Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Crucell Terug naar discussie overzicht

IRIS; samenvatting webcast (advies: houden)

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 28 april 2006 13:38
    Goed webcast rapport van IRIS, zonder poespas. Ingaand op de materie en een eerlijk en rechtvaardig oordeel.
    Nadruk wordt terecht gelegd op BEP op kasbasis in 2007. Daar draait het toch allemaal om in beleggerswereld, ondanks dat we gisteren in de markt iets anders zagen...

    Met dank aan Kramers3 van eurobench.com

    ====================================================
    Crucell (Houden), wil breakeven bereiken in 2007

    Nederland, Farmacie en gezondheidszorg

    - Beleggingsopinie: het IRIS-advies is Houden

    Samenvatting:

    Crucell (Houden), geeft tijdens een analistenbijeenkomst aan te streven naar breakeven op kasbasis in 2007. Het bedrijf maakt snel werk van de integratie van Berna Biotech. Wat opvalt is dat met de eigen onderzoeksprogramma's maar langzaam vooruitgang wordt geboekt. Voor ons is dat een tegenvaller. Desondanks heeft het bedrijf veel potentieel. Wij gaan naar aanleiding van de presentatie onze taxaties aanpassen en rekenen op een nettoresultaat dat in 2007 positief zal zijn.

    Bedrijf wil breakeven op kasbasis bereiken in 2007

    De Raad van Bestuur van Crucell heeft tijdens een analistenbijeenkomst een update gegeven over de strategie van Crucell, zijn onderzoeks- en ontwikkelingsprogramma's, de productverkoop en de financile vooruitzichten. Crucell's strategische focus is gericht op infectieziekten. De onderneming wil profiteren van de snelle groei van de vaccinmarkt door nieuwe vaccins te ontwikkelen en te introduceren en door de omzet van zijn bestaande vaccins te vergroten. Daarnaast positioneert de onderneming zijn PER.C6 technologie actief op de markt voor eiwitten en antistoffen als efficient productieplatform. In aanvulling op het licenseren van zijn technologie, is Crucell van plan om geoctrooieerde eiwitproducten te ontwikkelen op het gebied van eiwitten die in het bloed voorkomen, welke op de PER.C6 technologie geproduceerd kunnen worden. Daarnaast ziet Crucell aantrekkelijke groeimogelijkheden in het ontwikkelen van eigen producten op het gebied van eiwitten en antistoffen. De onderneming heeft zich als doel gesteld in 2007 op kasbasis breakeven te bereiken.

    Product programma's

    Op PER.C6 gebaseerde griepvaccins, ontwikkeld in samenwerking met Sanofi Pasteur, zijn nu zover dat klinische ontwikkeling in voorbereiding is. Naar verwachting gaat het Fase 1 klinisch onderzoek met gezonde volwassen patinten in het derde kwartaal van 2006 van start. Crucell is verder betrokken bij verschillende programma's die zijn gericht op de dreiging van pandemische vogelgriep. Het Fase 1/2 klinisch onderzoek met een H9N2 vaccin dat in eieren wordt geproduceerd, en dat is ontwikkeld in samenwerking met de Universiteit van Leicester, gaat in mei 2006 van start. Het onderzoek met het op basis van PER.C6 vervaardigde FLUPAN H7N1 vaccin, waarbij cellen als productieplatform worden vergeleken met de alternatieven op basis van eieren, is gepland voor september 2006. Crucell's vaccin tegen het West-Nijlvirus wordt op dit moment in een Fase 1 onderzoek bij 48 gezonde vrijwilligers onderzocht. Een Fase 1 serie onderzoeken van Crucell's TBC-vaccin op basis van PER.C6, met gezonde vrijwilligers, staat in Europa gepland voor het derde kwartaal van 2006. Het Ebolavaccin van Crucell gaat naar verwachting in het derde kwartaal van 2006 de kliniek in voor Fase 1. Dit onderzoek bij gezonde vrijwilligers is bedoeld voor het uittesten van de eenmalige vaccinatie met steeds toenemende dosering. Ook met een malariavaccin gaat naar verwachting in het derde kwartaal van 2006 het Fase 1 onderzoek van start.

    In het derde kwartaal van 2006 zal Crucell een aanvraag voor een Investigational New Drug (IND) registratie indienen voor zijn monoklonale antistof combinatie tegen hondsdolheid. Er zijn in de Verenigde Staten meerdere Fase 1 studies gepland, waarvan de eerste in het vierde kwartaal van 2006 van start zal gaan.

    Crucell zal de onderzoeksresultaten bekendmaken voor verschillende eiwitten die zijn geproduceerd met behulp van Crucell's STAR technologie en zijn verbeterde STAR-select systeem op de meestgebruikte commercile cellijn.

    Financieel vooruitzicht

    Crucell verwacht dat de geconsolideerde inkomsten uit verkopen en licenties over 2006 in de orde van grootte van EUR 130 miljoen tot EUR 150 miljoen zullen komen te liggen, dankzij de verkopen van Crucell's nieuwe Quinvaxem vaccin. Het bedrijf heeft nu een kaspositie van ruim EUR 200 miljoen. 2006 is vooral een jaar van integratie en het bedrijf wil niet meer dan EUR 24 miljoen aan cash gebruiken voor operationele doeleinden. Met de kosten van de integratie en van eenmalige transactiekosten, de investeringen in productiefaciliteiten en apparatuur en de extra inkomsten uit desinvesteringen verwacht Crucell dat de totale afname van de reserves in 2006 EUR 33 miljoen tot EUR 38 miljoen zal bedragen. Crucell is nog bezig met het proces van kostprijsallocatie van de overname van Berna en verwacht dat de daaruit voortvloeiende afschrijvingskosten van invloed zijn op de onder IFRS te publiceren resultaten, alhoewel geen verdere details bekendgemaakt zijn. De integratie van Berna en Crucell is grotendeels voltooid.

    Enkele teleurstellingen, maar veel potentieel

    Beleggers kregen gisteren een aantal teleurstellingen te verwerken. Zo waren er bijvoorbeeld geen nieuwe mededelingen over de STAR-technologie, een potentiele bron van inkomsten voor het concern. Wellicht was ook de cashburn die Crucell voor dit jaar voorziet hoger dan beleggers hadden verwacht. Wij maken ons over dat laatste feit echter niet heel erg druk vanwege de riante kaspositie en de door Crucell uitgesproken verwachting volgend jaar breakeven te draaien op kasbasis.

    Neen, de voornaamste teleurstelling schuilt voor ons in het feit dat met de eigen onderzoeksprogramma's -van het "oude" Crucell- maar traag vooruitgang wordt geboekt. Dat was ons al eerder opgevallen. De start van diverse klinische tests is wederom verder vooruit geschoven. Ook hadden wij wel iets van een update verwacht over de diverse onderzoeksprogramma's, gebaseerd op PER.C6, die de diverse licentiepartners momenteel hebben lopen.

    Positief daarentegen is het feit dat de onderneming zich nu vastlegt aan het bereiken van breakeven in het volgend jaar. Dat heeft alles te maken met de omzet die gerealiseerd wordt met de portefeuille van het verworven Berna Biotech. Een gouden greep, zoals wij al eerder schreven. Zonder de omzetpush door deze overname had Crucell zeker nog enkele jaren rode cijfers moeten schrijven en het is maar de vraag of beleggers zoveel geduld hadden willen opbrengen. Maar breakeven volgend jaar, dat klinkt heel anders.

    Een ander positief punt is de integratie van Berna Biotech. Deze staat dit jaar hoog op de agenda en Crucell lijkt hier snel werk van te maken. Daarbij durft het bedrijf duidelijke keuzes te maken.

    Wij gaan naar aanleiding van deze presentatie onze taxaties aanpassen en rekenen op een nettoresultaat dat in 2007 positief zal zijn. Het advies voor Crucell is momenteel Houden.

    Beleggingsopinie: het IRIS-advies is Houden

    japie
  2. [verwijderd] 28 april 2006 14:01
    quote:

    Japies schreef:

    Wij gaan naar aanleiding van deze presentatie onze taxaties aanpassen en rekenen op een nettoresultaat dat in 2007 positief zal zijn. Het advies voor Crucell is momenteel Houden.

    Beleggingsopinie: het IRIS-advies is Houden
    Misschien intressant om toch even te benadrukken dat het houden advies gebaseerd is op de taxaties die nog niet zijn aangepast aan de info die Crucell gisteren naar buiten heeft gebracht. Ik ben benieuwd wat de impact van het vervroegd bereiken van het BEP gaat zijn op hun berekening van de fair-value.

    Mvg,

    Gert.
  3. Cybertom 28 april 2006 14:30
    Ik moet even denken aan een plaatje van Iron Maiden en dat in een dubbele zin:

    "Caught somewhere in time"

    If you had the time to lose,
    An open mind and time to choose,
    Would you care to take a look,
    Or can you read me like a book?

    Time is always on my side,
    Time is always on my side.

    Can I tempt you, come with me,
    Be Devil may care, fulfill your dream,
    If I said I'd take you there,
    Would you go, would you be scared?

    Time is always on my side,
    Time is always on my side.

    Don't be afraid, you're safe with me,
    Safe as any soul could be ... honestly,
    Just let yourself go.

    Chorus:
    Caught somewhere in time
    Caught somewhere in time
    Caught somewhere in time ... oh oh

    Like a wolf in sheep's clothing,
    You try to hide your deepest sins,
    Of all the things that you've done wrong,
    And I know where you belong.

    Time is always on my side,
    Time is always on my side.

    Make you an offer you can't refuse,
    You've only got your soul to lose...
    Eternally...Just let yourself go!

    Chorus:
    Caught somewhere in time
    Caught somewhere in time
    Caught now in two minds!
  4. yinx 28 april 2006 14:35
    Kempen geeft de volgende samenvatting van de meeting van gisteren:

    Increased visibility

    Yesterday, Crucell closed 8% lower after hosting n analyst briefing that could not meet the expectations of the financial market. We believe that this decline was unjustified and therefore represents a buying opportunity. Moreover, we elieve that Crucell provided the market with positive triggers that should have put the stock igher. Therefore, we reiterate our Buy recommendation and €30 price target.

    Crucell closed 8% lower after hosting an analyst briefing that could not meet the expectations of he financial market. Potential reasons for the decline could be:
    �� Disappointing cash burn guidance of €20-24m. We feel that this cash burn guidance is not isappointing, as the cash burn guidance was €15-0m for Crucell alone in 2005. This would imply hatCrucell would spend €5m more y-o-y for moving everal programmes into the clinic and stockpiling ts close-to-belaunched pentavalent vaccine: not a ridiculous amount of money for progress.
    �� Delay in its programmes. There is no denying that Crucell will initiate clinicaltrials with its Ebola and malaria programme later than expected, but the delay represents merely a quarter. Moreover, Crucell provided the market with several details on the clinical programmes, increasing the visibility on these programmes.
    �� No deals. In the past days, Crucell’s share price was trading up on no news, implying that the market was looking for deals to be announced. Most likely a deal with GSK on a combined malaria vaccine. However, Crucell stated that its malaria vaccine provides a demonstrated higher level of protection than GSK’s RTS,S vaccine. Obviously, such offensive remarks decrease the chance on a deal. Crucell also stated that it no longer pursues a royalty-bearing deal, as the company’s profile has strengthened. Going forward, Crucell wishes to partner under a profit-sharing agreement. So in our opinion there were no material reasons for the stock to come down. On the other hand, we did see two reasons for the stock to move up:
    �� Increased yields with STAR. Crucell disclosed that its (improved) STAR
    technology boosts protein production 5 to 20 times, while this used to be 4 to 10 times. Moreover, it disclosed that Genentech is evaluating STAR for one of its blockbuster products. This means that there is progress at Genentech, as this biotech giant would not alter a blockbuster if it would not see the potential.
    �� Factor V Leiden a blockbuster. Crucell disclosed that it intends to develop this blood clotting protein on PER.C6. Since this protein can be developed for several indications (protein deficiency, haemophilia and other bleeding conditions) its potential peak sales could top the US$1bn landmark, making it a blockbuster. Crucell intends to have this product in the clinic as of 2007 and expects the clinical trajectory to be favourable. Finally, Crucell reiterated that it expects to sign a significant deal on blood factors in Q2 06. We believe that this will be on another blood factor, which will validate PER.C6 for developing blood factors.
  5. forum rang 4 Opstapelen 28 april 2006 14:56
    Zo is het jongens, helder en goed advies.
    Er zit toch wel enorm veel verschil tussen de analisten.

    Gewoon een belachelijke daling gisteren. We hebben natuurlijk wel leuk bij kunnen kopen.
    Met de verbeterde STAR en Malaria en de nieuwe Factor V hebben we potentiele blockbusters in huis. De kip met de gouden eieren gaat ze echt nog wel leggen hoor.

    Gooooooooooooooo Crucell
    Erik
  6. [verwijderd] 28 april 2006 15:07
    Van Lanschot is ook positief.

    AMX De AMX moest 1,7% inleveren en sloot op 628,40. Crucell verloor 8,1% na de analistenbijeenkomst. Wij denken dat deze afstraffing onterecht is en geven een koopadvies voor Crucell met een koersdoel van € 30,00.

    www.vanlanschot.com/themas/vermogen/n...
9 Posts
|Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.285
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.291
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.893
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.331
Aedifica 2 829
Aegon 3.257 320.042
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.752
ageas 5.843 109.777
Agfa-Gevaert 13 1.856
Ahold 3.536 73.980
Air France - KLM 1.024 34.310
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.769
Alfen 12 16.239
Allfunds Group 3 1.187
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 328
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.757
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.247
AMG 965 125.652
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.519
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.110
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.594
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.105
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.262
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.656
ASML 1.762 76.856
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.649
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.662

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 26 april

    1. Bank of Japan rentebesluit 0% (onveranderd) volitaliteit verwacht
    2. Corbion Q1-cijfers
    3. Signify Q1-cijfers
    4. IMCD Q1-cijfers
    5. Basic-Fit trading update Q1 en jaarvergadering
    6. Total Energies Q1-cijfers
    7. Beursgang CVC (verwacht)
    8. ABN Amro € 0,89 ex-dividend
    9. ASML €1,75 ex-dividend
    10. Vopak €1,50 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht