Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Regering Rutte IV: wordt dit een succes of een ramp?

26.158 Posts
Pagina: «« 1 ... 309 310 311 312 313 ... 1308 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 20 juni 2022 10:53
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 20 juni 2022 05:15:

    Ja, NH4 en NOx beïnvloeden de flora en daarom de fauna in die gebiedjes. Maar hoe erg is dat? De witte neushoorn stierf uit door menselijk toedoen, insecten nooit. Planten ook niet. Noem mij één door de mens uitgestorven plant!

    Kies maar uit:

    Recentelijk uitgestorven planten:
    de.wikipedia.org/wiki/Liste_von_neuze...

    Recentelijk uitgestorven insecten:

    de.wikipedia.org/wiki/Liste_von_neuze...
  2. forum rang 10 DeZwarteRidder 20 juni 2022 10:55
    Ik denk dat Bodet in Amsterdam een ouwe sok tegenkwam, die z'n pensioen vergokt heeft op de beurs en die graag wat wilde bijverdienen met propaganda voor de Bodet-sekte.
  3. forum rang 10 rationeel 20 juni 2022 11:01
    quote:

    jowi schreef op 20 juni 2022 10:42:

    [...]

    Dus jij denkt dat Rutte al de huidige problemen met zijn kabinet gaat overleven.
    Ik ben bang dat het volk in opstand komt en dat hij nog vaak zijn excuses moet gaan aanbieden.
    We zullen zien.
    Leugens te vaak?

    Het is als een elastiekje.

    De rek is er uit:)
  4. forum rang 7 A3aan 20 juni 2022 11:05
    Betaald worden door IEX voor reacties uit lokken? Waar kan ik afrekenen.
  5. forum rang 10 rationeel 20 juni 2022 11:10
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 20 juni 2022 10:55:

    Ik denk dat Bodet in Amsterdam een ouwe sok tegenkwam, die z'n pensioen vergokt heeft op de beurs en die graag wat wilde bijverdienen met propaganda voor de Bodet-sekte.
    Misschien jouw held,

    De mijne, BAUDET:) levert de prestatie, de werkelijkheid te kunnen ontwaren te midden van alle gelieg en gedraai.

    Daar is intelligentie voor nodig, veel kennis, en MOED:)

    Zulke inwoners leven er niet veel op ONZE uitgebuite planeet, die toch maar groener en groener groeit:)

    Interessant filmpje over China, gisteren, groen, groen knolleknolleland, maar dan zonder de knollen;)

    maar grote biodiversiteit, planten en dieren:)
  6. forum rang 7 JP Samosa 20 juni 2022 11:21
    quote:

    jowi schreef op 20 juni 2022 10:42:

    [...]

    Dus jij denkt dat Rutte al de huidige problemen met zijn kabinet gaat overleven.
    Ik ben bang dat het volk in opstand komt en dat hij nog vaak zijn excuses moet gaan aanbieden.
    We zullen zien.
    Nu is het zo, je kan/ mag foute dingen doen. Mits je daarna maar excuses aanbiedt. Men wordt er dan ook steeds beter in.

    Op de cursus wordt altijd het summum van excuses aangehaald ,die van WillenAlexander natuurlijk.
  7. forum rang 6 Ronald Engels 20 juni 2022 11:24
    quote:

    haas schreef op 20 juni 2022 06:17:

    [...]

    en Nestlé Nunspeet produceert elk jaar 400.000 ton zuigelingenvoeding
    Dat wordt geëxporteerd naar USA.
    En de grondstof MELK wordt ingekocht in NL

    PS; ik ben het niet eens met de protestakties voor de deur van 'n minister
    Maar met de stikstof-maatregelen die deze regering wil komen ze zelfs tot achter het keuken-aanrecht van de boeren
    ============================

    haas,

    Sorry, maar de boeren worden al tientallen jaren geterroriseerd, geintimideerd, bedrijven vernietigd, enzv. door overheden en dieren actie terroristen groeperingen / enzv. en dan zouden de boeren niet mogen demonstreren, pure terreur en dictatuur van het Geweldsmonopolie van onze Overheden onder leiding kabinetten Rutte 1 tot en met 4.

    Prima, dat de boeren protesteren en zich verdedigen tegen terreur op hun boerderijen, ook alle Nederlanders zouden zich meer moeten verdedigen tegen de beschamende intimidaties, manipulaties, onbetrouwbaarheid en leugens van onze Overheden, Ambtenaren en Politici.

    Dat is ons recht, na de steeds groeiende berg van financiele en sociale plichten en machts-controles ons opgelegd door een puur socialistisch/communistisch autoritaire zogenaamd liberale foute politieke Overheid.

    Wij hebben geen keus als ons te verdedigen tegen het niet democratische Onrecht, dat ons dagelijks wordt aangedaan door onze beschamende enorm bureaucratische fout functionerende Overheden, die meer en meer het controle en macht principes à la de dictatuur en terreur van China volgen en ook de hardwerkende belastingbetalende burgers minachten.

    Wees s.v.p. niet zo blind, open Uw ogen en zie wat er zich afspeelt in het huidige Nederland, bah, zeer beschamend dit land en deze huidige EU.

    M.v.g. Ronald.
  8. forum rang 6 Ronald Engels 20 juni 2022 11:31
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 20 juni 2022 08:09:

    Iedereen beticht elkaar van leugens in het stikstofdebat, maar hoe zit het nou?

    Het stikstofdebat verloopt steeds verhitter. Komende week staat een Kamerdebat op de agenda terwijl overal in het land boeren protesteren. Voor- en tegenstanders roepen van alles. Maar hoe zit het nou echt?
    Marcia Nieuwenhuis, Hans van Soest 20-06-22, 08:00

    1. ‘Als wij minder stikstof moeten uitstoten, dan zij ook’

    Veel boeren voeren actie omdat zij het gevoel hebben dat zij alle pijn moeten dragen. Zo legden actievoerders vorige week het treinverkeer stil tussen Winterswijk en Zutphen onder het motto ‘als wij minder stikstof moeten uitstoten, dan zij ook’. Het sentiment dat alleen boeren de klos zijn en bijvoorbeeld de industrie niet, leeft breed.

    Maar dat is wat voorbarig. Weliswaar heeft het kabinet streefcijfers gepubliceerd over hoe ver de uitstoot van stikstof moet worden teruggedrongen per gebied, maar hóé dat moet staat nog allerminst vast. Provinciebesturen gaan het komende jaar kijken hoe de doelen kunnen worden gehaald. Daarbij wordt niet alleen naar de agrarische bedrijven gekeken. Ook ‘industrie en mobiliteit’ moeten een bijdrage leveren, aldus het kabinet. Denk bijvoorbeeld aan de binnenvaart, waar dieselaggregaten op de kade in de ban moeten. Maar wellicht eist de provincie ook schonere alternatieven voor de dieseltreinen die de boeren vorige week demonstratief stillegden.

    De eerlijkheid gebiedt wel te zeggen dat het leeuwendeel van de opgave op het bordje van de boeren wordt gelegd. Letterlijk stelt het kabinet dat er voor boeren drie mogelijkheden zijn: ‘verduurzamen, verplaatsen of beëindigen’.

    2. ‘We hebben helemaal geen stikstofprobleem’
    Volgens oud-VVD-Kamerlid Gert-Jan Oplaat, die tegenwoordig lobbyist is voor de vleesverwerkende industrie, ‘hebben we helemaal geen stikstofprobleem’. Hij zei in Op1 dat in rechterlijke uitspraken en richtlijnen die het kabinet dwingen tot bescherming van de natuurgebieden ‘het woord stikstof niet eens voorkomt’. Maar de Raad van State oordeelde op 29 mei 2019 dat de Nederlandse stikstofaanpak in de prullenbak kon. En in die uitspraak komt het woordje stikstof welgeteld 312 keer voor.

    Tot dat moment mocht stikstof worden uitgestoten, ook al was dat mogelijk schadelijk voor beschermde natuurgebieden, als er maar andere toekomstige maatregelen werden getroffen die positieve gevolgen zouden hebben. Sindsdien liggen allerlei bouwprojecten stil en moet het kabinet van de rechter eerst zorgen dat de stikstofuitstoot omlaag gaat.

    3. ‘De metingen deugen niet’
    Veel tegenstanders van de maatregelen zeggen dat het beleid is gebaseerd op verkeerde aannames. Vorige week nog stemde een meerderheid van de VVD-leden op een partijcongres tegen de plannen. In een motie stond: ‘Offer niet onze agrarische bedrijven op aan een achterhaalde theoretische methode, maar kies voor beleid op basis van feiten.’

    De motie sloot aan bij een sentiment dat al zo lang leeft als de stikstofdiscussie woedt. Boerenorganisaties zeggen al jaren dat niet duidelijk is hoeveel stikstof er eigenlijk neerslaat in natuurgebieden. Reden waarom het vorige kabinet emeritus hoogleraar Leen Hordijk van de Wageningen Universiteit vroeg de manier te onderzoeken waarop nu in natuurgebieden de neerslag wordt gemeten van ammoniak en stikstofoxiden (de vorm waarin stikstof neerslaat). Zijn rapport uit 2020 stelt dat de meetmethode op onderdelen verbeterd kan worden, maar dat die ‘van voldoende tot goede kwaliteit’ is.

    Hordijk is boos om de VVD-motie. Hij noemde het een aanval op de wetenschap: ,,Metingen zijn geen meningen.’’ Het RIVM meet op zo’n zestig locaties in ons land de luchtkwaliteit en op ruim driehonderd meetpunten in natuurgebieden de ammoniakconcentratie.

    4. ‘De veestapel groeit, er komen alleen maar dieren bij’
    Volgens GroenLinks-leider Jesse Klaver is ‘de veestapel de afgelopen jaren niet kleiner geworden, maar groter’. ,,Er komen alleen maar dieren bij’’, zei hij bij Khalid & Sophie. Maar een blik op de cijfers van het CBS leert iets anders. Zo is de totale rundveestapel sinds 2016 10 procent gedaald van ruim 4,2 naar 3,8 miljoen vorig jaar. In 1984 was de rundveestapel zelfs nog 5,5 miljoen dieren groot. Van elke tien koeien die een boer toen had, zijn er nu dus zeven over.

    www.ad.nl
    =================================

    DeZwarteRidder,

    Inderdaad er is helemaal geen stikstof probleem!!!!!

    Mark Rutte en zijn vele foute onbetrouwbare Consorten zijn de veroorzakers van de bewust gekreerde problemen in Nederland/Eu.

    Beschamend, echter zeer bewust veroorzaakt!!!!

    M.v.g. Ronald
  9. forum rang 4 Beursgoeroe 20 juni 2022 11:42
    quote:

    Ronald Engels schreef op 20 juni 2022 11:31:

    [...]

    =================================

    DeZwarteRidder,

    Inderdaad er is helemaal geen stikstof probleem!!!!!

    Mark Rutte en zijn vele foute onbetrouwbare Consorten zijn de veroorzakers van de bewust gekreerde problemen in Nederland/Eu.

    Beschamend, echter zeer bewust veroorzaakt!!!!

    M.v.g. Ronald
    yep .................zijn arrogant, wereldvreemd, zijn onbereikbaar en dan vinden ze het vreemd dat nu de boeren wel aktie voeren Het zelfde geldt voor de pensioenen wat spaargeld van de werkenden is .......... daar worden ook beslissingen over genomen niet in overleg met de gepensioneerden maar over de gepensioneerden en dat is nou net het probleem, de belanghebbenden hebben totaal geen inspraak en die stijfkoppen bij de Overheid weigeren dat in te zien ...........het is notabene hun eigen geld van de werkenden en daar worden de mensen laaiend over ....want het is ook nog eens verplicht om mee te doen maar zeggenschap daarover, nee dat is niet de bedoeling ....................hufters daar in Den Haag .....
  10. forum rang 10 rationeel 20 juni 2022 11:45
    quote:

    Ronald Engels schreef op 20 juni 2022 11:31:

    [...]

    =================================

    DeZwarteRidder,

    Inderdaad er is helemaal geen stikstof probleem!!!!!

    Mark Rutte en zijn vele foute onbetrouwbare Consorten zijn de veroorzakers van de bewust gekreerde problemen in Nederland/Eu.

    Beschamend, echter zeer bewust veroorzaakt!!!!

    M.v.g. Ronald
    Zo waar, RONALD:)

    Als dat eens zou doordringen.

    Met OPZET ellende veroorzaken.

    Groet,

    Rationeel.
  11. forum rang 7 A3aan 20 juni 2022 11:50
    quote:

    rationeel schreef op 20 juni 2022 11:10:

    [...]
    Misschien jouw held,

    De mijne, BAUDET:) levert de prestatie, de werkelijkheid te kunnen ontwaren te midden van alle gelieg en gedraai.

    Daar is intelligentie voor nodig, veel kennis, en MOED:)

    Zulke inwoners leven er niet veel op ONZE uitgebuite planeet, die toch maar groener en groener groeit:)

    Interessant filmpje over China, gisteren, groen, groen knolleknolleland, maar dan zonder de knollen;)

    maar grote biodiversiteit, planten en dieren:)
    In de jaren dertig hadden we ook in dit land een soort Baudet. Heel velen liepen met hem weg. gelukkig bleek het uiteindelijk een dooie mus. Wel heeft het klakkeloos vereren van die vreemde vogel het het leven gekost van veel Nederlanders.
  12. forum rang 7 jowi 20 juni 2022 11:58
    quote:

    Beursgoeroe schreef op 20 juni 2022 11:54:

    www.ad.nl/binnenland/ultrafijnstof-ri...

    halveren die toko ..........alleen nog maar vrachtvluchten .....................Nederland is Overvol ................. VOL = VOL .....
    Volgt nu een onderzoek naar ons wagenpark (ook halveren)??
  13. forum rang 7 hirshi 20 juni 2022 12:04
    D66'ers slopen ons land en wie bezwaar maakt wordt door Paternotte als crimineel weggezet en door Sigrid Kaag van vrouwenhaat beticht, het toppunt is wel dat die zichzelf nog steeds democraat durven te noemen, echt schandalig, toch!!

    w.g. Johan Derksen - 19 juni 2022.
  14. forum rang 10 rationeel 20 juni 2022 12:05
    quote:

    A3aan schreef op 20 juni 2022 11:50:

    [...]

    In de jaren dertig hadden we ook in dit land een soort Baudet. Heel velen liepen met hem weg. gelukkig bleek het uiteindelijk een dooie mus. Wel heeft het klakkeloos vereren van die vreemde vogel het het leven gekost van veel Nederlanders.
    Je suggestie gaat de perken ver te buiten.

    We zullen het maar houden op onwetendheid.

    Dat is de gesel der mensheid samen met de ondeugden:(
  15. forum rang 4 Portisch 20 juni 2022 12:10
    quote:

    JP Samosa schreef op 20 juni 2022 11:21:

    [...]

    Nu is het zo, je kan/ mag foute dingen doen. Mits je daarna maar excuses aanbiedt. Men wordt er dan ook steeds beter in.

    Op de cursus wordt altijd het summum van excuses aangehaald ,die van WillenAlexander natuurlijk.
    Overgewaaid van het christelijk geloof.
    Zonden begaan, geen probleem, biechten en weer door !
    Zie Italie.
    Maffialeden moorden erop los en gaan vervolgens biechten.
    Dat lucht op en: vergeven en vergeten.
    Dat leeft een stuk prettiger.
  16. forum rang 7 A3aan 20 juni 2022 12:15
    quote:

    rationeel schreef op 20 juni 2022 12:05:

    [...]

    Je suggestie gaat de perken ver te buiten.

    We zullen het maar houden op onwetendheid.

    Dat is de gesel der mensheid samen met de ondeugden:(
    Zo vind u dat. Je familie zal maar weg gevoerd zijn met behulp van dit soort personen.
  17. forum rang 10 rationeel 20 juni 2022 12:50
    quote:

    A3aan schreef op 20 juni 2022 12:15:

    [...]

    Zo vind u dat. Je familie zal maar weg gevoerd zijn met behulp van dit soort personen.
    Doe er een schepje boven op.

    Het kwadrateren van onnozelheid.

    Zou het maar een rekensom zijn, dan was het gemakkelijker tot de juiste uitkomst te geraken.

    In vrijheid zou een discussie mogelijk zijn, maar ik laat het hier maar bij.

    Dit soort personen heeft er voor gezorgd dat er nog een paar JODEN gered zijn.

    Die anderen waren voor de oorlog overtuigd van hun gelijk, en zijn na de oorlog allemaal in het verzet geweest;)

    Dat zeggen ze tenminste en misschien geloven ze het zelf ook nog;)

  18. forum rang 7 jowi 20 juni 2022 13:01
    quote:

    JP Samosa schreef op 20 juni 2022 10:14:

    @René,
    Ik lees nieuwe prijzen op het terras :
    halve liter 7 euro,
    portie bitterballen ook 7 euro ( dus 1 euro pe rbitterballetje, of meer als je er maar 6 krijgt)

    Toen ik 20 was, op vakantie in Oostenrijk, gingen we de eerste dag meteen indrinken op het centrale terras .
    Na zes halve liters van dat kruidige koude bier gingen we naar de discotheek.
    Nog meer bier en ja, aangevuld met vele ‘snaps’. Het zou nu een vermogen kosten.
    Volgende dag zware koppijn en nog half dronken.
    Na 3 dagen begon dit ritueel toch zijn tol te eisen. Het nieuwe kruidige bier werd te zwaar.
    Die 6 werden er nog maar 3, en savonds geen snaps meer.
    Toen ik daar een leuk meisje leerde kennen, stopte het ‘ indrinken’ meteen. Heel apart….
    www.telegraaf.nl/financieel/191110687...

    Lijkt idd Zwitserland wel. Alleen de netto lonen zijn hier toch echt wel wat lager.
    Er volgt van zelf vraag uitval. En dan niet de "hendjes de lucht in" maar de handjes open voor steun.
  19. [verwijderd] 20 juni 2022 13:07
    @Balkenende: stond ook bekend als ijzeren-Heinig-onderhandelaar; nog niet zo erg als tijdgenoot en Rupsje-nooit-genoeg-Melkert, minder zuur met name, maar bepaald niet rekkelijk; vandaar ook de non-chemie met Wouter Bos (te vergelijken met het nog veel oudere duo Joop en Dries). Ook onprettige chemie: Jan-Peter en Bea. Daarom dan ook weinig kartelgeluk meer voor Balkenende, lintje weet ik niet, maar zeker nog altijd geen Minister van Staat! Niet in hoge colleges van Staat. Geen rol bij verkiezingen of kabinetsformaties.
26.158 Posts
Pagina: «« 1 ... 309 310 311 312 313 ... 1308 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.286
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.451
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.939
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.466
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.090
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.761
ageas 5.843 109.778
Agfa-Gevaert 13 1.862
Ahold 3.536 73.983
Air France - KLM 1.024 34.348
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.774
Alfen 12 16.510
Allfunds Group 3 1.217
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 337
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.765
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.352
AMG 965 125.833
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.522
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.160
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 315
Arcadis 251 8.623
Arcelor Mittal 2.024 318.658
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.112
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.283
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.695
ASML 1.762 77.042
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.664
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 03 mei

    1. Chinese beurzen gesloten ivm Labor Day
    2. Aperam Q1-cijfers
    3. Bpost Q1-cijfers
    4. Credit Agricole Q1-cijfers
    5. Ontex -Q1-cijfers
    6. Brunel Q1-cijfers
    7. Heijmans €0,89 ex-dividend
    8. VS banengroei en werkloosheid april Banengroei: 243K. Werkloosheid: 3,8%. Uurlonen: +0,3% MoM volitaliteit verwacht
    9. VS inkoopmanagersindex diensten S&P april (def)
    10. VS Inkoopmanagersindex diensten ISM april (def)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht