Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

JUST EAT TAKEAWAY NL0012015705

Laatste koers (eur)

13,850
  • Verschill

    +0,170 +1,24%
  • Volume

    88.595 Gem. (3M) 2,4M
  • Bied

    13,830  
  • Laat

    13,850  
+ Toevoegen aan watchlist

Just Eat Takeaway 2023

58.668 Posts
Pagina: «« 1 ... 2400 2401 2402 2403 2404 ... 2934 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Gravenbeek 30 september 2023 12:15
    quote:

    Amsterdammer schreef op 30 september 2023 11:40:

    Shorts zijn gestegen naar 10,64% volgens shortsell. Iemand opperde dat onder de meldingsplicht van 0,5% nog een beerput open ligt van shorts. Kan iemand die bevestigen met data? Zijn de totaal short geschat op 19%?
    Je moet je niet zo druk maken of het aantal % shorts wederom gestegen is bij deze lage koers, denk je werkelijk dat ze op hun bek gaan en het risico nemen dat als er goed bericht komt dat ze klem zitten ? het overgrote deel is allang met de geleidelijke neergang van de koers afgedekt.
    Het is een ook middel om de markt en al die tienduizenden beleggers in JET zenuwachtig/onzeker/angstig te maken en het werkt !

    Of wat een forum lid van de week al aangaf, het begint steeds meer op een georganiseerde daling te lijken in "opdracht van" Mocht er een onverwachts bod komen voor de cijfers van 18 okt. dan gaat GS die donderdag nog even zijn laagste koersdoel van alle afgegeven koersdoelen heeft herhaald heeft de overname begeleiden. Op dat moment gewoon onzinnig om het koersdoel nog eens herhalen, en op deze dag konden ze de koers even op het laagste punt ooit zetten.(zo werkt het vaak in de wereld van het grote geld en belangen)
  2. forum rang 5 Jimnotaris 30 september 2023 12:34
    quote:

    Gravenbeek schreef op 30 september 2023 11:55:

    [...] Wat Jitse in het interview aangaf na uitspraak rechter " het ziet er goed voor ons uit" dit was ook de reden dat de business hier onder druk staat. Was ook moeilijk om een nieuwe waarde aan Grubhub te koppelen. Die hogere minimumloon wordt grotendeels doorberekend aan de klanten daardoor zal de orderstroom wel wat dalen. En Uber gaf aan dat dit duizenden banen gaat kosten.
    Een paar maanden geleden heeft JET al bekend gemaakt dat er daar flink wat banen worden geschrapt dit past ook weer in het plaatje kosten omlaag brengen en van verkoop Grubhub.
    Het koersdoel van de ING van 40 euro is er ook gebaseerd dat van de 3 grote speler m.b.t. het verhogen minimum loon dat Grubhub hier t.o.v. de overige 2 veel minder nadeel van ondervindt, de samenwerking met Amazon kan hierdoor ook wel eens gunstiger uitpakken.(klanten die lid zijn krijgen korting bij afname van Grubhub)
    Al met al komt mogelijke verkoop ten goede, en zijn er straks nog 2 grote speler (als er daarvan1tje toehapt) ieder moment kan bericht verkoop komen.
    maar uiterlijk kerst dit jaar is de verkoop Grubhub een feit, denk ik persoonlijk.

    Nog 4 a 5 maanden geduld dan hebben we de 3e kwartaal, jaarcijfers en mogelijk verkoop Grubhub achter de rug, een flinke aandelen inkoop zal dan ook niet uitblijven. Shorters keren de kar om wederom hun zakken te vullen en een koers van ver over de 20 euro is dan makkelijk haalbaar volgens mij.
    Een hoop stemmingmakerij: uitbuiting restaurants/bezorgers en woekerprijzen en megaprovisies.

    Restaurants hebben hun prijzen(dit blijkt uit onderzoeken/artikelen) voor bezorgen t.o. van afhalen of eten in het restaurant al gemiddeld met rond de 20/30% verhoogd. Ik heb zelf een keer op de wesite van Grubhub met een bestaand NYC adres de menuprijzen bekeken en daarna rechtstreeks bij dezelfde Mcdonalds en inderdaad scheelde het ongeveer 30%.

    Bezorgers in NYC maken per uur nu gemiddeld al rond de 30 dollars per uur (kijk maar op youtube dan zie je honderden verslagen van bezorgers en hun verdiensten). Bijna allemaal rijden ze voor 2 of 3 bedrijven tegelijk zodat ze geen wachtijden hebben of de best betalende bezorging er uit pikken.

    Grubhub/Doordash/Uber zullen minder bezorgers gaan inzetten,omdat ze wachttijden moeten doorbetalen. Dat bedoelen ze met dat er (duizenden) minder banen voor bezorgers komen en niet zo zeer omdat het aantal orders afneemt.

    Het is afwachten wat de gevolgen zullen zijn , want de bezorgkosten voor de klant zullen ongetwijfeld worden doorberekend.

    Jiste heeft al aangegeven dat de gevolgen voor Grubhub niet zo groot zullen zijn, maar voor de concurrenten wel gezien hun groter aandeel in logistieke orders.
  3. Amsterdammer 30 september 2023 12:57
    Jaa dat heb ik al een keer gezegd. En nu helemaal jaa als de personeelskosten te hoog worden dan gaan er ontslagen vallen. Dat is het kritiek op wat men noemt; bestaanszekerheid. Vooral in de us daar kunnen ze je zo ontslaan als ze je niet meer nodig hebben.

    Het is afwachten.
  4. VanDam75 30 september 2023 13:06
    quote:

    Amsterdammer schreef op 30 september 2023 11:40:

    Shorts zijn gestegen naar 10,64% volgens shortsell. Iemand opperde dat onder de meldingsplicht van 0,5% nog een beerput open ligt van shorts. Kan iemand die bevestigen met data? Zijn de totaal short geschat op 19%?
    Er zijn natuurlijk meer shortpartijen onder de grens van 0,5%. Dat is bij ieder fonds. Bij een fonds met hoge shorter percentages zullen er waarschijnlijk ook meer shorts onder die grens zijn. Dit lijkt me niet meer dan logisch (wiskundige klokvorm) maar om van een ‘beerput‘ te spreken is pure speculatie/stemmingmakerij (alleen de AFM weet die getallen immers).
  5. forum rang 5 Arthur Hastings 30 september 2023 13:51
    quote:

    pakman schreef op 30 september 2023 13:27:

    neem deze ook ff mee (wat natuurlijk iedereen allang weet)..

    Faillissementen in de horeca; nu gaat het hard!

    wouterverkerk.nl/gastvrijheid/faillis...

    ook hier gaan alleen de grote US concerns nog overleven en een handje vol eigen bedrijven, horeca a dying business
    Faillissementen in de horeca? Dit hoor ik voor het eerst. Wist niet dat dit aan de gang was Pakman. Had je wel eens eerder mogen vertellen.
  6. forum rang 5 Jimnotaris 30 september 2023 14:01
    quote:

    Arthur Hastings schreef op 30 september 2023 13:51:

    [...] Faillissementen in de horeca? Dit hoor ik voor het eerst. Wist niet dat dit aan de gang was Pakman. Had je wel eens eerder mogen vertellen.
    Pakmannetje plaatst altijd hele "relevante" informatie alleen jammer dat hij dat op de verkeerde plaats doet. Het aantal (bezorg)restaurants groeit nog steeds en daar moeten we het hier van hebben en niet van het aantal verdwijnende traditionele restaurants(zonder bezorging?).
  7. Dutch trackers 30 september 2023 14:34
    Ik schrik daar een klein beetje van Pacman, faillissementen in de horeca. Maandag maar verkopen :-). Nog meer, bankencrisis, woekerpolissen, afschaffen subsidies?
    Nog koop tips? Minder restaurants en snackbars zou ook wel eens meer thuisbezorgen kunnen betekenen.
  8. hardijs 30 september 2023 15:01
    quote:

    Eagle1959 schreef op 30 september 2023 07:47:

    De FED heeft in een paar jaar triljoenen bijgeprint voor geldmachines die meedogenloos zijn in gehanteerde methodes. Onze ambtelijke toezichthouders hebben geen schijn van kans. Je bent verplicht om mee te gaan in de fondsen waar zij ook weer grof aan verdienen. Jet is daarin een speelbal, je weet niet of we naar 5,- terug zult worden gedrukt. Hoewel, koop eerst wat obligaties ver beneden pari terug en wordt kasstroom positief, dan zien we snel andere koersen.
    Ik weet het wel zeker, 5 euro gaan we zeker zien. Nog maar 7 euro eraf.
  9. forum rang 6 Fender bass 30 september 2023 15:03
    Net de podcast beluisterd, Arend Jan had een rectificatie: een collega was uit JET gegaan en hij had per ongeluk de naam Crum genoemd.
    Waarop Niels zegt dat 'we met de firma nog allemaal long zijn in Just Eat Takeaway'. Dus die ene collega, die dus verkocht had, kennelijk ook.

    Ik ook trouwens.
  10. forum rang 4 CEO Takeaway 30 september 2023 15:08
    [Modbreak IEX: Gelieve op de inhoud van uw berichten te letten, bericht is bij dezen verwijderd. Deze account is geschorst.]
  11. Lady GakGak 30 september 2023 15:24
    quote:

    Fender bass schreef op 30 september 2023 15:03:

    Net de podcast beluisterd, Arend Jan had een rectificatie: een collega was uit JET gegaan en hij had per ongeluk de naam Crum genoemd.
    Waarop Niels zegt dat 'we met de firma nog allemaal long zijn in Just Eat Takeaway'. Dus die ene collega, die dus verkocht had, kennelijk ook.

    Ik ook trouwens.
    Oud nieuws. Dat de zaken anders liggen is al eerder aangekaart op dit forum. Los van de mening van de betweters, ontkenners, wappies, koppigen en onruststokers.
  12. Gravenbeek 30 september 2023 15:45
    [Modbreak IEX: Gelieve op de inhoud van uw berichten te letten, bericht is bij dezen verwijderd. Waarschuwing.]
  13. forum rang 7 Succes 30 september 2023 16:19
    Alhoewel van Mei dit jaar ... nog steeds actueel.

    ---

    Over 2.85 billion People to Use Online Food Delivery in 2023, Revenues to Jump by 20% YoY to $910B

    tradingplatforms.com/blog/2023/02/27/...

    The swelling food costs have become a major problem for consumers worldwide. With Food Prices Index at record levels buying even basic groceries has become an issue for households around the globe. However, food price inflation doesn`t seem to affect the online food delivery market, which is set to reach record revenue and users.

    According to data presented by TradingPlatforms.com, more than 2.85 billion people will use online food delivery services in 2023, or 350 million more than a year ago.
    Asia the Leading Market, with Two-Thirds of All Users Worldwide

    The arrival of appealing, user-friendly apps and tech-enabled driver networks, coupled with changing consumer expectations, has turned food delivery into an almost one trillion dollars industry.

    After COVID-19 hit, food delivery became a lifeline for the hurting restaurant industry. However, many consumers use the service for buying groceries, helping the total number of users to double in four years.

    According to Statista Digital Market Insight, in 2019, around 1.37 billion people worldwide used online food delivery. By the end of 2021, this figure jumped to 2.31 billion and continued rising. Last year, more than 2.5 billion people worldwide used food delivery services, but Statista expects this number to increase by 350 million and hit 2.85 billion this year. By 2027, the entire market will count more than 3.8 billion users.

    Due mainly to its high population, the Asia Pacific remains, by far, the largest online food delivery market, accounting for nearly two-thirds of all users worldwide. Last year, over 1.6 billion people from the region used food delivery services. This figure is expected to grow by more than 50% to 2.45 billion by 2027. The European and American markets are set to experience similar growth in this period, while the number of food delivery users in Africa would almost double.
    Online Food Delivery to Become a Trillion-Dollar Industry Next Year

    The rising number of people using online food delivery services continues driving impressive revenue growth. Between 2019 and 2022, global food delivery revenues jumped by an impressive 133% and hit $770bn. Statista expects 2023 to witness a 20% year-over-year growth, with revenue rising to $910bn.

    However, the entire market is set to reach a new benchmark in 2024, becoming a one-trillion dollars industry.

    Statista data show more than one-third of total revenue in 2023, or $354bn, comes from China, the world`s top-grossing food delivery market. The United States follows, with $231.3bn in online food delivery revenue. Far behind, the United Kingdom, South Korea, and Japan follow, with $39bn, $38.3bn, and $35.2bn in revenue, respectively. Statista expects the two largest markets to make nearly two-thirds of global online food delivery revenues by 2027.
  14. forum rang 5 Goedekans 30 september 2023 16:43
    [quote alias=Arthur Hastings id=15022950 date=202309301351]
    [...] Faillissementen in de horeca? Dit hoor ik voor het eerst. Wist niet dat dit aan de gang was Pakman. Had je wel eens eerder mogen vertellen.
    [/quo

    Inderdaad , een hopeloos geval.
  15. forum rang 6 Fender bass 30 september 2023 16:52
    quote:

    Dutch trackers schreef op 30 september 2023 15:53:

    Is het belangrijk welke positie de firm in JET heeft, had, zou hebben gehad of nooit gehad heeft? Het is totaal niet van invloed op de koers.
    Het is ook in de fora de bedoeling dat je zegt wat je positie is. Van analisten is het gebruikelijk dat ze dat melden.
    Het is misschien niet van invloed op de koers, maar wel op iemands individuele beslissing om te kopen of verkopen.

    In dit geval is het niet zo belangrijk, ik luister gewoon heel goed naar de podcast en dit viel me op.

    Uit de forumregels:

    IEX.NL vraagt haar leden, openheid van zaken te geven omtrent hun positie in het fonds waarover zij discussiëren (long, short, geen positie). Het is aan te raden om de wettelijke regels hierover goed door te nemen.
58.668 Posts
Pagina: «« 1 ... 2400 2401 2402 2403 2404 ... 2934 »» | Laatste |Omhoog ↑

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 03 mei

    1. Chinese beurzen gesloten ivm Labor Day
    2. Aperam Q1-cijfers
    3. Bpost Q1-cijfers
    4. Credit Agricole Q1-cijfers
    5. Ontex -Q1-cijfers
    6. Brunel Q1-cijfers
    7. Heijmans €0,89 ex-dividend
    8. VS banengroei en werkloosheid april Banengroei: 243K. Werkloosheid: 3,8%. Uurlonen: +0,3% MoM volitaliteit verwacht
    9. VS inkoopmanagersindex diensten S&P april (def)
    10. VS Inkoopmanagersindex diensten ISM april (def)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht