Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Twee kroonjuwelen uit de Europese techsector

Twee kroonjuwelen uit de Europese techsector

Volgens Anis Lahlou-Abid, portefeuillemanager van het JP Morgan Europe Technology Fund, staat de Europese techsector misschien wel onterecht in de schaduw van Silicon Valley. In een note schrijft hij dat de technologiesector in Europa voldoende kroonjuwelen heeft die het waard zijn beter te bestuderen.

Volgens Lahlou-Abid moeten beleggers kijken naar de drijvende kracht achter IoT, ofwel Internet of Things: Europese semiconductorbedrijven. 

“IoT kunnen we beschouwen als het virtuele zenuwstelsel van de wereld. Apparaten staan in contact met elkaar en met ons. Daarvoor zijn steeds meer slimme 3D-sensors nodig, als een soort ‘ogen’ van IoT. Zij verzamelen data en verzenden die naar de cloud.”

Drijvende krachten

Europese semiconductorbedrijven als ams AG en STMicroelectronics maken van die 3D-sensors en kunnen de data die verzameld wordt, leesbaar maken. Dit maakt hen voorbeelden van bedrijven die drijfkracht verschaffen aan IoT, zo schrijft de manager.

Lahlou-Abid wijst op onderstaande grafiek als voorbeeld dat sommige Europese semiconductorbedrijven tot betere resultaten leiden dan bekende namen zoals Apple.

 

Onder de radar

“Hoewel het onwaarschijnlijk is dat de Europese techwereld echt concurrentie vormt voor Silicon Valley, heeft het wel degelijk wereldwijde leiders, vooral dus op het gebied van semiconductors. Bedrijven als ams AG en STMicroelectronics lijken nu nog onder de radar te vliegen, omdat ze niet direct in het zicht van consumenten opereren of een sterk merk zijn, zoals Apple. Ze worden ook weinig door analisten gevolgd. Het is dus niet zo gek als beleggers deze kansen missen."

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 26 april

    1. Bank of Japan rentebesluit 0% (onveranderd) volitaliteit verwacht
    2. Corbion Q1-cijfers
    3. Signify Q1-cijfers
    4. IMCD Q1-cijfers
    5. Basic-Fit trading update Q1 en jaarvergadering
    6. Total Energies Q1-cijfers
    7. Beursgang CVC (verwacht)
    8. ABN Amro € 0,89 ex-dividend
    9. ASML €1,75 ex-dividend
    10. Vopak €1,50 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht