Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Novartis verhoogt outlook
Beeld: ABM Financial News

Novartis verhoogt outlook

(ABM FN-Dow Jones) Novartis heeft in het eerste kwartaal van 2024 een hogere omzet behaald, waardoor ook de marge steeg en de outlook kon worden verhoogd. Dit maakte de Zwitserse farmaceut dinsdagochtend bekend.

"Onze prestaties hadden een brede basis, over alle belangrijke groeimerken en regio's heen, waardoor we onze vooruitzichten voor het volledige jaar 2024 hebben kunnen verhogen", zei CEO Vas Narasimhan in een toelichting. "Het momentum in onze activiteiten en pijplijn geeft ons blijvend vertrouwen in onze groeivooruitzichten op middellange en lange termijn."

Novartis rekent nu op een omzetgroei in een bandbreedte van een hoog enkelcijferig tot laag dubbelcijferig percentage. De operationele kernwinst zal stijgen met 11 tot 15 procent.

Bij de jaarcijfers sprak het farmabedrijf nog de verwachting uit dat de omzet met gemiddeld 5 procent zou groeien dit jaar en de operationele kernwinst met een hoog enkelcijferig percentage.

In het eerste kwartaal stegen de opbrengsten op jaarbasis met 11 procent naar 11,8 miljard dollar bij constante wisselkoersen. De consensus samengesteld door Visible Alpha rekende op 11,38 miljard dollar.

Novartis kon afgelopen kwartaal profiteren van een stevige omzetgroei bij verschillende medicijnen, waaronder Kesimpta, een middel dat wordt ingezet bij multiple sclerose, Kisqali, een behandeling bij borstkanker en Leqvio, een cholesterolverlagend middel. De opbrengsten van deze medicijnen stegen op jaarbasis met respectievelijk 66, 54 en 139 procent.

De operationele winst steeg met 39 procent op jaarbasis naar 3,4 miljard dollar, bij constante wisselkoersen. De operationele kernmarge kwam uit op 38,4 procent, op jaarbasis een stijging van 340 basispunten. Dit was volgens Novartis vooral te danken aan de hogere omzet.

De zogeheten operationele kernwinst steeg op jaarbasis met 22 procent naar 4,5 miljard dollar of 1,80 dollar per aandeel. De consensus rekende op 4,2 miljard dollar.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Novartis doet bod op MorphoSys
  2. Koersalarm: aandeel MorphoSys in de lift na overnamegeruchten

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NOVARTIS N kopen verkopen

80% zegt kopen

5 stemmen

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 03 mei

    1. Chinese beurzen gesloten ivm Labor Day
    2. Aperam Q1-cijfers
    3. Bpost Q1-cijfers
    4. Credit Agricole Q1-cijfers
    5. Ontex -Q1-cijfers
    6. Brunel Q1-cijfers
    7. Heijmans €0,89 ex-dividend
    8. VS banengroei en werkloosheid april Banengroei: 243K. Werkloosheid: 3,8%. Uurlonen: +0,3% MoM volitaliteit verwacht
    9. VS inkoopmanagersindex diensten S&P april (def)
    10. VS Inkoopmanagersindex diensten ISM april (def)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht