Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
'Beurscrash biedt enorme koopkansen'

'Beurscrash biedt enorme koopkansen'

Beleggers die nu geen rendement nodig hebben, doen er goed aan na de beurscrash van deze maand te investeren in aandelen. Dat zegt de Amerikaanse multimiljardair Marc Lasry tegen CNBC. 

Volgens Lasry, mede-oprichter van hedgefonds The Avenue Capital, is de beursklap van 20% op Wall Street deze maand als gevolg van de uitbraak van het coronavirus een 'gigantische aankoopmogelijkheid' voor beleggers.

Lasry weet waar hij het over heeft, want hij heeft een fortuin verdiend met het te gelde maken van noodlijdende beleggingen.  

Markten nog niet tot rust

Een dag na de aankondiging van een renteverlaging van 1% tot bijna nul en een pakket monetaire stimuleringsmaatregelenen, verhoogde de Amerikaanse centrale bank op maandag de liquiditeit voor korte-termijn kredietverlening aan de financiële sector.

Maar ondanks deze verreikende maatregelen zijn de markten nog steeds niet tot rust gebracht.

"De markt zal zeker hoger zijn aan het einde van het jaar," zei Lasry tegen CNBC. Maar hij zei wel dat er op de korte termijn nog meer neergang komt.

'Absoluut kopen'

"Niemand kan zoiets timen,” zei Lasry. "Als je weet dat je volgende week niet hoeft te verkopen, dan zou ik absoluut een koper zijn. Moet je vandaag beginnen met binnen te kopen? Absoluut. elke keer als er een neerwaartse beweging is, zou je moeten kopen," voegde Lasry eraan toe.

Hoewel Lasry doorgaans niet direct aandelen koopt in bedrijven, kunnen beleggers toch wat leren van zijn strategie om beloftevolle maar gedeprimeerde activa voor een koopje op te kopen, alvorens deze weer met winst van de hand te doen.

Lees verder: 10 kwaliteitsaandelen voor bodemprijzen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 26 april

    1. Bank of Japan rentebesluit 0% (onveranderd) volitaliteit verwacht
    2. Corbion Q1-cijfers
    3. Signify Q1-cijfers
    4. IMCD Q1-cijfers
    5. Basic-Fit trading update Q1 en jaarvergadering
    6. Total Energies Q1-cijfers
    7. Beursgang CVC (verwacht)
    8. ABN Amro € 0,89 ex-dividend
    9. ASML €1,75 ex-dividend
    10. Vopak €1,50 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht