Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

TomTom NL0013332471

Laatste koers (eur)

5,605
  • Verschill

    -0,015 -0,27%
  • Volume

    375.660 Gem. (3M) 302,1K
  • Bied

    5,560  
  • Laat

    5,780  
+ Toevoegen aan watchlist

Grote technologiebedrijven komen met file-plan (Telegraaf)

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 6 juni 2011 10:19
    Door die sensoren is het ook eenvoudiger om automobilisten uiterst betrouwbare reisinformatie op maat te geven. Navigatiesystemen blijken nu nog vaak een compleet verschillend routeadvies te geven. Met behulp van het geavanceerde sensorennetwerk zou dat anders worden. De snelste route van A naar B is dan binnen mum van tijd becijferd. De technologie in de auto zal zo snel verbeteren dat met slechts een paar drukken op de knop ook een parkeerplek kan worden gereserveerd, of een treinkaartje als reizen per trein volgens de berekeningen sneller blijkt.

    Kern van het verhaal is dat verkeersvoorspellingen door het toepassen van vernuftige technologie volgens het consortium veel betrouwbaarder zal worden. De wegen kunnen volgens TNO hierdoor 15 procent efficiënter worden benut. Hierdoor zouden de reistijden weer beheersbaar worden.

    artikel uit de DFT

  2. de koe 6 juni 2011 19:50
    als de technologie zoals die in het bericht wordt omschreven doorgang krijgt dan voorzie ik een probleempje. Enerzijds zit TT met een behoorlijk aantal Vodafone-sim's in de diverse devices en anderzijds gaan ze dan data via KPN naar die 'beeldschermpjes' sturen? Moet je dan behalve een TT ook nog zo'n apart beeldschermpje in je auto gaan plaatsen? Het zou toch logischer zijn om dat te integreren via 1 provider en 1 device?
  3. [verwijderd] 6 juni 2011 20:09
    quote:

    de koe schreef op 6 juni 2011 19:50:

    als de technologie zoals die in het bericht wordt omschreven doorgang krijgt dan voorzie ik een probleempje. Enerzijds zit TT met een behoorlijk aantal Vodafone-sim's in de diverse devices en anderzijds gaan ze dan data via KPN naar die 'beeldschermpjes' sturen? Moet je dan behalve een TT ook nog zo'n apart beeldschermpje in je auto gaan plaatsen? Het zou toch logischer zijn om dat te integreren via 1 provider en 1 device?

    Dat neem ik niet aan. Snap de rol van KPN ook niet. Het belangrijkste is dat je verbinding met de TomTom server kunt maken. Dat kan ook gewoon via een Vodafone sim, als je maar verbinding tot het internet hebt.
    Zal moeten blijken hoe KPN hier geld in denkt te gaan verdienen.
    Wellicht plaatsen zijn apparatuur voor de overheid en zorgen zij voor de verbinding met die apparatuur....
  4. [verwijderd] 7 juni 2011 18:24
    quote:

    Vino72 schreef op 7 juni 2011 17:18:

    vanochtend was op de radio dat de VVD en CDA niets zien in de voorstellen van TomTom om de files terug te dringen, en het zou ook nog eens veel te duur zijn. Dat zal wel de reden zijn van het Rood!
    Ik denk dat de boodschap waar TomTom op hamert duidelijk is, en nog duidelijker en nog vaker verteld moet worden.

    TomTom noemt verkeer een 'ecosysteem'. Iedereen heeft zijn rol in het systeem.
    * De overheid die de wegen aanlegt en onderhoudt, en de variabele snelheden doorgeeft
    * De automobilist zelf natuurlijk
    * Technlogische mogelijkheden, zoals HD traffic van TomTom
    * Werkgevers die niet van iedereen moeten verlangen dat ze aanwezig zijn (telewerken) of allemaal precies op hetzelfde moment aanwezig moeten zijn.

    Het punt is dat in dit systeem niet 1 iemand het fileprobleem kan oplossen. Niet alleen de overheid, niet alleen tomtom, en ook niet alleen de werkgevers.

    Maar met een gezamenlijke aanpak kan dit wel. Met andere woorden: de overheid kan dit sowieso niet alleen. Het besef moet komen, dat de overheid niet zonder TomTom kan om dit probleem op te lossen en dat ze gek zouden zijn dat ze deze kans laten liggen.

    Het jammere is dat de PvdA direct het plan omarmde. De politiek is op dit moment zo populistisch en verdeeld, dat als de PvdA iets omarmt, dat het dan sowieso niet gebeurt.

    Bovendien is het kabinet momenteel hoogst conservatief. En grote delen van de samenleving ook. Onder conservatief versta ik een mindset die niet in vooruitgang gelooft. Dat zijn ook precies de reacties op conservatieve bladen als telegraaf en elsevier (ik heb daar de reacties gelezen). Die mensen roepen alleen maar:

    - files zijn toch niet op te lossen
    - kunnen mensen geen kaart lezen tegenwoordig
    - wat moeten we met al die technologie
    - big brother is watching you
    - etc. etc

    Los van het feit dat de reacties altijd bol staan van de zpelvouten, zegt dit ook iets over de sfeer in Nederland. Nederland wordt oud, is zijn vooruitgangsgeloof kwijt en nieuwe technologie wordt met scepsis bekeken.

    Desondanks denk ik dat de deskundigen (verkeersdeskundigen) wel degelijk weten dat tomtom iets kan bijdragen. En vandaag ook weer een persbericht dat trafficdata in Engeland en Belgie beschikbaar komen. Hierin zitten de mensen die wel in vooruitgang geloven, en die vroeg of laat de middelen van tomtom gaan gebruiken ter bestrijding van files. Daar ben ik van overtuigd.
  5. [verwijderd] 7 juni 2011 19:00
    quote:

    yellow frog schreef op 7 juni 2011 18:56:

    Ga je nou in ieder draadje dezelfde zinloze lofzang posten? Bijzonder gedrag dit.
    Ik post hem ook hier om de onderwerpen bij elkaar te houden. Dit draadje gaat over samenwerking met overheden. Bovendien ben je niet verplicht te lezen, scroll er overheen.
  6. [verwijderd] 12 juni 2011 11:28
    Onderstaande biedt toch perspectief:

    Door de sensoren moet het ook makkelijker worden automobilisten een goed reisadvies te geven, zodat ze files mijden. Het navigatiesysteem moet ook parkeerplekken kunnen reserveren of een treinkaartje kunnen regelen als reizen met de trein sneller uitpakt.

    De plannen klinken Schultz van Haegen volgens de krant goed in de oren.
  7. Scarlet 13 juni 2011 10:47
    Justin case,

    ik lees jouw bijdragen altijd met heel veel interesse, veel info en goede invalshoeken, dus ga vooral door en laat je niet door yellow frog afleiden.. Ik heb ook een AB gegeven aan jouw post.
9 Posts
|Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 03 mei

    1. Chinese beurzen gesloten ivm Labor Day
    2. Aperam Q1-cijfers
    3. Bpost Q1-cijfers
    4. Credit Agricole Q1-cijfers
    5. Ontex -Q1-cijfers
    6. Brunel Q1-cijfers
    7. Heijmans €0,89 ex-dividend
    8. VS banengroei en werkloosheid april Banengroei: 243K. Werkloosheid: 3,8%. Uurlonen: +0,3% MoM volitaliteit verwacht
    9. VS inkoopmanagersindex diensten S&P april (def)
    10. VS Inkoopmanagersindex diensten ISM april (def)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht