Kooplijst 2019: Cees Smit

Door Belegger.nl op 28 december 2018 08:30 | Views: 32.860

Kooplijst 2019: Cees Smit

Het einde van 2018 nadert met rasse schreden. Met nog enkele dagen op de kalender is het hoog tijd om te bekijken welke aandelen volgend jaar goed zullen presteren. Vandaag de eer aan Cees Smit van Today’s Groep om zijn drie tips te onthullen.

Eerst blikt hij nog even kort terug op zijn Kooplijst van 2018. “Met uitzondering van Wereldhave hebben mijn tips (Flow Traders, de AEX-short en tussentijdse tip Ajax) het goed gedaan. Ik kan dus tevreden terugkijken, maar dat betekent ook dat de lat nu hoog ligt.”

Berenmarkt

Smit is, als echte beer, nu negatief gestemd over aandelen in het algemeen. “Het huidige herstel is een beermarktrally. Ik denk echt dat de berenmarkt is aangebroken. We zullen ook een economische teruggang gaan zien en ik verwacht in 2019 dat iedereen een beetje klaar gaat zijn met president Trump.” 

“Het is leuk voor Trump dat hij uit allerlei internationale verdragen stapt, maar als alle landen dat gaan doen en iedereen zijn eigen koers gaat varen, is dat uiteindelijk erg slecht voor de wereldeconomie. Bovendien geeft het onzekerheden en daar houden wij als beleggers niet van.”

 

Bovendien neemt de volatiliteit toe, merkt Smit op. “Dat is een indicator dat we óf in de buurt van een bodem zitten, óf dichtbij een top. Optimisten zullen natuurlijk zeggen bodem, maar ik zie een top.”

“In het Nederlandse aandelencircuit zie ik momenteel weinig interessante aandelen. Daarom neem ik een kijkje over de grens.”

General Electric

Smit durft het aan om het dit jaar zwaar afgestrafte General Electric in zijn lijstje op te nemen. “Ik ben een recalcitrant mannetje, ook op de beurs”, lacht hij. “Als niemand het ziet zitten, moet je het kopen.” 

Smit wijst daarbij ook op het fenomeen tax selling, waarvan je zou kunnen profiteren. “Simpel gezegd verkopen beleggers in de VS voor het einde van het jaar hun aandelen die op verlies staan, om daadwerkelijk het verlies te realiseren. Dat is belastingtechnisch gunstiger. Ik verwacht dus de laatste dagen van het jaar nog lagere koersen, en dat is mijn inziens dan een mooi moment om GE op te vangen.”

 

Daimler AG

Daimler zit middenin in een transitie van diesel naar elektrische voertuigen. Het aandeel is lang niet zo hoog gewaardeerd als Tesla, maar Daimler is wel hard aan de weg aan het timmeren met elektrische modellen. Ik denk dus dat zodra er een beetje elektrische fantasie in het aandeel komt, dit voor leuke resultaten kan zorgen.”

RLEX Turbo Short 19,89

Smit is negatief over WoltersKluwer en RLEX, zo zegt hij. “Die hebben het goed gedaan dit jaar en ik ben van mening dat de beurzen volgend jaar nog verder gaan dalen. Beleggers gaan dan kijken: ‘Waar heb ik nog mooie winsten die ik kan verzilveren?’ en gaan verkopen.”

Beide bedrijven behalen een groot deel van hun omzet in de VS. “In Amerika liep de rente op en dat is doorgaans positief voor de dollar, maar de rentestijging begint af te vlakken en de beurzen gaan verder dalen. De Fed komt verder onder druk te staan door alle kritiek en kan daardoor steeds lastiger doen wat ze moet doen. Omdat de rentestijging minder wordt, wordt de dollar ook minder interessant.”

Smit kiest in dat kader voor deze turbo short op RELX. 

Lees ook: 

Kooplijst 2019: Martijn Meijer
Kooplijst 2019: John Beijer
Kooplijst 2019: Jos Versteeg
Kooplijst 2019: Martine Hafkamp
Kooplijst 2019: Nico Bakker
Kooplijst 2019: Nico Inberg
Kooplijst 2019: Janneke Willemse

 

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront