Galapagos creeert nieuwe inschrijvingsrechtenplannen
Beeld: Galapagos

Galapagos creeert nieuwe inschrijvingsrechtenplannen

(ABM FN-Dow Jones) De raad van bestuur van Galapagos heeft 1.975.000 inschrijvingsrechten gecreëerd onder nieuwe inschrijvingsrechtenplannen ten gunste van bepaalde leden van het personeel van de vennootschap en haar dochtervennootschappen. Dit meldde het biotechbedrijf vrijdag nabeurs.

De inschrijvingsrechten hebben een uitoefentermijn van 8 jaar vanaf de datum van het aanbod en een uitoefenprijs van 35,11 euro. Dit is het gemiddelde van de slotkoers van het Galapagos aandeel op Euronext Amsterdam en Brussel tijdens de 30 dagen voorafgaand aan de datum van het aanbod. 

Met inachtneming van de toepasselijke planregels kunnen de toegekende inschrijvingsrechten niet worden uitgeoefend voor 1 januari 2027. 

"Elk inschrijvingsrecht geeft het recht om bij uitoefening in te schrijven op één nieuw Galapagos aandeel. Als de inschrijvingsrechten worden uitgeoefend, zal Galapagos voor de daaruit voortvloeiende nieuwe aandelen een aanvraag indienen om ze te laten opnemen tot verhandeling op een gereglementeerde markt. De inschrijvingsrechten op zich zullen niet worden genoteerd aan een beurs", aldus het bedrijf.

Het maatschappelijk kapitaal van Galapagos bedraagt momenteel ruim 356,4 miljoen euro en het totaal aantal stemrechtverlenende effecten bijna 66 miljoen.

Het totaal aantal rechten om in te schrijven op nog niet uitgegeven stemrechtverlenende effecten bedraagt 10.674,631 inschrijvingsrechten onder verschillende uitstaande inschrijvingsrechtenplannen, die in hoofdzaak bestemd zijn voor werknemers, wat overeenkomt met 10.674.631 stemrechten die kunnen worden verkregen door de uitoefening van die inschrijvingsrechten, aldus het bedrijf.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Galapagos kopen verkopen

76% zegt verkopen

25 stemmen

Macro & Bedrijfsagenda

 1. 28 september

  1. ECB economisch bulletin
  2. Duitsland inflatie CPI sep +4,5% YoY volitaliteit verwacht
  3. VS BBP Q2 (laatste herziening) +2,2% QoQ
  4. VS wekelijkse jobless claims
  5. VS pending Home sales aug volitaliteit verwacht
  6. Nike Q1-cijfers (gebroken boekjaar)
  7. Powell spreekt volitaliteit verwacht
 2. 29 september

  1. Beurzen China gesloten i.v.m. Mid-autumn Moon Festival
  2. China Caixin manufacturing PMI sep volitaliteit verwacht
  3. Duitsland detailhandelsverkopen aug
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht