Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
CVS Health verhoogt outlook weer

CVS Health verhoogt outlook weer

(ABM FN-Dow Jones) CVS Health heeft bij de resultaten over het derde kwartaal de outlook voor het hele jaar opnieuw verhoogd, zoals het na de publicatie van de halfjaarcijfers ook al deed. Dit bleek vrijdag uit de cijfers van de drogisterijketen.

De omzet steeg afgelopen kwartaal met 3,5 procent op jaarbasis naar 67,1 miljard dollar. De consensus samengesteld door FactSet had op 66,6 miljard dollar aan omzet gerekend.

De aangepaste operationele winst van CVS daalde van 3,9 miljard dollar naar 3,6 miljard dollar. Netto verdiende CVS over het afgelopen kwartaal 1,2 miljard dollar. Een jaar eerder was dit nog 1,5 miljard dollar. Dit hield verband met voortijdige schuldaflossingen, waarvan het effect voor een deel kon worden gecompenseerd.

Per aandeel kwam de aangepaste winst uit op 1,66 dollar tegen 1,84 dollar per aandeel over dezelfde periode een jaar eerder. Analisten rekenden op een daling tot 1,33 dollar per aandeel.

De operationele kasstroom kwam over de eerste 9 maanden van dit jaar uit op 12,3 miljard dollar. Circa 2 miljard dollar meer dan een jaar eerder.

Outlook

CVS Health stelde voor 2020 de outlook verder opwaarts bij. Het bedrijf mikt nu op een winst per aandeel tussen de 5,60 en 5,70 dollar. Eerder was dit nog 5,16 tot 5,29 dollar per aandeel.

De aangepaste winst per aandeel komt vermoedelijk tussen de 7,35 en 7,45 dollar uit, tegen een eerder geraamde 7,14 tot 7,27 dollar.

De operationele kasstroom zal tussen 12,75 en 13,25 miljard dollar bedragen. Eerder rekende CVS nog op een operationele kasstroom van 11,0 tot 11,5 miljard.

Het aandeel CVS Health noteerde vrijdag in de elektronische handel voorbeurs 2,9 procent hoger.

Bron: ABM Financial NewsBeeld: CVS ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Media: aandelen Amerikaanse zorgverzekeraars onder druk
  2. Video: financials en gezondheid aantrekkelijke sectoren

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
CVS HEALTH Corp kopen verkopen

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 03 mei

    1. Chinese beurzen gesloten ivm Labor Day
    2. Aperam Q1-cijfers
    3. Bpost Q1-cijfers
    4. Credit Agricole Q1-cijfers
    5. Ontex -Q1-cijfers
    6. Brunel Q1-cijfers
    7. Heijmans €0,89 ex-dividend
    8. VS banengroei en werkloosheid april Banengroei: 243K. Werkloosheid: 3,8%. Uurlonen: +0,3% MoM volitaliteit verwacht
    9. VS inkoopmanagersindex diensten S&P april (def)
    10. VS Inkoopmanagersindex diensten ISM april (def)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht