Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Spyker N.V. Terug naar discussie overzicht

Spyker: handel in aandeel Spyker beeindigd per 13 september 2013

7.376 Posts
Pagina: «« 1 ... 19 20 21 22 23 ... 369 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. greenspanalan 29 augustus 2013 14:57
    quote:

    henk spijker schreef op 29 augustus 2013 14:33:

    Wie is bekend met Euroclear?Als je aandelen daar gestald zijn en het gaat goed met een bedrijf,bv het wordt overgenomen,of er komt een overname.Wat gebeurd er dan met je aandelen?Waarde bv.
    Dat hangt ervan af wat ze bieden voor jouw aandelen...

    Geloof me nou Henk, jij wil geen aandeelhouder zijn als ze van de beurs gaan.
  2. [verwijderd] 29 augustus 2013 15:19
    Tja,Victor heeft veel gedaan, maar dit wordt voor de aandeelhouders voor de RS,de groot aandeelhouders,en die van na de rs,de grootste rotstreek wat hij geleverd heeft.LBR ik kan het verlies hebben, ik denk nu aan die anderen. TOCH nog even wachtten en volgende week totale afstort. Wil eerst goed ingelicht worden over euroclear.Wat aandelen betreft voor mij spelen met imtech en tom-tom en heb nog anderen.Victor WIL de deksel op zijn kop krijgen.
  3. [verwijderd] 29 augustus 2013 15:35
    Hij ging voorlopig door met Euroclear.

    Oke, toch vermoed ik wel dat Spyker op een of andere manier doorgaat. Anders is Muller wel heel lomp bezig. Dan had hij die wagens ook niet hoeven maken want dat heeft geen enkele zin. Maar goed we zullen zien.

    Ja als er geen geld in de tent zit kan die zo failliet gaan. Zitten wel een paar nadelen aan. Theoretisch vervalt de claim dan ook aan de curator van Spyker, die kan hem zelf doorzetten hij kan hem ook verkopen aan de nieuwe spyker. Acht ik het meest voor de hand te liggen. Ook moet de naam Spyker zelf, terug gekocht worden de merknaam. Alle modellen die zijn ontwikkeld ook, maar je kunt natuurlijk alleen de rendabele terug kopen en de rest niet. Ook zit je met het feit dat je geloofwaardigheid wat achteruit gaat en je alles kunt voorschieten zodra ze de naam spyker bij een bestelling horen. Nu is de claim wel de eerste keer afgwezen, dus wel een stuk minder waard dan in het begin. De vraag is dus of Youngman nog op die claim zit te wachten. Ik denk van wel, omdat er beroep is aangetekend.

    En waar je sirieus ook nog kans op hebt is dat er andere gedadigden zijn die de boel op gaat kopen. Stel een ander bedrijf komt er binnen en zegt doe mij voor 15 miljoen maar dit en dit, en jeetje doe die claim voor 2 ton ook maar ect... Volgens mij is dat mogelijk. Al denk ik niet dat het zal gebeuren het kan wel.

    Het kan goed hoor, het ligt er maar net aan hoeveel schulden erin zitten, en of er andere zaken spelen zoals dat ze door willen gaan met minder personeel. Al hebben ze daar voor een fabriek al 3 keer niets rondlopen dus dat kan ik me amper voorstellen.

    We zullen zien.

    Ik zou het niet doen. Als hij wil dat die Amerikanen zijn auto's kopen dan is het wel handig dan je niet pas op de fles bent gegaan... Dat doet de verkoop niet goed doorgaans.
  4. [verwijderd] 29 augustus 2013 16:34
    Kopen om een gokje te doen, of anders een beetje verlies te nemen kan.Maar dat iedereen wacht om te verkopen?De koers zal wel weer fors hoger sluiten.
  5. [verwijderd] 29 augustus 2013 19:20
    quote:

    henk spijker schreef op 29 augustus 2013 15:19:

    Tja,Victor heeft veel gedaan, maar dit wordt voor de aandeelhouders voor de RS,de groot aandeelhouders,en die van na de rs,de grootste rotstreek wat hij geleverd heeft.LBR ik kan het verlies hebben, ik denk nu aan die anderen. TOCH nog even wachtten en volgende week totale afstort. Wil eerst goed ingelicht worden over euroclear.Wat aandelen betreft voor mij spelen met imtech en tom-tom en heb nog anderen.Victor WIL de deksel op zijn kop krijgen.
    Positief te lezen dat het jou nu ook duidelijk begint te worden. Beter laat dan nooit en al doende leert men.

    Nog 1 raad op de valreep: blijf weg van dit soort penny stocks. Heel veel werk en soms (weinig) winst maar vaker een groot verlies.

  6. BASF en BAYER kopen 29 augustus 2013 21:18
    Euroclear is een soort administratie kantoor, waar alle aandelen worden geregisseerd op naam van een bank, het aantal stukken en van welk fonds dan ook. Eurocleat regelt alle kopen en verkopen, puur administratie, waar de pariculier verder niks mee te maken heeft.
    Net alle de bank giro adminstratie, puur een electronisch data bank.
  7. [verwijderd] 29 augustus 2013 21:59
    quote:

    schreef op 29 augustus 2013 16:05:

    Een nieuwe spyker heeft ook nieuwe aandelen, de oude hebben afgedaan.
    Precies, als er een nieuwe Spyker komt zijn alle oude aandelen waardeloos.

    Theoretisch is het wel zo wanneer alle schulden betaald zijn, en er nog geld over is dat opgesplits wordt aan de aandeelhouders, maar ja wie dat geloofd.... Ik niet. Het kan natuurlijk wel maar lijkt me niet waarschijnlijk.

    Dus er zijn 3 mogelijkheden, Spyker blijft bestaan, kan. Zie je zo emissie, kan niet anders want er is geen geld. Spyker maakt doorstart, dag aandelen. Spyker gaat definitief op de fles. Dat laatste geloof ik wel het minste maar is ook reeël. In dat geval natuurlijk ook dag aandelen.

    Ik weet niet of ik als Youngman zou kiezen voor een doorstart. Ligt aan de schulden die in het bedrijf zitten. Ik voorzie er hoe Spyker er dit moment voorstaat meer na dan voordelen van. Je moet namelijk ook weer zaken van de curator terug kopen. Wel is het zo dat sommige wagens in een andere bv zitten, of voor een groot gedeelte in een andere bv waar niet de aandelen Spyker inzitten...

  8. [verwijderd] 30 augustus 2013 10:36
    quote:

    henk spijker schreef op 29 augustus 2013 22:10:

    Jeroen geef eens antwoordt op mijn vrssg.
    Wellicht moet je eerst eens een duidelijk vraag stellen.

    Wist je overigens al dat Google volledig operationeel is en dat je dus vrijwel alle antwoorden op de meeste vragen zelf kunt vinden. Kijk daar eens, gaat een wereld voor je open.

  9. AX lover 30 augustus 2013 16:29
    quote:

    henk spijker schreef op 29 augustus 2013 21:55:

    Dus een aandeel wordt nooit meer waard?
    Zeg nooit, nooit Henk.

    Technisch gezien is het zo dat jij een X-aantal aandelen hebt in een bedrijf (Spyker NV) en dat bedrijf heeft een bepaalde (theoretische) waarde. Dat zal straks nog steeds zo zijn. Het feit dat aandelen (veel) minder gemakkelijk verhandelbaar zijn zal een echter een negatief effect hebben op de prijs per aandeel.

    Stel nou even (louter theoretisch) dat Spyker als ze straks van de beurs zijn daadwerkelijk het ei van Colombus vinden en duizenden auto's per jaar gaan bouwen en tientallen miljoenen euro's winst maken per jaar. Als dat werkelijk gebeurt dan zal de werkelijke waarde van het bedrijf stijgen. Het is dan immers aantrekkelijker om aandeelhouder te zijn, of om de boel over te nemen.

    Stel nou even dat mensen menen dat Spyker in het hierboven geschetste scenario plotseling 100 miljoen euro waard is. Dat zou dan betekenen dat, als we er vanuit gaan dat er 4.676.910 aandelen uitstaan, dat een aandeel zo'n 20 euro waard is. Als er tenminste genoeg kopers zijn.

    De kans dat dit gaat gebeuren is echter zo goed als 0 (nul). Alles van waarde is al uit de holding gehaald en ondergebracht in nieuwe joint ventures. Reken er maar op dat Spyker NV na de delisting opgeheven gaat worden. Alle huidige aandeelhouders staan dan met lege handen en Muller gaat samen met Youngman verder met een nieuwe holding waarde joint ventures onder hangen.

    Is hij ook gelijk verlost van al het oud zeer.
  10. AX lover 30 augustus 2013 16:30
    PS En dan heb ik het nog niet eens over het feit dat Spyker veel nieuwe aandelen kan uitgeven waardoor jouw aandeel nog verder verwatert.
  11. [verwijderd] 30 augustus 2013 16:41
    Dank AX,Victor maakt het voor velen heel lastig,gewoon mijn gedachte,zoals Heerema en nog enkele anderen daar moet hij een afspraak ,mee gemaakt hebben anders was de koers nu al lang naar de kloten.Of VM komt binnen enkele dagen toch nog met weer wat nieuws.En voor de uitspraak van de claim zal hij denk ik weinig in de Spyker nv veranderen.
  12. [verwijderd] 30 augustus 2013 17:18
    Man Henk kijk eens naar de volumes, dat zijn louter wat gok particulieren. En inderdaad zeg nooit nooit, je kunt wel zeggen dat het 0 is, maar 100% zeker is het niet. Werd ik eerst nog op aangesproken maar het is wel zo.

    Maar het feit alleen al dat Spyker eens begonnen is met allerlei lossen holdings, doe je ook niet voor niets. Dat doe je zodat je er altijd nog 1 uit kan laten klappen.

    1 keer raden welke dat dan is. Overigens moet hij dan wel zaken terug gaan kopen, want in sommige projecten zit Spyker nog gewoon, of voor 25% ect.

    Toch weet ik niet of het zo slim is van Spyker en Youngman om de huidige NV maar failliet te laten gaan. Hoewel er dan sprake zou zijn van een doorstart, dat weet ik eigenlijk wel zeker dan nog zit je met een hoop negatieve reclame. Het lijkt me niet slim om dat voor 1 of 2 miljoen te doen, dat kost je uiteindelijk veel meer. Heeft er voor namelijk mee te maken, dat Spyker zijn naam als betrouwbare partner niet mee heeft... Het is wel een autofabrikant, geen winkeltjes om de hoek. Daar maakt het namelijk geen ene fluit voor uit. Ik zou namelijk pernament ook maar weigeren 1 euro vooruit te betalen bij een zaak die net op de fles is gegaan en een doorstart maakt. Hoe wil je op zo'n manier auto's verkopen? Succes... Betalen bij aflevering? Kan.

    Ook moet je wat delen terug kopen bij de curator. Die start tevens een onderzoek wat met gemak 8 jaar kan duren, dus ik weet het niet.

    Maar reken er inderdaad maar op Henk, als het door gaat er heel veel aandeeltjes bij komen...
  13. AX lover 30 augustus 2013 17:49
    quote:

    henk spijker schreef op 30 augustus 2013 16:41:

    En voor de uitspraak van de claim zal hij denk ik weinig in de Spyker nv veranderen.
    Integendeel juist.
    Victor heeft er alle belang bij om er voor te zorgen dat Spyker NV niet meer bestaat op het moment dat hij (eventueel) die rechtszaak tegen GM wint.

    Want in dat geval kan hij zelf het geld in zijn zak steken ipv dat hij het moet delen met alle andere aandeelhouders.

    Dat is nog nog een reden waarom hij het liefst het huidige Spyker NV wil opheffen.

    Strikt gezien zijn er meer reden waarom het huidige Spyker NV opgeheven wordt dan waarom hij het nog in leven zou laten.

    Het zou mij niet verbazen als binnen nu en een halfjaar Spyker NV niet meer bestaat.
7.376 Posts
Pagina: «« 1 ... 19 20 21 22 23 ... 369 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.286
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.451
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.942
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.470
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.091
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.761
ageas 5.843 109.778
Agfa-Gevaert 13 1.862
Ahold 3.536 73.983
Air France - KLM 1.024 34.348
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.774
Alfen 12 16.529
Allfunds Group 3 1.217
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 337
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.765
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.356
AMG 965 125.841
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.522
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.161
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 315
Arcadis 251 8.623
Arcelor Mittal 2.024 318.661
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.112
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.283
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.700
ASML 1.762 77.051
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.665
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 03 mei

    1. Chinese beurzen gesloten ivm Labor Day
    2. Aperam Q1-cijfers
    3. Bpost Q1-cijfers
    4. Credit Agricole Q1-cijfers
    5. Ontex -Q1-cijfers
    6. Brunel Q1-cijfers
    7. Heijmans €0,89 ex-dividend
    8. VS banengroei en werkloosheid april Banengroei: 243K. Werkloosheid: 3,8%. Uurlonen: +0,3% MoM volitaliteit verwacht
    9. VS inkoopmanagersindex diensten S&P april (def)
    10. VS Inkoopmanagersindex diensten ISM april (def)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht