Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

De Bel20 sluit nagenoeg vlak hoger in aanloop naar Amerikaanse inflatiecijfers

(ABM FN) Na een matte sessie eindigde de Bel20 nagenoeg vlak op 3.845 punten.

Tegen de achtergrond van een matte sessie houden beleggers hun hoofd koel in de aanloop naar wat een drukke tweede helft van de week belooft te worden.

Morgen hebben beleggers een rendez-vous met de consumentenprijsindex van maart en de producentenprijsindex op donderdag, twee data-items die nauwlettend in de gaten worden gehouden door de Fed bij het bepalen van haar rentebeleid.

Daarnaast komen de leden van de ECB deze donderdag bijeen om hun rentebesluit te nemen.

In dit verband merkt hoofdeconoom Bernard Keppenne van CBC Banque op dat de in Frankfurt gevestigde instelling zichzelf bedenktijd kan geven, gezien de voorzichtige verbetering van de economie in de eurozone.

"Het valt nog te bezien of Christine Lagarde tijdens deze vergadering expliciet zal verklaren dat de ECB de rente in juni zal verlagen".

"Een renteverlaging in juni zou echter niet de deur wijd openzetten voor een brede renteverlaging", waarschuwt de econoom.

"Enerzijds omdat het ernaar uitziet dat de Fed de rente in juni niet zal verlagen en veel minder verruiming zal doorvoeren dan verwacht, wat de euro zou kunnen verzwakken", merkt Keppenne op.

"En ten tweede omdat het herstel in Europa, maar ook in China, en de robuustheid van de Amerikaanse economie hebben geleid tot een stijging van de metaalprijzen".

Wat valuta en energie betreft, noteerde de euro aan het begin van de avond 1,085 dollar. Tegelijkertijd daalde de ruwe olie uit de Noordzee en verloor en vat Brent olie 1,0 procent naar 89,20.

Stijgers en dalers

Binnen de Bel20 trok Umicore de kop, die 3,8 procent won, gevolgd door Sofina, dat 1,9 procent kon bijschrijven.

Argenx en D'Ieteren sloten vandaag de gelederen met verliezen van ruim 1,0 procent.

Buiten de hoofdindex steeg Recticel met 4,6 procent, omdat uit een bij de FSMA gedeponeerd document blijkt dat de baas van de isolatiegroep, Jan Vergote, onlangs 16.675 extra aandelen heeft verworven.

Onderaan de tabel verloor Colruyt 4,3 procent. Tegen deze achtergrond verlaagde Degroof Petercam zijn koersdoel voor de retailer van 50,00 naar 46,00 euro, en haalde het aandeel van de kooplijst.

ING handhaafde haar koopaanbeveling voor Kinepolis en verhoogde haar koersdoel voor het aandeel van 54,00 naar 55,00 euro. Desondanks daalde het aandeel met 0,5 procent naar 40,65 euro.

Onder de small caps maakte Onward Medical een sprong van 20,4 procent, geholpen door Stifel, dat het aandeel begon te volgen met een koopaanbeveling en een koersdoel van 12,00 euro voor het medtechbedrijf.

Nyxoah was de grootste verliezer en daalde met 5,5 procent.

Tussenstanden Wall Street

Bij het Europese slot was rood de overheersende kleur op Wall Street, waar de S&P 500 0,5 procent lager noteerde.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BEL 20 kopen verkopen

100% zegt kopen

1 stemmen

BEL Mid kopen verkopen

100% zegt verkopen

1 stemmen

BEL Small kopen verkopen

100% zegt kopen

1 stemmen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    4. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    5. Besi €2,15 ex-dividend
    6. Fugro €0,40 ex-dividend
    7. Heineken €1,04 ex-dividend
    8. Vastned €1,28 ex-dividend
    9. CTP €0,275 ex=dividend
    10. EU consumentenvertrouwen april (definitief)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht