'Beurscrash biedt enorme koopkansen'

Door Belegger.nl op 20 maart 2020 08:00 | Views: 26.784

'Beurscrash biedt enorme koopkansen'

Beleggers die nu geen rendement nodig hebben, doen er goed aan na de beurscrash van deze maand te investeren in aandelen. Dat zegt de Amerikaanse multimiljardair Marc Lasry tegen CNBC. 

Volgens Lasry, mede-oprichter van hedgefonds The Avenue Capital, is de beursklap van 20% op Wall Street deze maand als gevolg van de uitbraak van het coronavirus een 'gigantische aankoopmogelijkheid' voor beleggers.

Lasry weet waar hij het over heeft, want hij heeft een fortuin verdiend met het te gelde maken van noodlijdende beleggingen.  

Markten nog niet tot rust

Een dag na de aankondiging van een renteverlaging van 1% tot bijna nul en een pakket monetaire stimuleringsmaatregelenen, verhoogde de Amerikaanse centrale bank op maandag de liquiditeit voor korte-termijn kredietverlening aan de financiële sector.

Maar ondanks deze verreikende maatregelen zijn de markten nog steeds niet tot rust gebracht.

"De markt zal zeker hoger zijn aan het einde van het jaar," zei Lasry tegen CNBC. Maar hij zei wel dat er op de korte termijn nog meer neergang komt.

'Absoluut kopen'

"Niemand kan zoiets timen,” zei Lasry. "Als je weet dat je volgende week niet hoeft te verkopen, dan zou ik absoluut een koper zijn. Moet je vandaag beginnen met binnen te kopen? Absoluut. elke keer als er een neerwaartse beweging is, zou je moeten kopen," voegde Lasry eraan toe.

Hoewel Lasry doorgaans niet direct aandelen koopt in bedrijven, kunnen beleggers toch wat leren van zijn strategie om beloftevolle maar gedeprimeerde activa voor een koopje op te kopen, alvorens deze weer met winst van de hand te doen.

Lees verder: 10 kwaliteitsaandelen voor bodemprijzen

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: VWD Group