Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Fugro NL00150003E1

Laatste koers (eur)

22,800
  • Verschill

    +0,020 +0,09%
  • Volume

    280.837 Gem. (3M) 381,4K
  • Bied

    22,720  
  • Laat

    23,080  
+ Toevoegen aan watchlist

Gaan we winst nemen ?

23 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 tmaster 20 januari 2012 17:08
    we hebben een ritje gemaakt van 46 naar 49,50... klein beetje terug vandaag kan geen kwaad.
    Weerstand is er pas bij 52.7 te vinden.
    Als de AEX richting de 325 of hoger gaat zie ik Fugro richting de 52 gaan..
  2. due_to_revenue 31 januari 2012 19:03
    Sterke performance van Fugro laatste tijd. Ik zie het wel doorstijgen tot 55 euro op korte termijn. (Is mijn einddoel dan verkoop) Hoe zien jullie een en ander?
  3. due_to_revenue 7 februari 2012 21:50
    helemaal niets, gewoon even wat adem halen (lees winst nemen) na een flinke stijging om richting de 55,50 te gaan. Rond de 52,70 zit ook nog een kleine weerstand..
  4. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 9 maart 2012 09:01
    Snelle reactie op cijfers 2011:

    Omzet volgens verwachting.
    Netto winst (ondanks hogere afschrijving en rentelasten) iets hoger door tax-voordelen.
    Orderboek goed gevuld.

    Huidige k/w = 14,6 (op basis van winst 2011).
    Geen hosanna, bij blijvend hoge olieprijs FUR wel goed gepositioneerd voor 2012 e.v.?
  5. forum rang 10 voda 9 maart 2012 15:50
    UPDATE: Fugro boekt licht lager bedrijfsresultaat '11, orderboek positief


    (Update van eerder gepubliceerd bericht 'Fugro boekt 5,7% hogere nettowinst, positief over 2012', om extra informatie toe te voegen, commentaar Fugro-CEO en CFO, analistencommentaar en de recente koersontwikkelingen.)


    Door Patrick Buis

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST


    AMSTERDAM (Dow Jones)-- Fugro nv (FUR.AE) heeft in 2011 een 0,6% lager operationeel resultaat geboekt, waarbij aanhoudende groei in met name het Verre Oosten, grotendeels teniet werd gedaan door stagnatie in Europa en het Midden-Oosten.

    Hoewel het resultaat met weinig enthousiasme door de markt wordt ontvangen, zijn analisten het er echter over eens dat de outlook voor de middellange en lange termijn er positief uitziet. Het orderboek kwam eind 2011 uit op EUR1,69 miljard, van EUR1,55 miljard eind 2010.

    Omstreeks 12.15 uur noteert het aandeel 2,9% lager op EUR51,59, waarbij de AEX 0,4% lager noteert.

    Analisten van de Rabobank merken echter op dat het operationeel resultaat deels wordt gecompenseerd door een lager dan verwacht belastingtarief, lagere rentekosten en een meevallend valuta-effect.

    Fugro verwacht dat de activiteit in de meeste markten waarin het actief is in de tweede helft van het jaar zal aantrekken. Chief Executive Officer Klaas Wester meldt tijdens een toelichting op de cijfers met name kansen te zien in West-Australie, India en Brazilie, maar spreekt tevens van toenemende activiteit in Irak en Kazachstan. Chief Financial Officer Andre Jonkman voegt eraan toe dat het concern zich daarbij met name richt op de grotere complexe projecten, waarbij het bedrijf meerdere diensten kan inbrengen.

    Het concern spreekt van goede tenderactiviteiten, waarbij de focus met name ligt op projecten in de zomer. "Hoe de tenderactiviteiten zich voor 'winterprojecten' ontwikkelen is afwachten", stelt het bedrijf.

    Daarnaast geven de bestuurders aan vanwege de voortdurende moeilijke economische omstandigheden toch nog enige vertraging te zien bij een aantal kleinere projecten. Tevens is nog steeds sprake van druk op de winstmarges, vanwege de overcapaciteit, die is ontstaan na de olieramp in de Golf van Mexico. "De activiteit aldaar trekt nu echter aan", stelt Wester.

    Het concern benadrukt echter dat de ontwikkelingen voor 2012 er positief uitzien, daarmee refererend aan de inschatting dat in 2012 sprake is van bijna $600 miljard aan investeringen in de olie- en gasindustrie, een stijging van 10% ten opzichte van een jaar eerder.

    Bij de presentatie van de halfjaarcijfers presenteert het concern een kwantitatieve outlook voor 2012.

    Fugro zal over 2011 een dividend voorstellen van EUR1,50 per aandeel.

    De winst voor rente, belastingen, afschrijvingen en goodwill-amortisatie (EBIT) kwam in 2011 uit op EUR349,3 miljoen, een daling met 0,6% ten opzichte van een jaar eerder, toen het concern een EBIT rapporteerde van EUR351,5 miljoen. De omzet steeg tot EUR2,58 miljard, vergeleken met EUR2,28 miljard in 2010.

    Analist Martijn den Drijver van SNS Securities, die een accumulate advies met een koersdoel van EUR63,50 voor het concern hanteert, spreekt van een EBIT die ruimschoots onder de verwachting is, hetgeen teleurstellend is.

    Volgens analist Michael Roeg van KBC Securities zijn de resultaten echter beter dan op het eerste oog lijkt. Bij Survey zijn de resultaten iets zwakker dan verwacht, terwijl Geoscience sterker is dan voorzien als wordt gecorrigeerd voor amortisatie van de seismische databank. De outlook komt overeen met de verwachting, stelt de analist, die een buy-advies en koersdoel van EUR59,00 hanteert.


    Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 01; patrick.buis@dowjones.com


  6. forum rang 10 voda 9 maart 2012 18:02
    FONDSEN UITGELICHT: Ballast Nedam en Fugro


    Door Elco van Groningen en Patrick Buis


    Van DOW JONES NIEUWSDIENST


    AMSTERDAM (Dow Jones)--In een week die werd gedomineerd door zorgen over de deelname van private schuldeisers aan de Griekse schuldenruil sneeuwde de rapportage van de resultaten over 2011 van diverse Nederlandse bedrijven enigszins onder. Toch wist een aantal bedrijven de aandacht van beleggers te trekken, waarbij Ballast Nedam naar voren kwam als e e n van de grootste stijgers van de week, terwijl het aandeel Fugro de week als daler eindigde.

    FUGRO STELT TELEUR ONDANKS WEINIG VERRASSENDE CIJFERS



    Hoewel de jaarcijfers van Fugro (FUR.AE) nauwelijks een verrassing zijn te noemen, is de dienstverlener aan de olie- en gasindustrie de handelsweek toch als daler van de week geeindigd.

    Half januari herhaalde Fugro Chief Executive Officer Klaas Wester tijdens zijn nieuwjaarstoespraak voor 2011 nog steeds een winst van meer dan EUR266 miljoen en een omzet van ongeveer EUR2,5 miljard te voorzien. En wat let: Het concern rapporteerde vrijdag voorbeurs een nettowinst van EUR287,6 miljoen, inclusief de waardering van circa EUR6 miljoen uit de deelneming in EMGS, op een omzet van EUR2,57 miljard.

    Een daling van het operationeel resultaat met 0,6% tot EUR349,3 miljoen zal grotendeels ten grondslag liggen aan de druk op het aandeel na publicatie. Het resultaat stond onder druk door stagnatie in Europa en het Midden-Oosten, hetgeen de aanhoudende groei in met name het Verre Oosten grotendeels teniet deed. 'Zwak' en 'teleurstellend' klonk het onder analisten.

    Over e e n ding zijn vriend en vijand het echter eens: de outlook voor de middellange en lange termijn ziet er positief uit. Het orderboek kwam eind 2011 uit op EUR1,69 miljard, van EUR1,55 miljard eind 2010.

    In het begeleidend persbericht meldt Fugro positieve ontwikkelingen te zien voor 2012, ondanks de voortdurende economische onzekerheden. "Met een geschatte investering van $600 miljard in 2012, een verhoging van 10% ten opzichte van de investeringen in 2011, staan de hoogste investeringen in de geschiedenis van de olie- en gasindustrie in de planning, benadrukt het bedrijf.

    CEO Klaas Wester zegt met name kansen te zien in West-Afrika, India en Brazilie, maar ook in Irak en Kazachstan, waar sprake is van toenemende activiteiten.

    CFO Andre Jonkman voegt eraan toe dat het concern zich daarbij met name richt op grotere complexe projecten, waarbij het bedrijf meerdere diensten kan inbrengen.

    Al met al voorziet het bedrijf dat de activiteiten in de meeste markten waarin het actief is in de tweede helft van het jaar zal aantrekken.

    Het is echter niet louter goud dat er blinkt: De bestuurders geven aan wel degelijk enige vertraging te zien bij met name kleinere projecten. Daarnaast zorgt overcapaciteit, die is ontstaan na de olieramp in de Golf van Mexico, voor aanhoudende druk op de winstmarges, melden de bestuurders, eraan toevoegend dat zij de activiteiten aldaar zien aantrekken.

    Fugro sloot vrijdag uiteindelijk 0,3% lager op EUR52,99, waarbij het aandeel op weekbasis 4,8% verloor.


    Door Elco van Groningen en Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; elco.vangroningen@dowjones.com, patrick.buis@dowjones.com


  7. [verwijderd] 9 maart 2012 18:41
    Ah wel.

    Fugro heeft z'n jaarlijks eitje gelegd. Biologisch is dit natuurlijk niet mogelijk, maar toch, er werken veel meer mannen dan vrouwen. Het vrouwgehalte neemt echter gestaag toe...

    Rekord omzet en rekord winst. Zij het dat de winstmarges de afgelopen 3 jaar, na kredietcrash en olieprijscrash van 145$/b naar 35$/b van ruim 13 naar ruim 10% gedaald zijn.
    Het jaarresultaat was beter kwa omzet en kwa winst dan uitgesproken bij het halfjaarsbericht in Aug. jl.

    De markten zijn, na moeilijke periodes hier en daar weer aan het aantrekken.

    Sommige analisten waren ietwat teleurgesteld en de koers dipte 3% in de ochtend , maar het eigenlijk goeie nieuws zonk er in de middag in.
    Koers nog maar 0,3 % down of zo.

    Fugro is natuurlijk wel, sinds stijging van 36 Euro in Nov. naar 55 Euro begin deze week, een stijging van ruim 50%, 1 van de duurste aandelen in de AEX geworden. Dus bestaat de neiging om winst te nemen.

    Tot slot: Fugro heeft z'n zaakjes op alle gebieden goed onder kontrole en ik denk:
    laat ze maar schuiven, die Leidschendamse rakkers.
    Die komen er wel.:-)

    Pr. weekend.

    Z. te T.
    Geen positie in FUR.
  8. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 9 maart 2012 23:40
    Klopt, Z. (weer te T?).

    FUR: zaakjes op orde en stabiel.
    Beter dan een spaarrekening, met uitzicht op meer?

    PS: Hoe is het met de boompjes? M'n schoonzoon doet nu in cacao.

    Groet van H., te R.

  9. [verwijderd] 11 maart 2012 07:33
    Hey Han.

    Sinds Nov.jl al weer in T. In Mei terug naar N.
    Ik moet nix van Nederlandse winters hebben. Ben koukleum.

    Van de 100 boompjes van 30cm hebben zo'n 40 het overleefd en die zijn nu 4-7m hoog. Diameter v.d. stammen op handhoogte zo'n 15-25cm.
    In 2008 geplant. Volgens zeggen zouden ze in 5 jaar zo'n 15m hoog moeten worden met veel dikkere stammen.
    Zien hoe het afloopt. Ik denk dat ze wat underperformen, deels omdat we in de droge periodes niet irrigeren. Gewoon de natuur z'n gang laten gaan. Ze trekken wel de mooiste vogels aan. Gelukkig nog geen spechten die het hout kapot hakken.:-)
    Je schoonzoon is nogal eens geswitched kwa boomkeuze.

    Hoop alles goed met je.

    Pr. Zondag.
    Z. te T.
  10. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 12 maart 2012 09:59
    Ha, Z. (of B.),

    Je boompjes redden het wel. Sterftepercentage verbeterd, die groei gaat up.

    Maak je over mijn schoonzoon niet ongerust: hij is meer een manager dan een planter. Hij koos voor een managementfunctie bij een international in tropische agriculture, in een ver land (te P.)
    En voor cacao, vanwege zijn vrouw. Koekel maar eens 'cacao' in NL en A'dam.
    Ik zie ze dus nu minstens twee keer per jaar! Ja, het gaat dus goed met me. Leve de cacao!!

    Je zit niet meer in FUR? Sorry, dat Bentley is te onrustig voor me.
    Maar je gelooft toch nog wel in FUR??

    Groet,
    H.
  11. forum rang 10 voda 12 maart 2012 16:19
    Fugro advies omlaag naar hold - KBC


    AMSTERDAM (Dow Jones)--KBC Securities heeft het advies op Fugro (FUR.AE) verlaagd naar hold van buy, en ook het koersdoel naar EUR56,00 van EUR59,00. KBC gaat hiertoe over vanwege een licht neerwaartse bijstelling van de fair value door een iets lagere verwachting voor de nettowinst en hogere verwachting voor de nettoschuldpositie. KBC stelt dat 2012 een verdeeld beeld zal laten zien, waarbij een solide groei in de orderportefeuille, een makkelijk eerste halfjaar in vergelijking tot de eerste helft van 2011, en potentieel betere prijzen op het gebied van seismische en onderzeese activiteiten in de tweede helft van het jaar teniet gedaan zullen worden door moeilijk te evenaren rentekosten en belastingen. Omstreeks 9.15 uur noteert het aandeel 0,6% lager op EUR52,67, terwijl de AEX met 0,4% daalt. (EVG)


    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com
  12. mm20 13 maart 2012 10:10
    Vandaag hopelijk naar de 53.2! Zou lekker zijn, of staan er andere vooruitzichten?
  13. forum rang 10 voda 13 maart 2012 14:54
    Fugro koersdoel omlaag naar EUR68 - HSBC


    AMSTERDAM (Dow Jones)-- HSBC verlaagt het koersdoel voor Fugro (FUR.AE) naar EUR68,00 van EUR70,00, vanwege verwachte lagere winstmarges in 2012 en 2013 bij de divisie Survey, hoewel de analisten in de tweede helft van 2012 en 2013 wel een herstel van de winstmarges voorzien op grond van een verbetering van de markt voor offshore constructie en onderhoudsactiviteiten. De risk/reward-verhouding blijft volgens de analisten van de bank echter zeer aantrekkelijk. Het advies wordt gehandhaafd op overweight. Het aandeel sloot maandag op EUR52,31. (PBU)


    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


  14. [verwijderd] 13 maart 2012 15:00
    Hey Han/Beperktedijkbewaking. Hoe kom je d'r op?:-)

    Het sterftepercentage van mijn taku/hardhoutbomen is niet toegenomen, ik heb beter geteld! Vandaar dat overlevings% van 30% is toegenomen tot 40%. Het tellen van hogere bomen is makkelijker dan van kleintjes.:-)

    Wel, je schoonzoon zit nu in cacao, vanwege zijn vrouw. Dat rijmt mooi...
    Hoezo? houdt ze van chocolade?

    Wel, later dit jaar kom ik wel eens een kopje warme chocola bij je drinken. Ervan uitgaande dat je wel een gratis voorraadje hebt verkregen...

    Vwb Fugro: ik ben al een tijdje out, vanwege betere groeimogelijkheden kwa aandelenpotentieel bij Xcite. Mijn gedachtngang in 2010. En idd, einde 010 een 3,5 bagger bij de staart.
    Daarna teruggevallen tot een 0,85 bagger.
    Nu 10% in de plus, maar dit jaar zit er veel meer in het Xcite vat.
    Idd, rollercosterrides, up & down.
    Nu nog down, maar later up!
    Tenminste, daar ga ik van uit.
    Wie kan er betrouwbaar in de toekomst koekeloeren?

    Natuurlijk blijf ik in Fugro geloven. Fantastisch presterend bedrijf gedurende de 35 jaar dat ik er werkte en nu ook nog.
    Als belegging momenteel is even een ander verhaal. Imho.
    Zoals eerder getoetst hier, na ruim 50% stijging van 36 Euri in Nov. tot 55 Euri recentelijk, is de rek er uit. Aandeel duur, etc.
    Goudmanzakkenvullers hadden een 'buy' met KD 55 Euri.2 weken geleden, bij koersdoel bereikt, hebben ze hun aanbeveling aangepast. Doel bereikt en waarschijnlijk winst genomen, gezien de sterke dip sindsdien en het psychologisch effekt.
    Gisteren heeft KBC hun aanbeveling van buy naar hold bijgesteld, als ik 't wel heb.

    Wel, Fugro verwacht 'echt' herstel van hun markten in H dit jaar, dus ik denk: niet verkeerd om mu winst te nemen en , na korrektie, weer goeiekoper in te stappen.

    Maar ja, ik heb makkelijk praten, want nu niet in FUR.

    Ik zal die cacao dingen nog wel eens koekelen.

    All the best.

    Z. te T.
  15. forum rang 10 voda 13 maart 2012 15:02
    Fugro advies omlaag naar hold van buy - S&P


    AMSTERDAM (Dow Jones)-- S&P verlaagt het advies voor Fugro (FUR.AE) naar hold van buy en handhaaft het koersdoel van EUR55,00 op waarderingsgronden. De analisten van de bank geven aan dat ze, nu een schikking is getroffen voor het BP Maconco-incident, een hernieuwde investeringsactiviteit in de olie- en gassector voorzien. S&P stelt dat dit ook een positief effect zal hebben op Fugro. Omstreeks 13.40 uur noteert het aandeel 0,3% hoger op EUR52,48, terwijl de AEX met 1,2% stijgt. (PBU)


    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com
23 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 03 mei

    1. Chinese beurzen gesloten ivm Labor Day
    2. Aperam Q1-cijfers
    3. Bpost Q1-cijfers
    4. Credit Agricole Q1-cijfers
    5. Ontex -Q1-cijfers
    6. Brunel Q1-cijfers
    7. Heijmans €0,89 ex-dividend
    8. VS banengroei en werkloosheid april Banengroei: 243K. Werkloosheid: 3,8%. Uurlonen: +0,3% MoM volitaliteit verwacht
    9. VS inkoopmanagersindex diensten S&P april (def)
    10. VS Inkoopmanagersindex diensten ISM april (def)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht