Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

TomTom NL0013332471

Laatste koers (eur)

5,780
  • Verschill

    +0,205 +3,68%
  • Volume

    475.734 Gem. (3M) 324,5K
  • Bied

    5,755  
  • Laat

    5,840  
+ Toevoegen aan watchlist

Tom Tom april 2017

2.857 Posts
Pagina: «« 1 ... 9 10 11 12 13 ... 143 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 4 april 2017 12:17
    quote:

    W schreef op 4 april 2017 08:22:

    Tesla meer waard dan Ford
    MBLY meer waarde dan HERE en TT te samen
    start-ups zonder enige track-record wisselen voor honderden mio $ van eigenaar
    R&D uitgaven van Bosch tot Apple of Google, we spreken over meerdere miljarden per jaar

    dit laat zien wat voor krankzinnige waarderingen en bedragen er in deze sector omgaan en dan heb je hier het paradepaardje TT aan 2 miljard euro, een complete aanfluiting voor waardering , of je nu Geld maakt of niet, doen die anderen ook niet - het is gewoon een schande dat TT niet mee profiteert in deze hype, die echt eindigt in een tranen-dal, want dat doen alle hypes, maar het huilen is des te groter als je niet aan de hype voor waardering hebt kunnen profiteren

    analisten weten dat die gaan voor splitsen, niet iedereen is blind voor wat er in de sector omgaat en niet iedereen gelooft dat bomen tot in de hemel groeien

    HG gaat geforceerd worden actie te nemen en dat gaat geen jaren meer duren, dit is het jaar 2017
    last call for alcohol voor HG, anders is het toch echt droog brood en een sapje.
    Je kunt niet alles in 'deze' sector over één kam scheren.
    Misschien is het allemaal niet zo spannend/belangrijk wat TOM2 te bieden heeft.
  2. Juun 4 april 2017 12:18
    quote:

    W schreef op 4 april 2017 11:53:

    [...]

    nou, ben benieuwd wat TT ons te vertellen heeft bij Q1 presentatie, je zou bijna zeggen hoeveel X moet je dit nog aanhoren van analisten dat consumer het anker is en wat doe je er aan.
    TT hoeft wat mij betreft helemaal geen afscheid te nemen van consumer. Iedereen hier weet nu wel dat ik geen liefhebben van die BU ben, maar toch, het hoeft wat mij betreft niet voor € 0,- van de hand gedaan te worden.

    Wat ik wel graag wil weten:
    - hoeveel PND's worden er nu en komende jaren verkocht
    - hoeveel andere speeltjes worden er verkocht, inclusief de marktaandelen
    - wat kosten al die producten en wat zijn de verkoopprijzen
    - m.a.w.: wat levert het nu en in de toekomst op, dus wat is de bijdrage/onttrekking aan het resultaat van TT
    - wat voor doelen stelt TT zich v.w.b. consumer en wil het management erop afgerekend worden als die doelen niet gehaald worden

    Dus, consumer mag best blijven, maar dan met een cijfermatige onderbouwing. Volgens mij hoeft het helemaal niet dramatisch te zijn, maar worden er in de huidige boekhouding kosten van de andere 3 BU's bij de BU consumer geboekt. De kostprijs van een PND is m.i. minimaal, dus moet winstgevend kunnen zijn voor TT. En er zijn synergie voordelen als consumer behouden blijft.

    Nogmaals: met een financieel goed verhaal bij een afzonderlijke outlook consumer kan er meer helderheid komen over de hoe het echt inhoudelijk met consumer gaat. Nu weten we feitelijk niks en dat maakt dat de waardering op € 0,- staat.
  3. [verwijderd] 4 april 2017 12:25
    quote:

    Slainte schreef op 4 april 2017 12:17:

    [...]

    Je kunt niet alles in 'deze' sector over één kam scheren.
    Misschien is het allemaal niet zo spannend/belangrijk wat TOM2 te bieden heeft.

    Ben blij dat jij het zegt. Ik was je vergeten gisteren bij de "lost posters".
  4. Hoop.... 4 april 2017 12:25
    Slecht moment om aan een correctie te beginnen nu.
    Is er niet een positief berichtje b.v. TomTom heeft de Bandit dashcam (dat is toch consumer iedereen moet er een aantal la rusland) ontwikkeld of een ander autonimous berichtje..
    Last but not least waar licht vgls jullie de bodem.
  5. forum rang 7 Dutchy Ron 4 april 2017 12:35
    komkommertijd..............vorige week zonder berichtgeving stijgen en deze week zonder berichtgeving dalen .............33ct onder DH van gisteren.......juiste timing is goud geld verdienen........daytraden blijft riskant bij TT indien het gezien wordt als overnamekandidaat of waarbij de grote deals in de pijpleiding schijnen te zitten....... Het gevoel wint het weer eens van het verstand.......een signaal om extra alert te zijn.
  6. [verwijderd] 4 april 2017 12:40
    Zoals ik al voorspelde gaan we weer richting de 8.40. Voordeel van dit spelletjesis dat willen de meeste er weer intrappen de toppen steeds hoger moeten komen te liggen. Dus de volgende keer dat we weer stijgen zal de top in de buurt van de 9.40 liggen alvorens we weer terug gaan.
  7. [verwijderd] 4 april 2017 12:42
    quote:

    W schreef op 4 april 2017 11:53:

    [...]

    je kunt beter vragen wat is het %-percentage TT in je porto of van je vrij-vermogen wat je beschikbaar hebt om te investeren

    bij mij is dat thans 12,5% en dat is volgens Banken "overweight" , want die adviseren nooit meer dan 10% in one-single-stock te beleggen en adviseren eigenlijk voor 5 @ 7%

    maar goed hier een update ( zo goed als herhaling feb )
    TOMTOM NV

    " building a better business, stay overweight "
    - strong automotive orders
    - impending step-up in gross margin
    - expect earnings upgrade for 2018

    confidence on Automotive - Licensing - Telematics
    headwind consumer

    price-target SOP valuation
    the core mapping asset constitutes the bulk of TT's value
    consumer has zero value

    deze analist denkt dat de markt TT te negatief prijst, vanwege consumer
    voor risk/reward zijn ze positief op TT vanwege haar strategische waarde

    nou, ben benieuwd wat TT ons te vertellen heeft bij Q1 presentatie, je zou bijna zeggen hoeveel X moet je dit nog aanhoren van analisten dat consumer het anker is en wat doe je er aan.
    Hallo Wies,
    Niet teveel naar de banken luisteren, preken teveel voor hun eigen parochie, 5 tot 7% houdt in dat je tot 20 fondsen in portefeuille hebt en dat zijn er mijns inziens veel te veel om bij te houden.

    Persoonlijk hou ik max 10 fondsen in portefeuille, past op het schermpje van je iPhone; in een oogopslag zie je de actuele status.

    Ik hanteer grotere posities in relatie tot m'n EV, nl;
    @DAIMLER, momenteel te groot met 34,4%
    @AHOLD, momenteel 10% en mag groeien tot 15%
    @VW, momenteel 6% en mag groeien tot 15%
    @TT, vorige week afgebouwd van 25% naar 15%

    Behoudens op @TT (BUY&HOLD) neem ik zeer regelmatig winst, dit jaar reeds 186 maal.

    En daarnaast gebruik ik een hedge van edele metalen en cash (leefgeld) met een positie die nagenoeg dubbel zo groot is als het vermogen waarmee ik op de beurs werk.

    Tevens streef ik een positie na die rond de 3% van m'n EV aan dividend uitkeert dat als kussentje moet dienen wanneer de beurs in elkaar dondert en onverhoopt ook de edele metalen geen weerstand bieden..

    Ik hanteer deze methode nu al enkele jaren en dat bevalt me prima, ook op zo'n dag als vandaag waar de positie een klein % in de min staat maar wordt dit ruimschoots gecompenseerd met de Hedge..

    Succes........Peter
  8. [verwijderd] 4 april 2017 12:46
    quote:

    Dutchy Ron schreef op 4 april 2017 12:35:

    komkommertijd..............vorige week zonder berichtgeving stijgen en deze week zonder berichtgeving dalen .............33ct onder DH van gisteren.......juiste timing is goud geld verdienen........daytraden blijft riskant bij TT indien het gezien wordt als overnamekandidaat of waarbij de grote deals in de pijpleiding schijnen te zitten....... Het gevoel wint het weer eens van het verstand.......een signaal om extra alert te zijn.
    Dit komt zo van de telex af........

    nb je zal er maar 75k in porto hebben. Reken ff uit. Pfff. Daar gaat je stedentripje naar Rome.......
  9. [verwijderd] 4 april 2017 12:51
    quote:

    apieslapie schreef op 4 april 2017 12:46:

    nou gaat weer lekker vandaag staan alweer 40 cent lager vanaf vrijdag.
    En 6 cent lager dan de low van vrijdag en 6 cent hoger dan vorige week maandag.
  10. [verwijderd] 4 april 2017 12:57

    @ Juun, heb al zo vaak gezegd een mooi bedrijf met potentie is daarom nog geen succesvol aandeel

    als beursgenoteerd bedrijf moet je nu eenmaal aandeelhouderswaarde creëren en kan je het niet als een sociale werkplaats zien voor een paar kapitaalkrachtige founders die reeds een gedeelte van hun vermogen hebben veilig gesteld bij de beursgang en verder rijkelijk beloond worden uit de toko.
    ook ik geloof heilig dat werknemers goed betaald dienen te worden en zeer goed gecompenseerd dienen te worden voor behaalde targets en dat er een prettige werksfeer moet zijn spreekt voor zich, daar heeft iedereen baat bij - goede motivatie is een must, waar mensen ook best creatief mogen denken en niet altijd ondernemend hoeven te denken.

    maar als je al 10 jaar aan de beurs staat en je geeft nop voor rendement en nogmaals met alle aanvaardbare excuses, zoals dat je het Google effect niet of te laat zag aankomen en dat je tijd nodig hebt voor transitie enz...

    hebben ze allemaal gekregen, maar nu als het bewijs geleverd is wat sectorgenoten opbrengen en je handelt zelf als toko aan een serieuze discount in een overgevraagde sector dan moet je daarop aangesproken kunnen worden en ook afgerekend kunnen worden en dat kan héél moeilijk of niet bij TT en dat is vanwege de incestieuze verhoudingen bij dit beursgenoteerd bedrijf , waar de Founders en grootaandeelhouders zijn en uitvoerende Managers, dit is de allergrootste handicap voor dit aandeel en dat is ook persoonlijk mijn grootste inschattingsfout geweest.

    deze mensen zet je niet onder druk of het moet uit de hoek van een belanghebbende komen met een redelijk belang uit de free-float die zegt, dit is van de zotte.

    analisten kunnen niet anders dan een mening geven met de informatie die ze ter beschikking hebben en die zeggen allen consumer is holding back the stock, maw consumer is een handrem voor het aandeel, mag dan wel niet zo zijn voor het bedrijf, maar IK werk niet bij TT , ik realiseer niet bij of voor TT produkten die leuk zijn om te doen, ik zit met GELD in TT als aandeelhouder en ik wens een gelijkwaardige notering als branchegenoten en als ze dat niet lukt bij TT dan faalt het bestuur, zo simpel is dat.
  11. PentaGoNix 4 april 2017 13:20
    Gelukkig, TT doet weer waar hij goed in is; dalen. Gisteren -2%, vandaag -1,5%, de "winst" van de hele vorige week in twee dagen weer pleite.
  12. [verwijderd] 4 april 2017 13:24
    Ja dan faalt het bestuur. Maar dat zijn diezelfde .... die bijna 50% van de toko bezitten. Ergo. Nooit in familiebedrijven beleggen. Ook niet als ze om wat voor merkwaardige samenloop van omstandigheden op de beurs zijn beland.
    Gaat het goed (2015)..dan is er geen vuiltje aan de lucht.
    Gaat het slecht (2016) dan is het armetierig.
    Gaat het minder dan de markt (2017) en gloort ergens een beurscorrectie. Ja dan.

  13. forum rang 7 tatje 4 april 2017 13:25
    Zo voorspelbaar.

    Zo jaag je de kleine aandeelhouder uit TT.

    Maar de mijnen krijgen ze niet.

    De gladiolen of een finca op Mallorca.

    Kan nu ook wel naar Mallorca, maar ik kan en wil niet accepteren dat ik mij heb vergist.

    Leuk is TT volgen niet meer.

    2 kansen.

    Of de founders zijn arrogant of ze zijn super goed.

    Ik houd het op super goed.

    Zelfde geklooi heb ik al vaker meegemaakt bij andere aandelen.

    Ik ben overtuigd, dus blijf en verkoop niet.

    Maar jo jo en blijven ze doen tot de oerknal.

    En die wil ik niet missen, blijf dus tot het einde van Tom Tom.
  14. Agatan 4 april 2017 13:29
    Het forum is het dus kennelijk eens dat dit een gerechtvaardigde correctie is op het aandeel. Dus blijf ik rustig (nou ja) zitten.
  15. jadijako 4 april 2017 13:45
    te snel bijgekocht, hopelijk blijft de koers boven de 8,75, denk eind van de week weer boven de 9, via glazen bol, ga maar in de tuin zitten, de zon is gratis
2.857 Posts
Pagina: «« 1 ... 9 10 11 12 13 ... 143 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 26 april

    1. Bank of Japan rentebesluit 0% (onveranderd) volitaliteit verwacht
    2. Corbion Q1-cijfers
    3. Signify Q1-cijfers
    4. IMCD Q1-cijfers
    5. Basic-Fit trading update Q1 en jaarvergadering
    6. Total Energies Q1-cijfers
    7. Beursgang CVC (verwacht)
    8. ABN Amro € 0,89 ex-dividend
    9. ASML €1,75 ex-dividend
    10. Vopak €1,50 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht