifieke plannen per branche komen pas later, zoals deze nieuwssite vanochtend al meldde.

    ‘Maatregelenladders per sector worden nog gemaakt’, schrijft Kuipers aan de Kamer. ‘Die worden oplopend van lichte naar zware maatregelen.’ Pas als de coronacijfers te hard oplopen, kan het kabinet van die sectorplannen afwijken met algemene lockdownmaatregelen.

    Overigens: alarmfase één is het nu allerminst. Hoewel nieuwe virusvarianten waarschijnlijk de oude omikronmutaties verdringen, betekent dat niet automatisch een grote nieuwe golf aan coronapatiënten, meldt Kuipers in een toelichting. ‘Het epidemiologisch beeld is voor nu gunstig. Door de opgebouwde immuniteit is het aantal mensen dat ernstig ziek wordt echt minder. Maar het RIVM geeft aan dat we rekening moeten houden met een opleving. Een nieuwe stijging van het aantal infecties kan leiden tot meer druk op de zorg door zowel een toename van zieken, als door meer uitval van personeel.’ Maar veel is daarover nog onzeker, erkent Kuipers.

    Nu stijgt het aantal besmettingen wel weer, het reproductiegetal R ligt boven de één, al zijn de absolute aantallen klein. ,,Daarom moeten we continu monitoren, ook in de zomer kan het opleven. Deze infectie gaat niet meer weg. De kans dat er weer miljoenen mensen besmet raken, is zeer reëel.”

    Veel grote test- en vaccinatiehallen van de GGD zijn afgestoten (‘op de waakvlam’) maar kunnen binnen zes weken weer op volle toeren draaien, naar 100.000 PCR-tests per dag en anderhalf miljoen vaccinaties per week. Al waarschuwt de minister in zijn brief dat ‘de beschikbaarheid van personeel’ daarbij een ‘belangrijk aandachtspunt’ is. In het najaar rekent Kuipers op een nieuwe vaccinatieronde voor de meest kwetsbare groepen (ouderen en zieken); zij krijgen dan een herhaalprik aangeboden. De startdatum staat nog niet vast, daarvoor houden de Gezondheidsraad en het RIVM tweewekelijks de vinger aan de pols.

    Hoewel details van de sectorplannen pas in september komen, hebben ondernemers wel alvast aangegeven dat beperkte openingstijden weinig uithalen: zo wordt het juist drukker op bepaalde momenten en kan de drukte niet over de dag verspreid worden.

    Spatschermen, ventilatie, looproutes en eventueel in een later stadium een coronatoegangsbewijs lijken wel acceptabel voor een aantal branches. Diverse sectoren hebben al plannen liggen, maar de horeca nog niet. ,,Pak die handschoen op”, zegt Kuipers. ,,Ga ermee aan de slag. Het is ook in je eigen belang.” Voor een herinvoering van de coronapas is een wetswijziging nodig omdat de complete juridische basis onder de coronamaatregelen is weggeslagen door de Senaat.

    Jolande Sap wordt ‘maatschappelijke evenknie’ van Van Dissel
    Voormalig GroenLinks-leider Jolande Sap wordt het gezicht van het Maatschappelijk Impact Team (MIT). Het MIT, dat komende zomer wordt opgericht, gaat naast het Outbreak Management Team (OMT) het kabinet adviseren over de bredere maatschappelijke gevolgen van coronabeleid.
    Volgens de Onderzoeksraad voor Veiligheid dreigde bij de corona-aanpak een medische tunnelvisie, waardoor psychologische, sociale en economische perspectieven te lang onderbelicht bleven. Dat wordt nu gerepareerd. ,,Het MIT kan gevraagd èn ongevraagd advies geven”, belooft Kuipers. ,,Dus we krijgen een dubbel advies voortaan. Dan luisteren we naar zowel het OMT als het MIT. We weten welke impact alle maatregelen hebben gehad. Kijk naar de eerdere maatregelen in het onderwijs, het langdurig sluiten van scholen heeft een enorme impact gehad.”

    In de politiek klinkt gemor over de trage voorbereidingen op komend najaar. Coalitie-Kamerlid Judith Tielen (VVD) riep vorige week nog op om vaart te maken: ,,De minister moet laten zien wat zijn concrete plannen en handvatten zijn om een lockdown te voorkomen, zodat we allemaal aan de slag kunnen om het virus tegen te houden. En samen alles open kunnen houden. De samenleving verwacht terecht van hem dat hij zichtbaar voorop loopt en het ritme bepaalt.”

    Kuipers zelf maande bedrijven en instellingen vorige maand nog tot spoed bij het maken van sectorplannen. Zekerheid over de heropleving van ontwrichtende coronagolven heeft hij niet, maar er moet wel rekening mee gehouden worden. ,,Ik heb geen glazen bol. Maar gezien de eerste drie maanden van dit jaar is het niet vreemd om rekening te houden met tot wel tien miljoen besmettingen, uitgesmeerd over zes à zeven maanden. Daarom mijn algemene oproep: bereid je voor, doe het niet alleen voor de samenleving, doe het vooral voor je eigen bedrijf of instelling. We moeten er werk van maken, anders krijgen we in het najaar echt een probleem. Ik hoop dat we met sectorplannen algemene lockdownmaatregelen zo lang mogelijk of helemaal kunnen uitsluiten.”

    De adviezen van de expertgroep covidzorg neemt het kabinet ook zo snel mogelijk over.

    Bekijk hier onze video’s over het coronavirus:

    www.ad.nl/politiek/spatscherm-en-loop...
  9. forum rang 6 jonas 13 juni 2022 15:36
    Poet conclusie

    "To conclude this letter, we would like to emphasise the importance of vaccination to put an end to the pandemic.

    The possible onset of these conditions is rare and the risk is very low. However, they should still be taken into account and properly reported in order to optimise the registration of this large-scale trial that is global vaccination."

    Er wordt momenteel aan veelomvattender vaccins hard gewerkt, begrijp ik uit wat ik her en der lees. Ik lees echter niets over:

    Uitbreiding IC-capaciteit,

    Noodplannen opschaling als het bij een volgende pandemie uit de hand dreigt te lopen. Krijgen we dan weer gebrek aan alles en zijn we dan weer steeds te laat?

    Extra geld voor onderzoek hoe het nu zit met die overdracht van het virus en de rol van ventilatie enzo e.d .

    Regeren is vooruitzien? Bij CDA, VVD, D'66 is regeren niet vooruit zien of iets van achter uitzien, maar stuurloos rondtollen!

    Groet, Jonas
  10. forum rang 6 A Mao 13 juni 2022 16:03
    quote:

    luchtschip schreef op 13 juni 2022 14:22:

    [...]

    Marion Koopmans is een viroloog, die toen Nederland in nood was, omdat het Corona virus veel slachtoffers eiste, ons land er met haar kennis door heen heeft geleid

    Er schijnen figuren te zijn in Nederland die om politiek of financieel gewin trachtten een slaatje te slaan uit het leed van de Nederlandse bevolking.

    Zij hitsten een deel van het Nederlands volk op, door goedwillende eerzame en kwalitatieve wetenschappers in een kwaad daglicht te stellen en zetten.
    Zij gebruikten leugens om eervolle wetenschappers op oneigenlijke wijze te beschuldigen

    Dit alles zet labiele mensen aan tot het doen van doodsbedreigingen, die zij mogelijk om kunnen zetten in daden
    Dit alles zet labiele volgers aan tot het plaatsen van berichten, met een valselijke ondertoon van beschuldiging, onder meer op de IEX fora

    We leven in een land waar vrijheid van meningsuiting en het eervol uitvoeren van een beroep hoog in het vaandel staat

    doodsbedreigingen brengen dit in gevaar

    Nu staat er een artikel in de Telegraaf dat Marion Koopmans niet naar het Oerol festival kan wegens doodsbedreiging

    En hoe wordt daar op gereageerd op dit forum :

    Weer een extra valse beschuldiging richting een gerenommeerd viroloog
    En geen enkele veroordeling van het feit dat zij met de dood bedreigd wordt

    Deze reactie is ver beneden peil en verwerpelijk

    Denk jij met een populistische opmerking gerenommeerde wetenschappers de grond in te kunnen boren

    Wat mij betreft heb je nu nog de kans je verontschuldigingen aan te bieden onder vermelding dat het niet je bedoeling was de boel verder op te hitsen en een doodsbedreiging te ondersteunen
    Moet jij geen Twitter berichtjes ergens knippen en plakken?
    Mevrouw Koopmans word allang niet meer serieus genomen, tja maar media verslaving hè ..lastig van af te komen.
  11. forum rang 10 luchtschip 13 juni 2022 16:09
    quote:

    A Mao schreef op 13 juni 2022 16:03:

    [...]

    Moet jij geen Twitter berichtjes ergens knippen en plakken?
    Mevrouw Koopmans word allang niet meer serieus genomen, tja maar media verslaving hè ..lastig van af te komen.
    Je bent duidelijk :

    Ondersteuning voor mensen die haar met de dood bedreigden door geen verontschuldiging aan te bieden voor wat je gezegd hebt in je posting.

    Sterker nog : er nu nog een schepje bovenop doen in de steun aan doodbedreigers, want had ze maar. niet de Nederlandse bevolking moeten helpen in het bestrijden van het corona virus

    Je uit je als een vijand van het Nederlandse volk en haar democratie en geeft steun aan doodbedreigers die de vrijheid van mening en handelen af willen straffen
  12. forum rang 10 luchtschip 13 juni 2022 16:20
    quote:

    A Mao schreef op 13 juni 2022 16:03:

    [...]

    Moet jij geen Twitter berichtjes ergens knippen en plakken?
    Mevrouw Koopmans word allang niet meer serieus genomen, tja maar media verslaving hè ..lastig van af te komen.
    Jij juichte het toe dat Marion Koopmans zich niet vrij in Nederland mag verplaatsen en schijnt het normaal te vinden dat iemand haar bewegingsvrijheid beperkt door doodsbedreigingen

    Wat ben jij voor een persoon om deze terreur niet te veroordelen en te beweren dat het haar eigen schuld is
  13. forum rang 6 A Mao 13 juni 2022 16:37
    quote:

    luchtschip schreef op 13 juni 2022 16:20:

    [...]

    Jij juichte het toe dat Marion Koopmans zich niet vrij in Nederland mag verplaatsen en schijnt het normaal te vinden dat iemand haar bewegingsvrijheid beperkt door doodsbedreigingen

    Wat ben jij voor een persoon om deze terreur niet te veroordelen en te beweren dat het haar eigen schuld is
    pufffff word jij niet eens moe van je zelf?......

    Ik heb het over media aandacht,
    En meteen slaat alles door bij je ...... met je normaal vinden van doodsbedreigingen / terreur enz enz....
    Probeer eerst eens dingen niet door elkaar te halen, maakt discussiëren een stuk makkelijker.
  14. forum rang 10 luchtschip 13 juni 2022 17:05
    quote:

    A Mao schreef op 13 juni 2022 16:37:

    [...]

    pufffff word jij niet eens moe van je zelf?......

    Ik heb het over media aandacht,
    En meteen slaat alles door bij je ...... met je normaal vinden van doodsbedreigingen / terreur enz enz....
    Probeer eerst eens dingen niet door elkaar te halen, maakt discussiëren een stuk makkelijker.
    Je plaatste een artikel waarin staat dat Marion Koopmans niet naar het Oeral festival kon gaan wegens doodsbedreiging

    En het enige waar jouw commentaar uit bestaat is een beschimpende sneer naar haar omdat zij media aandacht vraagt

    Geen enkel commentaar op het feit dat mensen in hun bewegingsvrijheid worden beperkt door de terreur vanuit een bepaalde groep, waarbij de agressie is bevorderd door de leiders van die groep, middels beledigende ophitsende taal

    En jij gaat deze ophitsende taal nog eens onderstrepen door beschimpende opmerkingen over haar vermeende media aandacht

    Probeer eens te zien wat je aan het doen bent en gezien je reacties blijf je achter dit gedrag staan, wat ik verwerpelijk blijf vinden

    Discussieren met mensen die terreur niet veroordelen is onmogelijk
  15. forum rang 6 A Mao 13 juni 2022 17:27
    quote:

    luchtschip schreef op 13 juni 2022 17:05:

    [...]

    Je plaatste een artikel waarin staat dat Marion Koopmans niet naar het Oeral festival kon gaan wegens doodsbedreiging

    En het enige waar jouw commentaar uit bestaat is een beschimpende sneer naar haar omdat zij media aandacht vraagt

    Geen enkel commentaar op het feit dat mensen in hun bewegingsvrijheid worden beperkt door de terreur vanuit een bepaalde groep, waarbij de agressie is bevorderd door de leiders van die groep, middels beledigende ophitsende taal

    En jij gaat deze ophitsende taal nog eens onderstrepen door beschimpende opmerkingen over haar vermeende media aandacht

    Probeer eens te zien wat je aan het doen bent en gezien je reacties blijf je achter dit gedrag staan, wat ik verwerpelijk blijf vinden

    Discussieren met mensen die terreur niet veroordelen is onmogelijk
    Daar ga je weer,….waar zegt dat ik terreur goedkeur?

    Misschien was het voor mevrouw Koopmans zelfs beter geweest om er helemaal geen ruchtbaarheid aan te geven..
    Maar dat is waarschijnlijk te veel gevraagd aan iemand die verslaafd is geraakt aan media aandacht.
59.685 Posts
Pagina: «« 1 ... 2921 2922 2923 2924 2925 ... 2985 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.286
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.452
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.942
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.473
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.091
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.762
ageas 5.843 109.778
Agfa-Gevaert 13 1.862
Ahold 3.536 73.983
Air France - KLM 1.024 34.348
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.774
Alfen 12 16.531
Allfunds Group 3 1.217
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 337
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.765
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.357
AMG 965 125.843
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.522
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.161
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 315
Arcadis 251 8.623
Arcelor Mittal 2.024 318.662
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.113
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.283
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.700
ASML 1.762 77.051
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.666
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 03 mei

    1. Chinese beurzen gesloten ivm Labor Day
    2. Aperam Q1-cijfers
    3. Bpost Q1-cijfers
    4. Credit Agricole Q1-cijfers
    5. Ontex -Q1-cijfers
    6. Brunel Q1-cijfers
    7. Heijmans €0,89 ex-dividend
    8. VS banengroei en werkloosheid april Banengroei: 243K. Werkloosheid: 3,8%. Uurlonen: +0,3% MoM volitaliteit verwacht
    9. VS inkoopmanagersindex diensten S&P april (def)
    10. VS Inkoopmanagersindex diensten ISM april (def)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht