Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

NPEX Terug naar discussie overzicht

Risicokwalificatie bestaande obligaties

1.481 Posts
Pagina: «« 1 ... 66 67 68 69 70 ... 75 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Leefloon 3 maart 2024 10:29
    quote:

    c room schreef op 2 maart 2024 17:34:

    MTD: lager winst en omzet, maar gelukkig Olympisch jaar en EK voor de boeg.
    Ieder jaar is een Olympisch jaar. En gelukkig voor de matig presterende "ondernemingen" maken ook zij kans op goud. Om mijzelf te citeren:

    Je kunt een Olympische medaille winnen in de categorie "Drama", subcategorie "(Reading for) Performance": www.wenlock-olympian-society.org.uk/w...
  2. forum rang 4 c room 4 maart 2024 13:22
    PerfoTec h2: heden ochtend obligaties omhoog en aandeeltjes 20% omlaag. Gok dat de obligatie 1 in 2025 doorgerold/herfinancierd op NPEX gaat worden. Omzet gestegen met 8 ton, in eigen woorden teleurstellend, winst niet bekend. En zoals gloort de zon in komend boekjaar.
    Organisatorisch een stoelendans: de HR/ERP Optimalization/CFO is op zoek naar of heeft een uitdaging elders. Opvallend dat haar CFO taken niet de heer Spanjer toevallen, maar dat komt waarschijnlijk door zijn financiële achtergrond.
    Bij dit bedrijf zou ik stemrechtloze aandelen boven obligaties verkiezen. Daar ze zoeken naar geld in ruil voor aandelen, is het even wachten op de nieuwe investeerder voor een onafhankelijke waardering. De handel op NPEX of de waarderingen van bedrijven zelf is te mager om op te varen. Hoewel Liquidseal een hoger potentieel rendement biedt, is deze concurrent een betere investering qua obligaties en waarschijnlijk aandelen.
  3. forum rang 4 c room 5 maart 2024 11:23
    Qlayers h2 2023: groeit met horten en stoten. Om één of andere reden is h1 veel beter qua omzet in 2022 en 2023 dan h2. 2 om 1,3 miljoen in h2 2023. Zorgelijk is wel dat Akzo uitstapt en er een kleine 3 miljoen aan schuld is bijgekomen. Verlies is één mio, maar vertekend door subsidies. Niet uniek voor een klein, groeiend bedrijf. Aan een voorspelling waagt men zich niet voor 2024. Je zou toch wel een hint verwachten. Positief wel dat onlangs een investeerder is ingestapt, alleen deal onbekend.
    Het wordt allemaal als zeer inventief beschouwd, maar persoonlijk twijfel ik eraan. De laatste tijd tal van dit soort innovaties gezien: van een man die een insulinepomp in zijn schuur ontwikkelt tot een metselaar die een automatisch metselapparaat ontwikkelt. Wil dit overleven, dan moet de omzet snel verdrievoudigen met oog op concurrentie uit China/India. Growth is een label dat NPEX geeft aan dit soort leningen. Men krijgt een % rente extra voor het risico, maar dat staat hier niet in verhouding tot het risico en beperkte groei. Growth is bij NPEX er meer voor de ondernemer: minder strikte voorwaarden en lagere tarieven.
  4. forum rang 8 Leefloon 5 maart 2024 18:43
    Marktonderzoek (herhaal-) bezoek musicals. Niet per se van, voor of over De tocht, maar ze zijn in elk geval meegenomen in een onderzoekswaardige lijst:
  5. forum rang 4 c room 6 maart 2024 01:38
    quote:

    Happy One schreef op 5 maart 2024 15:54:

    En weer problemen met een couponbetaling:

    www.npex.nl/wp-content/uploads/2024/0...

    Je moet er maar het beste van hopen, wazige berichtgeving.
    What's in the name. 3x LCS in gebreke. Het is een simpel verhaal; al het geld, niet zoveel, zit in de werkmaatschappij en die had een paar miljoen aan financiering/schuld lopen via Fortis. Fortis heeft geëist dat de opbrengst van de NPEX lening naar de werkmaatschappij ging. Dat beleggers geen compensatie in het vooruitzicht wordt gesteld, duidt op bedrijfseconomische redenen. Zomaar een paar problemen hieronder en geen woord erover tijdens de emissie en wellicht maakt Bellfinger na de overname Stork geen gebruik meer van hun diensten.
    www.tijd.be/ondernemen/chemie/tiense-...
    www.tijd.be/ondernemen/logistiek/gefl...

    LCS Piping was te verwachten. Weer een nieuw hoofdstuk in het feuilleton Rens Vrolijk en Succesvol Ondernemen. Gaat de SOB toch weer behoorlijk nat met haar gedrag tijdens de vergadering.
    Voor hun juridische procedures was LCS in ieder geval bij het verkeerde loket. Kan de SOB bij verbinding meteen vragen hoe het hiermee staat.
    uitspraken.rechtspraak.nl/details?id=...
    Wie weet geeft Informed morgen nog vuurwerk. De 2 LCS' zouden de stroppenpot NPEX met 5 miljoen vullen.
  6. forum rang 4 c room 6 maart 2024 02:20
    quote:

    Leefloon schreef op 5 maart 2024 18:43:

    Marktonderzoek (herhaal-) bezoek musicals. Niet per se van, voor of over De tocht, maar ze zijn in elk geval meegenomen in een onderzoekswaardige lijst:
    Met 200k bezoekers ook wel terecht. Weggegeven of verkocht maakt niet uit.
  7. forum rang 4 Happy One 6 maart 2024 11:01
    quote:

    c room schreef op 6 maart 2024 01:38:

    [...]

    LCS Piping was te verwachten. Weer een nieuw hoofdstuk in het feuilleton Rens Vrolijk en Succesvol Ondernemen. Gaat de SOB toch weer behoorlijk nat met haar gedrag tijdens de vergadering.
    Voor hun juridische procedures was LCS in ieder geval bij het verkeerde loket. Kan de SOB bij verbinding meteen vragen hoe het hiermee staat.
    uitspraken.rechtspraak.nl/details?id=...
    Wie weet geeft Informed morgen nog vuurwerk. De 2 LCS' zouden de stroppenpot NPEX met 5 miljoen vullen.
    Raar verhaal met al die claims over en weer, gesprekken die zouden plaatsvinden en het totale gebrek aan informatie. Het bedrijf is in januari verhuisd, misschien hebben ze de betaling even over het hoofd gezien ;-).
  8. forum rang 4 c room 7 maart 2024 00:46
    quote:

    Happy One schreef op 6 maart 2024 11:01:

    [...]

    Raar verhaal met al die claims over en weer, gesprekken die zouden plaatsvinden en het totale gebrek aan informatie. Het bedrijf is in januari verhuisd, misschien hebben ze de betaling even over het hoofd gezien ;-).
    Zeg dat wel. Opvallend dat de SOB haar mening over de vorige eigenaresse baseert op 2 uitspraken van rechters, die zij zegt te hebben ingezien, terwijl ik die nergens kan terugvinden op Rechtspraak.nl. Daar vind ik alleen uitspraken in het voordeel van de oud-eigenaresse of zaken die doorverwezen worden. In de uitspraak van 9-2-24, verwijzing, van de kantonrechter zie ik geen onderbouwing om de vordering van 2 miljoen op te nemen in de jaarcijfers over 2022 of 23.
  9. forum rang 4 c room 7 maart 2024 12:58
    H2 2023 Pat Krüger: www.npex.nl/effectenbeurs/patkruger/d...
    Dit jaar pas op de plaats en net als ieder maritiem bedrijf groei in MO, ondanks Israël. EBITDA 2023 ligt ruim onder oktober prognose 700k om 540 en zelfs onder gemelde 557 van 17 oktober. Operationeel verliesje in h2 dus. Benieuwd hoe ze de loonkosten en kosten in het algemeen gaan beheersen, cq gaan reorganiseren.
  10. forum rang 8 Leefloon 7 maart 2024 13:55
    quote:

    c room schreef op 7 maart 2024 00:46:

    Opvallend dat de SOB haar mening over de vorige eigenaresse baseert op 2 uitspraken van rechters, die zij zegt te hebben ingezien, terwijl ik die nergens kan terugvinden op Rechtspraak.nl. Daar vind ik alleen uitspraken in het voordeel van de oud-eigenaresse of zaken die doorverwezen worden.
    Wat is dé specifieke originele bron van dat de stichting "2 uitspraken van rechters" als basis heeft?

    Just checking, want zoals het hier staat zouden het uitspraken of beweringen in totaal andere zaken geweest kunnen zijn. Laat maar zitten als dat verhaal teveel de kant van dossiers over oplichters opgaat.
  11. forum rang 4 c room 7 maart 2024 14:35
    'Uit deze gesprekken en de twee ter beschikking gestelde uitspraken van de (voorzieningen)rechter is op te maken dat Verkoper
    diverse activiteiten heeft ondernomen en nog steeds onderneemt om het door haar verkochte bedrijf
    te schaden en de continuïteit daarvan in gevaar te brengen.' Kwam hieruit: www.npex.nl/wp-content/uploads/2024/0...
    De opmerkingen van de SOB staan haaks op uitspraken van de oud-directeur van LCS ter zitting dat de aandeelhouder in LCS probeerde via vormfouten onder nabetaling uit te komen aan de Verkoper, ondanks waarschuwingen van de destijds directeur dat het geen klap zou uitmaken. De aandeelhouder beaamde dit, maar wilde wel een juridische poging wagen. Kan me gezien de gevraagde schadevergoedingen, bedragen, verwijten en samenvoegen van zaken niet voorstellen dat er nog een procedure loopt. Misschien het beslag dan.
    Laat maar zitten als dat verhaal teveel de kant van dossiers over oplichters opgaat.
    Gaat wel die kant op.
  12. forum rang 8 Leefloon 8 maart 2024 08:08
    quote:

    c room schreef op 7 maart 2024 14:35:

    Kwam hieruit: www.npex.nl/wp-content/uploads/2024/0...

    Gaat wel die kant op.
    Oké, dus zo'n "rechtszaak" is kennelijk dat Verkoper via de voorzieningenrechter ("kort geding") een beslag wilde voorkomen.

    In dat geval ("Er lopen 2 oplichters door de Kalverstraat. Zegt de ene tegen de ander, ik krijg van jou nog ...") ga ik er verder niet naar zoeken.
  13. forum rang 4 c room 8 maart 2024 11:49
    Ik denk dat het zo gegaan is. Zij verkocht het pand achter de rug om van LCS. LCS heeft daarna conservatoir beslag laten leggen bij de Verkoper. In eerste instantie 4,8 miljoen, later in lijn met de vorderingen teruggebracht naar 2,8 miljoen. De verkoop zal haar aangerekend zijn. En dat zijn de '2' uitspraken.
    In de andere zaak, die nu doorverwezen is, worden de claims en de situatie van het bedrijf op elkaar aangepast. Bedrijf maakt 1,5 mio verlies en in 2023 zal er verlies geleden zijn. Dus rolt er een claim van 2 mio uit. Geen bank zal immers geld lenen.De boekhoudkundige aanpassingen van de voorraden over 2021 en 22 zijn alleen gedaan om de vorderingen in de rechtszaken aanneembaar te maken. Was er om bedrijfseconomische redenen 4 miljoen verlies geleden, dan was de claim 5 geworden.
    Zou de Verkoper geen oplichter willen noemen. Allicht dat ze met het oud ijzer te lichtvaardig is omgesprongen. Dat geen bedrijf met LCS zaken wil doen, ligt meer aan de aandeelhouder(s) en zijn/haar vele rechtszaken. Die zijn zo besmet dat reputatieschade voor LCS m.i. moeilijk te claimen valt.Zeker omdat het hier weer bal is qua rechtszaken. Los van de rechtszaken hebben ze bedrijfseconomisch nooit een bedrijf goed geleid. Heel normaal dan dat je hier geen orders plaatst.
    Het lijkt me een nachtmerrie voor de Verkoper en Lee Towers; moet hij toch weer blijven optreden. Hoop dat de SOB echt bewijs heeft gezien en het bij het rechte eind heeft. Want mocht de Verkoper winnen, dan is de SOB in dezen een soort maffiabaas: "Kom niet aan onze business."
  14. forum rang 8 Leefloon 8 maart 2024 17:31
    quote:

    c room schreef op 8 maart 2024 11:49:

    Zou de Verkoper geen oplichter willen noemen.

    Lee Towers; moet hij toch weer blijven optreden.

    Hoop dat de SOB echt bewijs heeft gezien en het bij het rechte eind heeft. Want mocht de Verkoper winnen, dan is de SOB in dezen een soort maffiabaas: "Kom niet aan onze business."
    Ik overigens ook niet, maar "het internet" doet dit wat laagdrempeliger. Het zullen meer morele bezwaren zijn, maar bijvoorbeeld het met succes verkopen van (te) dure bedrijfjes is geen oplichting. Een "oplichting"-achtig dossier, en de mogelijkheid dat een tegenpartij zich toch besodemieterd voelt; zoiets. Perceptie. Of doet alsof, slachtoffer spelen, om een eigen hachje te trachten te redden. Al dan niet met succes. Het aantal redenen om dan sowieso af te haken als eventuele investeerder in deze LCS overstijgt mijn interesse verre, net zoals ik dit niet zou volgen via een roddelprogramma of "misdaadjournalistiek", compleet met overval door een camerateam.

    Optreden oké, maar tegen wie... Er zijn al teveel slachtoffers, en ik zag ergens in de stukken ook al een advocaat Huijzer langskomen. Dan heb je ook nog dat I Love Sushi, een Huizer bedrijf. Pfff...

    Tja. En een risico wanneer je je hoofd toch in een wespennest steekt. Wie wil, mag zich van mij aanmelden bij de SOb, maar informeer wel even naar de dekking van een luxe aansprakelijkheidsverzekering voordat je daar hooi op een vork neemt om het hele systeem zo hands-on te proberen te verbeteren.

    Overigens hebben échte, strafrechtelijk relevante oplichters niet de gewoonte om hun standpunt toe te lichten in zo'n notulenloos "mediation"-gesprek via de SOb. Dan zou je de tegenpartij(en) alleen maar meer munitie kunnen geven, terwijl het misschien meer ging over "let's agree to disagree". IIRC ben ik verder nooit enthousiast geweest over de koop van een waarschijnlijk té duur LCS Piping, met obligatiehouders die dan dat risicodragend mogelijk hebben gemaakt. Het ligt niet allemaal aan een vrouwelijke zondebok.
  15. forum rang 4 c room 10 maart 2024 18:04
    Op een enkeling na alles gehad.
    Speedbooks: Minder jaar overall. H2 stuk beter dan H1. Winstgevendheid, kosten, verbeterd in h2 vergeleken met vorig jaar, omzet +/- een ton lager. Internationale uitrol nog niet gelukt, cq van start. Opmerkelijk dat er een andere aflossingdatum genoemd wordt dan genoemde aflossingdatum: januari om november '25, terwijl in juli 2023 werd gezegd dat er niet vervroegd zou worden afgelost. Weer een vertrekker van NPEX.
    Van Aalst: veel beter jaar qua omzet en winst dan 2022. 2024 wordt lastig om 2023 te evenaren o.m. door onderhoud, maar men verwacht wel omzetgroei. Waarschijnlijk wordt de aanwezigheid op NPEX verlengd met een nieuwe emissie van obligaties en/of aandelen. Cijfers, uitspraken en berichten over h1 en h2 matchen niet helemaal of bedragen zijn verkeerd opgeteld. Een goedgekeurde jaarrekening over 2023 door een accountant zal maar geraadpleegd moeten worden om omzet en winst te vergelijken met 2022. Blijft een zwaar gefinancierd bedrijf en daardoor kwetsbaar bij tegenwind.
    Xillio h2: slecht; omzet 2 ton omlaag en winst 7,6 ton omlaag t.o.v. 2022 h2. Geen woord over de op 5/2 aangekondigde nieuwe aandelenemissie. Opvallend dat er geen aankondiging van kwartaaldividend januari '24 is. Wellicht niet openbaar gecommuniceerd. Voortzetting dividend lijkt me onhaalbaar door hogere lasten, vpb, en lagere winst. Prognose 2024 is niet relevant bij dit bedrijf.
    Zepcam h2 2023: tegen mijn verwachting in nog steeds in leven. Omzet omhoog: 3% en minder verlies: 528k. Enigzins geflatteerd door eenmalige 177k kosten Q3 in Q1 te boeken. Resultaat over heel 2023 wordt er wel door beïnvloed. Bedrijf is zelf erg positief, maar corrigeer je voor inflatie, dan is de omzet gedaald. Maargoed... ze zeiden op 27/9 over een nog niet aangesproken kredietfaciliteit te beschikken. Hopen op een overname, want schaal en middelen lijken te klein en te weinig om zelfstandig te overleven.
    Verder zijn LCS Piping en LCS Solutions afgelopen week opgenomen in de NPEX ziekenboeg.
  16. forum rang 4 Happy One 11 maart 2024 09:35
    Top c room, zo kan iedereen snel zien wat er met een obligatie aan de hand is en hoe vol de ziekenboeg inmiddels zit ;-).
  17. forum rang 4 Happy One 11 maart 2024 11:23
    Van Wagamama is het halfjaarbericht ook binnen, maar daar werd ik niet vrolijk van.

    In het eerste halfjarbericht stond:

    Deze WHOA-procedure is in maart 2023
    gehomologeerd. Dit heeft een nettoresultaat opgeleverd van Euro 6.283.000

    Daar is uiteindelijk 3.996.000 van overgebleven. Het EV is nog steeds zwaar negatief (- 3.198.000) en de schuldenlast veel te hoog. Dit jaar wordt een EBITDA verwacht van 1.500.000,-- ten opzichte van 182.000 in 2023. Dat hopen we dan maar.....
1.481 Posts
Pagina: «« 1 ... 66 67 68 69 70 ... 75 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.286
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.451
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.942
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.470
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.091
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.761
ageas 5.843 109.778
Agfa-Gevaert 13 1.862
Ahold 3.536 73.983
Air France - KLM 1.024 34.348
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.774
Alfen 12 16.529
Allfunds Group 3 1.217
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 337
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.765
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.356
AMG 965 125.841
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.522
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.161
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 315
Arcadis 251 8.623
Arcelor Mittal 2.024 318.661
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.112
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.283
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.700
ASML 1.762 77.051
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.665
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 03 mei

    1. Chinese beurzen gesloten ivm Labor Day
    2. Aperam Q1-cijfers
    3. Bpost Q1-cijfers
    4. Credit Agricole Q1-cijfers
    5. Ontex -Q1-cijfers
    6. Brunel Q1-cijfers
    7. Heijmans €0,89 ex-dividend
    8. VS banengroei en werkloosheid april Banengroei: 243K. Werkloosheid: 3,8%. Uurlonen: +0,3% MoM volitaliteit verwacht
    9. VS inkoopmanagersindex diensten S&P april (def)
    10. VS Inkoopmanagersindex diensten ISM april (def)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht