Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Fagron BE0003874915

Laatste koers (eur)

18,240
  • Verschill

    -0,040 -0,22%
  • Volume

    43.659 Gem. (3M) 56,7K
  • Bied

    18,100  
  • Laat

    18,400  
+ Toevoegen aan watchlist

FONDSEN UITGELICHT: Arseus

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 8 februari 2013 17:53
    FONDSEN UITGELICHT: Arseus en Imtech



    Door Levien de Feijter en Bart Koster

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST


    AMSTERDAM (Dow Jones)--In een week waarin alle ogen gericht waren op de onderhandelingen over en totstandkoming van een nieuwe EU-begroting voor de komende zeven jaar en op de consequenties van de nationalisatie van SNS Bank, was ook Imtech groot nieuws met de mededeling op maandag dat de technisch dienstverlener tenminste EUR100 miljoen moet afschrijven op een megaproject in Polen, waarna beleggers het AMX-fonds massaal de rug toekeerden. Arseus was daarentegen op de ASX de lieveling van de beleggers, nadat de toeleverancier voor de zorgsector woensdag aangenaam verraste met veel beter dan verwachte jaarcijfers over 2012 en een geruststellende outlook voor 2013.


    ARSEUS OVERTREFT ALLE VERWACHTING MET JAARCIJFERS


    Arseus nv (RCUS.BT) was deze week de grootste stijger op de ASX-index, nadat de toeleverancier van de zorgsector woensdag met cijfers kwam die de verwachting van analisten en beleggers ver te boven gingen. Zoals gebruikelijk was de Fagron-divisie, die grondstoffen levert aan zelfbereidende apothekers, de grote motor achter het succes.

    Dankzij autonome groei en vooral dankzij frequente en direct aan omzet en winst bijdragende acquisities steeg de jaaromzet van dit grootste en snelst groeiende Arseus-onderdeel met 19,4% tot EUR290,1 miljoen en nam het operationeel resultaat voor corporate en eenmalige kosten (REBITDA) mede vanwege een zeer gezonde margetoename met maar liefst 30,1% toe tot EUR64,4 miljoen.

    De jaaromzet van het totale bedrijf, inclusief de tandheelkundedivisie Dental, de Healthcare ontwikkelings- en distributieactiviteiten en IT-divisie Corilus, groeide met 11,1% tot EUR547,0 miljoen, waarbij het REBITDA-resultaat steeg met 19,9% tot EUR87,4 miljoen en de nettowinst met maar liefst 55,7% toenam tot EUR43,8 miljoen. De autonome omzetgroei bedroeg 6,0%, wat afgezet tegen de 11,1% toegenomen totale omzet aangeeft hoe groot de bijdrage van acquisities is geweest.

    Zeven vooraf geraadpleegde analisten hadden gemiddeld een REBITDA van EUR81,2 miljoen en een nettowinst van EUR32,7 miljoen op een jaaromzet van EUR541,6 miljoen verwacht.

    KBC Securities verhoogde donderdag het advies naar buy van accumulate en het koersdoel naar EUR20,00 van EUR16,00 in reactie op de sterke cijfers. KBC-analist Pascale Weber meldde in de toelichting dat het succes van Arseus mede te danken is aan het resultaat van duurzame verbeteringen met betrekking tot brutomarge en operationele kosten, verlaging van kosten van werkkapitaal en aan structurele meevallers.

    Analisten van Rabobank en ABN Amro verhoogden donderdag hun koersdoelen op Arseus naar respectievelijk EUR19,00 en EUR17,00, maar beide banken handhaafden het advies op hold.

    De outlook van Arseus voor 2013 klonk ouderwets vertrouwenwekkend, ondanks dat geen concrete cijfers werden genoemd. Arseus verwacht een "gezonde" autonome groeien en net als in voorgaande jaren een rentabiliteit die sterker groeit dan de omzet.

    Arseus CEO Ger van Jeveren zei in een telefonische toelichting dat de strategie van Arseus meer gericht is op R&D en innovaties dan op distributie en dat het bedrijf onverdroten voortgaat met het doen van add-on acquisities, waarvoor het bedrijf "een goed gevulde pijplijn" en EUR75-100 miljoen beschikbaar heeft.

    Investeerders vonden het allemaal prachtig: het aandeel sloot de week 6,6% hoger af op EUR18,45.


    Door Levien de Feijter en Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; bart.koster@dowjnes.com


1 Post
|Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 03 mei

    1. Chinese beurzen gesloten ivm Labor Day
    2. Aperam Q1-cijfers
    3. Bpost Q1-cijfers
    4. Credit Agricole Q1-cijfers
    5. Ontex -Q1-cijfers
    6. Brunel Q1-cijfers
    7. Heijmans €0,89 ex-dividend
    8. VS banengroei en werkloosheid april Banengroei: 243K. Werkloosheid: 3,8%. Uurlonen: +0,3% MoM volitaliteit verwacht
    9. VS inkoopmanagersindex diensten S&P april (def)
    10. VS Inkoopmanagersindex diensten ISM april (def)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht