Forum: ABN AMRO » ABN AMRO 2017 » Pagina: 21 | Beursduivel.be

ABN AMRO 2017

452 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 16 17 18 19 20 21 22 23 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
[verwijderd]
0
Heb inmiddels ook wat twijfels over het winstprofiel van deze bank.. je kunt niet altijd mensen blijven ontslaan.
voda
0
Kostenbesparingen stuwen winst ABN AMRO

Druk op rentemarges en fees baart beleggers zorgen.

(ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO heeft in het derde kwartaal van 2017 onverwacht meer winst geboekt dankzij sterk lagere kosten en dito kredietvoorzieningen, maar het aandeel kwam na de publicatie van de cijfers toch onder druk te staan, omdat de bank druk ondervindt op de rentemarges en fees.

De nettowinst steeg van 596 miljoen naar 661 miljoen euro, meldde de bank woensdag, waar analisten rekenden op een kleine daling. De meevaller was te danken aan vrijgevallen kredietvoorzieningen en goede kostenbesparingen.

De operationele kosten waren 12 procent lager dan een jaar eerder, mede dankzij een daling van de personeelskosten met 20 procent. Het aantal voltijdbanen daalde in deze periode met 1.540 tot 20.269 stuks, door de reorganisatie van de controlerende en ondersteunende diensten en de verkoop van de Aziatische private banking-tak in het tweede kwartaal.

De verhouding tussen kosten en inkomsten, traditioneel een probleempunt bij de bank, zakte hierdoor tot onder 57 procent, waar analisten rekenden op iets minder dan 60 procent.

Inkomsten onder druk

Aan de andere kant vielen de inkomsten tegen, met een lichte daling van de rentebaten tot 1,57 miljard euro, waar analisten een kleine stijging tot 1,60 miljard voorzagen.

Deze tegenwind was volgens de bank te wijten aan eenmalige invloeden, zoals de de verkoop van de private bank in Azië en een ongunstige koersbeweging van de dollar. Toch voorziet ABN AMRO voorlopig geen terugkeer naar groei. De bank verwacht dat de rentebaten "min of meer gelijk" zullen blijven in de komende kwartalen, zei CEO Kees van Dijkhuizen woensdag in een toelichting op de cijfers, door de margedruk die bank momenteel ervaart bij hypotheken en mkb-leningen.

Ook de fee-inkomsten stonden onder druk, met een daling van 9 procent tot 397 miljoen euro. Dat was zo'n 7 procent lager dan de 417 miljoen euro waar analisten op rekenden. De bank verlaagde zijn tarieven voor betaalpakketten en had last van lage volumes bij de clearingbank en het onderdeel Global Markets.

Op vragen van analisten zei de nieuwe chief financial officer Clifford Abrahams van ABN AMRO woensdag voorlopig weinig ruimte te zien om fees te verhogen. "Eerlijk gezegd verwacht ik dat de fees onder druk blijven staan voor alle mogelijke producten", zei hij.

Groei van de fee-inkomsten zal dus fundamenteel moeten komen van extra toegevoegde waarde door de bank, waar de klant graag voor wil betalen, zei Abrahams. Dat zal dan vaak om nieuwe digitale diensten gaan.

Prospery

In Duitsland lanceert ABN AMRO binnenkort een digitale wealth management-dienst Prospery. Deze dienst voor vermogende klanten is in zes tot tien maanden tijd van nul gebouwd, zei CEO Van Dijkhuizen niet zonder trots. De dienst onderscheidt zich van andere initiatieven, doordat er een persoonlijk private banker wordt meegeleverd, tegen een vast tarief. "Je kunt iemand bellen", aldus de topman, die wees op producten van andere banken waar de klant alleen nog met robots communiceert.

Van Dijkhuizen kon niet zeggen hoe veel vermogen de bank verwacht aan te trekken met de nieuwe app, omdat moeilijk valt in te schatten hoe snel zoiets aanslaat.

Zo had de bank niet kunnen voorspellen dat de gratis betaalapp Tikkie in Nederland in zo korte tijd zo'n succes zou worden. Met die app kun je vrienden makkelijk hun deel laten betalen als je een bedrag hebt voorgeschoten. De app is gratis voor particuliere klanten, maar bedrijven moeten wel een fee betalen voor het pakket, zei Van Dijkhuizen. Inmiddels gebruiken 1,4 miljoen mensen in Nederland de app, en de meesten zijn geen klant van ABN AMRO.

Amsterdam

De bank profiteerde op de Nederlandse hypotheekmarkt van zijn snelle hypotheekadvies via de webcam, dat klanten binnen een dag kunnen aanvragen, ook in het weekend. In de overspannen Amsterdamse huizenmarkt heeft ABN AMRO een bovengemiddeld marktaandeel van 40 procent, zei Van Dijkhuizen omdat klanten via de webcamdienst snel uitsluitsel van hun bank krijgen of zij een huis kunnen kopen. Die snelheid is nodig omdat het huis anders in een mum van tijd verkocht wordt aan een andere bieder.

Door de digitalisering heeft ABN AMRO inmiddels veel kantoren kunnen sluiten. Er zijn er nog 206 over, waar dat er 2008 nog ruim 650 waren. Inmiddels is de helft van de klanten geheel digitaal, zei Van Dijkhuizen.

Duurzaam beleggen

ABN AMRO zei verder meer te willen doen aan duurzaamheid. "We willen geld verdienen terwijl we goed doen", zei Van Dijkhuizen. "Duurzaam investeren wordt de norm." Dat laatste geldt met name voor nieuwe particuliere en private banking klanten in Nederland. Dertig procent van de klanten investeert nu al in totaal 8 miljard euro in duurzame fondsen. Dat moet de komende drie jaren verdubbelen. Ook bestaande klanten worden benaderd om vrijwillig over te stappen naar duurzaam beleggen.

Basel slokt buffer op

ABN AMRO zei woensdag verder nog steeds een aanzienlijke impact te verwachten van strengere kapitaaleisen op zijn bufferkapitaal. De wereldwijde Basel 4-richtlijnen, die na jarenlang lobbyen en soebatten tussen toezichthouders naar verwachting binnen drie maanden zullen worden vastgesteld, kunnen tot een derde van de buffer van de Nederlandse bank opslokken. De regels worden naar verwachting wel pas over zes, zeven of acht jaar geheel van kracht, zei ABN AMRO-topman Van Dijkhuizen.

Het aandeel ABN AMRO noteerde woensdag 2,7 procent lager in reactie op de cijfers.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
[verwijderd]
0
quote:

tiswatzeg schreef op 8 nov 2017 om 17:10:


2% groei in hyptheken de afgelopen 9 maanden, huh?


wil niet uitblinken in no-knowledge.. Misschien is 2% wel erg goed in een totaal-portefeuille, hoor het graag. het lijkt in ieder geval vrij beperkt in deze booming markt.
tukker51
0
quote:

tukker51 schreef op 6 nov 2017 om 19:17:


[...]
Op basis van het koersverloop in de laatste 1,5 jaar heb ik mijn aandelen op 17 oktober verkocht op 26,10 en ben toen tevens short gegaan op ook 26,10. Nadien wel enkele keren getwijfeld of ik toch niet terug zou moeten kopen voor wat betreft de shortaandelen. Vrijdag ook eventjes overwogen om op 26,3 terug te kopen maar toch niet gedaan.
Ik wacht de cijfers af. Zou zo maar kunnen dat de markt de koers (fors) laat dalen ook als de cijfers redelijk conform verwachting zijn.
Het valt mij namelijk op dat als de cijfers of het perspectief iets tegen valt de koers harde klappen krijgt. Zie de koersontwikkeling op de dag van de cijfers van KLM, Unilever, Vopak, Fugro, Altice.

Daarom koop ik ze niet terug. De kans op een koers van 24 euro lijkt mij groter dan een koers van 28 euro.

Vooralsnog heb ik goed gegokt door niet terug te kopen en de cijfers af te wachten.
Ik ben het wel met diegene eens dat de cijfers helemaal niet slecht waren en dat het dus waardering technisch gezien raar is dat de koers toch fors daalt.
Maar de koersreactie verbaasde mij toch niet.

Overweeg nu wel om alle aandelen terug te kopen die ik verkocht had.
tukker51
0
quote:

tiswatzeg schreef op 8 nov 2017 om 17:50:


tis niet makkelijk beleggen zoals jij doet

Ik neem aan dat je op mij doelde.
Weet niet wat er moeilijk aan is , of moeilijker aan is dan hoe anderen beleggen.
Beleggen is voor mij steeds de kansen inschattingen op verschillende scenario's en op basis daarvan keuzes maken.

Recent zowel goede als verkeerde keuzes gemaakt.
Een gok aankoop Altice vorige week (op 17,15, en 16,47) pakt helemaal verkeerd uit.
Short gegaan op ABN (16.10) goede keuze.
Gisteren eerder verkochte aandelen SBM (13,96) teruggekocht voor 13,40 en ook putopties geschreven op 13,5 en 13,6 en daar resp. 55 en 60 cent voor gekregen. Goede keuze.
KLM : 17 oktober flink short gegaan op 13,35 en 26 oktober nog eens op 13,69. Nog niet teruggekocht. Ik overweeg kooporders te plaatsen op circa 11,20

Daarnaast zit ik long in met name Aegon, en AM en in iets mindere mate in SBM, Aparam en Unilever.

Ook Aparam tussentijds al diverse keren verkocht en voor lager bedrag weer teruggekocht (2 nov. een deel verkocht op 47,10 en gisteren op 46,25 teruggekocht)

In zijn algemeenheid: wordt niet verliefd op een aandeel. Kijk naar fundamentele waardering zodat je rustig kunt blijven als de koers in eerste instantie de verkeerde kant op blijft gaan. Want dat doet die meestal omdat je bijna nooit op het hoogste punt verkoopt en het laagste punt koopt.
Bepaal vervolgens op basis van koerspatronen (TA) de timing van de aan- en verkoopmomenten.
[verwijderd]
0
nou ja ik bedoelde eigenlijk, je verkoopt je long met een winst ok, om daarna meteen short gaan, dan moet je het geluk wel aan je zijde hebben. je hoeft niet altijd wat te doen, geduld is een schone zaak.
tukker51
0
quote:

tiswatzeg schreef op 8 nov 2017 om 20:09:


nou ja ik bedoelde eigenlijk, je verkoopt je long met een winst ok, om daarna meteen short gaan, dan moet je het geluk wel aan je zijde hebben. je hoeft niet altijd wat te doen, geduld is een schone zaak.

Ik ben wel een beetje van alles of niks.
Puur op basis van koersgrafieken verkoop ik regelmatig aandelen (ongeacht of ik ze bezit of niet) als ik de kans groot acht dat er even een terugval komt.
Dat gaat niet altijd goed, want met ASML en Besi ben ik het schip ingegaan.

Met ABN dacht ik dat de koers op 26 euro wel zo ongeveer de top had bereikt.
Daarnaast had ik het gevoel dat de koers zou gaan dalen na de cijfers.
Om die reden had ik niet alleen mijn aandelen verkocht maar ook nog eens short gegaan. Vooralsnog een goed keuze.
[verwijderd]
0
je gevoel was goed, zo blijkt. Er was natuurlijk al een voor-aankondiging dat de winst mogelijk wat zou tegenvallen, maar ok, ook ik verwachtte toch nog een positieve verassing. de cijfers waren uiteindelijk ok, maar de markt calculeerde echter van niet. Ik zie dat nu ook wel,zoals eerder gezegd. Het aandeel is niet echt duur. Ik denk dat het mee gaat veren met de rente. Good luck to all. Buiten dit, ik vind hun trading system super.
Stelling.nl
0
Leest en Huivert: Over ABNAMRO's dochter Saudi Hollandi Bank, de Familie Bin Laden en AlQaeda

www.stelling.nl/kleintje/another-one-...

www.stelling.nl/kleintje/edities/kolo...

ABN AMRO Houdt vast aan de relatie met Familie Bin Laden

www.standaard.be/cnt/dst21092001_084
Bijlage:
hjs64
0
Ach ja, vroeger was alles beter, kon je als bank gewoon aanrotzooien en geen haan die ernaar kraaide.
A3aan
0
Een druilerig ABN de laatste week met flinke terugval vanaf 26,80. Op dit moment niet leuk voor mijn geschreven puts nov 26,00/26,50 en 27,00. Dat wordt puzzelen en doorrollen en hopen dat koers de weg weer naar boven vindt. Zit nu flink scheef, maar dat is het risico wat men neemt met schrijven van puts.
tukker51
0
quote:

A3aantje schreef op 10 nov 2017 om 13:15:


Een druilerig ABN de laatste week met flinke terugval vanaf 26,80. Op dit moment niet leuk voor mijn geschreven puts nov 26,00/26,50 en 27,00. Dat wordt puzzelen en doorrollen en hopen dat koers de weg weer naar boven vindt. Zit nu flink scheef, maar dat is het risico wat men neemt met schrijven van puts.

Ach, je hebt er toen ook een premie voor gekregen. Stel even voor het gemak 1 euro. Als je volgende week vrijdag moet afnemen dan heb je ze dan voor gemiddeld 25,50. Heb je vertrouwen in een hogere koers dan is dat toch niet zo erg.

Zit zelf nog steeds short (verkocht voor 26,10). Heb de afgelopen 2 dagen diverse keren overwogen om terug te kopen: pas dan is de winst zeker.
Toch nog niet gedaan omdat ik het algehele beurssentiment niet vertrouw, hoewel meestal in deze periode van het jaar beurzen eerder stijgen dan dalen.
Daarom kijk het nog even aan.

Zelfde geldt overigens voor mij met KLM. Ook short gegaan op 13,40
Koers lijkt nu misschien te bodemen op 11,20 maar zou de komende week ook zo maar weer een val kunnen maken. Kijk ik dus ook even aan.
matin
0
Dit jaar, exclusief bijzondere items, verdient de ABN +/- € 2.60 per aandeel. Dat betekent nog geen 10x de wpa.
80 % van de omzet in Nederland en onze econimie draai als een tierelier.
Geen lijken in de kast omdat de overheid grootaandeelhouder is dus geen negatieve verrassingen.
Europese bankaandelen zijn in vergelijking met Amerikaanse bankaandelen erg goedkoop.

Mijn strategie is wat langere termijn putopties schrijven en rustig achteroverzitten. Bij een forse koerssprong iets winstnemen en bij een forse daling weer wat schrijven.
Bijvoorbeeld put Juni 2019 strike 26 op € 4.10 a €4.20 .

Denk zelf , als het beurssentiment goed blijft, dat we richting de € 28 tot€ 30 gaan op middellange termijn.
torro
0
ABN dealing room, maakt er de laatste weken wel een potje van,
Ze krijgen die ordners boekjes maar niet voor elkaar.
A3aan
0
quote:

A3aantje schreef op 10 nov 2017 om 13:15:


Een druilerig ABN de laatste week met flinke terugval vanaf 26,80. Op dit moment niet leuk voor mijn geschreven puts nov 26,00/26,50 en 27,00. Dat wordt puzzelen en doorrollen en hopen dat koers de weg weer naar boven vindt. Zit nu flink scheef, maar dat is het risico wat men neemt met schrijven van puts.


Pfff! Heeft wat moeite gekost maar ik ben in ieder geval voor morgen leeg met geschreven puts. Heeft wel een lieve duit gekost. Dat moet dan maar weer goede gemaakt worden in de komende twee maanden. Alles doorgerold naar gedeeltelijk december en gedeeltelijk januari.
voda
0
Beursblik: Berenberg verhoogt koersdoel ABN AMRO

Verkoopadvies blijft van kracht.

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft dinsdag het koersdoel voor ABN AMRO verhoogd van 15,00 naar 20,00 euro, maar handhaafde desalniettemin het verkoopadvies voor het aandeel.

In een toelichting spraken analisten van Berenberg van een "misplaatst vertrouwen". De zakenbank denkt dat de marges van ABN AMRO in de komende jaren zullen teruglopen. En kijkend naar de ontwikkeling bij het Belgische KBC kan deze terugval wel eens "significant" zijn.

De analisten wezen onder meer op de sterke concurrentie, financieringskosten die op de bodem zitten en lage kredietverliezen die niet houdbaar zijn. "Het lijkt er op dat het rendement reeds heeft gepiekt", aldus de marktvorsers.

Beleggers overschatten volgens Berenberg het overtollige kapitaal van ABN AMRO, gezien de verwachte impact van aangescherpte regels, en de ruimte voor inkoopprogramma's en speciale dividenduitkeringen is volgens de zakenbank "beperkt".

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
452 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 16 17 18 19 20 21 22 23 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23-jan-20 17:35
Koers 15,785
Verschil +0,085 (+0,54%)
Hoog 15,830
Laag 15,560
Volume 4.015.875
Volume gemiddeld 2.782.895
Volume gisteren 3.133.910

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
# calculated realtime by Commerzbank & '^' by BNP Paribas, streaming powered by VWD Group