Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Accell Group NL0009767532

Laatste koers (eur)

57,550
  • Verschill

    0,000 0,00%
  • Volume

    0
  • Bied

    -  
  • Laat

    -  
+ Toevoegen aan watchlist

Accell zoekt verdere groei in overnames

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 20 juli 2007 10:26
    Accell zoekt verdere groei in overnames
    Accell Group heeft over het eerste halfjaar van 2007 een nettowinst gerealiseerd van euro 11,5 mln, tegen euro 10,6 mln een jaar eerder. De producent van fietsen en fitnessapparatuur verwacht voor heel 2007 een verdere omzettoename en een winststijging van circa 35%. Het bedrijf zoekt verder naar interessante overnamekandidaten.

    De winstverwachting geldt exclusief een voorziening van euro 4,6 mln die Accell dit jaar neemt voor een boete van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) voor verboden prijsafspraken in de fietsenindustrie. Deze week verlaagde de rechter in Rotterdam het oorspronkelijke boetebedrag van euro 11,5 mln. Accell, dat onschuldig zegt te zijn, overweegt nog tegen de uitspraak in hoger beroep te gaan.

    Accell: rechtbank verlaagt NMa-boete

    De omzet van Accell kwam met euro 275,5 mln iets boven de verwachting van analisten uit. Er werd gemiddeld een omzet van euro 270,6 mln voorzien. Over het eerste halfjaar van 2006 bedroeg de omzet euro 242 mln.

    Het aantal verkochte fietsen nam toe van 540.000 tot 561.000 stuks. De stijging kwam voornamelijk tot stand in het hogere segment. Ook de verkoop van fietsonderdelen en accessoires droeg bij aan de omzetgroei. In Nederland draaiden de merken Batavus, Koga en Sparta een 'uitstekend' halfjaar. Met name de verkopen van elektrische fietsen deden het opnieuw goed.

    Volgens bestuursvoorzitter Rene Takens van Accell zet de omzettrend van de afgelopen zes maanden door in het tweede halfjaar, zo stelt hij desgevraagd tegenover Betten. Verder meldt hij dat Accell 'continu concreet in gesprek is' over acquisities. De fietsenproducent kijkt daarbij vooral naar interessante overnamekandidaten in Noord-Amerika en Zuid-Europa.

    Copyright (c) 2007 Het Financieele Dagblad

  2. [verwijderd] 20 juli 2007 10:30
    Accell: in principe EUR 60 mln beschikbaar voor overnames
    AMSTERDAM (FD.nl/Betten) - Accell heeft in principe euro 60 mln beschikbaar voor overnames. Dat stelt bestuursvoorzitter Rene Takens vrijdag in een gesprek met Betten. De bestuurder gaf vanmorgen aan 'continu concreet in gesprek te zijn' over acquisities.

    De fietsenproducent kijkt daarbij vooral naar interessante overnamekandidaten in Noord-Amerika en Zuid-Europa. Hij wilde desgevraagd geen concrete namen noemen.

    Takens wilde ook de prijsrange waarin deze acquisities zich zouden kunnen bevinden niet prijsgeven. 'Voor een kleine overname hebben we eigen geld, voor een iets grotere kunnen we met de banken gaan praten en we kunnen ook nog aandelen uitgeven. Dan hebben we zo'n euro 60 mln beschikbaar voor overnames', zo geeft hij aan.

    Marijn Wellink
    marijn@bfn.com

    (c) Het Financieele Dagblad in samenwerking met Betten Beursmedia News (contact: webred@fd.nl/ 020-5928456)

2 Posts
|Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in
Premium

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van BeursDuivel en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 55% korting!

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 22 mei

    1. Aalberts Q1-cijfers
    2. Prijzen bestaande koopwoningen april (NL)
    3. Consumenten- en producentenprijzen april (VK)
    4. Heijmans - Beleggersdag
    5. Hypotheekaanvragen - wekelijks (VS)
    6. Bestaande woningverkopen april (VS)
    7. Olievoorraden - wekelijks (VS)
    8. Federal Reserve notulen (VS) volitaliteit verwacht
    9. Nvidia Q1-cijfers
    10. Snowflake Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht