Sligro Food Group « Terug naar discussie overzicht

Sligro 2015

102 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 » | Laatste
voda
0
Sligro realiseert omzetgroei van 3% in 2014 - Update

(Update van eerder gepubliceerd bericht 'Sligro realiseert 3% hogere omzet in 2014, vierde kwartaal positief', om informatie, commentaar CFO en analisten, en actuele koers toe te voegen)

Door Bart Koster

Van DOW JONES NIEUWSDIENST

AMSTERDAM (Dow Jones)--Sligro Food Group nv (SLIGR.AE) heeft in 2014 een 3,0% hogere omzet geboekt door forse verkoopgroei bij Food Service, waar Food Retail in het afgelopen jaar een omzetkrimp moest noteren, maakt het supermarkt- en groothandelsbedrijf uit Veghel vrijdag bekend. In het vierde kwartaal was er omzetgroei in beide divisies boven het marktgemiddelde.

De omzet kwam het afgelopen boekjaar uit op EUR2,572 miljard ten opzichte van EUR2,498 miljard in 2013.

De omzet in de groothandelsdivisie Sligro Food Service steeg met 5,5% naar EUR1,749 miljard. In de divisie Food Retail, met de EMTE supermarkten, nam de omzet 2,0% af tot EUR823 miljoen.

Bij de EMTE-supermarkten nam de identieke consumentenomzet in 2014 met 0,7% af, waarbij er in het belangrijke vierde kwartaal echter een stijging van 1,4% was.

"Na een slecht derde kwartaal hebben we bij EMTE een goed vierde kwartaal gehad, met een omzet boven het marktgemiddelde", zegt CFO Huub van Rozendaal in een toelichting aan Dow Jones. "Dat toont nog eens aan dat de ontwikkeling in onze retailtak zeer volatiel en onvoorspelbaar is, waar we niet blij mee zijn. We hopen de omzetontwikkeling hier met ons Fijnproevers loyaliteitsprogramma voor EMTE-klanten gelijkmatiger te kunnen maken." De Fijnproevers-klanten zorgen inmiddels voor zo'n 60% van de totale EMTE-omzet.

Bij de groothandelsactiviteiten van Food Service was de autonome omzetgroei 3,5%, en in het vierde kwartaal was hier ook een stijging van 3,5%. "De totale jaaromzetgroei van 5,5% is mede te danken aan acquisities en de overname van grote klanten van het failliete Kruidenier Services", zegt Van Rozendaal ter toelichting. De financieel directeur bevestigt dat Food Service hiermee zijn positie als marktleider in de groothandelssector verder heeft versterkt. "Op jaarbasis lag onze omzetgroei 4 tot 5 procent boven het marktgemiddelde", zegt Van Rozendaal, die het marktaandeel op basis van cijfers van marktonderzoekers inmiddels op 22,9% schat.

De autonome omzetgroei voor de totale groep bedroeg over het hele jaar 1,7%, en ook hier was er in het laatste kwartaal een grotere stijging van 2,3%. (exclusief rookwaren).

Voor Rabobank-analist Patrick Roquas waren de kwartaalomzetcijfers licht beter dan verwacht. Hij wijst daarbij op de 0,5% autonome omzetgroei bij Food Retail, waar de analist na het slechte derde kwartaal een omzetdaling van 2% had verwacht. Hij vindt ook de groei van de kwartaalomzet van 5,9% bij Food Service goed. Het Rabo-advies op Sligro blijft buy bij een koersdoel van EUR36,50.

Het aandeel noteert vrijdag omstreeks 10.00 uur 0,5% lager op EUR31,11 op een 0,1% lagere Midkap.

Op 22 januari 2014 zal het concern zijn volledige jaarcijfers publiceren.

Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com


voda
0
Sligro verliest weer marktaandeel in supermarktsegment - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--Sligro (SLIGR.AE) heeft in 2014 met een omzetdaling van 2% (autonoom -0,7%) bij EMTE, waar de hele sector uitkwam op een nulgroei in omzet, wederom licht marktaandeel verloren, constateert Joost van Beek van Theodoor Gilissen Bankiers. De analist verwacht overigens dat de vooruitzichten voor de Nederlandse supermarktomzet wat positiever zijn geworden door een lichte verbetering van de koopkracht van consumenten, mede dankzij lagere energieprijzen. TGB houdt op Sligro 'aanbevolen' als advies. Omstreeks 11.35 uur noteert het aandeel 1,1% hoger op EUR31,60, terwijl de Midkap vlak staat. (BTK)

Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


Biobert
0
Mooie cijfers van Sligro. Joost van Beek kijkt bij Sligro naar de supermarkten, maar hij moet naar Food Service kijken. Daar behaalt Sligro twee keer zoveel omzet als bij Food Retail en in dat segment zit ook een mooie groei. In het eerste deel van dit jaar staat er een mooie overname op de rol in Belgie, het afscheidscadeautje van CFO Huub van Roozendaal.
gerrit 69
0


Sligro is een mooi degelijk aandeel en lijkt een beetje op een binnenvetter.
Jammer dat het aandeel niet zo populair is en dat is duidelijk af te lezen aan de lage volumes.
voda
0
Sligro boekt kleine winststijging, voorziet licht herstel consumentenbestedingen
Door Bart Koster

Van DOW JONES NIEUWSDIENST

AMSTERDAM (Dow Jones)--Sligro Food Group nv (SLIGR.AE) heeft in 2014 een licht gestegen, maar lager dan verwachte nettowinst behaald, als gevolg van een flink gestegen omzet bij Food Service, maar licht lagere consumentenbestedingen in de supermarkten, maakt de voedingsgroothandel en -retailer donderdag voorbeurs bekend.

Het beursgenoteerde familiebedrijf uit Veghel verwacht voor 2015 voor het eerst sinds 2008 bescheiden groei in de Food Service en Food Retail markten en voorziet "mogelijk geen extra prijsdruk, al zal sprake blijven van zeer competitieve markten". Het concern verwacht daarbij "de markt te zullen verslaan" en verwacht EUR60 miljoen extra omzet uit in 2014 gedane acquisities (EUR10 mln) en een extra verkoopweek (EUR50 mln).

Sligro maakt donderdag tevens bekend dat de raad van commissarissen wordt uitgebreid met CFO Hans Kamps van Boskalis als vijfde lid van de raad.

Het bedrijfsresultaat voor rente en belasting (EBIT) steeg met 1,1% naar EUR89 miljoen en de nettowinst nam 1,5% toe naar EUR69 miljoen.

Zes door Factset geraadpleegde analisten hadden gemiddeld een EBIT van EUR100,5 miljoen en een nettowinst van EUR73 miljoen voorzien.

Het bedrijf maakte op 2 januari al bekend in 2014 een 3,0% hogere omzet van EUR2,572 miljard te hebben gerealiseerd. De autonome omzetgroei was 1,7%.

Het EBIT-bedrijfsresultaat van de divisie Food Retail met de EMTE-supermarkten daalde naar EUR7 miljoen van EUR8 miljoen een jaar geleden en de omzet daalde naar EUR823 miljoen van EUR840 miljoen.

Het operationeel resultaat van groothandelsdivisie Food Service steeg naar EUR83 miljoen van EUR81 miljoen en de omzet nam hier toe naar EUR1,749 miljard van EUR1,658 miljard.

De directie stelt voor over 2014 een totaal dividend van EUR1,10 per aandeel te betalen, waarvan EUR0,30 variabel. Het aandeel Sligro is woensdag gesloten op EUR32,07.

Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com

voda
0
Sligro hakt snel knoop door over betreden Belgische markt
Door Bart Koster

Van DOW JONES NIEUWSDIENST

AMSTERDAM (Dow Jones)--Sligro Food Group (SLIGR.AE) zal in de eerste helft van 2015 besluiten of het eigen groothandelsvestigingen in Belgie gaat openen. Als daartoe wordt overgegaan, is de ambitie om daar in relatief korte tijd een marktaandeel van minimaal 10% te realiseren.

Dat zei CEO Koen Slippens van de voedingsgroothandel en -retailer donderdag op een persconferentie ter toelichting van de jaarresultaten over 2014. Sligro versterkte zijn marktleiderspositie van groothandel Sligro Food Service vorig jaar in Nederland naar een marktaandeel van 22,9% Van 21,2% in 2013.

Slippens liet doorschemeren dat het business plan voor de start van een 'greenfield' in Vlaanderen nagenoeg klaar is en dat de kans op een positief besluit groot is. "In dat geval zullen we ambities om ons ook in andere kleinere Europese landen te vestigen voorlopig opzij zetten", aldus Slippens.

Het beursgenoteerde familiebedrijf uit Veghel, dat zijn omzet in 2014 als gevolg van de bijdrage van drie recente acquisities van groothandelaren met EUR45 miljoen zag toenemen tot in totaal EUR2,572 miljard, blijft actief kijken naar acquisitiemogelijkheden van "grotere marktpartijen met een minimale omzet van zo'n EUR15 miljoen", meldde de bestuursvoorzitter.

"Het is voor 99,9% zeker is dat Sligro in oktober 2015 weer een interimdividend van EUR0,40 per aandeel zal uitkeren", zei Slippens' collega-bestuurder CFO Huub van Rozendaal desgevraagd door Dow Jones.

Het concern zal in 2015 EUR15-20 miljoen op werkkapitaal besparen, onder meer door de introductie van een gunstig verrekenings- en betalingssysteem (Supply Chain Finance) voor leveranciers en klanten van inkooporganisatie Superunie, waarvan Sligro, net als supermarktketens als Coop, Deen, Hoogvliet, Spar, Plus en Vomar, lid is.

Sligro maakte donderdag bekend in 2014 een 1,5% hogere nettowinst van EUR69 miljoen op een 3,0% gestegen omzet van EUR2,572 miljard te hebben geboekt.

De cijfers worden door beleggers gunstig ontvangen. Het aandeel staat donderdagmiddag omstreeks 15.15 uur 2,9% hoger op EUR33,00 op een 0,5% hogere AMX-index.

Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com

Vrolings
0
Allemaal leuk en aardig, maar het gaat nu wel allemaal heel hard. Tijd voor een pas op de plaats zou ik zo zeggen...
Geef_Kwaliteit_de_Tijd
0
bubbel de bubbel, dit zal nog wel een tijdje zo doorgaan, maar op de lange termijn....slaat toch nergens op, al dat geld bijdrukken, leuk dat de beurs het zo goed doet, maar bijdrukken betekent volgens mij gewoon dat jouw bankrekening, oftewel jouw aandeel in euro's, minder waard is geworden, vergelijkbaar met een aandelenemissie.
[verwijderd]
0
quote:

Vrolings schreef op 23 januari 2015 11:42:

Allemaal leuk en aardig, maar het gaat nu wel allemaal heel hard. Tijd voor een pas op de plaats zou ik zo zeggen...
Sligro is net uitgebroken boven 32,60! Dus niet verkopen.
voda
0
Sligro koersdoel omhoog naar EUR37 bij Kepler - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--Kepler Cheuvreux verhoogt het koersdoel voor Sligro (SLIGR.AE) naar EUR37,00 van EUR35,00 in lijn met verhoogde taxaties voor de winst per aandeel voor 2015 met 3% en voor 2016 en 2017 met 4%. Analist Richard Withagen past zijn taxaties aan na de goede jaarcijfers over 2014, met name waar het de beter dan verwacht resultaten van Food Retail betreft. Hij voorziet aanhoudende stijging van dividenduitkeringen, na het tot EUR1,10 gestegen dividend over 2014. Het advies blijft buy. Omstreeks 09.50 uur noteert het aandeel 2,5% hoger op EUR33,46, terwijl de Midkap met 0,7% stijgt. (BTK)

Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


Vrolings
0
quote:

WBuffet schreef op 23 januari 2015 14:18:

[...]

Sligro is net uitgebroken boven 32,60! Dus niet verkopen.
Sligro is een vaste waarde in mijn portefiuelle, maar de koers schiet wel erg door op het moment; K/W staat boven de 21 en het prettige dividend wordt relatief gezien ook steeds minder.

Ik ga voor nice and steady ipv deze heftige bewegingen.
[verwijderd]
0
Geen paniek, als je de 10-jaarsgrafiek bekijkt zie je meer van dit soort oplevingen, vaak gevolgd door een normale pull back. Zet dezelfde grafiek af tegen die van Ahold dan is de recente stijging van deze laatste heel wat heftiger.
Nice and steady vind ik ook niet echt van toepassing in de grafiek van Sligro alhoewel deze wel wat vlakker is tov Ahold.
voda
0
Opvallende stijger I: Sligro

Sligro maakte deze week bekend snel een besluit te zullen nemen over de sprong naar de Belgische groothandelsmarkt. De koers van het aandeel steeg met 4,4% naar 33,10 euro.

Sligro zal in de eerste helft van dit jaar een definitief besluit nemen of het concern al dan niet met eigen vestigingen de Belgische groothandelsmarkt zal betreden. Het groothandels- en supermarktconcern is bezig met de afronding van een studie en business plan om bij onze zuiderburen een marktaandeel van minimaal 10% te bevechten, zei bestuursvoorzitter Koen Slippens bij de presentatie van de jaarcijfers.

Uitrol in België
De CEO, kleinzoon van oprichter Abel Slippens, zei onomwonden dat de kans op de start van een 'greenfield' in Vlaanderen groot is. "In dat geval zullen we de ambities om ons ook in andere kleinere Europese landen te vestigen voorlopig opzij zetten", vulde hij aan.

Sligro, met een huidig familiebelang van 33,95% nog steeds een familiebedrijf, heeft geen ambitie om zich in navolging van Albert Heijn ook met zijn EMTE-supermarkten over de grens te wagen.

Sligro zag de nettowinst in 2014 met 1,5% groeien naar 69 miljoen euro. De omzet steeg met 3% naar 2,572 miljard euro. Hoewel de cijfers niet spectaculair waren, had Sligro voor aandeelhouders toch veel goed nieuws.

Dividendverhoging
Zo gaat het dividend over 2014 met 5 cent omhoog naar 1,30 euro per aandeel, waarvan 30 cent variabel. Ook prettig voor beleggers: CFO Huub van Rozendaal liet weten dat het 'voor 99,9% zeker is' dat Sligro in oktober 2015 weer een interimdividend van 0,40 euro per aandeel zal uitkeren.

Maar er waren nog meer aangename boodschappen. Sligro Food Service wist zijn marktleiderspositie vorig jaar te versterken naar een marktaandeel van 22,9%, tegen 21,2% een jaar eerder. Ook wist het bedrijf de nettoschuld te beperken tot slechts 0,3 maal het EBITDA-resultaat, ondanks grote investeringen in acquisities en de bouw en vernieuwing van eigen faciliteiten.

Besparing
Verder verwacht Sligro in 2015 een besparing van 15 à 20 miljoen euro, vooral door de introductie van een gunstiger verrekenings- en betalingssysteem (Supply Chain Finance) voor leveranciers en klanten van Superunie, de inkooporganisatie waarvan Sligro lid is, met supermarktketens als Coop, Deen, Hoogvliet, Spar, Plus en Vomar.

Bescheiden groei
Ook de marktprognose was veelbelovend. Sligro verwacht in 2015 voor het eerst sinds 2008 weer bescheiden groei in de Food Service- en Food Retail-markten, met "mogelijk geen extra prijsdruk, al zal sprake blijven van zeer competitieve markten".

Het concern verwacht in beide takken van sport "de markt te zullen verslaan" en voorziet 60 miljoen euro extra omzet uit in 2014 gedane acquisities en een extra verkoopweek.

Bron: Alex Bank
[verwijderd]
0
quote:

hosternokke schreef op 24 januari 2015 00:46:

Geen paniek, als je de 10-jaarsgrafiek bekijkt zie je meer van dit soort oplevingen, vaak gevolgd door een normale pull back. Zet dezelfde grafiek af tegen die van Ahold dan is de recente stijging van deze laatste heel wat heftiger.
Nice and steady vind ik ook niet echt van toepassing in de grafiek van Sligro alhoewel deze wel wat vlakker is tov Ahold.
K/W van 21 is wel van vorig jaar natuurlijk.
Dit jaar Kicken op Kosten en een groei in de ebita zou voor 2015 wel een kunnen resulteren in een winst van 1,77€.
En voor volgend jaar van 2€. Dus de huidige koers heeft misschien een K/W van 13 keer 2016.
Dit gaat komende 2 jaar gewoon naar 40€ lopen en dan heb ik het nog niet over België of een overname gehad.
Vrolings
0
quote:

voda schreef op 26 januari 2015 19:14:


Dividendverhoging
Zo gaat het dividend over 2014 met 5 cent omhoog naar 1,30 euro per aandeel, waarvan 30 cent variabel. Ook prettig voor beleggers: CFO Huub van Rozendaal liet weten dat het 'voor 99,9% zeker is' dat Sligro in oktober 2015 weer een interimdividend van 0,40 euro per aandeel zal uitkeren.

Bron: Alex Bank
Chill, nog 20 cent extra... :)
Vrolings
0
quote:

WBuffet schreef op 26 januari 2015 19:36:

[...]

K/W van 21 is wel van vorig jaar natuurlijk.
Dit jaar Kicken op Kosten en een groei in de ebita zou voor 2015 wel een kunnen resulteren in een winst van 1,77€.
En voor volgend jaar van 2€. Dus de huidige koers heeft misschien een K/W van 13 keer 2016.
Dit gaat komende 2 jaar gewoon naar 40€ lopen en dan heb ik het nog niet over België of een overname gehad.
33/2 = 16,5 (dat terzijde, ben hier niet om te mierenneuken)

Ik heb inderdaad niet vooruit gekeken.

Ik hoop dat je gelijk hebt... Als ik meer bedrijven zoals SLigro zou kunnen picken, belegde ik graag een groter deel van mijn vermogen.
[verwijderd]
0
quote:

Vrolings schreef op 27 januari 2015 11:07:

[...]

33/2 = 16,5 (dat terzijde, ben hier niet om te mierenneuken)

Ik heb inderdaad niet vooruit gekeken.

Ik hoop dat je gelijk hebt... Als ik meer bedrijven zoals SLigro zou kunnen picken, belegde ik graag een groter deel van mijn vermogen.
Ben zelf werkzaam bij Sligro en ben er best trots op, hoe ze dingen doen.
Investeren blijft maar doorgaan in de afgelopen 6 jaar van crisis.
Er zijn maar weinig stabiele aandelen, Ahold is natuurlijk een topper!
voda
0
Sligro advies omhoog naar buy bij ING - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--ING heeft het advies voor Sligro (SLIGR.AE) verhoogd naar buy van hold. De analist noemt drie factoren als belangrijkste redenen voor de upgrade. Hij verwacht een toename van het dividend in de komende jaren, hij rekent op groei van de foodservice markt dit jaar en is tot slot positief gestemd over de plannen van Sligro om de Belgische foodservice markt te betreden wat tot meer groei kan leiden. Het koersdoel gaat omhoog naar EUR38,50 van EUR30,00. Het aandeel is vrijdag gesloten op EUR33,79. (LDF)

Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

voda
0
Ahold koersdoel omhoog, Sligro houdt buy-advies bij ING - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--ING verhoogt het koersdoel voor Ahold (AH.AE) naar EUR16,80 van EUR15,50, in reactie op de marktontwikkelingen in de VS en de sterkere dollar. In een rapport over Nederlandse en Belgische food retailers merkt ING-analist Marco Gulpers op dat Ahold ruimte heeft om de dividenduitkering te verhogen. Het advies blijft hold. Gulpers handhaaft het buy-advies en een koersdoel van EUR38,50 op Sligro (SLIGR.AE). Hij merkt daarbij op dat hij verhoging van dividend verwacht en dat Sligro dit jaar kan profiteren van groeiherstel in de Nederlandse foodservice-markt en zijn intrede op de Belgische markt zal doen. Omstreeks 13.50 uur noteert het aandeel Ahold 0,1% hoger op EUR16,42 en staat het aandeel Sligro 1,4% lager op EUR34,16. (BTK)

Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


102 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 5 jul 2022 17:35
Koers 18,100
Verschil -0,260 (-1,42%)
Hoog 18,520
Laag 17,960
Volume 22.999
Volume gemiddeld 32.642
Volume gisteren 11.213

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront