Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

ADYEN NV NL0012969182

Laatste koers (eur)

1.165,600
  • Verschill

    +36,800 +3,26%
  • Volume

    45.382 Gem. (3M) 88,1K
  • Bied

    1.164,600  
  • Laat

    1.165,600  
+ Toevoegen aan watchlist

Adyen 2023

9.641 Posts
Pagina: «« 1 ... 232 233 234 235 236 ... 483 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 23 augustus 2023 11:03
    quote:

    Niro91 schreef op 22 augustus 2023 21:57:

    [...]

    Of u het sarcastisch bedoelt of niet, ik heb deze situatie ondertussen al meerdere keren meegemaakt. Het verdedigen, wijzen naar shorters, berekeningen maken waarom de koers genoeg afgestraft is etc. Vandaar dat ik mijn ervaring deel. Ben gewoon een beginnende belegger, dus neem niets van mij aan, maar mijn ervaring is wel dat de koers altijd nog lager kan. Dan denk je vervolgens, had ik toen maar verkocht.
    Je zegt het zelf al Niro91, je bent een beginnende belegger. En dat is niet erg. Het is al heel goed dat je ondertussen weet wat er kan gebeuren op de beurs maar ik denk dat mensen op je reageren vanwege de stelligheid waarmee je zaken beweert en het 'op de borst kloppen gevoel' want jij had voorspeld dat de koers gisteren verder zou zakken. Een beginnende belegger die zijn ervaring deelt is een beetje een contradictie lijkt mij.
  2. forum rang 6 effegenoeg 23 augustus 2023 11:05
    quote:

    Mika schreef op 23 augustus 2023 10:54:

    [...]
    Als ik adviezen van mensen moet gaan opvolgen welke Post.nl gaan promoten dan sla ik deze adviezen liever over. De ervaring bij Post.nl leert overigens dat het gegeven dividend zelden wordt ingelopen en dat het verlies bij dit fonds alleen maar groter wordt. Het chagrijn op het Post.nl forum komt natuurlijk wel ergens vandaan.
    Als je begin vorige maand was ingestapt was je een stuk blijer geweest als nu.
    Met ook nog een dividend als wachtgeld.
    Kom daar hier maar es om!
  3. forum rang 6 Happy 23 augustus 2023 11:05
    quote:

    mercurius-adept schreef op 23 augustus 2023 10:59:

    [...]

    Aha: maar als je dat certificaat nou legt naast een put, dan had je met die put toch eigenlijk meer verdiend?
    (Kan ff niet bij de Grieken om te checken, sry)
    Dan zit je met een bied en laatkoers en kun je niet snel handelen.

    Dit product bevalt en pas ik al met meerdere onderliggende waardes toe.
    Zowel short als long.
  4. forum rang 5 Goedekans 23 augustus 2023 11:10
    quote:

    Happy schreef op 23 augustus 2023 10:54:

    [...]

    Omdat de spread relatief gering is. De hefboom aantrekkelijk. Geen stoploss de komende maanden. En met meerdere transacties per dag een aantrekkelijk rendement.

    En 50 cent kosten per transactie.
    Happy kan erg goed kopiëren.
    Hij is nu zo druk op dit forum.
  5. forum rang 6 Happy 23 augustus 2023 11:12
    quote:

    Goedekans schreef op 23 augustus 2023 11:10:

    [...]

    Happy kan erg goed kopiëren.
    Hij is nu zo druk op dit forum.
    En jij met reageren.
    De frustraties zitten hoog.
    Belegd met geleend geld?
  6. freemee 23 augustus 2023 11:18
    quote:

    Happy schreef op 23 augustus 2023 10:29:

    [...]

    -48,64%

    Zou een andere baan gaan zoeken.
    Waarom? Hun eventuele verliezen en salaris en worden door andere mensen betaald die op de blaren mogen zitten.
  7. forum rang 6 Happy 23 augustus 2023 11:22
    quote:

    freemee schreef op 23 augustus 2023 11:18:

    [...]

    Waarom? Hun eventuele verliezen en salaris en worden door andere mensen betaald die op de blaren mogen zitten.
    Daarom eigen visie hebben en daarnaast emoties uitschakelen.
    Dit pareltje is de ontsluitinge groei voorbij en dient nu met andere kengetallen benaderd te worden.
  8. [verwijderd] 23 augustus 2023 11:25
    Aantal stuks gekocht voor 6500. Verkocht aan 3500. 3000 euro foetsie.
    Restbedrag in ASML gestoken. Veel werk en geduld om dat verlies goed te maken.
    Niemand weet wat er gaat gebeuren. Al de rest is lulkoek.
  9. [verwijderd] 23 augustus 2023 11:30
    quote:

    mvliex 1 schreef op 23 augustus 2023 09:40:

    [...]Bij dit soort berichten van mensen die zeker weten dat het nog fors gaat dalen stel ik altijd de vraag: Jij hebt alles ten gelde gemaakt wat je hebt + maximaal geleend en bent vol short gegaan? Het antwoord valt te raden en dan weet je dat de gesuggereerde zekerheid er niet is.
    Precies mvliex. Je slaat de spijker op z'n kop. En het zijn ook altijd mensen die plotseling op fora verschijnen met al hun 'zeker weten' adviezen terwijl je ze daarvoor nooit zag.
  10. [verwijderd] 23 augustus 2023 11:37
    quote:

    RJ 80 schreef op 23 augustus 2023 09:56:

    [...]

    Eerlijk verhaal! En zeker niet uniek snodaar in zoverre je dat helpt... want dat je die pijn voelt is nu eenmaal menselijk. Het zou vreemder zijn als je die niet zou voelen.....

    Ik heb vergelijkbare situaties meegemaakt. 1x een forse amerikaanse positie die failliet ging, dus echt naar 0. Hier op de AEX heb ik hetzelfde meegemaakt (en nog want ik heb de positie nog) met Galapagos, en ook met JET. Galapagos is de grotere kleun hier. Deze posities samen zijn ook best een fors deel van de inleg geweest op het moment dat ik begon te kopen en gaven me hetzelfde gevoel als jij nu hier omschrijft.

    Dure lessen, maar ergens ook echte lessen geweest. Door die gebeurtenissen en de pijn te 'voelen' ben ik veel gediversificeerder gaan beleggen (toendertijd max 12 aandelen, nu kleine 30 + wat ETF's gekocht op bredere markt dips => =>ETF's vind ik nu minder interessant door de hoge noteringen van de beurzen als geheel, dus ik blijf liever individuele aandelen uitkiezen). Ook let ik veel beter dan voorheen naast de fundamenten van een bedrijf (daar heb ik me altijd goed in geinformeerd, maar in het begin zelfs toen ook verkeerde keuzes gemaakt) op de trackrecord van de directie, en dan met name van de CEO, en ook CFO/COO indien die er zijn. Ook zeer belangrijk is cyclisch snappen waar we inzitten => Sommige techbedrijven waar in 2021 de sky nog niet the limit was verdienen nu meer cash dan in 2021, maar staan wel tegen een waardering die 50-90% onder de toppen liggen. De markt is niet perse rationeel op 1 moment, over langere periodes wel. Ik probeer dus over de jaren ook gedeeltelijk contrair te beleggen, welke vaak best goed uitpakken. Voor mij zijn dat OCI geweest (ondanks halvering koers afgelopen maanden is dit mijn meest winstgevende positie door juist in het dal flink bijgekocht te hebben uit overtuiging van hun operatie in tier 1 qua kostenefficientie in hun segment, Flow Traders dito), en op dit moment zijn dat de verzekeraars. NN heb ik al eens flink op winst kunnen maken (gekocht na corona crash, verkocht na vertrek Lard Frieze), en na de koers afstraffing dit jaar ook weer aangekocht op dezelfde overtuiging als toen, wel zonder de toenmalige CEO, dus ietsje minder overtuigd dan toen. Maar wel uitstekende en vrij zekere dividendvooruitzichten. ASR is een behoorlijk goede positie momenteel, en Aegon is dat aan het worden. In de US ben ik nu aan het kijken naar afgestrafte REIT's (MPW, O en IRM vooral) en begonnen met wat posities (weer opnieuw) op te bouwen.

    Kortom, de les van de misperen heb ik vertaald naar beleggen pas na meer echte 'kennis' of in ieder geval toch nog meer inwinnen van informatie over de stand van zaken van bedrijf EN segment. Beetje technisch wat ik toegevoegd heb en wat tot wat extra rendement kan leiden is niet meer live aankopen, maar altijd via verkochte put opties, waarbij ik dus het koersdoel vooraf bepaald heb. Als de koersen te hoog zijn om met opties te bespelen, dan zet ik gewoon kooporders klaar op de gewenste koersen. Enfin, ik koop dus nooit meer uit enthousiasme (en FOMO), enkel op basis van vooraf bepaalde koersdoelen. Die bepaal ik na inwinnen fundamentele info, en toch even kijken technisch/TA hoe de boel erbij ligt. Ook dit garandeert nog niets, maar heeft wel gezorgd voor meer rust in mijn beleggingen dan toen ik begon. Als er nu een grotere beursneergang komt, weet ik nog altijd waarom ik in ieder bedrijf belegt ben, en als ik dan concludeer dat de reden van de bredere neergang weinig of zelfs niets met dat bedrijf zelf te maken heeft, ben ik nu beter bereid juist dan bij te kopen dan voorheen.

    In geval van Adyen, staat bij mij zeer hoog op mijn wanted watchlist, en vind persoonlijk huidige koersen interessant worden, maar de lessen uit verleden leren me dat lager nog lager kan. Als je dan kijkt naar de IPO prijs van rond die 450, en het nerveuze sentiment rondom financials sinds maart dit jaar.... nog even los wat nu puur in de sector van Adyen speelt rondom grotere concurrentie met mss blijvend lagere (maar nog steeds zeer goede(!)) marges, dan ben ik toch ook niet meer zo naief om te bedenken dat die koers daar nooit meer aan kan komen. In de US zijn heel veel bedrijven onder hun IPO prijzen terecht gekomen. Ik denk in een aantal gevallen irrationeel, maar dat is dus wel wat beurssentiment kan doen. Bij Adyen zou ik dat ook irrationeel vinden, maar de ervaring leert dus inmiddels dat dat niet wil zeggen dat dit niet gebeurt. Afsluitend met een positieve noot: ik zie Adyen niet failliet gaan, en dat is met mijn grootste misperen wel gebeurd. Doekje voor het bloeden misschien, maar ik zou de stukken gewoon aanhouden. Zelf blijf ik Adyen met grote interesse volgen, en bij eerste seinen van enige rust in (niet alleen bij Adyen, maar in die hele sector, kijk eens naar afstraffing Paypal, daar zit ik al redelijk fors in overigens tijdens de enorme koersdaling die Paypal al even ondergaat => in dit licht vind ik het juist sterk dat Adyen zolang zo sterk is blijven liggen voor de huidige dalingen begonnen vorige week).

    Succes, en vooral, laat je niet ontmoedigen. Maak er een levenservaring van, en een betere belegger. Ook bedankt voor je verhaal overigens, het begint met onder ogen komen van je verliezen en dat doe je al. Dat kunnen er heel veel namelijk niet, en dat maakt leren van je verleden lastiger. Goed bezig dus, al zie je dat nu misschien (nog) niet.
    Altijd prettig om jouw posten te lezen RJ 80. Altijd correct naar de persoon toe en altijd bereid om een uitgebreide uitleg te geven als reactie op een andere post.
  11. kippenboertie 23 augustus 2023 11:38
    quote:

    Polleke schreef op 23 augustus 2023 11:25:

    Aantal stuks gekocht voor 6500. Verkocht aan 3500. 3000 euro foetsie.
    Restbedrag in ASML gestoken. Veel werk en geduld om dat verlies goed te maken.
    Niemand weet wat er gaat gebeuren. Al de rest is lulkoek.
    oh das handig. vanavond Nvidia die met cijfers doorkomt..
  12. [verwijderd] 23 augustus 2023 11:43
    quote:

    objectief schreef op 23 augustus 2023 11:01:

    [...]

    Post.nl is een ander draadje; svp. je bericht verwijderen.
    Ik reageer op zijn post objectief welke op dit forum stond.
  13. [verwijderd] 23 augustus 2023 11:46
    quote:

    effegenoeg schreef op 23 augustus 2023 11:05:

    [...]

    Als je begin vorige maand was ingestapt was je een stuk blijer geweest als nu.
    Met ook nog een dividend als wachtgeld.
    Kom daar hier maar es om!
    Het punt is dat heeeel veel mensen niet begin deze maand zijn ingestapt. En zoals gemeld, dat dividend gaat iedere keer verloren.
    Achteraf kun je alles recht praten 'effegenoeg'. Wanneer je vanochtend was ingestapt bij Adyen had je nu ook een leuke winst gehad. Dat is meer dan bij Post.nl.
  14. eten of gegeten worden 23 augustus 2023 11:55
    quote:

    Snodaar schreef op 23 augustus 2023 08:46:

    Vraag aan mijn mede forumleden: "Herkennen jullie beleggingsangst welke optreed nadat je een mega mispeer hebt gemaakt? Stomme is dat ik voor de crash erg zelfverzekerd was met nieuwe posities. Ik merk nu dat ik "even niet meer durf" bang om meer te verliezen met andere aandelen en dergelijke....

    Zijn jullie na een mega klap er ook wel eens voor een periode helemaal uitgeweest om jezelf te resetten?
    Beste Snodaar:
    Je zit nu midden in een rollercoaster van emoties.
    En dat is niet onlogisch.
    Ter overweging een paar opmerkingen:

    Als je een forum leest om bevestigd te worden in jouw gelijk realiseer je dan: het is eenzaam aan de top.

    Mijn mening is dat je terug moet naar de basis.
    Naar de 1e vraag die je jezelf moet stellen: ben ik op basis van de kennis die ik heb, de tools, mijn ervaring, etc in staat om de markt te out performen.
    Afhankelijk van het antwoord maak je dan je keuze:
    - je blijft 100% in individuele aandelen
    - je stapt met 80 of 90 % in een gespreid fonds en de rest mag je zelf investeren.

    In ieder geval succes gewenst
  15. forum rang 6 Happy 23 augustus 2023 11:59
    Vanavond kan weer een behoorlijke trigger worden. Kan van flink omhoog tot flink lager. Ik ga voor zeker en probeer met alles neutraal de dag uit te gaan. En jullie?
  16. Altijd gelijk 23 augustus 2023 12:19
    quote:

    Happy schreef op 23 augustus 2023 11:59:

    Vanavond kan weer een behoorlijke trigger worden. Kan van flink omhoog tot flink lager. Ik ga voor zeker en probeer met alles neutraal de dag uit te gaan. En jullie?
    Als dat jouw "beleggingsvisie" is moet je dat zo doen. Mijns inziens heeft het meer met gokken dan met beleggen te maken. Als je uit de markt bent als deze plots fors stijgt maak je nooit een redelijk rendement. Zelfs als je de pieken naar beneden accepteert, heb je met een buy and hold aanpak een hoger resultaat dan met jouw neutrale gokkkerij. Voorwaarde is dat je kwaliteit koopt en niet de rommel die de gokkers zo graag hebben. 90% gaat dan nat. You can't beat the house.
  17. forum rang 4 anders 23 augustus 2023 12:20
    Hallo snodaar,

    Ik zit met hetzelfde durf momenteel ook niet meer. Ik denk telkens oww waar kan Ik snel mijn verlies goed maken. Dan kijk ik het forum weer en kom ik tot rust. Voor nu wacht ik vannavond en vrijdag af. Dan geeft het meer richting. Dan zal ik wereld tracker, euro tracker en flow geleidelijk kopen. Ik heb mezelf voorgenomen dit verlies gaat wel een jaar duren voor ik het heb ingelopen.

    Ik zal ongetwijfeld weer de drang krijgen om high risk aandelen te kopen. Dan zal ik weer op het forum kijken en word ik er weer aan herinnerd!
  18. forum rang 10 bp5ah 23 augustus 2023 12:21
    794.77 811.77 822.27 839.27

    Daily : Vet = pvt 840 laatste weerstand op daily, 1e steun low vandaag en dan 777
9.641 Posts
Pagina: «« 1 ... 232 233 234 235 236 ... 483 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 03 mei

    1. Chinese beurzen gesloten ivm Labor Day
    2. Aperam Q1-cijfers
    3. Bpost Q1-cijfers
    4. Credit Agricole Q1-cijfers
    5. Ontex -Q1-cijfers
    6. Brunel Q1-cijfers
    7. Heijmans €0,89 ex-dividend
    8. VS banengroei en werkloosheid april Banengroei: 243K. Werkloosheid: 3,8%. Uurlonen: +0,3% MoM volitaliteit verwacht
    9. VS inkoopmanagersindex diensten S&P april (def)
    10. VS Inkoopmanagersindex diensten ISM april (def)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht