Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

TomTom NL0013332471

Laatste koers (eur)

5,605
  • Verschill

    -0,015 -0,27%
  • Volume

    375.660 Gem. (3M) 302,1K
  • Bied

    5,560  
  • Laat

    5,780  
+ Toevoegen aan watchlist

TomTom mei 2017

2.060 Posts
Pagina: «« 1 ... 79 80 81 82 83 ... 103 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 24 mei 2017 11:47
    quote:

    Stille vennoot schreef op 24 mei 2017 10:40:

    als je dat verslag leest van de AVA dan zie je de opstandigheid, ergernis van de aandeelhouders..en grotendeels is die weg te nemen door communicatie !
    Dus TT moet meer openheid geven als er een order is bijvoorbeeld, ze zeggen dat ze geen namen mogen noemen, contractueel afgesproken. Maak dan een contract dat je het wel mag zeggen na 1 maand/ 3 maanden. Of dat je mag zeggen dat er een contract is afgesloten maar zonder een naam..
    Zijn zoveel manieren...
    Technologische "voortgangsrapportage" zoals ASML jaren heeft gedaan t.a.v. EUV is ook een prima mogelijkheid. Dat snapt de boardroom van TomTom heus zelf ook wel. Daar hebben ze geen betweterige Xynixjes voor nodig.

    Maar dat de communicatie wordt beperkt tot consumer geneuzel is kennelijk een bewuste keuze. En dat suggereert dat men gewoon nog een tijd door wil gaan met het faciliteren van (en/of zelf profiteren) van "vuile" handel in het fonds op basis van voorkennis verschillen.

    Het is een misselijkmakend fonds. En het is dat ik blijf geloven in een strategische wending in 2017 of 2018, anders had ik het onderhand wel een keer gelaten voor wat het was. Ik voel me als kleine belegger continu alle kanten op geschopt, door heel foute spelletjes op basis van een schandalige schending van de voorkennisregels, die de AFM kennelijk oogluikend toelaat.
  2. [verwijderd] 24 mei 2017 12:43
    quote:

    vCalker schreef op 24 mei 2017 11:31:

    In de huidige situatie vind ik de adviesverlaging van Den Drijver niet zo heel schokkend. Het is onrealistisch om te verwachten dat TomTom met gemak naar 11/12 euro gaat zonder de aankondiging van deals. De sector is hot, maar TomTom moet wel bewijzen dat het überhaupt een rol gaat spelen in de SDC. Het is evident dat er veel samengewerkt wordt met veel verschillende partijen. Samenwerken zegt nog niks over een afname van producten en zegt helemaal niks over de exclusiviteit.

    Het grote voordeel is, omdat OEM's nu veel testen met HDmaps (82%), dat er deals gesloten kunnen worden voor de traditionele navigatie (zie orderboek). Die deals zijn natuurlijk positief, maar ook daarvoor ga je niet in TomTom beleggen. TomTom zal ongetwijfeld een goede navigatie leveren met onder andere Traffic, maar in die markt word je met gemak weggeconcurreerd. Om de simpele reden dat Google of Apple straks de strijd gaan winnen om het dashboard en dan draait er 'gewoon' een besturingssysteem van die spelers in de auto(met de bijbehorende appjes). Geen autofabrikant die dan 'te dure' navigatie gaat kopen bij TomTom. Nu komt er iemand ongetwijfeld zeggen hoe geweldig het is dat ze een file hebben ontweken met de TomTom, maar dat kan de gratis navigatie van Google Maps ook.

    Den Drijver vindt dat de huidige waardering rond de 9,70/10 behoort te liggen en die is recentelijk op een dag aangetikt. Ik deel voor de korte termijn zijn visie en zie ook de risico's die hij noemt. Een koers van 10 is niet gebaseerd op basis van cijfers en dus op verwachtingen. Verwachtingen die waargemaakt dienen te worden. Verwachtingen waarin er geconcurreerd moet worden met de grootste spelers op de wereld. Een speelveld die door 1 voorwerp wordt gedomineerd: Geld.

    Voor 2017 moet de koers van TomTom het mijns inziens hebben van de aanloop naar de goede jaren van SDC (2018/2019/2020). De komende jaren gaat er zoveel veranderen in de transportwereld en de autowereld, dat iedereen zenuwachtig begint te worden en als de dood is dat ze de slag missen (aankoop Intel). Wanneer TomTom daadwerkelijk laat zien dat ze deals sluiten met betrekking tot HDmaps (en alleen dat) dan is het hek van de dam. Doen ze dit niet? Dan heb je niks aan een aandeel TomTom. Tenzij je fan bent van een sporthorloge, maar daar heb ik in ieder geval geen last van.

    Ik verwacht dat in 2017 veel duidelijk gaat worden en het zal geen eenvoudige weg (omhoog) gaan worden met de koers, maar probeer de ruis (Consumer/Den Drijver) te vermijden en focus op drie woorden: SDC, SDC en SDC. Spectaculaire rendementen gaan gepaard met spectaculaire risico's. Wen er aan of investeer in Unilever/Ahold. twitter.com/ReformedBroker/status/860...

    Het gaat idd niet alleen om het groeiende orderboek Automotive. Dat klopt namelijk niet met die take-rate van 28% voor de komende jaren. Die use-case entertainment gaat echt een stuk hoger worden.

    Het gaat ook niet om de huidige assetwaarde van minimaal 40 euro die marktexpert Lanctot ziet als je de boel opbreekt.

    Het gaat idd om deals voor de HD-maps en roadDNA. Eerst werd er gecommuniceerd dat Volvo ook alleen entertainment maps waren, maar nu is dan toch uiteindelijk duidelijk geworden dat Volvo ook de HD-maps heeft besteld. Dit is de eerste order in deze nieuwe en booming markt. Nu nog nihil maar 9,4 miljard dollar in 2022 en minimaal 20 miljard in 2025 (cagr 30% 2023-2025).

    www.whatech.com/market-research/indus...

    Als een klant als Tesla in juni binnen is voor de HD-maps, dan kan het heel hard gaan met koers. Kijk maar naar Mobileye dat voor 40x de omzet naar Intel ging (vergelijkbare koers TomTom 180 euro). Het woord SDC is inderdaad waar alles om draait bij TomTom.

    Naast de HD-maps zijn ook de patenten op de positioneringstechnologie roadDNA mogelijk goud waard, maar ook hier zal TomTom eerst deals moeten laten zien!
    Zou wel een enorme stunt zijn als dit Volkswagen wordt(Bosch-TomTom werken al lang samen daar).
  3. [verwijderd] 24 mei 2017 12:50
    Maar wat komt er toch weinig nieuws naar buiten..
    of geen nieuws of something cooking in the kitchen..
    er zal toch iets een keer weer naar buiten druppelen?
    Als shorters af blijven bouwen is naar mijn mening het ergste risico geleden...en kansen up
    waar is Justin gebleven ? nog ergens gesignaleerd?
  4. forum rang 6 Dutchy Ron 24 mei 2017 13:12
    Ik was op 9,53 al uit TT, duurde mij te lang. Wens jullie veel winst. Zal het op een afstandje blijven volgen, het weer en het leven is te mooi om teveel tijd aan beleggen te besteden.
    Zelf verwacht ik nog een correctie de komende zomermaanden, ik sta aan de zijlijn. Succes en wie weet keer ik ooit terug in TT!
  5. [verwijderd] 24 mei 2017 13:18
    quote:

    Dutchy Ron schreef op 24 mei 2017 13:12:

    Ik was op 9,53 al uit TT, duurde mij te lang. Wens jullie veel winst. Zal het op een afstandje blijven volgen, het weer en het leven is te mooi om teveel tijd aan beleggen te besteden.
    Zelf verwacht ik nog een correctie de komende zomermaanden, ik sta aan de zijlijn. Succes en wie weet keer ik ooit terug in TT!

    Achteraf melden dat je op 9,53 afscheid hebt genomen van TomTom is makkelijk natuurlijk....
  6. pielsje 24 mei 2017 13:48
    quote:

    TromDom schreef op 24 mei 2017 13:18:

    [...]

    Achteraf melden dat je op 9,53 afscheid hebt genomen van TomTom is makkelijk natuurlijk....
    Inderdaad, wat een mop..
  7. Juun 24 mei 2017 13:57
    In de EU is TT in ieder geval het braafste jongetje van de klas:
    euobserver.com/digital/137977
    Dutch company TomTom says it already complies with the new rule, one year in advance.
    “We have built, developed and delivered it to our community, this capability,” said Simon Hania, the company's data protection officer. As of next year, each company that handles personal data will be required to provide data portability.
    TomTom sells navigation devices and related services, as well as watches that measure users' activities related to sports.
  8. Juun 24 mei 2017 14:00
    Zwitserland behoort dan weer niet tot de EU:
    www.duurzaambedrijfsleven.nl/future-c...
    “Zürich snapt heel goed hoe people, planet en profit in balans kunnen worden gebracht”, zegt Gehrels. “Er is ook een fantastisch goede technische universiteit, die samen met bedrijven en de overheid veel dingen uit probeert, bijvoorbeeld op het gebied van slimme mobiliteit. Het is niet voor niets dat Google, Apple en Tomtom in Zürich een kantoor hebben geopend.”
  9. Juun 24 mei 2017 14:03
    Net niet 100% take rate op dit model, want het goedkoopste model krijgt geen TT inside.
    citizen.co.za/motoring/motoring-news-...
    And you get the latest-generation audio systems, including a handsfree Bluetooth interface, audio streaming, text reader and voice recognition, AUX and USB ports with iPod integration, controls on the steering wheel, an optional rear parking camera and the new TomTom 3D built-in navigation system on all models except the Easy.
  10. Juun 24 mei 2017 14:11
    quote:

    TromDom schreef op 24 mei 2017 13:18:

    [...]

    Achteraf melden dat je op 9,53 afscheid hebt genomen van TomTom is makkelijk natuurlijk....
    Niet zo argwanend altijd. Voeg zelf wat toe aan het forum, zoals Dutchy Ron tijden lang gedaan heeft. En inderdaad, sinds hij eruit is, zoekt en vindt en post hij niks meer over TT, en dat lijkt me niet zo vreemd als je toch geen stukken meer hebt.
  11. Juun 24 mei 2017 14:59
    quote:

    Eurio schreef op 24 mei 2017 14:49:

    www.and.com/news-all/news/and-verstev...
    Sean Fernback (werkte bij TT en Here) nu commissaris bij AND.
    Dat doen ze goed daar bij AND.

    Verder is daar overigens ook al een tijd geen nieuws vandaan gekomen. Het is daar net zo verrekte stil als bij TT. Maar goed, qua marktkapitalisatie en omzet is het ook maar een marginaal bedrijf. Alleen de winst per aandeel is vele malen hoger dan bij TT.

    Tijd dat er weer eens wat belangwekkend nieuws bij de 2 grootste Nederlandse kaartenmakers vandaan komt, dat kan de beurskoers een verse impuls geven.
  12. Eurio1 24 mei 2017 15:11
    Toch denk ik dat ze deze man daar niet voor niets neerzetten.
    quote:

    Juun schreef op 24 mei 2017 14:59:

    [...]
    Dat doen ze goed daar bij AND.

    Verder is daar overigens ook al een tijd geen nieuws vandaan gekomen. Het is daar net zo verrekte stil als bij TT. Maar goed, qua marktkapitalisatie en omzet is het ook maar een marginaal bedrijf. Alleen de winst per aandeel is vele malen hoger dan bij TT.

    Tijd dat er weer eens wat belangwekkend nieuws bij de 2 grootste Nederlandse kaartenmakers vandaan komt, dat kan de beurskoers een verse impuls geven.
  13. [verwijderd] 24 mei 2017 15:18
    quote:

    Juun schreef op 24 mei 2017 14:59:

    [...]
    Dat doen ze goed daar bij AND.

    Verder is daar overigens ook al een tijd geen nieuws vandaan gekomen. Het is daar net zo verrekte stil als bij TT. Maar goed, qua marktkapitalisatie en omzet is het ook maar een marginaal bedrijf. Alleen de winst per aandeel is vele malen hoger dan bij TT.

    Tijd dat er weer eens wat belangwekkend nieuws bij de 2 grootste Nederlandse kaartenmakers vandaan komt, dat kan de beurskoers een verse impuls geven.
    "Kees Molenaar heeft ruime ervaring binnen advisory boards en is goed bekend met het Nederlandse corporate governance model", aldus voorzitter Rob Westerhof van de raad van commissarissen van AND."

    Soort Wakkie, zal daar ook wel de grenzen van het betamelijke gaan oprekken tot het juridisch nog net niet aantoonbare.
  14. [verwijderd] 24 mei 2017 16:11
    quote:

    W schreef op 24 mei 2017 15:33:

    Ben blij dat er in ieder geval voor nu goede steun zit aan 9 euro
    Dat zal wel maar de fut is er uit op de beurzen. Potentiele plussen worden gedempt. Slecht nieuws wordt voorzien van een flinke oorvijg (Randstad).
    Ik ga eens een kijkje nemen bij het Museumplein.
  15. [verwijderd] 24 mei 2017 17:26
    quote:

    Natte krant schreef op 24 mei 2017 16:11:

    [...]
    Dat zal wel maar de fut is er uit op de beurzen. Potentiele plussen worden gedempt. Slecht nieuws wordt voorzien van een flinke oorvijg (Randstad).
    Ik ga eens een kijkje nemen bij het Museumplein.
    Man Utd - AJAX 1-3

    mooie avond
2.060 Posts
Pagina: «« 1 ... 79 80 81 82 83 ... 103 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 03 mei

    1. Chinese beurzen gesloten ivm Labor Day
    2. Aperam Q1-cijfers
    3. Bpost Q1-cijfers
    4. Credit Agricole Q1-cijfers
    5. Ontex -Q1-cijfers
    6. Brunel Q1-cijfers
    7. Heijmans €0,89 ex-dividend
    8. VS banengroei en werkloosheid april Banengroei: 243K. Werkloosheid: 3,8%. Uurlonen: +0,3% MoM volitaliteit verwacht
    9. VS inkoopmanagersindex diensten S&P april (def)
    10. VS Inkoopmanagersindex diensten ISM april (def)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht