Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Voor de cijfers: Unibail-Rodamco

Maandag opent Unibail haar boeken over het eerste kwartaal. Hoe ziet de grafiek er momenteel uit?

Na een spectaculaire eerste maand van dit jaar is het koersverloop van dit Vastgoedfonds helemaal stilgevallen. Al weken lang dobbert de koers in een vrij nauwe Bandbreedte heen en weer in afwachting van een nieuwe impuls. In de grafiek is de huidige impasse, naast uiteraard de bestudering van de laatste koersbars, op twee manieren terug te lezen. Allereerst de dual voortschrijdend gemiddelden indicator. In November vorig jaar werd in deze indicator het starschot gegeven voor een stijging met de positieve cross. In de weken/maanden daarna ziet u dat de gemiddelden een duidelijk afstand van elkaar hebben. In de achterliggende week heeft het langere gemiddelde de achterstand op het kortere gemiddelde echter compleet ingelopen waarbij nu kan worden opgemerkt dat de gemiddelden vrij nauwkeurig in elkaar draaien. De tweede aanwijzing zit in de RSI. De ingetekende cirkel accentueert het gegeven dat de indicator al wekenlang niet in de buurt is geweest van hetzij de OB-lijn, hetzij de OS-lijn. 

Kenners van de Range Rule Theorie van deze indicator weten dat de RSI in het geval van een trendmatige beweging tot boven de OB-lijn moet klimmen in geval van een stijgende trend of tot onder de OS-lijn moet afdalen in geval van een dalende trend. Het uitblijven van het overschrijden van signaallijnen duidt op een zijwaarts verloop van de koers. 

Geven de cijfers maandag de impuls om een nieuwe beweging te starten? De grenzen van de huidige bandbreedte liggen grofweg op &Euro;262,00 en €247,00 respectievelijk. Op deze niveaus dient in de komende dagen dus de blik gericht te zijn. De theorie stelt dat bij het verlaten van een bandbreedte de basis van de handelsrange mag worden geprojecteerd op de respectievelijke doorbraak-lijnen. Dit betekent in het geval van Unibail dat ongeveer vijftien euro stijgings- dan wel dalingsruimte ontstaat afhankelijk van welke zone als eerste prijsgeeft. Unibail vormt momenteel dus een klassiek voorbeeld waarop de belangrijke LeoMont-handelsregel van toepassing is: Reageren, niet Anticiperen!

Belangrijk om te weten is dat de theorie ook stelt dat de projectie van de handelsbreedte veelal een minimaal koersdoel oplevert. De nieuw te starten beweging hoeft dus niet perse vijftien euro hoger of lager te stoppen. Reden des te meer om te wachten op een bevestiging in de vorm van een doorbraak uit de huidige tradingrange alvorens positie in Unibail Rodamco in te nemen a la Hausse of a la Baisse.

Bekijk ook de commentaren van alle AEX-fondsen en de begrippenlijst in de speciale TA-sectie. Stel bovendien zelf vragen. Geert-Jan Nikken is senior technisch analist. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel en hij belegt niet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 03 mei

    1. Chinese beurzen gesloten ivm Labor Day
    2. Aperam Q1-cijfers
    3. Bpost Q1-cijfers
    4. Credit Agricole Q1-cijfers
    5. Ontex -Q1-cijfers
    6. Brunel Q1-cijfers
    7. Heijmans €0,89 ex-dividend
    8. VS banengroei en werkloosheid april Banengroei: 243K. Werkloosheid: 3,8%. Uurlonen: +0,3% MoM volitaliteit verwacht
    9. VS inkoopmanagersindex diensten S&P april (def)
    10. VS Inkoopmanagersindex diensten ISM april (def)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht