Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Beleggingsfondsen Terug naar discussie overzicht

Fundix wil SNS Fundcoach inlijven

25 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Pinoooo 11 februari 2013 11:17
    Ohjee:

    www.fondsnieuws.nl/index.php?option=c...

    quote:

    schreef:

    Fundix, een platform dat beleggingsfondsen voor particulieren aanbiedt, heeft interesse in de overname van SNS Fundcoach, een vergelijkbaar platform van de recent genationaliseerde bank-verzekeraar SNS Reaal.

    Dat zegt Jeroen Looman, commercieel directeur van Fundix, tegenover Het Financieele Dagblad.

    Volgens Looman is er in december al een verkennend gesprek geweest met een niet nader genoemd bestuurslid van de SNS bank. Duidelijk was toen dat Fundcoach niet meer bij de ambities van SNS past, zegt Looman.

    Hij vreest dat Fundix nu achter het net vist, omdat door de overname van de bank-verzekeraar door de Staat het platform bij een andere partij wordt ondergebracht. Fundix, dat een platform was van ING en is verkocht aan het toenmalige Validas, denkt met Fundcoach tot de top-5 van de Nederlandse markt te kunnen doordringen.

    Volgens Looman geeft een overname de gewenste schaalgrootte. Dan wordt het volgens hem een bedrijf van 700 miljoen euro 'beheerd' vermogen en wordt een vertienvoudiging van het klantenbestand tot 25.000 à 30.000 beleggers gerealiseerd. Via Fundix is nu 100 miljoen euro in beleggingsfondsen belegd.

    Schaalgrootte is ook belangrijk nu volgend jaar ook voor vermogensbeheer een distributievergoeding wordt ingevoerd.

    De inmiddels opgestapte SNS-directeur Henk Kroeze zei eerder tegenover Fondsnieuws dat de bedrijfsresultaten van het platform Fundcoach tegenvielen en dat het beheerde vermogen te laag is. Dat was volgens hem toen nog om en nabij de 1 miljard euro.

  2. Fund Watcher 11 februari 2013 12:30
    Ik denk dat ik mij alvast eens ga orienteren op een account bij een Duitse 'fondssuper'. Naast een eventuele overname van Fundcoach heb ik het vermoeden dat het afschaffen van de kick-back fee wel eens kostenverhogend kan gaan werken (fees van de distributeurs zijn hoger dan de effectieve verlaging van de kosten van de fondsen)
  3. [verwijderd] 14 februari 2013 10:07
    Fundix was een mooi platform toen het nog onderdeel was van de ING. Na verkoop aan Validas hebben Evert Oosterhuis en de zijnen er een zeer inferieur product van gemaakt, terwijl ze bovendien hoge kosten in rekening zijn gaan brengen voor execution-only.
    Met pijn in het hart lees ik dan ook het bericht dat SNSfundcoach wellicht eenzelfde lot wacht.
    Zodra er zekerheid is dat Fundix de zaak gaat overnemen ben ik ook vertrokken als klant van Fundcoach.
    (Jammer van Skagen Global, want die heeft (nog) geen duitse licentie)
  4. Pinoooo 14 februari 2013 10:45
    quote:

    ottomatic schreef op 14 februari 2013 10:35:

    [...]

    Dat is inderdaad een optie. Dank je voor de tip!
    Skagen is ook gewoon te koop via Alex.
  5. [verwijderd] 14 februari 2013 11:02
    quote:

    Pinoooo schreef op 14 februari 2013 10:45:

    [...]
    Skagen is ook gewoon te koop via Alex.
    Thanx. Ik heb nog niet naar alternatieven gezocht omdat het nu nog niet speelt.
    Maar kun je bij Alex zonder transactiekosten/bewaarloon e.d. beleggen in Skagen net zo als nu bij SNSfundcoach?
  6. Pinoooo 14 februari 2013 13:03
    quote:

    ottomatic schreef op 14 februari 2013 11:02:

    [...]

    Thanx. Ik heb nog niet naar alternatieven gezocht omdat het nu nog niet speelt.
    Maar kun je bij Alex zonder transactiekosten/bewaarloon e.d. beleggen in Skagen net zo als nu bij SNSfundcoach?
    Indien je een Alex Fondsbeleggen rekening hebt wel ja. Deze rekening is voorlopig niet meer te openen helaas. Nu de distrubutievergoedingen op de schop gaan zoeken ze eerst een nieuw verdienmodel voordat het product opnieuw aangegboden gaat worden.
  7. Hallo! 14 februari 2013 16:18
    quote:

    ottomatic schreef op 14 februari 2013 10:07:

    Fundix was een mooi platform toen het nog onderdeel was van de ING. Na verkoop aan Validas hebben Evert Oosterhuis en de zijnen er een zeer inferieur product van gemaakt, terwijl ze bovendien hoge kosten in rekening zijn gaan brengen voor execution-only.
    ING heeft nu ook een mooi platform dat vergelijkbaar is met Fundix. Dividend kun je cash ontvangen of laten herbeleggen. Switchen is ook mogelijk. Execution-only betekent tot nu toe, geen transactiekosten en geen bewaarloon. Je kunt ook in trackers beleggen. In dat geval betaal je transactiekosten en bewaarloon.

    Op zich vind ik de kosten voor execution-only bij Fundix geen probleem. Tien euro per maand is spotgoedkoop vergeleken met de transactiekosten die je zo'n 5 jaar geleden moest betalen. Waar ik wel moeite mee heb, is de hoge service fee van 0,6% over fondsen die distributievrij zijn.
  8. Hallo! 14 februari 2013 21:11
    quote:

    Chicken_Skin_Music schreef op 14 februari 2013 19:01:

    Ik bedoel, wat zouden ze daar aan hebben?
    Van Fundix is niet veel overgebleven. Fundcoach schijnt groter te zijn. Daardoor vindt er schaalvergroting plaats. Fundix zou ook kunnen opgaan in Fundcoach.
  9. JosTM 14 februari 2013 21:26
    quote:

    Global Selection schreef op 14 februari 2013 16:18:

    [...]

    ING heeft nu ook een mooi platform dat vergelijkbaar is met Fundix.
    Kun je op dat ING platform ook Skagen, Carmignac, Ethna etc. kopen?
  10. Hallo! 14 februari 2013 21:35
    quote:

    JosTM schreef op 14 februari 2013 21:26:

    [...]

    Kun je op dat ING platform ook Skagen, Carmignac, Ethna etc. kopen?

    zie:

    www.ing.nl/particulier/beleggen/beleg...

    Alle fondsen kun je aanschaffen indien je transactiekosten en bewaarloon betaalt. Vele fondsen zijn via de beleggersgiro te koop. In dat geval betaal je geen transactiekosten en bewaarloon. Er zijn ongeveer 200 fondsen beschikbaar.
  11. dekale 18 juli 2013 12:38
    Ik heb gebeld met de SNS bank het enige dat veranderd volgens de medewerker zijn de kosten die zouden komen op 1 % provisie die normal betaald wordt door het fonds moeten wij nu gaan betalen.
    Mijn vraag is stel het fonds houd 1,5% in de kosten

    dan betekend dat het 1,5 + 1 % is 2,5 % per jaar. of zie ik dit verkeerd

    we moeten wachten tot 1 januari en kijken wat sns doet !!! ik ben banken meer als zat
  12. berendien 19 augustus 2013 21:55
    Ik heb toch sterk het vermoeden dat SNS Fundcoach gelukkig NIET op zal gaan in Fundix. Vandaag een e-mail gehad dat er wel iets gaat veranderen, maar niet in de richting van Fundix. Onderstaand een deel van de genoemde e-mail.

    U belegt bij SNS Fundcoach. Eind september gaat de website van SNS Fundcoach op in die van SNS Bank. U kunt dan gaan beleggen in Mijn SNS Beleggen: uw persoonlijke, online beleggingsomgeving. Hoe ziet SNS Fundcoach er straks uit in Mijn SNS Beleggen? En wat verandert er voor u? Dat leest u in deze e-mail. Ook vragen we in deze e-mail uw medewerking om de overgang naar Mijn SNS Beleggen zo goed mogelijk te laten verlopen.

    SNS Fundcoach in Mijn SNS Beleggen
    Beleggen met SNS Fundcoach blijft ook in Mijn SNS Beleggen heel vertrouwd. U kunt nog steeds kiezen uit een ruim aanbod van meer dan 300 fondsen. Heeft u een nieuw fonds op het oog? In Mijn SNS Beleggen vergelijkt u de verschillende fondsen heel eenvoudig. Nieuw voor u is de ruilorder: als u in een ander fonds wilt beleggen, plaatst u heel gemakkelijk een ruilorder. Dit kost u niets extra.


  13. Hallo! 9 september 2013 19:55
    quote:

    berendien schreef op 19 augustus 2013 21:55:

    Beleggen met SNS Fundcoach blijft ook in Mijn SNS Beleggen heel vertrouwd.
    Mijn SNS is uw eigen omgeving waarmee u kunt internetbankieren.

    Is het juist als ik zeg dat Fundcoach opgaat in SNS Beleggen, een onderdeel van internetbankieren? De Fundcoach rekening wordt dus een SNS betaalrekening waaraan kosten zijn verbonden. Klopt dit?
  14. Pinoooo 10 september 2013 06:54
    quote:

    Global Selection schreef op 9 september 2013 19:55:

    [...]

    Mijn SNS is uw eigen omgeving waarmee u kunt internetbankieren.

    Is het juist als ik zeg dat Fundcoach opgaat in SNS Beleggen, een onderdeel van internetbankieren? De Fundcoach rekening wordt dus een SNS betaalrekening waaraan kosten zijn verbonden. Klopt dit?
    Een paar maanden geleden een SNS spaarrekening geopend. Het FundCoach Cashaccount was toen ook al beschikbaar in Mijn SNS. Het is volgens mij alleen een andere manier van inloggen. Geen extra kosten dus.

    Wellicht later, gezien de nieuwe wetgeving. Maar daar heb je ook bij anderen mee te maken.
  15. [verwijderd] 8 oktober 2013 10:47
    Hmm, m'n ervaringen met Mijn SNS zijn niet onverdeeld positief moet ik zeggen: site is onoverzichtelijk, traag en mist veel functionaliteiten die Fundcoach wel had. Heb in het verleden bij Alex en Fundix belegd en overweeg nu ING, Binck of evt. een Duitse site, iemand aanbevelingen? Ga je bij de Duitse fondsensuppers ook betalen per transactie na 1 januari?
  16. Alibas 11 oktober 2013 22:14
    Het valt mij op dat de de Fundcoach-discussie op meerdere plekken opdoemt. Persoonlijk was ik erg tevreden over Fundcoach en vind ik de nieuwe site erg wennen. Dat ik regelmatig niet bij mijn portefeuille kan vind ik ronduit onacceptabel. De nieuwe site biedt ook een aantal, voor mij zeer waardevolle functionaliteiten, niet meer. Zoals fondsen zoeken op rendement én risicoprofiel over geselecteerde periode, koersalerts per mail. En weergave risicoprofiel van fondsenmandje. Daarnaast vind ik de nieuwe site traag en onpraktisch. Denk nu aan Binck. Heeft tegenwoordig ook heel veel fonden, de kosten zijn goed en service-level vind ik zeer hoog. Of weet iemand een beter alternatief?! Het liefst zou ik bij SNS blijven, maar mijn vertrouwen in dat er snel verbetering komt is niet zo groot. (Overweeg ook vermogensbeheer via Alex; De kosten van fondsbeleggen vind ik niet mis en samen met fondskosten en vermogensbelasting moet ik al 4% halen om kiet te spelen.)
  17. kls 16 oktober 2013 22:27
    Ook ik mis wel een aantal functies op de site van SNS. Met name het vergelijken van diverse fondsen binnen een bepaalde beleggingscategorie. Ik bekeek regelmatig of mijn fondsen nog tot de beteren in hun categorie behoorden.

    Ik ben een relatief kleine belegger (18K) en werk met maandelijkse orders. Zit Binck in zo'n situatie op hetzelfde prijsniveau als SNS?
25 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.286
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.451
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.942
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.470
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.091
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.761
ageas 5.843 109.778
Agfa-Gevaert 13 1.862
Ahold 3.536 73.983
Air France - KLM 1.024 34.348
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.774
Alfen 12 16.529
Allfunds Group 3 1.217
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 337
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.765
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.356
AMG 965 125.841
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.522
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.161
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 315
Arcadis 251 8.623
Arcelor Mittal 2.024 318.661
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.112
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.283
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.700
ASML 1.762 77.051
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.665
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 03 mei

    1. Chinese beurzen gesloten ivm Labor Day
    2. Aperam Q1-cijfers
    3. Bpost Q1-cijfers
    4. Credit Agricole Q1-cijfers
    5. Ontex -Q1-cijfers
    6. Brunel Q1-cijfers
    7. Heijmans €0,89 ex-dividend
    8. VS banengroei en werkloosheid april Banengroei: 243K. Werkloosheid: 3,8%. Uurlonen: +0,3% MoM volitaliteit verwacht
    9. VS inkoopmanagersindex diensten S&P april (def)
    10. VS Inkoopmanagersindex diensten ISM april (def)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht