Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Campine sluit kartelzaak af

(ABM FN) De Europese commissie is niet in beroep gegaan tegen de beslissing van het Europees gerecht om de kartelboete voor Campine te verlagen met 3,9 miljoen euro. Dat laat Campine weten in een persbericht.

Campine liet al op 7 november weten dat het Europees gerechtshof de kartelboete had verlaagd. Nu ook de deadline om in beroep te gaan eind januari verlopen is, zal de teruggave van de boete definitief  worden, aldus Campine.

Campine heeft het bedrag van 3,9 miljoen euro al in december 2019 op haar rekening ontvangen. Dit zal worden verantwoord in de cijfers over 2019.

Omdat de teruggave van de boete niet onderhevig is aan de vennootschapsbelasting, zal het nettoresultaat van Campine “gevoelig hoger liggen” dan de operationele verwachtingen voor het boekjaar 2019, aldus het bedrijf.

Outlook:

De vraag naar de Specialty Chemicals producten van Campine vertoont sinds januari een opwaartse tendens, aldus het bedrijf. De batterijensector blijft relatief stabiel, maar de loodprijzen kennen, ondanks een mooi herstel momenteel een neerwaartse trend door het negatieve sentiment rond het coronavirus, waarschuwt Campine.

Anderzijds veroorzaakt het coronavirus een stijging van de antimoonmetaalprijzen door de vrees van een mondiaal tekort als de Chinese antimoonproductie niet snel terug op dreef komt, aangezien China 50 procent van de wereldwijde productie in handen heeft. 

Doordat Campine een belangrijk deel van haar antimoonmetaal buiten China haalt, zijn er momenteel geen bevoorradingsrisico’s, aldus het bedrijf.

Campine’s definitieve resultaten voor het boekjaar 2019 zullen worden gepubliceerd op het einde van maart 2020.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Beperkte omzetgroei voor Campine 2.0
  2. Campine ziet resultaten verder verbeteren

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Campine kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 26 april

    1. Bank of Japan rentebesluit 0% (onveranderd) volitaliteit verwacht
    2. Corbion Q1-cijfers
    3. Signify Q1-cijfers
    4. IMCD Q1-cijfers
    5. Basic-Fit trading update Q1 en jaarvergadering
    6. Total Energies Q1-cijfers
    7. Beursgang CVC (verwacht)
    8. ABN Amro € 0,89 ex-dividend
    9. ASML €1,75 ex-dividend
    10. Vopak €1,50 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht