Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Beleggers, let op Iran!

744 Posts
Pagina: «« 1 ... 32 33 34 35 36 ... 38 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 22 april 2007 13:24
    Van de week werd bekendgemaakt dat er meer olie onder de grond zit in Irak dan gedacht was. Tel uit je winst wat er in Iran gevonden kan worden!
    Nou, wat heeft Iran aan kerncentrales? Ze kunnen geld genereren vanwege hun olie vorraad onder de grond, daar kunnen ze naar mijn idee voor hun leven lang energie voor terugkopen dus die kerncentrales hebben ze helemaal niet nodig.
    Just my tought.
  2. [verwijderd] 22 april 2007 13:27
    Waar hebben we het over ik denk dat als het er op aan komt dat Israel militair rake klappen kan uitdelen. Iran zal dat ook wel weten en in de gaten hebben dat een actie van hun kant neer komt op totale zelfvernietiging. En die dreigementen horen gewoon bij de politieke poppenkast, let maar op zolang de economie goed draait stijgen de beurskoersen gewoon door.
  3. [verwijderd] 22 april 2007 13:49
    Zeker de documantaire afgelopen dinsdag niet gezien op nederland 2. Er zijn zoveel iraniërs die zichzelf willen opofferen om amerikanen enz. te doden, dat er een te kort is aan explosieven. Geeft wel aan hoe groot de haat tegen elkaar is.
  4. [verwijderd] 22 april 2007 13:49
    quote:

    pi333 schreef:

    Waar hebben we het over ik denk dat als het er op aan komt dat Israel militair rake klappen kan uitdelen. Iran zal dat ook wel weten en in de gaten hebben dat een actie van hun kant neer komt op totale zelfvernietiging. En die dreigementen horen gewoon bij de politieke poppenkast, let maar op zolang de economie goed draait stijgen de beurskoersen gewoon door.
  5. forum rang 10 bp5ah 22 april 2007 13:51
    quote:

    21years schreef:

    Zeker de documantaire afgelopen dinsdag niet gezien op nederland 2. Er zijn zoveel iraniërs die zichzelf willen opofferen om amerikanen enz. te doden, dat er een te kort is aan explosieven. Geeft wel aan hoe groot de haat tegen elkaar is.
    'Een storm in een glas water' . Iran wil wel maar kan niet, Amerika wil niet, Israël mag niet.

    Wil Amerika wel, dan mag Israël ook en zou Iran willen dat het nóóit had gewild.

    Een nadenkertje ? ...

    Enige tijd terug Noord-Korea, daar geld precies hetzelfde voor.

    Gr.

    Dirk
  6. bartelx 22 april 2007 17:21
    Iran herbevestigt dat het verrijkingsplannen uranium niet stopt.

    Iran sluit elke opschorting van zijn uraniumverrijkingsplannen uit. Dat heeft een woordvoerder van het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken zondag gezegd, enkele dagen voor een ontmoeting met de EU-buitenlandcoördinator Javier Solana.

    (belga) - Het stopzetten van de verrijking van uranium is definitief uitgesloten, aldus de woordvoerder.

    Op 25 april ontmoet Solana de belangrijkste Iraanse onderhandelaar rond het atoomdossier, Ali Larijani, in de hoop Teheran ervan te overtuigen de verrijkingsplannen stop te zetten.

    22/04/2007

  7. [verwijderd] 23 april 2007 00:42
    Iran sees "softer tone" from U.S. officials
    Sun Apr 22, 2007 1:55PM EDT

    TEHRAN (Reuters) - The United States is showing signs of softening its attitude towards Iran, an Iranian official said on Sunday, but added that Tehran had not yet decided to attend a meeting on Iraq with senior U.S. officials.

    Foreign Ministry spokesman Mohammad Ali Hosseini said Iran would decide after talks this week with Iraq's foreign minister whether it would take part in an international conference next month to discuss the conflict in neighboring Iraq.

    Egypt will host the high-level meeting of a group of countries that includes Syria, Turkey and the United States in the first week of May to discuss how to stop the violence in Iraq. The conference is a follow-up to one in Baghdad in March.

    www.reuters.com/article/topNews/idUSD...
  8. [verwijderd] 27 april 2007 22:47
    Niet Iran maar toch gerelateerd:

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De prijs voor een vat ruwe olie is vrijdag opgelopen tot boven de $66, op berichten dat de Saudische autoriteiten een groepering heeft opgepakt die van was om met vliegtuigen olievelden aan te vallen en gevangenen te bevrijden.

    De junifuture voor een vat ruwe olie sloot vrijdag op de New York Mercantile Exchange $1,36 hoger op $66,46. Daarmee bereikt de olieprijs het hoogste niveau sinds vorig jaar september.

    De arrestatie van de 172 militanten, volgens de autoriteiten moslimradicalen, blaasde de bezorgdheid over de veiligheid van Saudische olieproductie nieuw leven in. Saudi-Arabie is de grootse olieproducent en -exploitant ter wereld.

    "het feit dat er 172 personen betrokken zijn in een complex plan, waarin zij zonder twijfel meerdere doelwitten voor ogen hadden is absoluut angstaanjagend voor oliehandelaren," stelt Peter Beutel van Cameron Hanover.

    volgens het Saudische ministerie wilden de verdachten tevens zelfmoordaanslagen plegen op publieke figuren, oliefaciliteiten, raffinaderijen en militaire doelwitten.

    "Hoewel beleggers de nieuwsberichten aanvankelijk naast zich neerlegden, realiseerden zij zich later dat de problemen in Saudi Arabie mogelijk inheems zijn en er met deze arrestatie waarschijnlijk geen einde is gekomen aan de wens van Al-Qaida om de Saudische olieindustrie te verlammen.

    Al-Qaida heeft opgeroepen tot aanslagen op oliefaciliteiten in Saudi-Arabie om de economie van het land te treffen en daarmee ook het Westen te duperen. Volgens Al-Qaida leider Osama bin Laden betalen West-Europese landen een te lage prijs voor de Saudische olie.

    Door Masood Farivar en Marjolein Timmer; Dow Jones Newswires, 31 20 6260770; marjolein.timmer@dowjones.com

    (END) Dow Jones Newswires

    April 27, 2007 16:01 ET (20:01 GMT)

    Copyright (c) 2007 Dow Jones & Company, Inc.
  9. [verwijderd] 28 april 2007 11:43
    Ik heb er spijt van dat ik gister m`n olie order eruit gehaald heb op het moment dat olie net de bodem zette of 67.0. Je kunt niet altijd geluk hebben natuurlijk.
    Iran blijft vrij rustig, en krijgt steeds meer vrijheid over het nucleare programma. Korea kan wel eens voor meer gevaar zorgen.
  10. [verwijderd] 28 april 2007 18:09
    quote:

    comeyertje schreef:

    [Modbreak Thijs (forum@iex.nl): Dit bericht is verwijderd, omdat het een bericht betrof dat gekopieerd werd van een andere site. De schrijver van het stuk staat verspreiding van zijn stukken niet toe en gelieve dus ook berichten met een copyright hier niet te plaatsen.]
    Even een reaktie op een andere posting die inmiddels verdwenen is:
    Een goede vraag. Ik weet alleen in welke richting ik het antwoord wil zoeken.
  11. durobinet 28 april 2007 18:21
    "De arrestatie van de 172 militanten, volgens de autoriteiten moslimradicalen, >>>blaasde<<< de bezorgdheid over de veiligheid van Saudische olieproductie nieuw leven in."

    Blaasde? En dat voor een nieuwsagentschap!
    vr.gr. duro
  12. [verwijderd] 28 april 2007 19:47
    quote:

    21years schreef:

    [quote=jojobuitenzorg]
    [quote=21years]
    @Jojo,

    In een land waar olie in overvloed is, wat zul je dan met uranium gaan doen? Energie opwekken, of politieke druk uit oefenen?
    [/quote]

    Dan moet je je beter inlezen 21 er zijn diverse rapporten dat de olie in Iran binnen een tiental jaren op is,dit zijn rapporten van buitenlandse onderzoeken,daarom moet Iran ook over op kernenergie.

    mvrgr jo jo
    [/quote]
    Als jij mij die cijfers aan kunt leveren houd ik mij bijzonder aanbevolen. Ik weet namelijk dat het juist niet zo is. Iran heeft de meeste olie van het MO waar nog het minste van opgepompt is. Jackpot dus.
    Ik ben ook nieuwsgierig naar die rapporten maar ben bang dat ze niet bestaan beste 21years iig blijft het tot nu toe heel stil van jojobuitenzorg's kant geen linkje niks,totaal niks.
    Vreemd want hij pretendeert het wel allemaal te weten....

    Ab
    Ab
  13. [verwijderd] 29 april 2007 09:15
    Die rapporten bestaan. Vraag is wel of ze betrouwbaar zijn.
    Voor alle duidelijkheid: het gaat niet alleen om de aanwezige voorraden, maar vooral ook om de winbare voorraden. De ´gemakkelijke olie` zou inderdaad weleens aan zijn einde kunnen komen.
  14. [verwijderd] 29 april 2007 10:01
    Israëlische premier: "Nucleaire installaties Iran beschadigen"
    zaterdag, 28 april 2007

    28/04/2007 Jtwnetwork - De nucleaire installaties in Iran zouden in tien dagen zwaar beschadigd kunnen worden door het afvuren van een duizendtal Tomahawk-kruisraketten, stelt de Israëlische eerste minister Ehud Olmert in een interview met het Duitse weekblad Focus.

    Schade toebrengen
    "Het is misschien niet mogelijk om het volledige Iraanse nucleaire programma te vernielen, maar het is mogelijk om het op die manier te beschadigen dat het verscheidene jaren achteruit wordt gezet", zegt Olmert. "Het is technisch doenbaar. Er zouden tien dagen voor nodig zijn en het zou het afvuren van een duizendtal Tomahawk-raketten vereisen".

    Interventie
    Gevraagd naar de mogelijkheid van een militaire interventie in Iran met VN-mandaat, antwoordt de Israëlische premier. "Niemand kan dat uitsluiten". Als Iran de resoluties van de VN-Veiligheidsraad aan zijn laars blijft lappen, "zouden er andere kunnen volgen", aldus Olmert.

    'Opschepperij'
    De Iraanse autoriteiten hebben de uitspraken van Olmert zaterdag afgedaan als 'opschepperij'. Olmert had de voorbije weken nochtans meermaals gesteld dat hij in de kwestie-Iran de voorkeur geeft aan de diplomatie. Israël beschouwt Iran als zijn voornaamste vijand en meent dat het nucleaire programma van Teheran een bestaande bedreiging is. De Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad heeft al regelmatig opgeroepen om de joodse staat "van de kaart te vegen".

    © Belga
  15. [verwijderd] 29 april 2007 13:52
    Even een reactie op het bericht van Fred. De VS heeft al eens vaker aangegeven dat ze met een kleine maar uiterst doeltreffende operatie iran op de knieën kan krijgen. Het zal dus goed mogelijk zijn.
  16. [verwijderd] 29 april 2007 16:53
    --------------------------------------------------------------------------------
    DEBKAfile: Iran’s complicity in al Qaeda operations stands out in US statement on senior operative Abd al Hadi al-Iraqi’s capture

    April 29, 2007, 2:38 PM (GMT+02:00)





    The US Pentagon states that the senior al Qaeda operative was captured by the CIA at an undisclosed location while attempting to reach his native Iraq after meeting al Qaeda operatives in Iran. DEBKAfile’s counter-terror sources say this disclosure points to four significant developments:

    1. Iran is again providing al Qaeda members with a path to Iraq from Afghanistan and Pakistan. In 2002, the Islamic Republic afforded defeated al Qaeda groups an escape route from Afghanistan.

    2. Iran is allowing al Qaeda terrorists operating in Iraq to strike from within its borders. Evidence of this, if confirmed by al Hadi ,would further exacerbate the military tensions between Washington and Tehran.

    3. DEBKAfile’s sources surmise that he was picked up crossing the Iranian border into Iraq.

    4. Word is awaited to clarify if the CIA’s capture of al Hadi’s capture was a fluke or the result of a tip-off by an Iraqi informant, whether in Kurdistan or from inside Iran.

  17. forum rang 10 bp5ah 29 april 2007 17:22
    quote:

    durobinet schreef:

    "De arrestatie van de 172 militanten, volgens de autoriteiten moslimradicalen, >>>blaasde<<< de bezorgdheid over de veiligheid van Saudische olieproductie nieuw leven in."

    Blaasde? En dat voor een nieuwsagentschap!
    vr.gr. duro
    Ik heb het <<<altijd wel geweet>>>>dat dat niet goed was.

    Gr.

    Dirk
  18. [verwijderd] 29 april 2007 18:10
    quote:

    21years schreef:

    Even een reactie op het bericht van Fred. De VS heeft al eens vaker aangegeven dat ze met een kleine maar uiterst doeltreffende operatie iran op de knieën kan krijgen. Het zal dus goed mogelijk zijn.
    Een kleine, maar uiterst doelreffende operatie. Zeker net zoals een snelle overwinning in Irak.
    Ik zie het alweer voor me. Kleine tegenslag, niet onoverkomelijk, het weer zit tegen, het is hier erg stoffig. Ze zijn zo weer weg. Binnenkort winnen we in Iran zei presidente Clinton aan het eind van haar tweede termijn.
    Pacito
  19. durobinet 29 april 2007 22:45
    Tja, misschien sturen ze Schwarzenegger wel met enkele vertrouwelingen. Of zou die het helemaal alleen afkunnen?
    vr.gr. duro
744 Posts
Pagina: «« 1 ... 32 33 34 35 36 ... 38 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.286
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.451
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.942
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.470
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.091
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.761
ageas 5.843 109.778
Agfa-Gevaert 13 1.862
Ahold 3.536 73.983
Air France - KLM 1.024 34.348
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.774
Alfen 12 16.526
Allfunds Group 3 1.217
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 337
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.765
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.356
AMG 965 125.839
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.522
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.161
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 315
Arcadis 251 8.623
Arcelor Mittal 2.024 318.661
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.112
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.283
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.700
ASML 1.762 77.051
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.665
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 03 mei

    1. Chinese beurzen gesloten ivm Labor Day
    2. Aperam Q1-cijfers
    3. Bpost Q1-cijfers
    4. Credit Agricole Q1-cijfers
    5. Ontex -Q1-cijfers
    6. Brunel Q1-cijfers
    7. Heijmans €0,89 ex-dividend
    8. VS banengroei en werkloosheid april Banengroei: 243K. Werkloosheid: 3,8%. Uurlonen: +0,3% MoM volitaliteit verwacht
    9. VS inkoopmanagersindex diensten S&P april (def)
    10. VS Inkoopmanagersindex diensten ISM april (def)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht