Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Huizenprijzen dalen met 60% in 7 jaar en nog veel meer.

40.342 Posts
Pagina: «« 1 ... 1084 1085 1086 1087 1088 ... 2018 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 izdp 29 maart 2014 00:41
    Heb je de bron en onderbouwende cijfers dat de meeste aflossers onder water staan? Ik denk dat de meeste aflossers helemaal niet al hun spaargeld daarvoor gebruiken. Zeker is dat door deze markt mensen hun gezond verstand weer gebruiken. Dat een woning niet na 30 jaar een automatische financiële klapper is. Een stukje zekerheid en meer bewegingsvrijheid versus banken is dan niet zo gek gedacht.
    Wat dacht je bv van schenkingen en de bijzondere schenking die dit jaar ook mogelijk is?
    Kortom voor mij ga je op dit punt veel te kort door de bocht uit je kommer en kweldenken.

    Onze economie en behoefte aan shoppers? Mwah, meer behoefte aan investeerders. Die auto en vliegvakanties zijn niet van veel nut voor onze economie.

    En ja, de huren in de stedelijke gebieden zullen blijven oplopen -behalve den haag natuurlijk- dus zeker is dat één van de pijlers die een bodem onder de koopmarkt legt.

    Vergelijk met de vs is larie. Die markt lijkt totaal niet op de onze.
    Vergelijk dan bv met duitsland. Lijkt ook niet op de onze, maar de overeenkomsten met platteland versus stedelijk, zwakke bouw, vergrijzing en immigratie zijn er wel degelijk.
  2. [verwijderd] 29 maart 2014 00:59
    Spaartegoed Nederland neemt toe, maar toch sparen Nederlanders minder

    Ondanks dat het spaartegoed van Nederlanders is toegenomen, sparen gezinnen steeds minder. Dat bleek begin vorige maand uit cijfers van De Nederlandsche Bank (DNB). Deze cijfers lieten zien dat Nederlandse gezinnen meer dan hun vrij beschikbare inkomen besteden. Dat het spaartegoed toch toeneemt, komt doordat steeds meer mensen gebruik maken van de overwaarde op hun woning.

    Voor een robuust economisch herstel is het aanzwengelen van de consumptiemotor haast onontbeerlijk.
    www.mejudice.nl/artikelen/detail/cons...

    DNB waarschuwt banken voor risico's lage rente,
    www.nu.nl/economie/3401069/dnb-waarsc...

  3. [verwijderd] 29 maart 2014 01:10
    quote:

    izdp schreef op 29 maart 2014 00:41:

    En ja, de huren in de stedelijke gebieden zullen blijven oplopen -behalve den haag natuurlijk- dus zeker is dat één van de pijlers die een bodem onder de koopmarkt legt.

    .
  4. [verwijderd] 29 maart 2014 01:23
    Begin 2008 was nog bij 13 procent van de eigenwoningbezitters sprake van onderwaarde, begin 2013 was dat 34 procent. Ook het bedrag van de onderwaarde is gestegen: begin 2013 ging het gemiddeld om 61 duizend euro per huishouden, tegen 52 duizend euro begin 2012.

  5. forum rang 10 DeZwarteRidder 29 maart 2014 08:13
    Woningen in Battersea-centrale
    vrijdag 28 mrt 2014, 05:09 (Update: 28-03-14, 07:22)

    In de monumentale Battersea-centrale in Londen komen luxueuze woningen. De projectontwikkelaar die het enorme gebouw gaat verbouwen, heeft de plannen - en prijzen - voor de appartementen gepresenteerd.

    Het enorme Battersea Power Station staat sinds 1930 op de zuidoever van de Theems. Het bakstenen gevaarte met de herkenbare witte schoorstenen dook op in de Beatlesfilm Help! en op de hoes van het Pink Floyd-album Animals.

    De kolencentrale werd dertig jaar geleden gesloten en staat sindsdien leeg. Een consortium van Aziatische ondernemers wil de centrale en het omliggende gebied nu renoveren. Er moeten winkels, kantoren en restaurants komen, evenals een park.

    Penthouse

    In de centrale komen 254 woningen. Een appartement met twee slaapkamers gaat 1,8 miljoen euro kosten, wie vier slaapkamers wil is bijna 5 miljoen euro kwijt.

    Het duurste worden de penthouses, die op de ketelkamer van de centrale worden gebouwd. Voor het uitzicht op de rivier moet ruim 7 miljoen euro worden neergeteld.

    Het is de bedoeling het industriële karakter van het gebouw te behouden, bijvoorbeeld door de originele muren niet te bewerken. Wel krijgen veel huizen een eigen stukje groen.
    Afbreken en opbouwen

    De verbouwing begint in september. Dan zullen onder meer de beroemde schoorstenen worden afgebroken en weer opgebouwd, omdat men bang is dat ze anders zullen instorten.

    De verkoop van de woningen begint op 1 mei. De projectontwikkelaar gaat ervan uit dat alle appartementen zijn verkocht tegen de tijd dat er met de verbouwing wordt begonnen. In 2016 worden de eerste woningen opgeleverd.

    nos.nl/artikel/628984-woningen-in-bat...
  6. [verwijderd] 30 maart 2014 00:35
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 29 maart 2014 08:13:

    Woningen in Battersea-centrale
    vrijdag 28 mrt 2014, 05:09 (Update: 28-03-14, 07:22)

    In de monumentale Battersea-centrale in Londen komen luxueuze woningen. De projectontwikkelaar die het enorme gebouw gaat verbouwen, heeft de plannen - en prijzen - voor de appartementen gepresenteerd.

    Door dit soort berichten lijkt het net of alles weer goed gaat , maar het tegendeel is waar , hiermee laat je eigenlijk zien waar de gevaren zitten
    wereldwijd zie je dat de dure luxe goederen heel goed verkopen , ze zijn zelfs niet aan te slepen , hieraan kun je zien dat de rijken als maar rijker worden , dit is een van de bubbels die door alle stimuleringsmaatregelen zoals QE worden gecreëerd en zolang ze maar geld blijven drukken kunnen deze bubbels blijven bestaan.

    Aan de gewone man wordt elke keer weer verteld , volgend jaar gaat beter , maar tot nu toe gaat het niet beter , we blijven maar gewoon kwakkelen , als er dan een keer een redelijk cijfertje uit de bus komt schreeuwen de financiële markten dit van de daken , als het een slechtcijfertje is wordt er gewoon een zondebok voor gevonden zoals het weer als er minder auto zijn verkocht komt dit door het slechte weer , het is alleen raar dat de luxe merken nooit last hebben van het slechte weer.

    Het enigste waar de gewone man een beetje van profiteert is de instandhouding van de huizenbubbel , deze wordt door de extreem lage rente ook in stand gehouden.
    Als de rente op 6% a 7% zou staan en banken alle woningen met een flinke betalingsachterstand zouden veilen , dan zou de woningmarkt er toch heel anders uitzien , het is dus ook gewoon een bubbel.

    Maar al deze bubbels kunnen alleen blijven bestaan zolang er maar bakken geld naar toe blijven vloeien en tot nu toe gebeurt dit ook
    maar je kunt ook niet ontkennen dat hier toch echt een keer een einde aan komt , het houdt een keer op.
    Het is alleen de vraag wanneer ?? maar als ze hiermee stoppen , weet ik zeker dat heel de boel weer instort , maar hiermee door gaan gaat het zelfde effect opleveren.
    Het lijkt erop dat heel de financiële wereld zit te wachten op een wonder.

  7. [verwijderd] 30 maart 2014 01:45
    We kunnen uit de oude nieuwsberichten toch makkelijk zien , dat de politiek en de financiële markten de situatie verkeerd hebben ingeschat en verkeert hebben gehandeld.

    De crises ontstond in de VS , maar die gaven aan dat het alleen een banken crises was.

    Europa zag het gebeuren , maar deed niks , aangezien het allen een banken crises in de VS was

    Vervolgens komt de crises toch aan in Europa , maar ook hier gaat men er vanuit dat het alleen om een banken crises gaat , ze waren daar zo van overtuigt dat het personeel van bedrijven thuis kon zitten met een door de overheid betaalde volle salaris.

    Vervolgens besluiten Europa en de VS om alle big to fail banken en bedrijven te redden met al het geld dat ze bezitten , nog steeds gaan ze ervan uit dat de basis economie gezond is.

    Toch geeft dit ook niet het gewenste resultaat en er ontstaat paniek , de Amerikanen reageren gelijk en komen QE en de geldpersen draaien overuren.

    In Europa raken de landen verdeeld en de eerste schuren ontstaan in de zuidelijke landen , vervolgens gaan de banken lobbyen voor een grote financiële injectie en het lukt ze
    Vervolgens blijven banken volhouden , dat we hierna gewoon weer op het oude nivea van 2007 komen en de politiek geloofd ze.

    Nu alle geldperzen overuren draaien , de rente zo goed als op 0% staat en alle reserves zijn uitgedeeld , komt langzaam het besef , dat het nivea van 2007 echt niet meer terug komt of haalbaar is.
    De gehoopte groei blijft uit en daarmee ook de gehoopte inflatie die de schulden zou verkleinen.
    Alles wat gehoopt en voorspeld was , is niet uitgekomen.

    De politiek en de banken hebben dus duidelijk verkeert gegokt en heel de boel wordt nu alleen nog draaiend gehouden door de geldperzen , door garanties en de lage rente , we zijn dus eigenlijk gewoon failliet.

    Niet een van de genomen maatregelingen kan meer gestopt worden , de rente moet laag blijven , de geldperzen moeten blijven draaien en er moeten garanties gegeven blijven worden en zolang we dit blijven doen is het net of er niks aan de hand is.





  8. [verwijderd] 30 maart 2014 11:21
    Zeven goede jaren, zeven slechte jaren, waarom? psyche van de mens

    En over deflatie onzin: US heeft geldpers fors aangezet, Europa totaal niet. Risico? Ja, maar onwaarschijnlijk mede omdat men uit japan weet hoe het NIET moet

    Dus raken alle andere argumenten opp (en we hebben er al VEEL gezien van de huizenbashers) dan worden er weer nieuwe verzonnen.

    Risico op deflatie zal eerder geld veruiming in EU geven.. en later daardoor kans op grotere inflatie.. waarbij huizenbezit juist gewenst zal zijn.
    Ik verwacht dat niet, maar als je zegt: kans op deflatie bak ellende.. ja.. maar in 95% van scenarios; met risico op deflatie is de kans juist groot dat er door de tegenmaatregelen overmatige inflatie komt.

    Maarja..dat maakt de basher idioten niet uit.
    Die willen alleen sentiment managen
  9. forum rang 6 NewKidInTown 30 maart 2014 11:41
    Heb de laatste dagen even naar Spanje gekeken. Waarom ? Zomaar interesse en omdat goede kennissen daar binnen circa 1 jaar naar toe gaan, kopen wel te verstaan. En een stel vrienden daar een half jaar geleden naar toe zijn verhuisd, kopen ook.
    Moet zeggen, Costa Blanca, circa 2 of 2,5 uur vliegen of op 1,5 dag rijden van NL.
    Appartementen al vanaf circa 50.000 euro, kleinere villa's vanaf circa 85.000 euro, moet het afdingen nog gaan beginnen. Alles vrijwel direct aan zee, binnen 500 m - 5 km.
    Mocht je nu huren en niet in een gribusbuurt in NL, je bent al rond de 50, zou ik zeggen, leg nog een paar jaar flink wat opzij, kun je over een aantal jaren direct je villa of appartement aftikken, bank niet nodig. Of permanent wonen of er twee keer per jaar een maandje naar toe en de rest van het jaar verhuren.
    Beter dan je nu nog op dit NL-prijsniveau in de schulden steken.
  10. [verwijderd] 30 maart 2014 12:38
    quote:

    crackedtooth schreef op 30 maart 2014 11:21:

    Zeven goede jaren, zeven slechte jaren, waarom? psyche van de mens

    Maarja..dat maakt de basher idioten niet uit.
    Die willen alleen sentiment managen
    Aan de ene kant zien we dat Ferrari's en peperdure woningen niet aan te slepen zijn en aan de andere kant zien we de armoede zwaar oplopen.

    Voedselbank kan vraag niet aan,
    nos.nl/artikel/628850-voedselbank-kan...

    Je kunt toch niet ontkennen dat de tweedeling in de maatschappij als maar groter wordt , deze tweedeling is door de stimuleringsmaatregelingen gigantisch gegroeid , het zijn dus duidelijk alleen de rijken die ervan profiteren , kijk maar naar de beurzen , de gewone man zit daar niet.
    In de VS zie je ook duidelijk dat de rijken de foreclosure woningen opkopen en ze vervolgens weer duur verhuren aan de oude eigenaars

    Ook de inflatie is niet de inflatie waar we op zitten te wachten , we zien geen stijgende prijzen als gevolg van stijgende lonen.
    Je ziet alleen inflatie door de hogere belasting druk en een beetje inflatie bij de luxe goederen , die de gewone man niet kan betalen.

    De gewone man wil lagere lasten , maar die kunnen ze ons niet geven
    en de gewone man en kleine bedrijven wachten op kredieten
    maar ook dat krijgen ze niet.
    www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/22436...

    Alleen de grote bedrijven en de rijken mensen krijgen kredieten
    voor deze groep is er geld in overvloed en ook nog eens heel
    goedkoop.

  11. z0n0p 30 maart 2014 12:53
    Geldpersen op volle toeren betekende in de "oude" economie (hyper)inflatie. Immers, geld creatie op grote schaal (VS, UK, Japan). En gelijktijdig de mond vol over de gevaren van deflatie. Er is wel degelijk sprake van inflatore prijsstijging op met name de Amerikaanse beurzen. De inflatie is er al, maar presenteert zich (nog) anders. Als de beurzen zakken "verdampt" de inflatie ook weer deels. De grote vraag: wat is het nut van dit alles? Beurswinsten zijn pas winst als je die neemt.
  12. forum rang 6 NewKidInTown 30 maart 2014 14:18
    "‘ Rabobank, a mutual lender and the country’s No 2 bank, says it expects its stock of mortgage loans to halve within 30 years. ‘"

    Dus Rabobank streeft het hypotheken-marktaandeel in 30 jaar te HALVEREN !

    En dat zou geen effect hebben op de prijzen natuurlijk !
  13. [verwijderd] 30 maart 2014 17:56
    "Heb de laatste dagen even naar Spanje gekeken. Waarom ?"

    Alles is daar goedkoper aan het worden, een euro heeft daar nog waarde, deflatie dus!
    Je kan daar een "unit" pinnen, een echte markt dus.

    "Schenken" is bij ons nu het toverwoord, de banken adverteren ermee.

    We zitten in de ontkenningsfase!
  14. taurus86 30 maart 2014 18:35
    Meer dan 50% jeugdwerkloosheid (tot 24 jaar) in Spanje en Griekenland.Studenten niet meegeteld.
    Voor een groot deel van deze mensen (incl. studenten) zal het vooruitzicht op een stabiele toekomst ( Huis, Huweljk; Kinderen en een stabiele bron van inkomsten) binnen nu en 3 jaar " de das om worden gedaan".
    In Spanje; Portugal; Italië; Griekenland en zelfs in stedelijke gebieden in Frankrijk, zullen de spanningen snel gaan oplopen. " Banenloze groei" (toenemende robotisering)wordt een nachtmerrie-scenario voor de politiek.
    Dat weten ze nu al, maar eerst de bankenunie; dan de lijken uit de kast, dan de teleurstellende groei en dan in 2017 de eerste signalen, dat we een groter probleem hebben met de banenmarkt, dan het probleem van ´de zorg voor de ouderen´.
    Met krijsende remmen zullen de bestedingen tot stilstand komen en dan komt ook in Europa de expansie van de staatsschulden van de grond.
    Alle andere positieve scenarios die men nu uitvent, zullen met " wir haben es nicht gewusst" , stilletjes worden teruggetrokken.
  15. forum rang 6 NewKidInTown 30 maart 2014 18:40
    quote:

    paulta schreef op 30 maart 2014 17:56:

    "Heb de laatste dagen even naar Spanje gekeken. Waarom ?"

    Alles is daar goedkoper aan het worden, een euro heeft daar nog waarde, deflatie dus!
    Je kan daar een "unit" pinnen, een echte markt dus.

    "Schenken" is bij ons nu het toverwoord, de banken adverteren ermee.

    We zitten in de ontkenningsfase!
    Wat bedoel je met een "unit" pinnen ?

    Spanje heeft wel mijn belangstelling. Mocht ik ooit weer naar Europa terug willen of daar een vaste stek willen, zal het in ieder geval niet NL worden voor die 3 maanden redelijk tot mooi weer. Ben nu 11 maanden prachtig weer gewend, dus dan zou Spanje in aanmerking komen. Ook gezien de prijzen. Maar wellicht beter geen gedoe wat niet nodig is, je kunt er ook twee keer per jaar een maand een vakantiewoning huren voor niet al te gek veel geld buiten het seizoen om, geen sores en wel lekker genieten.
    En wat de banken betreft, is NL er nog lang niet, ik vrees voor Rabo, hoewel ik er ook nog geld heb staan. Denk niet dat ze nog 10% daling kunnen verwerken, dan staat de bank in het rood of eigenlijk de rekeninghouders en dan hopelijk de belastingbetalers, het zij zo.
  16. forum rang 6 NewKidInTown 30 maart 2014 18:52
    quote:

    taurus86 schreef op 30 maart 2014 18:35:

    ...Met krijsende remmen zullen de bestedingen tot stilstand komen en dan komt ook in Europa de expansie van de staatsschulden van de grond.
    Dat verwacht ik ook. Gevolg zal zijn dat de welvaart- en verzorgingsstaat in een nog veel sneller tempo zal worden afgebroken omdat er gewoon geen geld meer is. Dus geen toeslagen, geen WW, geen WAO, geen Wajong en bijstand misschien op echt minimum-niveau. Het was natuurlijk ook heel erg bijzonder, een periode van bijna elk jaar aantrekkende economie en welvaart gedurende een periode van circa 60 jaar. Als het alleen maar blijft bij relatieve armoede ten opzichte wat we gewend waren maar zonder OORLOG, dan zou het nog mee kunnen vallen maar een periode van lange en sterke terugval, dan heb je een van de belangrijkste voorwaarden voor een mondiaal conflict wel te pakken. Komt dan de strijd om energie en grondstoffen nog bij en de "clash of civilizations" natuurlijk. Misschien dat ze dan in het vervolg wegblijven, maar het woestijnvolk wat er hier al is, kan zich waarschijnlijk beter aanpassen aan minder welvaart dan de verwende Europeaan die z'n leven lang geen armoe heeft gekend of enige tegenslag van betekenis.
    In dat soort situaties worden de woningprijzen een bijzaak of NON-item, dan hef ik het draadje op, mocht IEX dan nog bestaan ;-)
40.342 Posts
Pagina: «« 1 ... 1084 1085 1086 1087 1088 ... 2018 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.286
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.451
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.942
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.470
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.091
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.761
ageas 5.843 109.778
Agfa-Gevaert 13 1.862
Ahold 3.536 73.983
Air France - KLM 1.024 34.348
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.774
Alfen 12 16.528
Allfunds Group 3 1.217
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 337
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.765
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.356
AMG 965 125.841
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.522
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.161
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 315
Arcadis 251 8.623
Arcelor Mittal 2.024 318.661
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.112
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.283
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.700
ASML 1.762 77.051
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.665
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 03 mei

    1. Chinese beurzen gesloten ivm Labor Day
    2. Aperam Q1-cijfers
    3. Bpost Q1-cijfers
    4. Credit Agricole Q1-cijfers
    5. Ontex -Q1-cijfers
    6. Brunel Q1-cijfers
    7. Heijmans €0,89 ex-dividend
    8. VS banengroei en werkloosheid april Banengroei: 243K. Werkloosheid: 3,8%. Uurlonen: +0,3% MoM volitaliteit verwacht
    9. VS inkoopmanagersindex diensten S&P april (def)
    10. VS Inkoopmanagersindex diensten ISM april (def)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht