Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Banken

120 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 ffff 3 oktober 2007 20:47
    Plots realiseer ik me dat ik een fout gemaakt heb en waarachtig mijn huiswerk van vanmiddag helemaal kan overdoen. Ik heb het maar over Barclays, maar ik had natuurlijk Royal bank of Scotland moeten bestuderen. Nou is zo'n studie Barclays nooit weg, en heb ik daar ook een aardig idee van gekregen, maar het uitgangspunt was het pakket Royal bank of Scotland dat de ABN AMRO aandeelhouders gaan krijgen en natuurlijk niet Barclays.

    "Zijn we wel wakker" vraagt Stier in de draad hieronder! Blijkbaar toch niet iedereen, maar gelukkig schoot ik wakker...! Dat is ook al iets. Zelfs pas de deux had mijn misser niet in de gaten....

    Peter
  2. forum rang 6 marique 3 oktober 2007 21:33
    quote:

    vinny j schreef:

    Marique, volgens mij neemt een belgische bank een nederlandse over. Die loodgieter verhalen zijn allemaal geweldig en het verhaal klopt. Echter alleen indien banken niets ondernemen. Meer banken zullen worden opgekocht om kosten te besparen. Heb je hier al over nagedacht. Gisteren was de aftrap met de overname van Bank Commerce in de VS door een Canadese bank. Dit schijnt dus volledig aan je voorbij te gaan.
    Vinny, laat ik nou het idee krijgen dat je de serieuze kern van mijn leuterverhaal niet opgemerkt hebt. Kijk anders even terug naar mijn reactie op ffff. Die begreep de kern juist wel heel goed.

    Wat jouw overige opmerkingen betreft, verdere consolidatie in de sector lijkt mij onvermijdelijk. Daarover heb ik in andere draadjes al eens iets gezegd. Alleen al in het eurogebied zijn er meer dan 40 banken. En die doen allemaal ongeveer hetzelfde. Dus samengaan ligt voor de hand.
    Maar fusies/overnames in de bankwereld ligt erg gevoelig. Zowel bij gewone mensen (hondstrouw aan hun eenmaal gekozen bank), als bij de overheid (hoe minder banken, hoe groter het risico dat een zwakke schakel grote schade kan veroorzaken). Niet voor niks dat de overheid goedkeuring moet geven aan fusies.

    vrgr
    marique
  3. jrxs4all 4 oktober 2007 13:20
    quote:

    marique schreef:

    Easy ETF Euro Bank ytd 0,8%, yoy 6,1%.
    Niet geweldig, maar de daling sinds mei'07 lijkt eindelijk gestopt.

    vrgr
    marique

    Europese financials prijken derde dag op rij bovenaan

    4-10-2007 12:25:31

    Brussel (TIJD-NIEUWSLIJN) - Op de Europese beurzen geldt vandaag hetzelfde scenario als dinsdag en woensdag. De bankaandelen prijken bovenaan omdat het stilaan duidelijk wordt dat de impact van de kredietcrisis op de bankresultaten niet dramatisch is. Fortis stijgt in Brussel meer dan 4 procent en trekt de Bel20 omhoog.

    De Bel20 gaat voor de vierde dag op rij omhoog en stijgt omstreeks 12.00 uur met 1,2 procent tot 4.431,46 punten.

    Fortis stijgt 4,2 procent tot 21,8 euro. Dexia volgt met 3,5 procent winst tot 23,9 euro. KBC stijgt 1,3 procent en overschrijdt weer de grens van 100 euro.
  4. forum rang 7 ffff 4 oktober 2007 13:24
    JR,

    Je bent me net voor! Want hetzelfde in Parijs en Frankfurt en in Londen. Ook DAAR stomen de banken vooruit! Goed voor de indexen, zeker voor de Bel-20 die zwaar van zijn financials afhangt.
  5. [verwijderd] 4 oktober 2007 13:37
    quote:

    Hirsch schreef:

    [quote=ffff]
    De koers van Barclays staat op dit moment nog altijd tien procent lager dan waarvoor Diamond voor een miljoen pond bijkocht....

    Wij zijn dus niet de enige knoeiers die veel te vlug en achteraf gezien te duur inkochten....

    ( Om in de stijl van vanmiddag te blijven! )

    Peter
    [/quote]

    Niets te vlug en te duur ingekocht.

    Barclays goed te berijden middels de speeder long 5,26(AEX) Helaas wat weinig omzet, maar dat maakt niet uit. De spread is 2 cent.

    Groet.

    Speeder is geopend op 2,28 en doet nu 2,51 om 2,53

    Lekker ontbijthapje dus!

    Met aankoop van RBS wacht ik liever tot het aanbod uit de fracties van het bod op ABN AMRO loskomt.

    Groet.
  6. forum rang 7 ffff 4 oktober 2007 14:21
    Hirsch!!!!!!!!!!!!!!!

    Aandeel Barclays stijgt op overnamegeruchten
    Het aandeel Barclays schoot donderdag op de beurs van Londen omhoog na geruchten dat de Britse bank overgenomen zou kunnen worden door de Bank of America. De Amerikaanse branchegenoot zou Britse pond 7,50 per aandeel willen bieden.

    De koers van de Britse bank steeg donderdag met bijna 3 procent naar Britse pond 6,57. De Britse bank werd al langer gezien als een mogelijke overnameprooi van de Bank of America, die recent de Amerikaanse tak van ABN Amro, LaSalle, voor $ 21 mrd heeft aangekocht.

    Barclays gaat vrijwel zeker de strijd rond de overname van ABN Amro verliezen van het consortium Fortis, Bank Santander en Bank of Scotland, omdat het bod van de Britse bank lager is. De inschrijving op het bod van het drietal sluit deze week.

    Copyright (c) 2007 Het Financieele Dagblad

  7. [verwijderd] 4 oktober 2007 16:41
    quote:

    BJL schreef:

    eten of gegeten worden lijkt het motto te worden
    voor wie ook in de noordelijke landen kan kopen.
    Nordea.
    rechts liberale regering in Zweden voor het eerst in 25 jaar wil enige staatsbelangen verkopen.
    20 % in Nordea wil men in de nabije toekomst van de hand doen, gegarandeerd een overname kandidaat.

    voor de vodka liefhebber,men wil Absolute vodka ook privatiseren.
  8. [verwijderd] 4 oktober 2007 18:33
    quote:

    jan wandelaar schreef:

    voor de vodka liefhebber,men wil Absolute vodka ook privatiseren.
    Kasbank verkocht,heineken holding biegekocht.

    Skol,kck
  9. forum rang 7 ffff 4 oktober 2007 19:18
    Als jullie mijn postings van gisteravond gelezen hebben, moet jullie toch ook opgevallen zijn dat het heel opmerkelijk is dat het hele management van Barclays flink inkoopt. De grote baas zelfs 1 miljoen pond en vandaag dan de overnamegeruchten....

    Je zou voor minder als baas zelf instappen....

    Vanmiddag dan Royal Bank of Scotland uitgeplozen. maar die zijn meer Hollands zuinig. Daar viel niet veel "smakelijk" nieuws te halen. Alleen dat de koers wel flink gekelderd is ( ook zo'n twintig procent) maar ook vandaag mooi in de plus.
    Zoals veel banken.
  10. forum rang 6 marique 5 oktober 2007 11:49
    quote:

    marique schreef:

    Dat betekent voor de banken dat ze een inkomstenbron kwijt raken. Daarom zullen de normale bankdiensten, in welke vorm dan ook, duurder worden. Dus meer rente betalen als je geld wilt lenen. En de kredieteisen zullen worden opgekrikt.
    Het zijn de kleine zinnetjes die het doen.
    >>>
    Trichet wees er in dat verband op dat de ECB vandaag een rapport publiceert waarin onder meer zal staan dat het moeilijker wordt om hypotheekleningen af te sluiten en dat vooral grote bedrijven meer moeite moeten doen om projecten gefinancierd te krijgen.
    <<<
    (Bron FD 05/10-07)

    vrgr
    marique
  11. jrxs4all 5 oktober 2007 13:28
    Barclays gives up on ABN Amro

    LONDON (MarketWatch) -- Barclays on Friday withdrew its offer for ABN Amro saying not enough shares were tendered in the bid. Barclays' offer was worth around $11 billion less than the $101 billion bid from a consortium led by Royal Bank of Scotland. The consortium bid closes later Friday and has been widely expected to succeed.

    Barclays said it is requesting payment of a 200 million euro break fee that it had previously agreed with ABN Amro. The fee will more than cover the costs the bank has incurred, it said. "I thank Barclays shareholders and employees for their overwhelming support for this transaction over the past months. Barclays has strong momentum and I am confident that we will continue to deliver significant growth in the coming years," said CEO John Varley.
  12. forum rang 6 marique 5 oktober 2007 14:52
    quote:

    jrxs4all schreef:

    The fee will more than cover the costs the bank has incurred, it said.
    Ook een manier om inkomsten te verwerven en een concurrent een poot uit te draaien :-)

    vrgr
    marique
  13. jrxs4all 5 oktober 2007 15:03
    quote:

    marique schreef:

    [quote=jrxs4all]
    The fee will more than cover the costs the bank has incurred, it said.
    [/quote]
    Ook een manier om inkomsten te verwerven en een concurrent een poot uit te draaien :-)

    vrgr
    marique
    Je hebt gelijk ja, dat geld komt nu in feite van Fortis c.s. vandaan.

    Heb overigens net mijn positie in de Stoxx Bank index verdubbeld,

    JR
  14. Kaiser 31 januari 2011 21:49
    AIAIAIAI...

    Deutsche Bank stelt teleurMAANDAG 31 JANUARI 2011, 21:09 uur | 226 keer gelezen
    FRANKFURT (AFN) - De Deutsche Bank, het grootste bankconcern van Duitsland, heeft in het vierde kwartaal van afgelopen jaar een nettowinst gemaakt van 600 miljoen euro. De winst voor belastingen was 700 miljoen euro, terwijl analisten hadden gerekend op 1,2 miljard.

    De bank maakte maandag enkele kerncijfers bekend, vooruitlopend op een volledig financieel overzicht, donderdag.

    In het derde kwartaal van afgelopen jaar dook Deutsche Bank diep in het rood, en dat had alles te maken met de kosten van de overname van Deutsche Postbank
  15. forum rang 6 SAHR-0310 31 januari 2011 21:53
    Deutsche bank stelt teleur volgens verwachtingen van analisten. Goh..! Analisten stellen al jaren teleur. Maar goed, het is mogelijk weer wat voer voor de optimisten hier. Misschien ook even plaatsen in het 'Black Monday' draadje of in het draadje van 'Total economic Meltdown'? Zijn altijd wel een paar liefhebbers voor te vinden.
  16. @iPlof 5 maart 2011 12:09
    'Groot-Brittannië riskeert bankencrisis'
    05-03-11 11:51 uur LONDEN -
    Groot-Brittannië riskeert een nieuwe bankencrisis als de regels voor de bankensector niet snel worden aangepast. Dat zei de Britse centralebankpresident Mervyn King in een interview met The Daily Telegraph.


    EPA King ziet de laatste tijd steeds meer wanverhoudingen in het banksysteem. Hij heeft de grote banken opgeroepen niet alleen ''winstmaximalisatie voor volgende week'' na te streven. Volgens King krijgen bankiers hogere bonussen naarmate zij op korte termijn grotere winsten neerzetten. Dat moet anders, vindt hij.

    Banken moeten een voorbeeld nemen aan traditionele industriebedrijven, die op een meer morele manier te werk gaan, vindt King. ''Zij zijn oprecht betrokken bij het personeel en bij de klanten. En het belangrijkst: hier is men trots op de producten.'' Bij de banken daarentegen bekommeren zich volgens King maar weinig mensen over de lange termijn. (ANP)
  17. [verwijderd] 5 maart 2011 12:15
    Een aanstaand volksoproer om dit soort rotzooi weg te krijgen behoort tot de mogelijkheden.
    De komende jaren met de zware bezuinigingen in Europa wordt de tweedeling tussen normaal en abnormaal steeds duidelijker.

    *Ik dacht even dat ik rook zag komen vanuit de 21e verdieping van de nieuwe Rabo-toren!
  18. @iPlof 5 maart 2011 12:24
    quote:

    paulta schreef op 5 maart 2011 12:15:

    Een aanstaand volksoproer om dit soort rotzooi weg te krijgen behoort tot de mogelijkheden.
    De komende jaren met de zware bezuinigingen in Europa wordt de tweedeling tussen normaal en abnormaal steeds duidelijker.
    Zaken die niet door kunnen gaan zullen ooit stoppen.

    Helaas is gedragsverandering bij beleidmakers en bestuurders bij banken, bij de zorg,, de pensioenen, de corporaties, de politie, de gemeentes, de bouw etc etc ver te zoeken.

    Massaal denken zij het zal mijn tijd wel duren en ik surf nog even mee op het laatste golfje..

    Alles gaat door totdat de boel werkelijk ontploft omdat het onhoudbaar is geworden.
120 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.286
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.452
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.942
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.473
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.091
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.762
ageas 5.843 109.778
Agfa-Gevaert 13 1.862
Ahold 3.536 73.983
Air France - KLM 1.024 34.348
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.774
Alfen 12 16.531
Allfunds Group 3 1.217
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 337
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.765
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.357
AMG 965 125.843
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.522
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.161
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 315
Arcadis 251 8.623
Arcelor Mittal 2.024 318.662
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.113
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.283
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.700
ASML 1.762 77.051
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.666
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 03 mei

    1. Chinese beurzen gesloten ivm Labor Day
    2. Aperam Q1-cijfers
    3. Bpost Q1-cijfers
    4. Credit Agricole Q1-cijfers
    5. Ontex -Q1-cijfers
    6. Brunel Q1-cijfers
    7. Heijmans €0,89 ex-dividend
    8. VS banengroei en werkloosheid april Banengroei: 243K. Werkloosheid: 3,8%. Uurlonen: +0,3% MoM volitaliteit verwacht
    9. VS inkoopmanagersindex diensten S&P april (def)
    10. VS Inkoopmanagersindex diensten ISM april (def)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht