Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

ING Groep NL0011821202

Laatste koers (eur)

15,332
  • Verschill

    -0,228 -1,47%
  • Volume

    12.980.770 Gem. (3M) 8,9M
  • Bied

    -  
  • Laat

    -  
+ Toevoegen aan watchlist

inkoop aandelen

19 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 26 november 2007 10:03
    ING announced today that, in line with the launch of its EUR 5.0 billion share buy back programme on 4 June 2007, the company has repurchased 675,000 (depositary receipts for) shares during the week of 19 November until 26 November.

    Dus hoe goedkoper het aandeel, hoe minder we kopen. Proberen ze bij ING de koers te drukken, zodat ze goedkoop hun optiepakketten krijgen? Ik vind dat ze nu juist extra aandelen moeten inkopen.
  2. Mr TT 26 november 2007 10:33
    quote:

    otn2002 schreef:

    Dus hoe goedkoper het aandeel, hoe minder we kopen.

    Nee, gezien de grote hoeveelheid die ze willen inkopen kunnen ze dat niet op de beurs zelf doen zonder de prijs zwaar te beinvloeden. Ze verzoeken daarom grote instellingen zoals pensioenfondsen om een groot pakket in 1 keer aan ING te verkopen. Dat schijnt op deze lage prijzen dus niet meer te lukken. Het feit dat de grote jongens geen ING aandelen meer willen verkopen zou ik dus maar positief zien.
  3. [verwijderd] 26 november 2007 11:27


    Op de Londense beurs gaan grote inkoopprogramma's wel gewoon rechtstreeks, kijk maar de vrijwel dagelijkse meldingen van inkopen door Anglo American Plc.
    www.londonstockexchange.com/en-gb/pri...
    Daar praat je ook over miljarden GBP's op jaarbasis.

    De bedoeling van zo'n inkoop is juist om geld terug te geven aan de aandeelhouders op een manier die gunstig is voor de beurskoers en marktkapitalisatie. Bij Anglo is het directe dividendrendement bijv. niet zo hoog, maar het bedrijf bulkt steeds weer van de nieuwe cash (vanwege de hoge grondstofprijzen) waarvoor het zo een twee drie geen beter renderende bestemming heeft. Inkoop heeft als bedoeling een 'omgekeerde' verwatering van de winst. Bij gelijkblijvende ratio's (bijv. van de p/e of de payout ratio of een nagestreefde optimale balansverhoudingen en ROE)zal daardoor hopelijk uitiendelijk een hogere beurswaardering voor de aandelen ontstaan.
    Of dat altijd lukt is maar de vraag. Er zijn ook beleggers die liever gewoon een superdividend hebben (ook al is het erg veel en wellicht fiscaal belast) dan aandeleninkoopprogramma's. Ik ben er zo een.

    Ervan uitgaande dat ING buiten de beurs om koopt, lijkt mij dat te maken te hebben met fiscale aspecten van de inkoop van eigen aandelen. Er worden, bij de inkoop behalve het nominaal aandelenkapitaal, ook agio en winstreserves mee uitgekeerd. Dus soms dividendbelasting over(een deel van) de inkoopprijs, die al of niet verrekenbaar of terugvorderbaar is voor de ontvanger.
    De dividendbelastinginhoudingen op de inkoopprijs lijken mij dus eerder de reden van de voorkeur van inkopen van institutionele beleggers dan het niet willen 'verstoren' van de beurskoers, Ik zou haast zeggen: in tegendeel.

    Een bedrijf kan ook verschillende strategieen hanteren bij de inkoop: elke dag een plukje aandelen of een bepaald bedrag of op puur opportunistische basis als het management vindt dat de beurskoers te laag staat. Ook die opportunistische aanpak zag ik op de Londense beurs voorbijkomen, bijvoorbeeld bij de inkoopmeldingen van Persimmons Plc.
  4. [verwijderd] 26 november 2007 13:57
    ING will not purchase more than 25% of the average daily volume of the depository receipts in any one day on the regulated market on which the purchase is carried out. The average daily volume figure is based on the average daily volume traded in the 20 trading days preceding the date of purchase.

    Ordinary shares, or depository receipts for such shares, that may be bought back under this programme shall be repurchased through transactions executed on any of the stock exchanges at which the ordinary shares or depository receipts for such shares are listed. Repurchasing of ING ordinary shares or depository receipts can also take place via unregulated markets and/or off-exchange transactions to which the foregoing volume restrictions do not apply.

    Ze kunnen dus wel degelijk tot 25% van het dagelijks volume per dag kopen op de beurs dus zo'n 3,4 miljoen per dag. En ik mag hopen dat ze dan de beurskoers beinvloeden (en wel naar boven).
  5. Mr TT 26 november 2007 14:38
    quote:

    otn2002 schreef:

    Ze kunnen dus wel degelijk tot 25% van het dagelijks volume per dag kopen op de beurs dus zo'n 3,4 miljoen per dag. En ik mag hopen dat ze dan de beurskoers beinvloeden (en wel naar boven).
    Kopen op de beurs wil niet zeggen dat ze dan ook orders in het orderboek leggen. De transacties worden wel in het systeem van de betreffende beurs opgenomen, dat is heel wat anders. In de alinea voor de door jou gequote:

    The maximum price to be paid per ordinary share, or depository receipt for such share, under the repurchase programme is the highest price at which the depository receipts are traded on the Euronext Amsterdam Stock Market on the date the purchase contract is concluded or the preceding day on which this stock market is open.

    Hieruit blijkt volgens mij dat de prijs van de aankoop pas later wordt vastgesteld en dat lukt toch niet met 'normale' orders.

  6. [verwijderd] 5 december 2007 14:42
    Beste mr TT,

    Denk jij dat ze aandelen inkopen om hun koers niet te ondersteunen?
    Alle redeneringen ten spijt, maar als je 6/7% van je aandelen kapitaal uit de markt wilt halen dan verwacht je toch geen daling van 30%????

    Maar jij vindt het allemaal heel lochisch dat ze zo lekker langzaam inkopen en daardoor de koers totaal niet beïnvloed.

    Als je dit als bestuurder voor ogen had dan is de constatering juist.
    Ik zou dan dit bestuur direct de laan uit sturen en er een wervelend team neer zetten die nog wel gemotiveerd zijn om te doen waar voor ze aangenomen zijn.

    Smoesjes van op langere termijn doen we wat goed is, is totaal minachting van de huidige aandeelhouders.
    Lange termijn doelstellingen moeten altijd in kombinatie met korte termijn geleidelijke langetermijn groei!

    Dat ING niet overgenomen wordt is voor mij een raadsel, maar het aangestelde bestuur zou toch moeten zorgen dat ze een leading partij zijn en niet een soort van aangeschoten wild!

    Deze lage koers zouden ze door voldoende duidelijkheid te scheppen omhoog moeten praten als of hun leven/baan er van af hing.

    Advies verlagingen van brokers moet je toch direct neer sabelen door openheid te verschaffen.
    Of zit men te wachten op een grootbank die ze in lijft omdat ze het niet meer zien zitten??

    Door die laatste gedachte klopt de huidige koersnotering wel degelijk.

    Groetjes Groentje
  7. [verwijderd] 5 december 2007 16:35
    de omzet is laag...maar het gaat omhoog. iedereen is bang en 2007 zal als slecht bankjaar de boeken ingaan. hoeveel procent van de €1200 miljard beheerd vermogen is verpakt in hefboom-constructies?...het antwoord is geld waard....kijk naar NR in VK: de aandeelhoudres zijn hun centjes kwijt, kan gebeuren...dit bedrijf heeft echter wel een tapijt van financieele ellende uitgerold wat een veelvoud was van de beurswaarde....geen toezicht/geen controle= nu veel ellende...
  8. liesje 5 december 2007 16:50
    quote:

    paulta schreef:

    de omzet is laag...maar het gaat omhoog. iedereen is bang en 2007 zal als slecht bankjaar de boeken ingaan. hoeveel procent van de €1200 miljard beheerd vermogen is verpakt in hefboom-constructies?...het antwoord is geld waard....kijk naar NR in VK: de aandeelhoudres zijn hun centjes kwijt, kan gebeuren...dit bedrijf heeft echter wel een tapijt van financieele ellende uitgerold wat een veelvoud was van de beurswaarde....geen toezicht/geen controle= nu veel ellende...
    ja, nu veel ellende=emotie=beurs...ik geloof dat ik je snap...
  9. [verwijderd] 5 december 2007 17:48
    bedenk wel ed raket: jij moet niet naar het geld, neee, het geld moet naar jou. we moeten mee met de massa, we gaan naar hogere nivos, de problemen kunnen wachten, we gaan eerst feestvieren....
  10. [verwijderd] 11 december 2007 08:33
    UBS geeft voor 13 miljard aandelen uit en stijgt op dit bericht!

    ING koopt aandelen in voor 6 miljard en trekt deze in en daalt hierop 35%!!!

    Logisch?

    Even Apeldoorn bellen!!!!

    Groetjes Groentje
  11. willie jan 11 december 2007 11:07
    beleggen is vooruitzien en je niet laten verleiden door wazige berichten maar kijken naar de feiten.
    uiteindelijk wint het gezonde verstand het van de koffietafel. Hoe lang of dit kan duren is een ander verhaal....

    Ik kon ook niet geloven waarom of de banken zo ver onderuit gingen. heb gewacht totdat de bodem bereikt was en op dat moment ingekocht. Ik moet zeggen dat het geld deze maand op straat ligt. Zo eenvoudig heb ik het nog nooit verdiend met beleggen (muv abn dan enkele maanden geleden...)
  12. forum rang 5 Porscheknakker 11 december 2007 22:42
    quote:

    paul63 schreef:

    Jammer morgen dik minder ,kijk us vanavond, Reactie net als vorige rente verlaging.
    Morgenvroeg: kopen, kopen, kopen.
    Om 17.30 uur heb je dan een vette winst.
    Degene, die nu het aandeel al hebben, kunnen beter tegen die tijd de computer aanzetten. Dat lijkt me goed voor het hart.

    Groet
  13. [verwijderd] 12 december 2007 09:23
    Ik verwacht ook een paniek verkoop in de ochtend en dan bij opening van de beurs in de US weer een herstel naar de 515.

    Gisteren werden de speculanten eruit getriggerd door de participatie op de 0,5% verlaging.

    Dollar veerde op na de 0,25% dus dat is op zich gunstig voor de stabiliteit.

    Ik verwacht nog steeds een portefeuille invulling voor de grote beleggers/pensioenfondsen dit jaar voor de kerst.
    Ik kan mij niet voorstellen dat men de kansen niet ziet voor 2008.
    Het wachten is op het moment dat men een grote positie in wil nemen en daardoor iedereen aanzet om de portefeuilles op te schudden.

    ING kan dit bewerkstelliggen door de inkoop van hun aandelen even te doen accellereren voor het eind van dit jaar.

    groetjes groentje
  14. [verwijderd] 17 december 2007 08:35
    Persbericht ING - voortgang aandeleninkoop
    17 december 2007, 8:33 uur | FD.nl/Betten
    AMSTERDAM (FD.nl/Betten) - Hier volgt de tekst van het persbericht van xxx inzake xxx

    Progress on share repurchase programme

    ING announced today that, in line with the launch of its euro 5.0 billion share buy back programme on
    4 June 2007, the company has repurchased 2,990,000 (depositary receipts for) shares during the week of
    10 December until 17 December.

    The (depositary receipts for) shares were repurchased at an average price of euro 27.07 for a total
    amount of euro 80,927,755.00. For detailed information on the daily repurchased shares, see the ING
    website at www.ing.com/investorrelations.

    The total number of (depositary receipts for) shares repurchased under this programme to date is
    87,022,824 ordinary shares for a total consideration of euro 2,668,188,650.50. To date approximately
    53.4% of the repurchase programme has been completed.

    The repurchase programme is expected to run until June 2008.

    (c) Het Financieele Dagblad in samenwerking met Betten Beursmedia News (contact: webred@fd.nl/ 020-5928456)
  15. Het tientje van Theo 17 december 2007 09:27
    ING verkoopt 8,6 miljoen aandelen voor personeelopties
    17-12-2007 09:17:53
    Amsterdam (BETTEN BEURSMEDIA NEWS) - ING heeft 8,6 miljoen gewone aandelen en depository receipts verkocht in het kader van het afdekken van de aandelenopties. Dit heeft ING maandag bekendgemaakt.

    De aandelen zijn verkocht tussen 4 en 14 december tegen een gemiddelde koers van EUR 26,80 per aandeel. ING geeft geen nieuwe aandelen uit om de opties af te dekken. In het boek dat dient ter afdekking van de personeelsopties zijn op dit 36,1 miljoen stukken opgenomen. In totaal vertegenwoordigen ze 1,6% van de 2.226 miljoen gewone uitstaande aandelen.

    Corina Ruhe
    corina@bfn.com

    (c) BETTEN BEURSMEDIA NEWS (tel: +31 20 710 1756; fax: +31 20 710 1875)

  16. [verwijderd] 17 december 2007 20:11
    "wat een sukkels" =understatement van de dag. vandaag een hele rits downgradings voor alle VS-banken aangestuurd door de almachtige citigroup..beleggers die denken rustig het oude jaar uit te gaan zijn toch echt verkeerd bezig...de uitstroom van spaartegoed bij de nl-postbank zet in 2008 gewoon door(1% rente?)....de poets gaan knallen als gillende keukenmeiden(<€26,00<<<)...
19 Posts
|Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 17 juni

    1. Detailhandelsverkopen mei (Chi)
    2. Industriële productie mei (Chi) volitaliteit verwacht
    3. ING Beleggersdag
    4. Flow Traders ex €0,15 dividend
    5. Empire State index juni (VS)
  2. 18 juni

    1. Reserve Bank of Australia rentebesluit 4,35%
    2. ZEW-index economisch sentiment juni (Dld) 50 volitaliteit verwacht
    3. Inflatie mei def. (eur)
    4. Detailhandelsverkopen mei (VS) +0,3%
    5. Industriële productie mei (VS)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht