Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Ajax NL0000018034

Laatste koers (eur)

10,300
  • Verschill

    -0,150 -1,44%
  • Volume

    4.159 Gem. (3M) 2,2K
  • Bied

    10,200  
  • Laat

    10,400  
+ Toevoegen aan watchlist

AJAX 2018

374 Posts
Pagina: «« 1 ... 12 13 14 15 16 ... 19 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 31 oktober 2018 14:49
    Ik lees ook steeds meer geklaag van voorzitters van anders clubs.

    Daarin las ik ook over het 12 jarige Fox sports contract met de eredivisie wat in is gegaan per seizoen 2012/2013.
    Het ging in totaal om een bedrag van 1 miljard.
    De eerste jaren 60 miljoen voor alle clubs samen en in de laatste jaren 100 miljoen.

    Dat contract loopt dus pas af na seizoen 2023/2024.

    Daarna mag de onderhandeling opnieuw beginnen.

    Gezien de enorme stijging van de tv rechten van andere competities, is wel te verwachten dat procentueel er een flinke stijging verwacht mag worden.

    Ook hier profiteren de andere clubs mee van het feit dat ze een keer tegen een topclub spelen want de wedstrijden onderling kijkt op tv bijna niemand naar.

    Maar nog moeten de grote clubs in Nederland die al moeite hebben om internationaal nog mee te doen meer gaan weggeven aan de rest van de clubs want zonder hen zou er anders geen competitie zijn....

    Nog een reden extra om eindelijk een keer te gaan fuseren met België qua voetbal competitie, die staan internationaal boven ons op de coefficient lijst en dat is niet voor niets.
    Qua oppervlakte moet dat makkelijk te overbruggen zijn want samen stellen wij nog steeds niet veel voor tov de reisafstanden van de grote landen.

  2. [verwijderd] 1 november 2018 12:38
    quote:

    Peter2meter schreef op 31 oktober 2018 22:55:

    www.voetbalprimeur.nl/nieuws/850095/o...

    Laat Marc maar schuiven
    Dat 253 aan de voorzichtige kant is is duidelijk maar aangezien die 253 miljoen niet eens tot uiting komt in de beurskoers heeft het weinig zin om het over bedragen van boven de 300 te gaan hebben.
  3. forum rang 5 maci 1 november 2018 15:14
    Hopelijk heeft Ajax de spelers op indexeringsbasis verzekerd en dan wel tegen de de bedragen die heden de ronde doen:
    parakalo.wordpress.com (Kijk vooral naar het filmpje.)

    Uefa onderzoekt veiligheid Olympisch Stadion Athene
    31 oktober 2018
  4. [verwijderd] 2 november 2018 10:34
    De supporters kunnen zich beter nog even wat beter verzekeren, uitgebreidere ziektekostenverzekering of mogelijk zelfs een hogere levensverzekering.

    Ziet er wel heel vreemd uit ja.
  5. Yoladia 5 november 2018 13:02
    Het stelt niks voor nog maar verwacht dat we woensdag voor de wedstrijd het niveau van 13.20-13.25 gaan slechten. Af en toe handelt er nog iets wat lager maar het is duidelijk waar de echte interesse ligt. Jammer dat het zo langzaam gaat.
  6. Yoladia 5 november 2018 14:43
    Real en Adidas praten naar verluid over een sponsordeal van meer dan een miljard, het dubbele (per jaar) van de vorige.
  7. [verwijderd] 5 november 2018 16:14
    quote:

    Yoladia schreef op 5 november 2018 14:43:

    Real en Adidas praten naar verluid over een sponsordeal van meer dan een miljard, het dubbele (per jaar) van de vorige.
    Nieuw contract van 10 jaar, inderdaad een verdubbeling tov het vorige contract.

    Maakt nog maar eens duidelijk dat er steeds meer geld in het voetbal om gaat en hier moet Ajax ook slim op inspelen op op zijn eigen niveau en vanuit zijn eigen sterkten en op zijn eigen tempo.

    Ajax speelt er slim op in door zelf ook meer te investeren in scouting, de opleiding en in heel Ajax, de salarissen wat te verhogen, ook wat meer betalen voor betere spelers ipv 3 spelers die het net niet zijn kopen.

    Als je zelf serieuzer meedoet wordt je ook serieuzer genomen en met de buffer van Ajax en dus de capaciteit om een keer nee te kunnen zeggen worden de prijzen alleen maar hoger, mits de speler natuurlijk ook echt zo goed is en zich zo goed verder blijft ontwikkelen.

    Met de financiële ontwikkelingen in het voetbal moet Ajax wel opletten dat het niet te veel cadeautjes geeft aan PSV zoals op de laatste dag niet winnen van de graafschap en zo PSV CL laten spelen en zelf niet...., dat geeft PSV te veel financiële ruimte terwijl ze een paar keer CL mislopen helemaal niet kunnen opvangen zonder hulp.
    Die hulp is er ook niet meer, Meneer Philips laat geen zakcentjes meer achter en de gemeente is ook klaar, dus nu is het tijd om ze sportief pijn te doen en daarmee ook financieel waardoor je het voor jezelf als Ajax ook makkelijker maakt om CL te halen.

    Maar voorlopig kijken we weer tegen een achterstand aan die we volledig aan ons zelf te wijten hebben al hebben we natuurlijk meer wedstrijden moeten spelen en meer blessures gehad en nog steeds.
    PSV blijft ook niet het hele jaar blessure vrij en als je dan kijkt naar PSV B en Ajax B dan moet dat voordeel ook een keer tot uiting komen, de blessure van De Ligt vs PSV was natuurlijk erg ongelukkig en uitermate slim uitgebuit door PSV, maar dan nog, de manier waarop was toch wel redelijk genant.

    Geen wonder dat Ajax nog steeds aan het kijken is naar verdedigende versterkingen op de transfermarkt inspelend op een vertrek aan het einde van dit seizoen, al dan niet wel of niet reeds verkocht in de winterstop maar het seizoen afmakend in Amsterdam, een constructie waarvan ik niet weet wat dit met zo een speler zal doen en dus twijfelachtig of Overmars hier iets in ziet, maar bij sommige bedragen kun je dit niet meer gaan weigeren.

    Voorlopig maar weer verder zoals het hoort en dat is wedstrijd voor wedstrijd met aanstaande woensdag natuurlijk de erg belangrijke uitwedstrijd tegen Benfica. Bij winst van Ajax is Ajax zeker door in de CL naar de knockout fase na de winter. Bij gelijk blijven de kansen erg groot, bij verlies hijgt Benfica nadrukkelijk in de nek van Ajax met 1 punt achterstand en dan is ook even het onderlinge resultaat belangrijk...
    Benfica moet nog naar Munchen maar ook nog thuis tegen AEK dus het meest te verwachten resultaat is 3 punten totaal en met Ajax nog naar AEK en het al geplaatste Bayern op bezoek ga ik uit van minimaal 2 punten, waarvan 1 een mogelijke salon remise in Amsterdam tegen Bayern de laatste wedstrijd mits dat voldoende is voor beiden om door te gaan waarbij Bayern dan ook zeker is van de eerste plek in de poule.

    Dus laten we vooral aanstaande woensdag niet verliezen en gewoon gaan spelen om te winnen, dan speelt Ajax ook het beste.
  8. Yoladia 6 november 2018 11:32
    Goed verhaal. Als PSV voor Ajax punten verliest in ze competitie zie ik Ajax er overheen gaan. Als het andersom wordt is het wel heel lastig. Ik zie Ajax gewoon winnen bij Benfica. Waarom weet ik niet maar ik ga voor 1-3. Puntje bij Bayern kan heel belangrijk worden als ze verliezen. Ik ben blij dat Overmars er zit, misschien wel Ajax’ meest waardevolle speler. Goed je geld investeren in nieuw talent met 2 of 3 routiniers in je elftal en de toekomst ziet er goed uit. Ik zie dat 13.25 niveau op het punt staat om om te vallen. Stelt niks voor maar het is een begin.
  9. forum rang 10 voda 6 november 2018 16:54
    Ajax na overwinteren al over 60 miljoen euro

    Gepubliceerd op 6 nov 2018 om 07:19 | Views: 3.349

    Ajax 16:28
    13,20 +0,05 (+0,38%)

    AMSTERDAM (AFN) - Ajax kan de kassa laten rinkelen tijdens de uitwedstrijd tegen Benfica in de Champions League. Als de club uit Amsterdam wint in het Estádio da Luz, dan overwintert het niet alleen voor het eerst in dertien jaar in de Champions League. De inkomsten uit het lucratieve toernooi passeren dan ook de grens van 60 miljoen euro.

    Alleen plaatsing voor de groepsfase van de Champions League leverde Ajax, de enige beursgenoteerde voetbalclub van Nederland, al zo'n 42 miljoen euro op. Iedere deelnemer aan de groepsfase kreeg een startpremie van ruim 15 miljoen euro. Op basis van eerdere deelnames aan Europees voetbal mocht Ajax ruim 18 miljoen euro bijschrijven en uit de pot van tv-gelden komt nog eens 2,5 miljoen euro. De drie thuisduels in de groepsfase leveren een verwachte recette van zo'n 6 miljoen euro op.

    Ajax won tot dusver twee duels (5,4 miljoen euro) en speelde een keer gelijk (0,9 miljoen euro) in de groepsfase. Winst op Benfica levert niet alleen nog eens 2,7 miljoen euro op. Ajax plaatst zich dan ook voor de achtste finales. En dat beloont de UEFA weer met een premie van 9,5 miljoen euro.

    Uitverkocht

    Als Ajax zich plaatst voor de achtste finale, dan speelt het ongetwijfeld opnieuw in een uitverkochte Johan Cruijff ArenA. De selectie van trainer Erik ten Hag wordt ook steeds meer waard nu de voetballers van Ajax zich ook op het hoogste podium goed presteren.

    Directeur spelersbeleid Marc Overmars moest vorige week nog hard lachen toen de waarde van de selectie van Ajax op 250 miljoen euro werd geschat. ,,Ik hoop toch wel iets meer", stelde hij zonder zelf een bedrag te noemen.
  10. Biobert 7 november 2018 23:51
    quote:

    Yoladia schreef op 7 november 2018 10:43:

    De markt is ook een beetje wakker geworden. Het kruipt omhoog.
    Maar de aandeelhouders krijgen niks van het geld dat bij Ajax binnenstroomt.
  11. [verwijderd] 8 november 2018 01:13
    quote:

    Biobert schreef op 7 november 2018 23:51:

    [...]

    Maar de aandeelhouders krijgen niks van het geld dat bij Ajax binnenstroomt.
    Uitkering dividend gaat over het operationeel resultaat.
    Dit is ex afschrijving vergoedingssommen en ex opbrengst transfers.

    Dat is juist dit seizoen heel hoog met de inkomsten uit de CL.
  12. Yoladia 8 november 2018 10:54
    quote:

    Biobert schreef op 7 november 2018 23:51:

    [...]

    Maar de aandeelhouders krijgen niks van het geld dat bij Ajax binnenstroomt.
    Dat is ook de reden dat de waardering zo laag is.

    Ik hoef er ook niks van te hebben zolang het aandeel maar hoger komt te staan.

    Maar ook van de spannende wedstrijden kan ik aardig leven!
  13. [verwijderd] 8 november 2018 11:55
    Even wat meer in cijfers.
    Als je het seizoen 2016/2017 neemt waarin Ajax dus de europa league finale haalde na 2 voorrondes CL waren de premies uit europeese competities 15.5 miljoen.

    Het bedrijfsresultaat voor afschrijving en resultaat vergoedingssommen, dit is het resultaat waarover het dividendbeleid van 25 tot 30% over losgelaten wordt, was in dat seizoen 8.4 miljoen.

    Nu zijn er nog wel wat zaken veranderd aan wat hogere inkomsten en ook hogere kosten sindsdien maar die vallen redelijk tegen elkaar weg.

    Dus laten we het niet te moeilijk maken en de getallen uit de media overnemen er vanuit gaande dat Ajax gaat overwinteren in de CL en dan nog niet meegenomen de opbrengst van de knockuit wedstrijd zelf, maar puur het overwinteren in de CL, dan zijn de premies in totaal al 60 miljoen, 44.5 miljoen meer.

    Zou je zonder andere zaken uitkomen op 52.9 miljoen.
    dividend percentage 25 tot 30 % geeft 13.22 a 15.87 miljoen dividend.
    Is pakweg 72 a 86.5 ct per aandeel dividend.

    Er staan 4.950.000 aandelen uit die dividend ontvangen dus Ajax zou dan in absoluut bedrag ergens tussen de 3.564.000 en 4.281.750 uitkeren.

    Dit is het nieuwe dividendbeleid wat aangepast is bij de AVA vorig jaar.
    Aandeelhouders stemmen morrend in met dividendbeleid wijziging stond in de telegraaf en in de notulen valt te lezen dat inderdaad een aantal aandeelhouders en de aanwezige VEB tegen stemde, maarja, het is bekend dat de vereniging voor stemt natuurlijk en die hebben 73%.

    Wel zou er gekeken worden naar uitkering aan aandeelhouders over het resultaat van transfers mits het saldo afschrijving vergoedingssommen + resultaat vergoedingssommen meerdere jaren op rij flink positief is.

    Maar dat gedeelte blijft koffiedik kijken.

    Zolang het maar goed blijft gaan met Ajax en er over de jaren heen maar meer geld blijft binnen komen dan er uit gaat omdat Ajax nu eenmaal die goede jeugdopleiding heeft en de bedragen in de voetballerij flink gestegen zijn dan gaat het moment ook komen dat Ajax zichzelf toch van de markt gaat halen en tot die tijd zal de koers van Ajax achter de balans aan blijven sukkelen.

    Die pakweg mogelijk 75ct dividend klinkt misschien wel leuk maar is natuurlijk ook helemaal niet structureel omdat Ajax niet elk jaar CL zal spelen al is dat wel de ambitie en als ze al CL spelen ook niet elk jaar zal overwinteren.
    Verder is het ook afwachten wat na zo een jaar daadwerkelijk het saldo extra inkomsten en kosten is geweest want ik streep dat even tegen elkaar weg maar het bestaat natuurlijk uit een heleboel zaken waaronder de gestegen salarissen, de gestegen kosten van uitbreiding van de staf, daartegenover extra inkomsten van samenwerkingen meer sponsoring meer merchandise etc.

    Wat dadelijk natuurlijk extra interessant wordt is de transferzomer in 2019.

    De afschrijving vergoedingssommen is natuurlijk gestegen vanwege het relatief hoog aantal gekochte spelers en dat deze spelers ook gemiddeld tegen hogere bedragen zijn gekocht.

    Dat is allemaal niet erg als er aan de andere kant ook weer genoeg binnenkomt aan de verkoop van spelers.

    Als je salarissen kan verhogen, betere en dus logischerwijs ook meestal duurdere spelers aan je kan binden en per saldo nog goed geld overhoud omdat je voor nog meer verkoopt omdat je eigen opleiding nu eenmaal ook spelers levert die veel geld opleveren en die heb je niet hoeven kopen voor een flink bedrag.

    Dit zou tot betere resultaten en dus weer meer inkomsten van alle andere bronnen moeten leiden zoals meer sponsor inkomsten meer tv inkomsten meer merchandise inkomsten etc etc.

    Dat is ook allemaal prima, maar het moet wel allemaal in balans en in verhouding blijven en met dat laatste bedoel ik vooral dat je als Ajax je moet realiseren dat je een club uit Nederland bent en daardoor qua inkomsten uit vooral TV en ook merchandise en sponsoring altijd heel ver zal achterlopen op de ploegen die standaard bij de laatste 8 in de CL zitten.

    Je moet mikken op dominantie in de eredivisie en de strijd aan kunnen met de subtop van de grote competities en dan kun je af en toe mogelijk een uitstekend jaar hebben dat je wat verder komt maar je mag zeker al niet meer de EL niet halen want dan zit je met deze nieuwe ontwikkelingen met het bedrijfsresultaat meteen in de knoei getuige het bedrijfsresultaat van afgelopen seizoen.

    Ik ben zeer benieuwd hoe de koers gaat reageren op de transfers die zullen gaan komen, zoals ik al zei sukkelt de koers een beetje achter de balans aan en dan meer natuurlijk het eigen vermogen, maar als de koers vs eigen vermogen verhouding een beetje in stand gehouden wil worden dan zal bij transfers van De Ligt en De Jong de koers toch nog aardig wat hoger moeten want dat zijn ieder 3 a 4 euro per aandeel EV wat er binnen komt want die staan allebei niet op de balans in de vergoedingssommen al moet er bij De Jong wel nog in totaal iets van 10% naar Willen II en RKC vanwege opleidingsvergoeding en zijn er ook nog wat transferkosten van vooral spelersmakelaars natuurlijk.

    Zo, weer genoeg gezwetst :), op naar zondag, uit bij Excelsior, dat is dan wel geen CL en geen Benfica, maar die wedstrijd moet ook zeker gewonnen worden om uitzicht te houden op het kampioenschap wat we toch al niet meer in eigen handen hebben, maar PSV gaat ook nog punten laten liggen, tegen Vitesse kwamen ze weer goed weg met een zoals wel vaker domme actie van de tegenstander die dan weer met 10 man komt te staan en dan is er al helemaal geen houden meer aan al werd het maar 1-0 en ze hebben tot de winterstop het relatief zwaardere programma met oa feyenoord uit, Heracles uit (al draait dat de laatste weken wat minder soepel) en AZ thuis.
    Ajax moet in de eredivisie dit jaar nog tegen Excelsior en NAC uit, ADO Thuis, Pec Zwolle uit (ook niet altijd een zekerheidje), De Graafschap thuis en het jaar afsluiten met het voor Ajax altijd lastige Utrecht uit, als PSV daar op bezoek gaat staat de deur altijd wagenwijd open alsof ze het er om doen.
  14. Yoladia 8 november 2018 13:55
    Interessante gedachtes en feiten. Leuk om te lezen. Wat ik niet snap met die transfers, dat is toch voor iedereen duidelijk dat dit tientallen miljoenen per persoon gaat opleveren. Waarom zou dit eerst gerealiseerd moeten worden voor het zichtbaar wordt in de koers. Ik denk wel dat het iets uitmaakt maar verder verwacht ik er niet veel van. Wel van de transfers, niet van een flinke koersstijging.
  15. NewEnergy 9 november 2018 11:16
    Wat zou de Vereniging Ajax eigenlijk gaan doen met al het dividend als grootste aandeelhouder? Aandelen terug kopen om zo de free float langzaam af te bouwen?
  16. [verwijderd] 9 november 2018 13:29
    quote:

    NewEnergy schreef op 9 november 2018 11:16:

    Wat zou de Vereniging Ajax eigenlijk gaan doen met al het dividend als grootste aandeelhouder? Aandelen terug kopen om zo de free float langzaam af te bouwen?
    De vereniging Ajax heeft tot nu toe altijd afgezien van dividend. Ik verwacht dat ze dit blijven doen.
    Het enige doel van de vereniging is er zorg voor dragen dat Ajax baas in eigen huis is.

    Mochten ze ineens wel het dividend aannemen omdat het dadelijk natuurlijk om wat serieuzere bedragen gaat dan ben ik ook zeer benieuwd wat ze daarmee van plan zijn en dan zou ik in principe niet verder komen dan het uitbreiden van het belang met dat geld of het oppotten van dat geld om genoeg te hebben om een keer de toko van de markt te kopen, maar dan moeten ze nog even sparen en kunnen ze beter de NV opdracht geven om zichzelf van de markt te kopen.

    Ajax is niet gek moeten we maar denken en die moeten toch ook zien wat er gaande is en dan inzien dat de toekomst er erg goed uit ziet en het nu nog een goedkope manier is om van de markt te gaan.

    Als je dadelijk een paar spelers verkoopt en je EV staat ineens op 300+ waarvan grotendeels liquide middelen + nog te ontvangen bedragen dan wordt de te betalen overname prijs voor de aandelen ook alleen maar hoger want ondanks dat de vereniging Ajax de meerderheid heeft is het niet mogelijk dat ze zichzelf met een niet representatief bod van de markt kopen.

    Ter bescherming van kleine minderheidsaandeelhouders is het volgens mij ook nog steeds zo dat al is het percentage van 95%+ voor, dan nog moet het bod wel in redelijke verhouding staan tot de situatie en dit kunnen de minderheidsaandeelhouders juridisch laten toetsen zodat ze niet bang hoeven te zijn dat de grote jongen met 95% van de aandelen de rest ver onder de koers van de markt kan kopen.

    Maar dat is allemaal heel ver vooruit kijken.

    Voorlopig gaat het buitengewoon goed met Ajax in alle opzichten, enig smetje is misschien de 2de plek op dit moment in de competitie, maar verder klotst het geld aan alle kanten naar binnen en is er ook goed geinvesteerd en ook de koersvorming is gewoon goed.
    We komen natuurlijk ook van de enorm ingedrukte veer veroorzaakt door DL op 9 euro eind 2016 begin 2017, daarna schoot de koers even door naar 11.50 om na een terugval door opnieuw duidelijk aanbod maar onbekend van wie deze keer want geen meldingen weer verder te stijgen naar 13.20 net voor de transferzomer in anticiperend natuurlijk op de flink toegenomen waarde van de ajax spelers en de mogelijke verzilvering door verkopen maar dit gebeurde niet waarop de koers weer naar 11.50 terug viel, daar steun vond en tijdens de kwalificatie campagne opnieuw precies de high op 13.20 neer zette, dubbele top, viel juist na het werkelijke bereiken van de CL juist even terug... onbegrijpelijk maar typisch voor het aandeel Ajax wat wel vaker niet heel logisch reageert op de onderliggende financiële ontwikkeling om daarna dan toch blijkbaar te realiseren dat er veel geld binnen komt, dat vooral de Jong en de Ligt zich nog eens extra in de kijker spelen tijdens de interlands in de Nations League waardoor de media aandacht helemaal door het dak gaat en zo ook de geschatte transferwaarde en dan gaat nu ook de koers weer in de achtervolging op dit alles met een uitbraak boven de 13.20 waar toch een tijdje aardig wat aanbod terug kwam en tikken we inmiddels 14 euro aan.
    Een koers die overigens nog steeds niet in verhouding staat tot de onderliggende ontwikkeling en dan rekening houdend met de korting voor de aandeelhouders situatie zoals die er gewoon structureel lijkt te zijn en daar moeten we het dan maar mee doen maar dat zou naar mijn mening nog steeds betekenen dat met de huidige inkomsten en toename waarde spelersgroep dat de koers eigenlijk meer richting de 18 laag en 20 euro hoog zou moeten kunnen.

    Dus Ajax, nadat jullie niet gebruik hebben gemaakt van het aanbod op 9 euro wat toen al een koopje was vs de onderliggende situatie staat er nu ondanks de hogere koers weer zo een korting en gezien de ontwikkelingen op de transfermarkt, op de tv rechten markt (al zitten we nog even vast aan het meerjarig oude contract) en op de sponsor markt is dit weer een goed moment om een poging te wagen om weer 100% baas in eigen huid te worden.

    Bespaart een hoop kosten, een hoop tijd, een hoop dividend en een hoop verplichte transparantie, kan de RvC opgedoekt worden, mogelijk ook 1 van de tegenstanders van het van de beurs gaan want dan ben je toch je eigen leuke snabbel kwijt, maar dat kost ook een hoop geld.... elk jaar weer.
374 Posts
Pagina: «« 1 ... 12 13 14 15 16 ... 19 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in
Premium

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van BeursDuivel en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 55% korting!

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 03 mei

    1. Chinese beurzen gesloten ivm Labor Day
    2. Aperam Q1-cijfers
    3. Bpost Q1-cijfers
    4. Credit Agricole Q1-cijfers
    5. Ontex -Q1-cijfers
    6. Brunel Q1-cijfers
    7. Heijmans €0,89 ex-dividend
    8. VS banengroei en werkloosheid april Banengroei: 243K. Werkloosheid: 3,8%. Uurlonen: +0,3% MoM volitaliteit verwacht
    9. VS inkoopmanagersindex diensten S&P april (def)
    10. VS Inkoopmanagersindex diensten ISM april (def)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht