Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Regering Rutte IV: wordt dit een succes of een ramp?

26.158 Posts
Pagina: «« 1 ... 767 768 769 770 771 ... 1308 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 13 december 2022 19:59
    quote:

    JP Samosa schreef op 13 december 2022 19:43:

    Bron Nos:

    De consumentenbond op Bonaire daagt de Nederlandse Staat voor de rechter. Unkobon wil dat er een einde komt aan ongelijkheid tussen de Caribische gemeenten en de andere Nederlandse gemeenten op het gebied van armoedebestrijding en minimumloon.

    Bonaire, Saba en Sint-Eustatius zijn sinds 2010 Nederlandse gemeenten en vallen daarom onder de ministeries in Den Haag en de zorgplicht. Maar in de praktijk hebben de eilanden niet dezelfde sociale voorzieningen. Zo is er geen sociaal minimum vastgesteld, geen WW-uitkering en is er ook geen invaliditeitsvoorziening.

    Wel is er bijstand, wat in Caribisch Nederland onderstand heet. "Die onderstand is maar een fractie van de bijstand", zegt Unkobon-bestuurder Wietze Koopman. Hij zegt verder dat het minimumloon omgerekend 5,82 euro per uur is. "In Nederland is dat 11,06 per uur. Terwijl de uitgaven vergelijkbaar zijn."

    Twee op de vijf inwoners van Bonaire leven onder de armoedegrens, bleek uit berekeningen van de Nederlandse overheid. Ook het Nibud stelde vast dat Bonairianen ver onder de armoedegrens leven.
    ……………………………………….
    Men heeft een terecht punt.
    Wat is Nederland weer krenterig op dit gebied.
    Betalen Nederland!
    Bonaire heeft zo’n 20.000 inwoners. De andere 2 eilandjes nog veel minder.
    Dit gaat om klein geld. Zet dat bijvoorbeeld eens af tegen de miljarden die naar de kindjesopvang gaat……
    wist ik niet,maar helemaal met je eens
  2. Tweeling 13 december 2022 21:08
    quote:

    rationeel schreef op 6 december 2022 08:54:

    Kun je niet lezen? Meisjes besnijdenis is er nog steeds. Zou hoog op de agenda's moeten staan.

    Het zijn zgn tradities. Primitieve mishandeling, gericht op het controleren van vrouwen.

    Het is een stuk gemakkelijker om symbool politiek te bedrijven, door excuses aan te bieden voor toestanden in een verleden waar WIJ part noch deel aan hebben gehad, en waar ook niets meer aan te doen is, dan de HUIDIGE misstanden aan de kaak te stellen.

    En meer leugens, dat iets gebeurt maakt het geen wet. Je bent een intrigant. Abject.
  3. forum rang 10 rationeel 13 december 2022 23:09

    cdn.prod.elseone.nl/uploads/2022/12/A...

    René van Rijckevorsel

    www.ewmagazine.nl/buitenland/opinie/2...

    Corrupte socialisten zetten Europese Unie voor schut

    Het Europees Parlement lag vaker onder vuur. En net nu de reputatie van het Parlement iets aan glans won, wordt het geconfronteerd met de grootste crisis in zijn 70-jarig bestaan. Tal van – ***socialistische*** – leden worden verdacht van corruptie. De Europese Unie, graag de morele betweter, staat in haar hemd, schrijft René van Rijckevorsel.
  4. forum rang 10 rationeel 13 december 2022 23:10
    Het Europees Parlement (EP) laat zich er graag op voorstaan het enige gekozen instituut van de Europese Unie te zijn. De afgelopen jaren won het Parlement aan gezag. Niet langer werd het gezien als een duurbetaalde applausmachine waar the powers that be in de Europese Commissie en in de lidstaten zomaar even overheen walsen. Met de relatief jonge Maltese Roberta Metsola kreeg het EP begin 2022 bovendien een fris, vrouwelijk gezicht als voorzitter.
  5. forum rang 10 rationeel 13 december 2022 23:11
    Maandagmiddag 12 december stond Metsola er beteuterd bij, in de plenaire zaal in Straatsburg. Het verbeterde imago van haar Parlement ligt in duigen. ‘Het Europees Parlement, beste collega’s, wordt aangevallen,’ zei ze. ‘De Europese democratie wordt aangevallen. En onze manier van open, vrije, democratische samenlevingen wordt aangevallen.’
  6. forum rang 10 rationeel 13 december 2022 23:12
    Het EP wordt inderdaad aangevallen. Maar dan door de eigen leden

    De spin van Metsola was duidelijk: een niet nader genoemde Golfstaat (Qatar, zo weet iedereen) zou de Europese democratie willen uithollen. Nou, het EP wordt inderdaad aangevallen. Maar dan vooral door de eigen leden. Zeker vier Parlementariërs, een oud-Parlementariër en een aantal medewerkers worden verdacht van het aannemen van grote sommen geld uit Qatar. Bij één van de verdachten zou zes ton euro in cash zijn gevonden. De Europarlementariërs in kwestie moesten mensenrechtenschendingen in WK voetbal-gastland Qatar bagatelliseren en pleiten voor een soepeler visumbeleid voor Qatari.

    ‘Ik moet duidelijk zijn,’ zei Metsola ook, ‘de beschuldigingen gaan niet over links of rechts of noord of zuid. Dit gaat over goed en fout.’ Toch zal het niemand zijn ontgaan dat de verdachten allemaal uit ***Italië, Griekenland of Wallonië komen*** (het gaat dan om Belgen met Italiaanse roots).*** En dat ze allemaal lid zijn van of zijn verbonden aan de socialistische groep S&D.***
  7. forum rang 10 rationeel 13 december 2022 23:16
    De grootste naam in het corruptieschandaal

    De grootste naam in het corruptieschandaal is die van*** Eva Kaili (44)***. Zij is Europees Parlementslid voor de*** Griekse partij PASOK*** en lid van de Europese ***sociaal-democratische ***fractie. Sinds dit jaar is Kaili ook een van de*** veertien vicevoorzitters van het Parlement.*** Kaili is inmiddels uit de PASOK en de S&D-fractie gezet. Ook haar*** Italiaanse partner*** is verdachte. Dinsdagochtend zou het Europees Parlement in Straatsburg zich buigen over het aanblijven van Kaili als vicevoorzitter (update: het vrijwel volledige Europarlement stemde ermee in om haar uit het presidium te zetten).
  8. forum rang 10 rationeel 13 december 2022 23:19
    Een andere prominente naam in het schandaal is de Waal*** Marc Tarabella (59)*** een veteraan in het Europees Parlement. Hij is inmiddels geschorst door S&D. De joviale Belg was vicevoorzitter van het comité dat gaat over*** relaties met het Arabisch schiereiland***. Hij speelde elk jaar*** Sinterklaas in het EP.*** Bij hem is zondag huiszoeking gedaan in zijn woonplaats Anthisnes, in de provincie Luik, waar hij sinds 1995*** burgemeester*** is. Daarbij moest voorzitter*** Metsola ***aanwezig zijn, aangezien in België alle Parlementariërs een grote mate van onschendbaarheid genieten. Tarabella is niet meegenomen voor verhoor, maar zijn smartphone en computer werden wel in beslag genomen.
  9. Somberman 13 december 2022 23:19
    Het zou op zich wel netjes zijn als je je bronnen weergeeft. Niet alleen copy/paste zo, maar gewoon plagiaat.
  10. forum rang 10 rationeel 13 december 2022 23:22
    Zeker de socialisten wapperen graag met hun morele vingertje

    Het Europees Parlement werpt zich graag op als ***hoedster van een betere wereld***. Zeker de ***socialisten wapperen graag met hun morele vingertje.*** Deze affaire slaat een diepe wond in de Europese socialistische fractie, maar net zo goed in het Parlement.

    Er is er maar één die in zijn vuistje lacht. ***Viktor Orbán,*** de Hongaarse premier die talloze keren publiekelijk is beschimpt en veroordeeld in het EP vanwege onder meer corruptie. Maandag postte hij op Twitter een*** foto uit 1981*** van de Amerikaanse presidenten*** Ronald Reagan*** en ***George Bush*** die hardop lachen met daarbij de tekst: ***‘En toen zeiden ze dat ze zich ernstige zorgen maakten over de corruptie in Hongarije***’. ***‘Goedemorgen Europees Parlement,’ schreef hij er nog bij***.
  11. forum rang 6 izdp 13 december 2022 23:23
    Ondanks dit gebeuren, zie ik het toch als winst voor het Europarlement.
    Het wegpromoveren zal het een knauw toebrengen en dus minder risico op uitvreters.
    Ook soortgelijk minderwaardig gedrag van veel minder ernstige aard, zal het vergrootglas meer ontmoeten.
    Uiterst noodzakelijk zoals we al eerder wisten door kritische onderzoeksjournalisten.
    Dat dit nu weer zo in de schijnwerpers staat doet de kans op verbetering van de kwaliteit enkel maar goed.
  12. forum rang 10 rationeel 13 december 2022 23:24

    De kwestie is voor sommigen groter dan het Europees Parlement alleen. ‘De geloofwaardigheid van Europa staat op het spel,’ zei de Duitse Groene minister van Buitenlandse Zaken, Annalena Baerbock. Inderdaad, door vermeend wangedrag van Europarlementariërs staat de hele Europese Unie, graag de ***morele betweter***, in haar hemd.
  13. forum rang 10 rationeel 13 december 2022 23:25
    Marcel van Baaren

    Verbaasd me niets - deze komen er niet mee weg, dit keer.
    Ik heb de EU altijd gezien als een zakkenvullersinstituut, en de medewerkers ook - personeel daar haten hun werk, de organisatie alles maar ze blijven er; nergens verdien je zo goed...
  14. forum rang 10 rationeel 13 december 2022 23:26
    P Rotsvast

    Corruptie is alleen mogelijk bij een te grote overheid.
    Het is dus een 'links' produkt. En het ondermijnt de democratische rechtstaat.

    [ In het zakenleven heet het : omkoping. ]
  15. forum rang 10 rationeel 13 december 2022 23:26
    P Rotsvast

    Corruptie is alleen mogelijk bij een te grote overheid.
    Het is dus een 'links' produkt. En het ondermijnt de democratische rechtstaat.

    [ In het zakenleven heet het : omkoping. ]
  16. forum rang 10 rationeel 13 december 2022 23:27
    G. Gonggrijp

    Tientallen jaren geleden heeft een Italiaanse collega me uitgelegd waarom in zijn land (Craxi regeerde daar toen) nou juist de socialisten steeds betrokken waren bij de grote corruptieschandalen. Heel simpel: de christendemocraten zaten altijd in elke regering en konden dus toe met een normale eetlust. De socialisten waren daar minder zeker van en moesten dus zo snel mogelijk zoveel mogelijk binnen halen.
  17. forum rang 10 rationeel 13 december 2022 23:28
    Kees Bolle

    Je verwacht je toch niet , al die integere mensen die een ander zo graag de les lezen.
  18. forum rang 10 rationeel 13 december 2022 23:29
    M. v. Blade

    Tijd om Brussel flink te saneren.

    Teruggaan waar de EU voor op is gericht. Het parlement halveren, 65% van het personeel op de kantoren eruit.

    Minder mensen, minder regels, minder kans op corruptie.

    Deze operatie gaat heten:*** Minder, minder.***
26.158 Posts
Pagina: «« 1 ... 767 768 769 770 771 ... 1308 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.286
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.452
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.942
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.473
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.091
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.762
ageas 5.843 109.778
Agfa-Gevaert 13 1.862
Ahold 3.536 73.983
Air France - KLM 1.024 34.348
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.774
Alfen 12 16.530
Allfunds Group 3 1.217
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 337
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.765
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.357
AMG 965 125.842
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.522
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.161
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 315
Arcadis 251 8.623
Arcelor Mittal 2.024 318.662
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.113
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.283
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.700
ASML 1.762 77.051
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.666
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 03 mei

    1. Chinese beurzen gesloten ivm Labor Day
    2. Aperam Q1-cijfers
    3. Bpost Q1-cijfers
    4. Credit Agricole Q1-cijfers
    5. Ontex -Q1-cijfers
    6. Brunel Q1-cijfers
    7. Heijmans €0,89 ex-dividend
    8. VS banengroei en werkloosheid april Banengroei: 243K. Werkloosheid: 3,8%. Uurlonen: +0,3% MoM volitaliteit verwacht
    9. VS inkoopmanagersindex diensten S&P april (def)
    10. VS Inkoopmanagersindex diensten ISM april (def)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht