Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

OCI NL0010558797

Laatste koers (eur)

25,120
  • Verschill

    -0,320 -1,26%
  • Volume

    305.709 Gem. (3M) 371K
  • Bied

    25,020  
  • Laat

    25,240  
+ Toevoegen aan watchlist

OCI 2023

7.165 Posts
Pagina: «« 1 ... 315 316 317 318 319 ... 359 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 mercurius-adept 16 december 2023 09:36
    hé Riddertje, moet u misschien eens een vriendinnetje gaan zoeken in plaats van steeds te lopen stoken op het forum?
    ----

    Of wacht....we vragen de Mod hier gewoon om nog een artikeltje over U te schrijven...want U bent zeker weten 100% geen antagonizer voor click-baits, maar gewoon iemand die ik nog ken uit het begin !

    -auteur Henk
    Henk is een aankomend student econometrie (nu nog scholier). "Ik ben een hobbyist (voor de titel 'expert' moet je je eerst bewijzen) en kenmerkend zijn mijn nuchtere analyses waarin een simpele kijk centraal staat."

    auteur "Modbreak Henk":
    "Modbreak Henk" is één van onze forummoderatoren, die dagelijks streng, rechtvaardig en onvermoeibaar het IEX-forum in het gareel houden. In columnvorm zal hij regelmatig verslag doen van de trending topics onder beleggers, en de interessantste discussies op het forum.
    Artikelen

    nov '16 Pharming en de Zwarte Ridder
    okt '14 Trending op IEX: Doortrapte forums
    sep '14 Trending op IEX: Zwarte ridders
    www.iex.nl/Artikelen/Auteur/487/Modbr...

    Met weekendmuziekje en vriendelijke groet:
    www.youtube.com/watch?v=X2W3aG8uizA
  2. forum rang 4 JH1988 16 december 2023 09:42
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 16 december 2023 09:06:

    [...]

    Ik begrijp dat je als optie-gokker erg nerveus wordt van het laatste nieuws.

    Ik heb ook het sterke vermoeden dat je calls waardeloos gaan aflopen, want er komt voorlopig geen goed nieuws meer.
    Neehoor, van te voren je acceptabele verlies incalculeren. Mijn opties zijn <1% van mijn portfolio. Voorlopig geen goed nieuws, eens even kijken.

    Voor mijn calls aflopen voorzie ik nog de volgende gebeurtenissen;

    1)schuld volledig afbetaald
    2)stijgende omzetten en winsten door en hogere bruto marges, en aan de onderkant kosten besparing door aflossing schuld.
    3)bekendmaking wat de exacte earn--out regeling.
    4)investeerder die een equity investment doet in Blue Ammonia Texas. Ik verwacht 500 miljoen USD voor 25-33%.
    5)eventueel nog een verkoop van andere activiteiten.
    6)nieuwe samenwerking projecten met ADNOC.
  3. forum rang 7 Thorgall 16 december 2023 09:53
    quote:

    JH1988 schreef op 16 december 2023 08:41:

    [...]

    Haha hij is weer wakker.

    Huidige marktwaarde 2.9 miljard. Alles wat OCI daarboven kan krijgen voor alle overige onderdelen is pure winst ten opzichte van de huidige koers.

    We hebben net een onderdeel verkocht voor 3.6 miljard wat goed was voor 39% van de ebitda in 2022. Dat zou betekenen dat de rest zon 5.7 miljard waard is.

    Per aandeel zit je dan op 26 dollar. Hier komt nog een netto kaspositie op van 6 dollar. Dus het bedrijf is nog steeds 32 dollar waard en dit bedrag gaat continue omhoog door de uitbreidingen.

    De zwartridder komt nooit met argumenten.
    Mee eens, maar vaak zijn zijn conclusies spot on. Behalve over Israël dan.

    Velen verliezen zich hier in details omdat ze daar nu eenmaal van houden. Hun sterkte is daardoor meteen hun zwakte, omdat daardoor visie en inzicht wordt gemist. Je kunt niet en diep in de materie zitten en een helikopterview hebben. Met details verdien je geen geld op beurs. Het gaat om trends en de juiste bedrijven selecteren.
  4. forum rang 7 trab33 16 december 2023 10:31
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 16 december 2023 09:09:

    [...]
    Onzin; ik heb nooit OCI genoemd op het Novacyt-forum.
    dan was het op een ander forum maar weet 100% zeker dat u oci koopwaardig vond , herinner mij dat omdat u zelden in uw kaarten laat kijken en dat ik dit vreemd vond
  5. forum rang 9 nine_inch_nerd 16 december 2023 10:44
    Artikel concurrent die ik liever ivm sancties hier niet noem.

    Matige deal bij OCI
    16 December 2023

    OCI komt toch nog snel met nieuws. Het verkoopt het belang in Fertiglobe, waar het een belang van 50% heeft, aan Adnoc, dat eveneens een groot belang in Fertiglobe heeft.

    De prijs valt vies tegen, slechts 8% boven de beurskoers, terwijl die beurskoers al fors gedaald is de laatste tijd.

    Wel krijgt OCI een soort earn-out mee, als in de komende twee jaar de kunstmestprijzen weer oplopen.

    In het persbericht staat dat de overeengekomen prijs nog wel 25% boven de IPO-prijs van destijds was, maar dat is natuurlijk niet relevant.

    Het aandeel zakt fors op deze verkoop, omdat men een veel hoger bedrag voor Fertiglobe (5 miljard dollar) in het achterhoofd had. Kennelijk heeft OCI weinig vertrouwen in een spoedig herstel van de markt.

    De vraag is nu wel wat het management (lees: de familie Sawiris) nu met de rest wil. Er zit wel degelijk waarde in. Analisten van DeGroof Petercam kwamen enige tijd geleden met een koersdoel van 26 euro gebaseerd op een sum of the parts.

    Het deel Fertiglobe, dat nu voor 3.6 miljard dollar verkocht is, stond daarin gewaardeerd op ….3,2 miljard dollar.

    Op een koers van 20 euro (211 mln aandelen) is OCI op papier 4,6 miljard dollar waard.

    Dat betekent dat de overige delen (en de schuld) nu gewaardeerd worden op 1 miljard dollar. De beursdaling vrijdag is dan ook deels gebaseerd op teleurstelling, en verkopers die er voor het verkeerde idee in zitten.

    Plus een expiratiedag erbij, waardoor de onrust nog groter wordt waardoor je een onevenredig forse afstraffing ziet. En er bestaat nog steeds de kans dat OCI ook de Amerikaanse activa gaat verkopen, in casu dus alles gaat liquideren. En dan kom je alsnog op een 28-30 euro.

    Wanneer je goed tussen de regels door leest, kan je ook opmaken dat het management verder wil met haar strategische heroriëntatie. Ik krijg daarbij steeds meer het gevoel dat ze alles liquide willen maken.

    Kijk hier naar het commentaar van de CEO op LinkedIn:
    Toay’s transaction marks a transformative step for OCI and part of a multi-faceted strategic review aimed at unlocking value for shareholders.
    The transaction underscores OCI’s commitment to reducing OCI’s HoldCo discount and crystalizing value for its shareholders on a sum-of-the-parts basis.
    The transaction materially deleverages OCI and provides flexibility for meaningful capital returns.

    De dikgedrukte passages zijn van mij.

    Ook uit het commentaar dat OCI gaf op de mediaspeculatie kun je afleiden dat er meer speelt:
    OCI Global (Euronext: OCI) notes the recent press speculation regarding certain of its nitrogen assets.
    OCI continually considers strategic initiatives regarding its portfolio, including potential divestments, and has previously disclosed its ongoing strategic review. In this context, OCI confirms that discussions with multiple potential buyers for certain of its nitrogen assets are ongoing.

    Eerst maar eens de naijl-effecten afwachten aanstaande maandag. Kon best eens zijn dat dit muisje nog een aardig staartje krijgt.

    Donderdag stegen de aandelen van OCI met 18% naar 23.30 euro per aandeel door nieuwsberichten dat Adnoc voorlopige gesprekken heeft gevoerd over een mogelijke transactie.

    Het Bloomberg-artikel suggereerde ook dat het zou kunnen gaan om slechts een overname van belangrijke activa van OCI; in plaats van de overname van het hele bedrijf.

    Verder maakte het Bloomberg-artikel gewag van het feit dat OCI onderzoekt of er interesse is voor haar Amerikaanse fabriek in Iowa, de Iowa fertilizer Co (IFCO).

    OCI zou daar een prijs van meer dan 3 miljard dollar voor willen hebben. Analisten schatten de huidige waarde in zo rond de 2.5-2.8 miljard dollar.

    We hebben al eerder aangegeven dat OCI, onder andere onder druk van een nieuwe aandeelhouder, het business plan tegen het licht aan het houden is.

    De afgelopen jaren is er goed verdiend aan de bizarre gasprijs en nu alles weer aan het normaliseren is zou OCI wellicht genegen zijn de boel te verkopen. De eigenaren, de familie Sawiris, hebben een uitstekende reputatie en weten waar ze wel en niet moeten zijn.

    Een eerste mogelijkheid zou kunnen zijn een verkoop van de Amerikaanse activa. Dat is in 2015 al eens gebeurd, aan CF Industries, maar de Amerikaanse overheid stak daar op het laatste moment een stokje voor.

    Rond die tijd waren veel Amerikaanse bedrijven bezig hun hoofdkantoor naar Europa (Engeland of Nederland) te verplaatsen om zodoende een lagere belastingdruk te verwezenlijken. Obama heeft dat toen tegengehouden; ook veel pharmabedrijven waren daar mee bezig.

    Dat Adnoc een bod zou willen doen op het deel dan OCI in het gemeenschappelijke bedrijf Fertiglobe heeft, is nieuw. Dat zou ook een mogelijkheid zijn, waardoor OCI min of meer het hele bedrijf kan ontbinden: de Europese activa blijven dan, de VS naar een Amerikaanse concurrent en het belang in Fertiglobe naar Adnoc.

    Dat er wat speelt is duidelijk. Woensdag zagen we al een rare beweging in het aandeel. Iemand kocht bestens 242.000 aandelen waardoor de koers even naar 20.87 ging.
    Belachelijk dat iemand zoiets doet, en dat zoiets niet aangepakt wordt, al zal er ongetwijfeld naar gekeken worden door de AFM. Op het moment dat zoiets gebeurt, lijkt het een ‘fat finger’ of een ongelukje maar drie dagen later is het een geweldige trade die een half miljoen oplevert.

    OCI zelf reageerde op de ontstane speculatie met een summier bericht waaruit wel blijkt dat er met verschillende partijen gesproken wordt. Er is rook en er is dus ook vuur. Afwachten maar waar het bedrijf mee komt.

    Tot slot: we wilden het bedrijf in ons elftal opnemen, omwille van de strategische oriëntatie van het bedrijf en het feit dat de marktprijzen weer behoorlijk aantrokken in Q4. Nu de eerste 25% al weg is, laten we dit maar even gaan.
  6. Bertus 16 december 2023 10:56
    Interessant artikel, ben eigenlijk best benieuwd, welk staartje de muis in dit artikel krijgt, Up of down
  7. mike65537 16 december 2023 11:02
    "Dat betekent dat de overige delen (en de schuld) nu gewaardeerd worden op 1 miljard dollar. De beursdaling vrijdag is dan ook deels gebaseerd op teleurstelling, en verkopers die er voor het verkeerde idee in zitten."
  8. forum rang 9 nine_inch_nerd 16 december 2023 11:14
    quote:

    trab33 schreef op 16 december 2023 11:03:

    lijkt wel een samenraapsel van de posts op iex van de laatste dagen
    Prima, als je dat vindt. Artikel is van een andere partij.
    Kun je je samenraapsels van IEX ook weggooien nu. :)
    Doe er gewoon je voordeel mee.
  9. forum rang 9 nine_inch_nerd 16 december 2023 11:20
    quote:

    mike65537 schreef op 16 december 2023 11:02:

    "Dat betekent dat de overige delen (en de schuld) nu gewaardeerd worden op 1 miljard dollar. De beursdaling vrijdag is dan ook deels gebaseerd op teleurstelling, en verkopers die er voor het verkeerde idee in zitten."
    -lol-
    In een korte zin mooi samengevat.
  10. forum rang 7 trab33 16 december 2023 11:21
    quote:

    nine_inch_nerd schreef op 16 december 2023 11:14:

    [...]
    Prima, als je dat vindt. Artikel is van een andere partij.
    Kun je je samenraapsels van IEX ook weggooien nu. :)
    Doe er gewoon je voordeel mee.
    vind dat zeker , hier staat toch niets in wat we nog niet wisten . Schrijfsel vind ik zelfs matig (niet dat ik het beter kan hoor )
  11. Bertus 16 december 2023 11:23
    quote:

    mike65537 schreef op 16 december 2023 11:02:

    "Dat betekent dat de overige delen (en de schuld) nu gewaardeerd worden op 1 miljard dollar. De beursdaling vrijdag is dan ook deels gebaseerd op teleurstelling, en verkopers die er voor het verkeerde idee in zitten."
    De enorme stijging van donderdag was ook vooral speculatief, ik denk dat vele kopers donderdag en vrijdagochtend dit risico, genomen hebben en als het nieuws tegenvalt en je hebt niet oprijd verkocht, zit je op de blaren.
    Ik heb hier de laatste dagen al wel voor gewaarschuwd, de koers had al een groot voorschot genomen op basis van geruchten.
    Ben blij dat ik geen turbo’s gekocht heb van de winst
  12. Rolybo 16 december 2023 11:24
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 16 december 2023 08:45:

    [...]
    Ik reageer nooit op onzin, maar dit is een uitzondering.......!!!
    Goed argument wel
  13. florida7 16 december 2023 11:24
    quote:

    mike65537 schreef op 16 december 2023 11:02:

    "Dat betekent dat de overige delen (en de schuld) nu gewaardeerd worden op 1 miljard dollar. De beursdaling vrijdag is dan ook deels gebaseerd op teleurstelling, en verkopers die er voor het verkeerde idee in zitten."
    als ik het goed interpreteer zouden de overige delen ook minimaal 3.6 miljard waard moeten zijn. Dat betekent nu op de beurs
    dus een onderwaardering van 2.6 miljard / 211 miljoen aandelen is euro 7,5. De koers kan dus richting de €28. Ik verneem graag of mijn redenatie juist is.
  14. forum rang 4 JH1988 16 december 2023 12:08
    Het is heel simpel.

    Zonder Fertiglobe is OCI nu 2.9 miljard waard op de beurs. Hoeveel is de rest waard? Zeker 5-6 miljard. Dus vanaf hier een upside van 60-80%.
  15. forum rang 4 JH1988 16 december 2023 12:09
    Enige manier hoe OCI nog naar de vernieling kan gaan is als ze weinig schuld afbetalen en een groot dividend. Dan gaat het komende jaren lastig worden.

    Zie liever 100% schuld afbetaling en een oorlogskas aanhouden voor eventuele overnames in USA.
  16. mike65537 16 december 2023 12:11
    Als ik het aan Bing vraag zegt die dat OCI uit 4 onderdelen bestaat;

    - OCI Partners (geschatte marktwaarde €1.9 mld)
    - IfCo (geschatte marktwaarde €2.8 mld))
    - OCI Nitrogen (geschatte marktwaarde €3.7 mld)
    - OCI Fertilizers (geschatte marktwaarde €3.7 mld, waarvan nu dus de aandelen Fertiglobe zijn verkocht)

    Hier moet dus nog de schuld van 2.4 mld af.

    Dat is dan meer dan de 2.9 mld wat OCI nu waard is op de beurs.
  17. forum rang 10 DeZwarteRidder 16 december 2023 12:21
    quote:

    trab33 schreef op 16 december 2023 10:31:

    [...]
    dan was het op een ander forum maar weet 100% zeker dat u oci koopwaardig vond , herinner mij dat omdat u zelden in uw kaarten laat kijken en dat ik dit vreemd vond
    Ik kan me niet herinneren dat ik ooit OCI getipt zou hebben.
  18. forum rang 10 DeZwarteRidder 16 december 2023 12:23
    quote:

    mike65537 schreef op 16 december 2023 12:11:

    Als ik het aan Bing vraag zegt die dat OCI uit 4 onderdelen bestaat;

    - OCI Partners (geschatte marktwaarde €1.9 mld)
    - IfCo (geschatte marktwaarde €2.8 mld))
    - OCI Nitrogen (geschatte marktwaarde €3.7 mld)
    - OCI Fertilizers (geschatte marktwaarde €3.7 mld, waarvan nu dus de aandelen Fertiglobe zijn verkocht)

    Hier moet dus nog de schuld van 2.4 mld af.

    Dat is dan meer dan de 2.9 mld wat OCI nu waard is op de beurs.
    Allemaal fantasie-getallen.
7.165 Posts
Pagina: «« 1 ... 315 316 317 318 319 ... 359 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 03 mei

    1. Chinese beurzen gesloten ivm Labor Day
    2. Aperam Q1-cijfers
    3. Bpost Q1-cijfers
    4. Credit Agricole Q1-cijfers
    5. Ontex -Q1-cijfers
    6. Brunel Q1-cijfers
    7. Heijmans €0,89 ex-dividend
    8. VS banengroei en werkloosheid april Banengroei: 243K. Werkloosheid: 3,8%. Uurlonen: +0,3% MoM volitaliteit verwacht
    9. VS inkoopmanagersindex diensten S&P april (def)
    10. VS Inkoopmanagersindex diensten ISM april (def)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht