Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Goldman Sachs: 3 zorgaandelen om nu te kopen

Goldman Sachs: 3 zorgaandelen om nu te kopen

De afgelopen paar jaar hebben vooral technologiegiganten de kar getrokken op de Amerikaanse beurzen. Toch valt er volgens de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs ook geld te verdienen met beleggingen in de gezondheidszorg. 

Goldman denkt dat de winstcijfers van de zorgsector over het vierde kwartaal in overeenstemming met de verwachtingen zullen zijn; beleggers doen er goed aan te letten op de toekomstverwachtingen van bedrijven voor 2020.

Ziekenfondsangst

"We denken dat de vooruitzichten voor 2020 er meer toe doen, maar het kan zijn dat deze updates worden overschaduwd door politieke ontwikkelingen - met name door de aankomende Democratische voorverkiezingen, waar investeerders zich schrap zetten voor een overwinning (of twee) door senator Bernie Sanders die particuliere ziektekostenverzekeringen wil afschaffen", zei Stephen Tanal, een analist van Goldman Sachs.

Volgens Tanal zou een dergelijk scenario beleggers een mooi koopmoment kunnen bieden.

Yahoo zette in dit artikel drie van Goldmans recente aandelenselecties in de zorgsector op een rij en haalde ze door de Stock Comparison Tool van TipRanks. De bedrijven hebben allemaal gemiddeld een sterk koopadvies van analisten op Wall Street.

Humana 

Tanal erkent dat deze Amerikaanse verzekeraar zou kunnen lijden onder mogelijke hogere vergoedingspercentages voor dialysepatiënten. Hij wijst echter op de definitieve intrekking van de ziekteverzekeringsbelasting (HIF), die in 2021 van kracht zal worden. 

Volgens Tanal zal deze ontwikkeling een uiterst positief effect hebben op de inkomsten van Humana, en wordt door veel analisten het mogelijke voordeel van de intrekking van de HIF onderschat.

Tanal is zo positief over Humana, dat hij het bedrijf zelfs aan zijn Conviction List (overtuigd koopadvies) heeft toegevoegd. Goldman Sachs geeft het aandeel een koopadvies en een koersdoel over de komende twaalf maanden van 425 dollar, wat 23% hoger is dan de huidige prijs. 

Cigna 

Goldman Sachs verwacht sterke cijfers over het vierde kwartaal voor dit Amerikaanse gezondheidsbedrijf, dat vorig jaar concurrent Express Scripts overnam. 

Tanal noemt een aantal katalysatoren dat de aandelen in 2020 een flinke duw in de rug zou kunnen geven. Zo zal de overname van Express Scripts Cigna naar verwachting zo’n 273 miljoen dollar aan synergie opleveren. Verder kan vermindering van de schuldenlast leiden tot een verlaging van de rentelasten van 154 miljoen dollar.  

Goldman Sachs handhaafde het koopadvies voor het aandeel Cigna, en gaf het een koersdoel voor de komende twaalf maanden van 245 dollar. Dat is 24% hoger dan de huidige koers. 

HCA Healthcare 

Volgens Tanal zullen de arbeidskosten, gezien de aanhoudende krachtige banengroei en lage werkloosheid in de VS, dit jaar een belangrijke rol spelen voor deze Amerikaanse uitbater van honderden ziekenhuizen en klinieken. 

Verder zal Goldman Sachs ook geïnteresseerd zijn in geactualiseerd commentaar op overname- en fusiekansen in de non-profitsector, aangezien recente acquisities zoals Mission Health in North Carolina sterke prestaties hebben geleverd ten opzichte van de aanvankelijke verwachtingen van het bedrijf, schreef Tanal. 

Goldman Sachs heeft een koersdoel over de komende twaalf maanden van 165 dollar voor HCA, wat 17% hoger is dan de huidige koers. 

Lees ook: 3 biotechs in virusbestrijding om nu te kopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 26 april

    1. Bank of Japan rentebesluit 0% (onveranderd) volitaliteit verwacht
    2. Corbion Q1-cijfers
    3. Signify Q1-cijfers
    4. IMCD Q1-cijfers
    5. Basic-Fit trading update Q1 en jaarvergadering
    6. Total Energies Q1-cijfers
    7. Beursgang CVC (verwacht)
    8. ABN Amro € 0,89 ex-dividend
    9. ASML €1,75 ex-dividend
    10. Vopak €1,50 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht