Brill « Terug naar discussie overzicht

Brill 2022

34 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
JoopVisser1
0
Hierbij de start van een nieuw draadje. Ik zag net dat er 5000 aandelen worden gevraagd voor euro 24.
Misschien is de koper van vlak voor de kerst nog niet klaar?

BRILL
FINANCIAL CALENDAR 2022
April 7 Announcement of results 2021, after stock market close Thursday
April 13 Publication Annual report 2021 on Brill’s website (www.brill.com) Wednesday
April 14 Trading update 1st quarter 2022, after stock market closeThursday
April 22 Analyst & Press meeting (preferably) via MS Teams (10-12 am)Friday
May 25 Annual General Meeting of Shareholders
Wednesday 2.00 pm at Brill premises or via webcast
August 30 Announcement 1st half year results 2022, after stock market close Tuesday
October 27 Trading update 3rd quarter 2022, after stock market close Thursday
Closed Periods
• January 7 – April 7
• August 1 – August 3
effegenoeg
0
quote:

JoopVisser1 schreef op 4 januari 2022 23:04:

Hierbij de start van een nieuw draadje. Ik zag net dat er 5000 aandelen worden gevraagd voor euro 24.
Misschien is de koper van vlak voor de kerst nog niet klaar?

BRILL
FINANCIAL CALENDAR 2022
April 7 Announcement of results 2021, after stock market close Thursday
April 13 Publication Annual report 2021 on Brill’s website (www.brill.com) Wednesday
April 14 Trading update 1st quarter 2022, after stock market closeThursday
April 22 Analyst & Press meeting (preferably) via MS Teams (10-12 am)Friday
May 25 Annual General Meeting of Shareholders
Wednesday 2.00 pm at Brill premises or via webcast
August 30 Announcement 1st half year results 2022, after stock market close Tuesday
October 27 Trading update 3rd quarter 2022, after stock market close Thursday
Closed Periods
• January 7 – April 7
• August 1 – August 3
Iemand is hier een belang aan het opbouwen.
JoopVisser1
0
Bericht van Docspro op 21 oktober 2021

Koninklijke Brill automatiseert accounts payable met Docspro


De visie van wetenschappelijke uitgeverij Koninklijke Brill in Leiden is om een data driven publisher te worden. Dit betekent ook dat de financiële administratie in hoge mate geautomatiseerd is. Voor de factuurverwerking is daar met Docspro de oplossing OnBase in combinatie met Kofax neergezet, die ook in de verdere snelle internationale groei de financiële administratie blijft ondersteunen.
JoopVisser1
0
Peter Coebergh departs Brill as CEO
Brill, the international academic publisher, announces today that Peter Coebergh will leave Brill as CEO when his term
of office will come to an end after the annual general meeting of shareholders that is currently scheduled for 25 May,
2022.
Peter Coebergh (1961) joined Brill in 2015 and held the position of EVP Marketing & Sales before being appointed as CEO
in 2018. Prior to joining Brill, Peter held several senior executive positions at Springer Science & Business Media (now
Springer Nature), which he joined in 2001.
Brill is grateful to Peter Coebergh for successfully leading the company over the past four years. Under his leadership,
Brill has further prepared itself for a continued positive development as a leading publisher in the field of humanities.
The Supervisory Board intends to nominate a successor prior to the upcoming annual general meeting of shareholders
and will inform the market once the new potential CEO has been identified. Peter Coebergh and the Supervisory Board
are committed to ensuring a seamless handover of duties. The successor is then expected to focus particularly on Brill’s
strategic and operational development, building further on the foundations that Peter and his team have laid in the last
years.
Robin Hoytema van Konijnenburg, Chairman of the Supervisory Board: “On behalf of the Supervisory Board, I want to
recognize Peters leadership and thank him for his tireless efforts. Faced with an unprecedented pandemic, Brill has
continued to perform strongly with an enhanced focus on our digital offering. Also, under his leadership, Brill has taken
a significant step by acquiring the German publishing house Vandenhoeck and Ruprecht. I want to thank Peter for his
contribution and wish him the very best.”
Peter Coebergh added: “I have thoroughly enjoyed my six years at Brill of which for four years as CEO. Driven by the new
mission statement launched in 2019 (Mission Statement), we have been able to strengthen our business by significantly
expanding in Germany through acquisitions and by serving our authors and customers with ever more and better digital
services. At this point I want to thank all my colleagues at Brill and V&R for their contribution to the realization of our
strategic plans. And to say that all Brill’s stakeholders can rely on my full commitment until the end of my tenure.”
Trading conditions and full year 2021 expectations remain in line with Brill’s Trading Update published on
28 October, 2021.
Leiden, 10 February, 2022
JoopVisser1
0
Uit het Reformatorisch Dagblad, van maart 2021

De academische uitgeverij Brill uit Leiden kwam begin maart in het nieuws met de overname van een Duitse uitgeverij. Wat drijft de oudste uitgever van Nederland, nu al een aantal eeuwen?
Het pand van Brill op een Leids bedrijventerrein is vrij nieuw. Een wand in een gang op de derde verdieping met oude foto’s en illustraties herinnert aan het verleden. Afbeeldingen uit de vorige eeuw tonen oude zetmachines en bakken vol zetsel. Maar ook de eeuwen ervoor komen in beeld: directeuren en het monumentale gebouw in de Leidse binnenstad, waar het bedrijf lang was gevestigd.

Brill is de oudste uitgeverij van Nederland. Haar wortels gaan terug tot 1683: Jordaan Luchtmans vestigt zich als boekverkoper en uitgever in Leiden, vlakbij de universiteit, ook al de oudste van Nederland. Het duurt niet lang of hij is de academiedrukker.

## Catechismus
Aanvankelijk geeft hij veel werk van theologische aard uit, bijvoorbeeld de ”Oefeningen over den Heidelbergschen Catechismus” van Hendrik Groenewegen en ”Leere der gereformeerde kerk” van David Knibbe. Maar ook dan al ligt het zwaartepunt bij wetenschappelijke uitgaven, meest geschreven in het Latijn.
De uitgeverij heeft zich steeds verder gespecialiseerd in wetenschappelijk werk en doet dat nog steeds. Dat blijkt uit de recente uitgaven die in grote kasten op de afdelingen staan. „We geven ongeveer 1400 boeken per jaar uit”, zegt algemeen directeur Peter Coebergh.

In het voorbijgaan wijst hij op de brede groene banden van ”The Encyclopedia of Islam”, die voor het eerst in 1913 op de markt kwam. De tweede editie werd in 2006 voltooid en omvatte veertien delen. ”Het is binnen de islam een standaardwerk”, zegt hij. Een ander bekend werk dat door Brill is uitgegeven is een Hebreeuws-Engels woordenboek, ”The Hebrew and Aramaic Lexicon of the Old Testament”, dat al tientallen jaren toonaangevend is.

Fonds
Het fonds van de uitgever is breed: geschiedenis, internationaal recht, klassieke talen, educatie, Azië-studies en vele andere onderwerpen, waaronder theologie. Coebergh: „Brill is de huisuitgever van The Hague Academy, een instituut dat is verbonden aan het Vredespaleis. Het heeft ook diverse studies over de Dode Zeerollen gepubliceerd. Alle boeken zijn geschreven in het Engels, Nederlands is niet aan de orde.”

Brill heeft ook werk uitgegeven van theologen uit de gereformeerde gezindte. Uitgeefdirecteur Loes Schouten noemt „Koert van Bekkum, Henk van den Belt en Govert Buijs.” Auteurs vinden het volgens haar een eer als hun werk in Leiden wordt uitgegeven. „Wij hebben een strikte controle op wetenschappelijkheid en publiceren alleen het beste van het beste. In verband met de geringe oplagen zijn de boeken inderdaad nogal eens duur.”

Naast wetenschappelijke boeken is Brill ook uitgever van zo’n driehonderd wetenschappelijke tijdschriften. „Het lijkt meer dan het is”, haast Coebergh zich te zeggen. „De oplagen van de meeste tijdschriften zijn niet zo groot. Ze variëren van enkele tientallen tot enkele honderden exemplaren. Het gaat om gespecialiseerd werk dat slechts voor een select publiek interessant is.” Een aantal van die tijdschriften is van theologische aard. Aan Philosophia Reformata is Gerrit Glas (Vrije Universiteit Amsterdam) als hoofdredacteur verbonden. Eddy Van der Borght (VU) is de hoofdredacteur van ”Journal of Reformed Theology” en ”Studies in Reformed Theology”.

Een groot deel van de tijdschriftartikelen is via de site brill.com voor iedereen toegankelijk, dankzij een overeenkomst met de Nederlandse universiteiten. Coebergh: „Een groen slot geeft aan of een stuk openbaar is. Op deze manier neemt het online gebruik enorm toe en kan iedereen kennis vergaren over belangrijke vraagstukken van de huidige tijd, zoals klimaat, migratie en mensenrechten.”

## Digitalisering
Digitalisering was ook een van de redenen om naar internationale samenwerking te zoeken. Coebergh: „We zijn vanaf 2016 bezig om onze schaal te vergroten. We slaagden er niet goed in om in het Verenigd Koninkrijk voet aan de grond te krijgen. Het is wel gelukt met de overname van Vandenhoeck & Ruprecht Verlage (V&R) uit Göttingen.” Het Duitse bedrijf staat wereldwijd bekend om zijn uitgaven op het gebied van de geesteswetenschappen, met name theologie en geschiedenis.

„Het is een forse overname”, vindt Coebergh. „In 2019 bedroeg de omzet van Brill 37 miljoen euro, terwijl die van V&R vorig jaar uitkwam op 10 miljoen euro. Wij kunnen hen helpen met de internationalisering. Met vestigingen in Leiden, Boston, Paderborn, Singapore, Beijing en nu dus ook in Göttingen, is onze beursgenoteerde onderneming een kleine multinational.”
JoopVisser1
0
Uitgeverij Brill vernieuwt communicatie-omgeving met Mitel-technologie
Virtuele UC-oplossing zorgt voor eenvoudige koppeling met medewerkers thuis en in buitenlandse kantoren

Uitgeverij Brill, de 330-jaar oude Leidse wetenschappelijke uitgeverij heeft gekozen voor een nieuwe cloud-gebaseerde communicatie-omgeving van Mitel (Nasdaq: MITL; TSX: MNW). Partner Detron is verantwoordelijk voor advies en implementatie bij de uitgeverij. Esprit Telecom, een zusterorganisatie van Detron, biedt SIP-connectiviteit.

Met de oplossing verbetert Koninklijke Brill NV zijn bereikbaarheid en laat zijn medewerkers vanuit elke locatie eenvoudiger samenwerken. De oplossing valt ook nog eens goedkoper uit door de bestaande virtuele omgeving te hergebruiken en gebruik te maken van SIP.

Bereikbaarheid

Brill zocht een nieuwe communicatie-oplossing omdat het bestaande systeem verouderd was en moeilijk te beheren. Ook miste de uitgeverij functionaliteit om te kunnen zien of, hoe en wanneer collega's bereikbaar zijn in het eigen kantoor, maar ook in het buitenland. De door Mitel en Detron geboden oplossing bevatte exact de gewenste functionaliteit en daarom werd door de stuurgroep van Brill gekozen voor deze oplossing.

Mitel-oplossing

Alle 150 medewerkers werken nu met een op VMware gebaseerde virtuele unified communications-oplossing die integreert met de bestaande IT-omgeving. Hierdoor is er een moderne, toekomstgerichte communicatie-omgeving is ontstaan. De medewerkers maken allemaal gebruik van Mitel Unified Communicator Advanced, waardoor ze onder andere kunnen zien of en ook hoe hun collega's bereikbaar zijn. Vervolgens kunnen ze via telefoon, chat of mail met elkaar communiceren. Ook kunnen ze gezamenlijk documenten bekijken of bewerken. Met Mitel Teleworker beschikken medewerkers ook thuis over hun UC-omgeving. Mitel Collaboration Advanced biedt dertig medewerkers die vaak conference calls hebben, uitgebreide audio- en web conferencing-functionaliteit.

Op termijn is het de bedoeling dat er ook een koppeling gemaakt wordt met het verkoopkantoor in Boston waar momenteel al een Mitel-omgeving draait. Ook worden telewerkers in Keulen en Genève ontsloten, zodat ook zij volledig deel kunnen uitmaken van de omgeving.

Marcel Prins, IT coördinator bij Koninklijke Brill: "We zijn op zoek gegaan naar een nieuwe oplossing voor onze communicatie-omgeving, omdat deze verouderd was. Uiteindelijk hebben we gekozen voor de technologie van Mitel geïmplementeerd door Detron, omdat deze exact de functionaliteit biedt waar we naar op zoek zijn, zoals de mogelijkheid om ook medewerkers in buitenlandse kantoren in onze omgeving te laten werken. We hebben hiermee een toekomstgerichte oplossing waar we jaren mee vooruit kunnen."

Gijs Borsboom, Regional Sales Director Northern Europe bij Mitel: "Detron is een hele betrouwbare partner met uitgebreide kennis van ons volledige cloud portfolio. Dat hebben ze ook bij Brill laten zien, waar ze een volledig nieuwe cloud-gebaseerde Mitel-omgeving hebben geïmplementeerd. De uitgeverij kan hierdoor de komende jaren volop profiteren van alle voordelen van een virtuele UC-omgeving zoals lagere kosten, eenvoudiger IT-beheer, verbeterde beveiliging en meer bedrijfscontinuïteit "
JoopVisser1
0
Dit bericht vond ik op de site van Rockfeather:

Welcome to Rockfeather!
We are Rockfeather. We use Data Visualization, Data Science, Data Integration and Low-Code technology to build smart solutions. Together with our customers, we create best-in-class solutions for various industries and functions. Therefore, this is how we embrace technology and empower ambitious people.

Dashboards met impact bij Brill
Brill Publishers wilde het rapportage landschap verbeteren. Ze koos voor een visuele impact op de managementinformatie. De nieuwe rapportage tool geeft ook inzicht in trends via dashboards. Visuele impact en inzicht in trends besparen tijd en brengen snel verschillende details bij elkaar.

Schaalbare, controleerbare en veilige dashboards
Brill wilde het rapportage landschap veranderen omdat ze niet tevreden waren met het ontwerp en de infrastructuur van het oude landschap. Het oude proces kostte veel moeite en was foutgevoelig. Met name rond het halfjaarverslag en jaarverslag. Daarnaast kostte het maken van interne en externe rapportages te veel tijd en moeite. De externe rapportage en consolidatie moesten beter schaalbaar, beter controleerbaar en veiliger worden. Bovendien is managementinformatie nodig om flexibeler te worden.

Ze kiezen voor Tableau vanwege de snelle verwerking en de mogelijkheid om informatie te combineren. Het werd ook geleverd als een kant-en-klare cloud-oplossing, waardoor het project kon worden versneld.

Financiële en niet-financiële dashboards
Brill’s eerste wens was om robuuste financiële dashboards te creëren, zoals het dashboard rond “economic value creation”. Dit rapport beantwoordt vragen over de financiële drivers binnen Brill en welke operationele KPI’s economische waarde ondersteunen. Dit gaf inzicht in kengetallen zoals geïnvesteerd vermogen, omzet en financiële KPI’s. Gebruikers kunnen ook doorklikken naar het gewenste abstractieniveau. Op deze manier kunt u zien waar de klimmers en afdalers zich bevinden, waarna u de nodige acties uiteenzet.

Ook wilde Brill een verbetering in hun niet-financiële dashboards. Daarom hebben we ook een dashboard gemaakt voor de uitgeverij. Eerder maakten ze een excel-rapport voor 270 wetenschappelijke tijdschriften per tijdschrift.

De trend is je vriend
Door de eenvoud in Tableau kunnen gebruikers zelf veel doen binnen een Self-Service BI oplossing zoals Tableau. Dat past goed bij een ‘co-build’-aanpak, waarbij Brill de projectinspanning verdeelt en de key-users de tool direct gaan gebruiken. ‘Je koopt geen oplossing, maar een competentie’, aldus de CFO.

Op dit moment is het herkennen van trends essentieel in de uitgeverswereld. De uitgeverssector migreert naar digitaal. Voor onze planning en strategie is het cruciaal om te erkennen hoe snel deze migratie gaat. Er is een geheel andere winststructuur met digitaal, maar de investering is ook anders. Enerzijds is er minder werkkapitaal nodig; anderzijds is er meer geld nodig om de inhoud te produceren. Met andere woorden: de trend is je vriend.

Ten slotte was Brill tevreden met het resultaat. De nieuwe oplossing bespaart tijd, is essentieel voor het volgen van trends, brengt informatie uit verschillende plaatsen bij elkaar en ziet er een stuk beter uit.

JoopVisser1
0
VEB 21 mei 2021 Brill moet stevige kosten maken om Duitse overnameprooi op te lappen.

De jaarvergadering stond grotendeels in het teken van een door Brill vurig gewenste overname die het concern in Duitsland meer smoel moet geven. Brill moet enorme herstelwerkzaamheden verrichten om de overname voldoende te laten renderen.

Eerder dit jaar nam Brill de Duitse activiteiten over van uitgever Vandenhoeck & Ruprecht Verlage (V&R). Brill koopt voor 4 miljoen euro de vakbladen, merkrechten en wetenschappelijke publicaties van het Duitse onderdeel van deze eeuwenoude uitgever.

V&R realiseerde vorig jaar een omzet van circa 10 miljoen euro, waarmee de totaalomzet voor Brill stijgt naar rond de 48 miljoen euro. Duitsland moet na Nederland Brills tweede thuismarkt worden en met de overname is deze ambitie verwezenlijkt. Inmiddels wordt grosso modo een derde van de omzet geboekt bij onze oosterburen.

De overname past volgens CEO Peter Coebergh goed bij Brill. V&R is, net als Brill, een uitgever in de geesteswetenschappen, met een oorspronkelijke focus op filosofie en theologie.

Ook qua historie en cultuur komen de bedrijven overeen; V&R was een familiebedrijf, waar de elfde generatie de scepter zwaaide. Net als Brill, dat weliswaar een beursnotering heeft maar prat gaat op haar onafhankelijkheid, gaan de wortels daarmee ver terug.

Versloft
Deze lange geschiedenis bleek voor V&R ook meteen de achilleshiel. De laatste generatie binnen het familiebedrijf heeft de binding verloren en daardoor verslofte de organisatie. Nieuw management heeft in het jaar voor de overname de strategie geëvalueerd en kwam tot de conclusie dat V&R er op eigen kracht eigenlijk niet bovenop te krijgen is. Het zal een belangrijke reden zijn voor het feit dat Brill een bescheiden ogende multiple van 0,4 keer de omzet betaalde voor de overname. De niche-uitgever uit Leiden wordt zelf tegen 1,3 keer de omzet gewaardeerd op het Damrak.

Na een mislukte eerdere vrijage in 2017 kwam de overname door Brill daarmee deze keer wel van de grond. Brill wacht een flinke kluif om het bedrijf toekomstbestendig te maken.

Hiervoor moet V&R overgaan naar meer digitale producten zoals e-books en journals. Ook moet V&R meer ‘on demand’ gaan drukken en worden de digitale systemen van beide ondernemingen in elkaar gevlochten.

Als gevolg van de ingrepen verwacht Brill dat de omzet van V&R zal groeien, terwijl de kosten omlaag worden gebracht. Op de middellange termijn moet de winstgevendheid van V&R richting het niveau van Brill groeien.

Lange weg
Maar zo ver lijkt het nog lang niet. Zo blijkt uit de uitspraken over de kosten van de integratie, die worden uitgesmeerd over 2021 en 2022. Over de omvang van die kosten liet Brill niets los op de jaarvergadering.

Maar CEO Peter Coebergh liet desgevraagd wel weten dat de overname het rendement op het geïnvesteerde kapitaal – ROIC, plat gezegd de winst gedeeld door de boekwaarde van uitgegeven boeken, vakbladen en tijdschriften – van Brill als geheel met 3 tot 4 procentpunt zal drukken.

Vorig jaar bedroeg Brills ROIC 13,9 procent; een winst van 3,4 miljoen euro gedeeld door 24,5 miljoen aan geïnvesteerde middelen. Een daling van de ROIC met 4 procentpunt, zou – gegeven de stijging van de kapitaalsbasis met 4 miljoen euro (de overnamesom) – impliceren dat de winst van de nieuwe combinatie zal dalen ten opzichte van vorig jaar.

Aangezien Brill liet weten dat V&R nu (beperkt) winstgevend is, betekent dit dat Brill de komende jaren flinke kosten moet maken om de Duitse uitgever uit het slop te trekken.

Pas in 2023 draagt de overname na aftrek van kosten bij aan het operationeel resultaat (ebitda), zo gaf Brill aan in het persbericht waarin melding werd gemaakt van de transactie.

Maar het zal waarschijnlijk nog een stuk langer duren voor Brills rendement weer op het niveau zal zijn van voor de overname.

JoopVisser1
0
Bijna 7 april. Hier de beschrijving over Brill in het jaarbericht over 2020 van Teslin.

Actuele wetenschap

In ‘Hellenistic Astronomy: The Science in Its Contexts’ behandelen essays van gerenommeerde geleerden vragen
over wat de oude wetenschap van de hemel was in het oude Nabije Oosten en de mediterrane werelden, en de
talrijke contexten waarin deze werd nagestreefd. Dit stelt lezers in staat om de historische betekenis van deze oude
wetenschap te waarderen door de vragen, uitdagingen en kwesties die hen inspireren in hun politieke, medische,
filosofische, literaire en religieuze context te plaatsen.
Het boek kwam uit in februari 2020 en is één van de zes publicaties van Brill die op de prestigieuze Choice magazine’s 2020 list of Outstanding Academic Titles terecht kwam. Net als Muslims at the Margins of Europe, dat zich concentreert
op moslims in Finland, Griekenland, Ierland en Portugal, de vier hoeken van de Europese Unie. Het legt uit hoe moslimervaringen kunnen worden begrepen in relatie tot de specifieke historische routes, politieke economieën, koloniale en
postkoloniale erfenissen van een land, evenals andere factoren, zoals kerk-staat relaties, de rol van secularisme en verstedelijking. Belangrijk, want nationale bijzonderheden die de Europese moslimervaringen vormgeven kunnen niet
onafhankelijk van de Europese en mondiale dynamiek worden begrepen.

#humanitiesmatter
Brill is al sinds 1683 gespecialiseerd in de alfawetenschappen. De publicaties van de Leidse academische uitgeverij richten zich voornamelijk op de geesteswetenschappen, sociale wetenschappen en het internationaal recht. Die vakgebieden zijn uiterst relevant. Er is veel aandacht voor de grote thema’s als ethiek, migratie en milieu. En in tijden waarin naar de wetenschap
wordt gekeken om oplossingen te vinden voor de coronacrises is meer nodig dan alleen de input
van bèta’s. #humanitiesmatter. Dat is allemaal goed nieuws voor Brill. Niet dat de uitgever geen last had van de pandemie; internationale reizen van de medewerkers waren bijvoorbeeld niet mogelijk. Het hoofdkantoor staat in Leiden, maar
Brill heeft ook vestigingen in Boston, Paderborn, Singapore en Beijing. Daarnaast was de distributie
van ‘fysieke’ boeken lastig. Zo was het een uitdaging om ze verzonden te krijgen naar boekhandelaren en universitaire bibliotheken, die door lockdowns bovendien vaak gesloten waren. De verspreiding van online boeken en tijdschriften leed er echter niet onder. Integendeel, daar groeide de omzet. Bovendien wist Brill door kostenbesparingen de marge te verbeteren. Zo
had de uitgever toch nog een redelijk jaar.

Kennis en kunde
Voor een verdere margestijging is volgens ons schaalvergroting nodig. Aangezien de mogelijkheden voor autonome groei beperkt zijn, is een succesvol acquisitiebeleid in onze ogen essentieel. Wij waren dan ook verbaasd dat de voorzitter van de Raad van Commissarissen werd voorgedragen voor een herbenoeming. Volgens ons sluiten zijn kennis en ervaring niet aan bij wat Brill op dit
moment en de komende periode nodig heeft en was de taak waarvoor hij was aangesteld – het
moderniseren van de corporate governance – succesvol volbracht. Wij hebben ruim voor de algemene vergadering aangegeven dat wij zijn voordracht niet zouden steunen en dat volgens ons de Raad van Commissarissen beter verder
kon met de overige drie leden. Vlak voor de aandeelhoudersvergadering werd het voorstel tot herbenoeming ingetrokken. De raad gaat door met Robin Hoytema van Konijnenburg als voorzitter. Theo van der Raadt, die wij vorig jaar als nieuw lid
hebben aangedragen, zal zich als vicevoorzitter actief gaan bezighouden met de strategie van Brill.
Een goede ontwikkeling. Brill begon 2021 voortvarend met de aankoop van de activiteiten van VandeHoeck & Ruprecht Verlage, een welbekende Duitse wetenschappelijke uitgever. Brill zette hiermee een mooie stap richting verdere schaalvergroting. Brill blijft een relatief kleine investering in ons fonds, maar wel met potentie.
voda
0
Van Leeuwen meldt belang in Brill
Kapitaalbelang bijna vier procent.

(ABM FN-Dow Jones) P. C. van Leeuwen heeft een eerste belang in Brill gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 5 april.

Van Leeuwen meldde een kapitaalbelang van 3,80 procent met een dito stemrecht.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
JoopVisser1
0
Brill boekt meer omzet en winst
Beeld: ABM Financial News
(ABM FN-Dow Jones) Brill heeft in 2021 een hogere omzet en winst behaald. Dit bleek donderdag nabeurs uit de jaarcijfers van de wetenschappelijke uitgever uit Leiden.

Brill stelt voor om 2021 een dividend van 0,90 euro per aandeel uit te keren. Een jaar eerder was dit nog een dividend van 1,25 euro per aandeel.

CEO Peter Coebergh benadrukte in een toelichting op de cijfers in het afgelopen jaar aanzienlijke vooruitgang te hebben geboekt op twee belangrijke strategische doelstelling, namelijk schaalvergroting en een meer digitale uitgeverij.

Brill boekte het afgelopen jaar een 23,8 procent hogere omzet van 46,9 miljoen euro. Daarbij was Print Books goed voor een omzet van 16,9 miljoen euro, een stijging van 24,8 procent, terwijl de omzet van eBooks met 33,5 procent steeg tot 16,3 miljoen euro.

Verder behaalde Brill een bedrijfsresultaat (EBITDA) van 7,2 miljoen euro, in vergelijking met 6,6 miljoen euro in het voorgaande jaar. Onder de streep resteerde een nettowinst van 3,0 miljoen euro, tegenover 2,9 miljoen euro in 2020. Onderliggend steeg de winst met bijna 7 procent tot 3,8 miljoen euro. Per aandeel was dit goed voor een winst van 2,01 euro per aandeel.

Bron: ABM Financial News

Future developments
We continue to focus on the execution of our long-term strategy. A significant step in that strategy was taken by
the acquisition of V&R on 1 March, 2021. We remain committed to our long-term objective to be a digitally driven
publishing house, with an average organic revenue growth of 2 to 3% and an EBITDA margin of more than 17%.
Together with the ongoing V&R integration, this will require ongoing investments in people and tools that will
make Brill even further future proof.
MvdR
0
Het blijft een lastig aandeel. Nauwelijks liquiditeit en afgelopen jaren teleurstellende koersbeweging, met name vanaf 2018. Dividend is oké, waardering op zich ook, maar twijfel voortdurende of het de moeite is dit aandeel vast te houden dan wel te heralloceren naar aandelen die meer potentieel bieden.
JoopVisser1
0
Je betaalt minder dan 1 keer de omzet voor de uitgeverij Brill op de beurs. Dat is volgens mij niet duur gezien de overnameprijzen in die sector.
JoopVisser1
0
Nog een aantal dingen die opvielen uit het persbericht, maar die niet door ABM Financial News werden genoemd.
De omzet door de verkoop van Journals steeg alleen maar door de overname, zonder de overname daalde die met 1,3%. Ze hebben maatregelen genomen om de stijgende trend te hervatten.
Je betaalt 11,5 keer de onderliggende winst over 2021 voor dit aandeel en 5,2 keer de cash-flow(nettowinst na belastingen + afschrijvingen). EV/EBITDA = 9,3 en EV/Omzet =1,43, dat is gelijk aan ongeveer 7 jaar geleden.
Na wat rekenwerk, gepikt uit een analistenrapport van Addvalue uit 2015, kom ik uit op een mogelijke overnameprijs van euro 51,30.
Dit allemaal tijdens het ontbijt en niet serieus bedoeld.
effegenoeg
0
quote:

MvdR schreef op 7 april 2022 18:47:

Het blijft een lastig aandeel. Nauwelijks liquiditeit en afgelopen jaren teleurstellende koersbeweging, met name vanaf 2018. Dividend is oké, waardering op zich ook, maar twijfel voortdurende of het de moeite is dit aandeel vast te houden dan wel te heralloceren naar aandelen die meer potentieel bieden.
Het is wel een stabiele waarde binnen de portefeuille.
Ondanks goede cijfers een verlaging van het dividend wat vorig jaar op 1,25€ lag.
voda
0
Dake meldt belang in Brill af
Belang naar nul.

(ABM FN-Dow Jones) A.C.A. Dake heeft het belang in Koninklijke Brill afgemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 4 april 2022.

Op 16 september 2020 meldde Dake nog een kapitaalbelang van 3,00 procent met een stemrecht van eveneens 3,00 procent. Het kapitaalbelang werd toen middellijk reëel gehouden. Het stemrecht middellijk potentieel.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
JoopVisser1
1
Brill reports a good start to 2022
Brill’s Q1 revenues are in line with management expectations across all product lines. Driven by sales of the Brill
Book Archive, eBook revenues continue to show strong growth. Print book revenue is stable compared to Q1 2021.
Our journal revenue shows signs of recovery, with better renewal rates than during Q1 2021.
Sales of our online primary sources are slightly ahead of last year’s Q1.
Costs developed as budgeted. Pushed by the current inflation rates, we do see price increases from our suppliers
that are higher compared to other years. This was anticipated but it remains an uncertainty to be dealt with during
the course of 2022. To mitigate the risk we continue to accelerate the move to electronic publications and print on
demand.
Peter Coebergh, CEO commented:
“We are happy to see that the positive developments of 2021 continue, which gives us confidence for the remainder of
2022, despite global economic uncertainties. The strategic focus stays on increasing our scale and becoming fully digital
driven.”
voda
0
Brill spreekt van goede start 2022

Door ABM Financial News op donderdag 14 april 2022
Views: 1.282

(ABM FN-Dow Jones) Brill heeft het afgelopen kwartaal een omzet geboekt die in lijn ligt met de verwachtingen van het management over alle lijnen. Dit meldde de wetenschappelijke uitgever uit Leiden donderdag nabeurs in een update over het eerste kwartaal.

"We zijn blij om te zien dat de positieve ontwikkelingen van 2021 zich voortzetten, wat ons vertrouwen geeft voor de rest van 2022, ondanks wereldwijde economische onzekerheden. De strategische focus blijft op schaalvergroting", zei CEO Peter Coebergh.

Het concern meldde dat de omzet in het eerste kwartaal met name gedreven werd door de Brill Book Archive, terwijl ook de eBook-inkomsten een sterke groei blijven laten zien. Daarnaast meldde het concern dat de omzet uit tijdschriften tekenen van herstel laat zien.

Brill zei vanwege de huidige inflatiecijfers prijsstijgingen te constateren bij zijn leveranciers "die hoger zijn in vergelijking met andere jaren". Om deze stijgende kosten het hoofd te kunnen bieden zei het bedrijf de overstap naar elektronische publicaties en print-on-demand te versnellen.

Op 25 mei organiseert Brill zijn jaarvergadering.

Bron: ABM Financial News
JoopVisser1
0
Brill Strengthens Position in Biology and Open Access with Acquisition of Wageningen Academic Publishers

Brill, the leading international academic publisher in the Humanities, Social Sciences, International Law, and
Biology announces today that it has reached agreement with the shareholders of Wageningen Academic Publishers
B.V. (WAP) to acquire all shares in the business. WAP is a cutting-edge, international academic publisher in the
fields of Animal Science, Food and Health Science, Agriculture, Environment and Agribusiness. It publishes
scientific journals, books and conference proceedings, many of which in Open Access. The total revenue of WAP
amounted to approx. EUR 1m in 2021.
The acquisition of WAP strengthens Brill’s quality Biology program and creates a springboard to further develop in
this fast growing and well-funded segment of the academic market. In addition, Brill’s mission to be relevant in
areas of scholarship vital for addressing today's global challenges is further reinforced with key publications in areas
such as Agriculture and Environment.
“Wageningen Academic Publishers is an excellently led international Biology and Agricultural Sciences publisher
with a strong program in highly attractive fields of research,” says Brill’s CEO Peter Coebergh. “For Brill, this
acquisition provides a great opportunity to further extend its reach into the Sciences that connect well with typical
Brill subjects such as International Climate Law and Environmental Law, and to develop its portfolio from there.”
CPO Jasmin Lange adds: “The strong uptake of Open Access in this area of research and the extensive experience
with Open Access models that WAP has built up, provides Brill with additional tools to further develop its Open
Access propositions.”
Enrico Kunst and Mike Jacobs, former shareholders and managing directors of WAP, comment: “Being part of the
Brill family will help to further develop the journal and book programs of the Wageningen Academic Publishers
brand. It offers a great opportunity to current and future titles.”
The acquisition of WAP is expected to positively contribute to Brill’s underlying EBITDA and underlying Earnings
Per Share (EPS) as of 2022. The transaction will be financed with cash and an acquisition facility provided by
Rabobank NL. The acquisition will be effective as of April 15, 2022 and WAP’s results will be included in the
consolidated figures of the Brill Group as of that date.
Leiden, April 19, 2022
34 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 sep 2022 10:04
Koers 20,200
Verschil -0,200 (-0,98%)
Hoog 20,200
Laag 20,200
Volume 101
Volume gemiddeld 1.765
Volume gisteren 51

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront