Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Galapagos BE0003818359

Laatste koers (eur)

26,960
  • Verschill

    -0,280 -1,03%
  • Volume

    27.607 Gem. (3M) 85,2K
  • Bied

    26,940  
  • Laat

    26,980  
+ Toevoegen aan watchlist

Galapagos januari 2017

1.661 Posts
Pagina: «« 1 ... 63 64 65 66 67 ... 84 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. egeltjemetstekel 24 januari 2017 22:53
    Egeltje is weer thuis na een noodstop bij het momument op de afsluitdijk om even de blaas te legen...
    Enfin... het voorbijrazende verkeer vond het allemaal prima!
    Maar wat een fijne avond! Zoveel forum lezers danwel schrijvers ontmoet!
    Het was enorm geslaagd! ( vind ik tenminste).
  2. Novice7 24 januari 2017 23:07
    quote:

    egeltjemetstekel schreef op 24 januari 2017 22:53:

    Egeltje is weer thuis na een noodstop bij het momument op de afsluitdijk om even de blaas te legen...
    Enfin... het voorbijrazende verkeer vond het allemaal prima!
    Maar wat een fijne avond! Zoveel forum lezers danwel schrijvers ontmoet!
    Het was enorm geslaagd! ( vind ik tenminste).
    Was niet in de gelegenheid langs te komen, zijn er nog interessante nieuwtjes te melden?
  3. kwekkel 25 januari 2017 08:57
    quote:

    egeltjemetstekel schreef op 24 januari 2017 18:55:

    Prijs Galapagos genie 2016 gewonnen door aston Martin.
    aston martin, proficiat en vooral dank voor al je leerzame bijdragen
  4. Staycalm 25 januari 2017 09:21
    Uit het FD:

    Voorstel Wouter Bos gaat voorbij aan corrigerende werking van de markt

    Iedereen met lagere marge dan plafond ziet zich plots gelegitimeerd de prijzen te verhogen

    Het pleidooi van Wouter Bos om de winstmarge van de farmaceutische industrie aan een maximum te binden is verrassend (FD 20 en 21 januari). Klaarblijkelijk lukt het zijn organisatie VUmc niet om de nieuwe, specialistische geneesmiddelen scherp in te kopen. Hij steunt hij het streven om op internationaal niveau over prijzen te onderhandelen, samen met geestverwante landen zoals België en Oostenrijk. Als voormalige minister van Financiën kiest hij voor een vertrouwd instrument, namelijk in het wegbelasten van alle winst boven 10%.

    Hoge geneesmiddelenprijzen zijn niet van vandaag of gisteren. Alle denkbare remedies zijn intussen overwogen en toegepast om prijzen te drukken, zonder al te veel resultaat. Prijsvoorschriften, inkoopbundeling, vergoedingenrestricties, voorwaardelijke toelating, volumebeperkingen, noem maar op. Zolang een geneesmiddel uniek is, veel therapeutische waarde heeft, door octrooien wordt beschermd en er welvarende samenlevingen zijn zoals de onze, blijft het rommelen in de marge, zo lijkt het.

    Juist daarom is het nodig te blijven zoeken naar lagere medicijnprijzen. Helaas valt er op inhoudelijke gronden het nodige af te dingen op het voorstel van Bos. De maatregel sorteert geen direct effect op het probleem van de dure geneesmiddelen en het margeplafond is erg willekeurig gekozen. Maar er zijn meer bezwaren: gebrek aan draagvlak, moeilijke handhaafbaarheid, simpele ontwijkmogelijkheid en quasi-legitimatie voor slecht gedrag. Een Nederlandse ‘Einzelgang’ is zinloos, Europese wetgeving is vereist. Industrielanden als Duitsland en Frankrijk zullen echter totstandkoming blokkeren. Lang niet alle farmabedrijven houden zich alleen met geneesmiddelen bezig. Ze bieden ook onderdak aan laagrenderende niet-farma activiteiten (chemie, veterinair, landbouw).

    Hoe haal je die uit elkaar? Europese bedrijven kunnen zich makkelijk onttrekken aan de maatregel door de statutaire zetel naar een jurisdictie buiten de EU te brengen. Londen biedt zich vast wel aan als vestigingsplaats. Een door de wetgever aangebracht marge- of prijsplafond heeft altijd een aanzuigende werking ‘van onderen’. Iedereen met een lagere marge dan het plafond ziet zich plots gelegitimeerd de prijzen te verhogen tot het plafond is bereikt. De in 1961 in ons land ingevoerde Prijzenwet is mede om die reden later weer afgeschaft.

    De suggestie van Bos heeft echter ook een duidelijk pluspunt. De prijsproblematiek is niet beperkt tot nieuwe, dure middelen. Het gaat breder: van prijsexplosies van gedateerde producten, ‘across-the-board’ prijsstijgingen tot onverklaarbare prijsverschillen tussen nationale markten, ook binnen de EU. Met zo’n margemaximalisatie zet je ook daarop een rem.

    De prijszetting door Gilead van het hepatitis C-medicijn Solvaldi wordt vaak gezien als een sprekend voorbeeld van misbruik van een dominante positie op de markt. Dat vermoeden was ook aanleiding voor het onderzoek van een Amerikaanse Senaatscommissie naar de prijs van dit opvallend dure middel. Lastig kwantificeerbare overwegingen zoals de therapeutische waarde, het marktpotentieel, de gebruiksduur, de resterende octrooiduur en de technologische voorsprong op de concurrentie bleken een belangrijke rol te spelen. Hoe moet je daar straks als wetgever over oordelen in de zoektocht naar aanvaardbare prijzen en marges? Is de door Bos voorgestelde winstmarge van 10% overall voldoende om tenminste de gemaakte ontwikkelingskosten en actuele bedrijfskosten te compenseren? Hoe kan het dat de hoog risicovolle farma-industrie genoegen moet nemen met een winst van 10%, terwijl de door Bos genationaliseerde ABN Amro in 2015 beloond werd met een marge van 20%? Waren de risico’s bij deze staatsbank zo extreem groot?

    Gilead had in 2015 een winstmarge van 55%. De cijfers over 2016 zijn nog niet bekend. Wel is de koers van het aandeel gezakt van $?120 naar $?75. De beurs verwacht niet dat Gilead de winstgevendheid van 2015 kan vasthouden.

    Of deze ontwikkeling de ex-politicus Bos overtuigt van de corrigerende werking van de markt is onwaarschijnlijk. Zijn voorstel is uiteindelijk volledig politiek gemotiveerd. Dat mag, maar het zegt weinig of niets over de vraag of het gerechtvaardigd en verstandig is.

    Harry Suykerbuyk is opgeleid als apotheker, bekleedde managementposities in de geneesmiddelensector en was verantwoordelijk voor het geneesmiddelenbeleid op VWS.
  5. forum rang 4 greenback 25 januari 2017 10:46
    Zonde, mooie stijging vanmorgen van 2+% maar nu alweer onder de 1%. Het grote drukken van de koers is weer begonnen. Als we de laatste week volgen dan staan we rond 13u op ongeveer 0% en vanaf 15:30 op ongeveer -1% We ontkomen er momenteel even niet aan ben ik bang. Mee in het grote GALA-spel :-)
  6. kampie 25 januari 2017 11:29
    quote:

    durobinet schreef op 25 januari 2017 10:56:

    De drukkers zijn de mensen die niet kopen!
    Klopt. Maar ze verkopen wel. Zouden er wat shortinstellingen bezig zijn? Ik kan mij niet voorstellen dat er ,gezien het volume,zoveel particulieren bezig zijn hun aandeeltjes tegen deze lage prijzen aan het verkopen zijn.
  7. forum rang 4 greenback 25 januari 2017 11:33
    quote:

    kampie schreef op 25 januari 2017 11:29:

    [...]

    Klopt. Maar ze verkopen wel. Zouden er wat shortinstellingen bezig zijn? Ik kan mij niet voorstellen dat er ,gezien het volume,zoveel particulieren bezig zijn hun aandeeltjes tegen deze lage prijzen aan het verkopen zijn.
    Nee, dit verkopen is al een tijdje bezig en lijkt er op gericht te zijn de koers lager te zetten. Over wie/wat het zijn valt natuurlijk te discussiëren maar het zijn zeker geen (niet alleen maar) particuliertjes.

    Krabbelt nu weer iets op maar de grote test komt straks, zeker als de VS opent.
  8. aloha28 25 januari 2017 11:40
    ik denk dat velen van ons verwachten dat Gala eerst onder de 60,-- terugvalt en dan weer de opwaartse trend hervat.
  9. forum rang 4 Sentiment 25 januari 2017 12:24
    quote:

    aloha280 schreef op 25 januari 2017 11:40:

    ik denk dat velen van ons verwachten dat Gala eerst onder de 60,-- terugvalt en dan weer de opwaartse trend hervat.
    Wat misschien niet eens gebeurt, dit kan best de steun zijn en dan weer rap omhoog
  10. forum rang 4 harvester 25 januari 2017 12:37
    quote:

    Sentiment schreef op 25 januari 2017 12:24:

    [...]Wat misschien niet eens gebeurt, dit kan best de steun zijn en dan weer rap omhoog
    Als veel Amerikaanse beleggers nog niet echt geloven in de kansen van Gilead en Galapagos in CF, maar dat in analistenrapporten over andere bedrijven zoals Vertex nu wel Galapagos/Gilead als potentiële concurrent wordt genoemd, dan zouden die beleggers wel eens (na het laten bezinken van de bij de JP Morgan conferentie verkregen analistenrapporten) kunnen gaan nadenken en hun kaarten gaan zetten op meerdere bedrijven die aan een combinatie medicijn werken. Daar gaat altijd wat tijd overheen, maar dat effect kunnen wij de komende maanden positief in de koers van Galapagos terug zien.
  11. forum rang 4 Sentiment 25 januari 2017 13:02
    quote:

    asti schreef op 25 januari 2017 12:58:

    Sam Isaly van Orbimed zei vorig dat hij erg enthousiast was over de triple combo benadering. Orbimed zit zowel in Vertex als GLPG.
    Wanneer kunnen we weer wat over de triple combo te horen krijgen?
  12. forum rang 4 harvester 25 januari 2017 14:02
    [quote alias=Sentiment id=9843056 date=201701251302]
    [...]Wanneer kunnen we weer wat over de triple combo te horen krijgen?
    [/quote

    Website Galapagos investors - company overview - investor Deck JP Morgan.
    Daarin vind je de planning en gisteren werd bevestigd dat zij nog on track zijn.
    Deze sheets werden gisteren ook getoond.
  13. [verwijderd] 25 januari 2017 14:10
    quote:

    Sentiment schreef op 25 januari 2017 13:02:

    [...]Wanneer kunnen we weer wat over de triple combo te horen krijgen?
    Dat was duidelijk gisteren: er gaat dit jaar heel veel nieuws over komen. Zie ook de presentatie die bij JP morgen gegeven is, met anme pagina 30, de basis van de presentatie van gisteren, zie de website van Galapagos
    www.glpg.com/docs/view/587e43b3bbbc3-en

    Nieuwsflow over de triple is eind tweede kwartaal en in derde kwartaal te verwachten. De amerikaanse investeerders (Onno: "maar die hebben hun geld in Vertex gestoken") betwijfelen of dit hoge tempo van twee veiligheidstoetsen (dual en triple) en zeer snel gevolgd door de triple in patienten haalbaar is. En misschien is dat ook wat al te ambitieus, maar mooi dat ze het proberen.
  14. Staycalm 25 januari 2017 14:37
    quote:

    Kelewan schreef op 25 januari 2017 14:10:

    [...]

    Dat was duidelijk gisteren: er gaat dit jaar heel veel nieuws over komen. Zie ook de presentatie die bij JP morgen gegeven is, met anme pagina 30, de basis van de presentatie van gisteren, zie de website van Galapagos
    www.glpg.com/docs/view/587e43b3bbbc3-en

    Nieuwsflow over de triple is eind tweede kwartaal en in derde kwartaal te verwachten. De amerikaanse investeerders (Onno: "maar die hebben hun geld in Vertex gestoken") betwijfelen of dit hoge tempo van twee veiligheidstoetsen (dual en triple) en zeer snel gevolgd door de triple in patienten haalbaar is. En misschien is dat ook wat al te ambitieus, maar mooi dat ze het proberen.
    Willen = kunnen
1.661 Posts
Pagina: «« 1 ... 63 64 65 66 67 ... 84 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 08 mei

    1. NL industriële productie maart
    2. AB InBev Q1-cijfers
    3. Pharming - Q1-cijfers
    4. Ahold Delhaize Q1-cijfers
    5. SBM Offshore Q1-cijfers
    6. Dui industriële productie maart
    7. AMG jaarvergadering
    8. Wolters Kluwer jaarvergadering
    9. Arcadis jaarvergadering
    10. Uber Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht