Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

TomTom NL0013332471

Laatste koers (eur)

5,605
  • Verschill

    -0,015 -0,27%
  • Volume

    375.660 Gem. (3M) 302,1K
  • Bied

    5,560  
  • Laat

    5,780  
+ Toevoegen aan watchlist

Available shorts

11 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 6 juni 2011 17:20
    Medebeleggers in het dag draadje wordt er niet op gereageerd, dus maar even een apart draadje aangemaakt..

    Het volume van de available shares for shorting is gestaag aan het stijgen.

    Begin vorige week 100.000 op vrijdag 350.000 en nu 700.000. Dit lijkt gunstig omdat er mijn ogen minder geshort wordt echter wie weet precies hoe dit werkt ?

    Bedankt,

    EP
  2. Vino72 6 juni 2011 18:37
    quote:

    EP schreef op 6 juni 2011 17:20:

    Medebeleggers in het dag draadje wordt er niet op gereageerd, dus maar even een apart draadje aangemaakt..

    Het volume van de available shares for shorting is gestaag aan het stijgen.

    Begin vorige week 100.000 op vrijdag 350.000 en nu 700.000. Dit lijkt gunstig omdat er mijn ogen minder geshort wordt echter wie weet precies hoe dit werkt ?

    Bedankt,

    EP

    Volgens mij klopt dit wel, remember MT? Hoe meer aandelen beschikbaar hoe minder mensen willen shorten!
  3. [verwijderd] 6 juni 2011 18:40
    Is mij ook onduidelijk, EP. Mij lijkt het ongunstig als er veel stocks voorhanden zijn om te gebruiken als short instrument. Als het op is, is het op, dat lijkt me fijner.

    Als er vrijdag nog 350K waren en nu 700K, dan geloof ik niet dat dit verschil van 350K stuks vandaag is teruggekocht. Dan was de koers wel wat scherper omhoog gegaan..
  4. [verwijderd] 7 juni 2011 09:52
    Maar als de koers niet parallel oploopt, is dat niet goed denk ik. Dat betekent dat men meer dan een miljoen shortaandelen terugkoopt, zonder dat de koers daarmee ver oploopt. Enige gunstige wat je er uit kan afleiden is dat er misschien minder interesse is om het te doen. Tenzij het oploopt, omdat er andere bronnen voorhanden komen, die los staan van teruggekochte short aandelen.
  5. [verwijderd] 7 juni 2011 23:19
    Vraag is wel wie er zijn stukken beschikbaar stelt om uit te lenen. Zou Janivo dat ook doen? Die hebben al veel verdiend aan TomTom. Eerst veel verdiend aan koop TeleAtlas voor een hoge prijs. En vervolgens op de bodem met datzelfde geld weer een positie in TomTom. (zie onder de stippellijn)

    De commissaris van Janivo (Joost Tjaden) is opgestapt, omdat hij verdachte is in de vastgoedfraude. Janivo heeft dus ook geen commissaris meer in TT. Zouden zij hun stukken uitlenen of hun positie afbouwen? Dat laatste lijkt me niet, want dan zouden we daar van horen via de AFM.

    De enorme koersval bij de jaarcijfers (meer dan 10%) ging met ongekend hoge volumes. Ik geloof iets van 13x zoveel als op een normale dag. Met een flinke daling, terwijl de cijfers zo beroerd nog niet waren. files.shareholder.com/downloads/TOMTO...

    Wij denken natuurlijk dat de koers wordt bepaald door het nieuws. Maar zou het niet zo zijn dat het nieuws bepaald wordt door de koers? In dat geval moet je tot de jaarcijfers wachten om je stukken te dumpen. En doordat de koers daalt, pakt men de negatieve punten uit de cijfers erbij om achteraf de koers te verklaren.

    - - - - - - - - - - -

    Investeringsmaatschappij Janivo van familie De Pont is in de jaren tachtig opgericht nadat ze hun Mercedes-import bedrijf Agam verkochten voor zo'n 80 miljoen gulden aan het Mercedes-Benz concern. De familie De Pont was eind jaren tachtig een van de eerste investeerders in Tele Atlas. Er wordt wel eens gefluisterd dat de familie TomTom, Garmin én Google tegen elkaar heeft uitgespeeld om hun belang van 17% in Tele Atlas voor de hoogste prijs te verkopen. TomTom ‘won’ de biedingenstrijd en betaalde in 2007 de hoofdprijs van €2,9 miljard. Janivo hield daar €0,5 miljard aan over.

    Inmiddels ligt de overname van Tele Atlas als een steen op TomToms maag en voelt de ruim €1,1 miljard schuld als een doodlopende weg op de routeplanner. Janivo ruikt zijn kans en springt in. Janivo-directeur Joost Tjaden krijgt bovendien een zetel in TomToms Raad van Commissarissen. Ze zijn dus weer back in business.
  6. [verwijderd] 8 juni 2011 11:55
    Partijen die dicht betrokken zijn bij TomTom en zelfs een commissaris mogen leveren, zouden dit sowieso niet moeten doen. Al weet ik niet of dat zo is, dus is geen verwijt, hooguit een guess.
  7. Scarlet 8 juni 2011 19:33
    Woopsie,

    jij vroeg je af welke partij zijn aandelen te leen geeft en dat dat veel geld oplvert.
    Uit ervaring weet ik, dat het niet veel oplevert, nl. 0,1 % tot 0,15%.
    En toch zijn m.n. pensioenfondsen, banken en verzekeringsmaatschappijen die dit extraatje erbij willen hebben.
    Dus één olossing kan helpen in de gedachte velel kleintjes maken één grote,
    geef bij je benak aan dat je niet wilt hebben dat er iets wordt uitgeleend en laat dat schriftelijk bevestigen, of leg gewoon een doorlopende order in van € 15. Deze laatste variant maakt bij serieuze banken wel verschil, maar er zullen ook velen zijn die desondanks hun (dus jouw) aandelen te leen aanbieden aan marktpartijen. Resteert variant 1 en mocht er dan stront aan de knikker komen met tegenpartijen die hun verplichtingen niet kunnen nakomen, c.q. jouw aandeeltjes niet meer kunnen teruggeven, dan heb jij in ieder geval een claim die altijd wordt toegewezen.
    hedge funds shorten met name en het is niet denkbeeldig dat die in de problemen komen zoals we recent hebben gezien en dan kun jij fluiten !!!
  8. [verwijderd] 8 juni 2011 21:47
    quote:

    Scarlet schreef op 8 juni 2011 19:33:

    Uit ervaring weet ik, dat het niet veel oplevert, nl. 0,1 % tot 0,15%. En toch zijn m.n. pensioenfondsen, banken en verzekeringsmaatschappijen die dit extraatje erbij willen hebben. Dus één olossing kan helpen in de gedachte velel kleintjes maken één grote
    He scarlet,

    Ik vraag me dat af. Is het voor banken niet verboden om aandelen van ons gewone particulieren uit te lenen? Op zich is het een druppel op de gloeiende plaat als de paar mensen die dit bericht lezen, de moeite nemen om dat uitlenen tegen te gaan. Vooral de grote partijen moeten hun stocks niet uitlenen. Heb begrepen dat de eigenaren van TT dit sowieso niet doen, en JdM ook niet. Janivo weet ik niet.
11 Posts
|Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 03 mei

    1. Chinese beurzen gesloten ivm Labor Day
    2. Aperam Q1-cijfers
    3. Bpost Q1-cijfers
    4. Credit Agricole Q1-cijfers
    5. Ontex -Q1-cijfers
    6. Brunel Q1-cijfers
    7. Heijmans €0,89 ex-dividend
    8. VS banengroei en werkloosheid april Banengroei: 243K. Werkloosheid: 3,8%. Uurlonen: +0,3% MoM volitaliteit verwacht
    9. VS inkoopmanagersindex diensten S&P april (def)
    10. VS Inkoopmanagersindex diensten ISM april (def)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht