Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Handelsvolumes Euronext flink omhoog

(ABM FN-Dow Jones) De handelsvolumes van contante effecten op Euronext lagen in september flink hoger dan een jaar geleden. Dit maakte de Europese beursorganisatie donderdag nabeurs bekend.

Het gemiddelde dagelijkse handelsvolume van aandelen, obligaties en warrants noteerde op jaarbasis 11,3 procent hoger op 8.346 miljoen euro. Vergeleken met de voorgaande maand lag het volume zelfs bijna 35 procent hoger.

De gemiddelde dagwaarde van verhandelde ETF's steeg ten opzichte van een jaar eerder met 2,6 procent tot 216 miljoen euro. Vergeleken met augustus was er een stijging van krap 23 procent.

Het dagvolume van derivaten steeg op jaarbasis met 14,6 procent en nam met 11,3 procent toe ten opzichte van augustus.

Derivaten op aandelenindices zagen de volumes met 7,9 procent op jaarbasis stijgen, terwijl de handel in individuele aandelenderivaten met 19,9 procent toenam. Derivaten op grondstoffen stegen met bijna 15 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Op de valutamarkt van FastMatch, waarin Euronext sinds augustus vorig jaar een belang heeft van 90 procent, was het dagvolume 18,6 miljard dollar, wat 10,7 procent minder was dan een jaar eerder en 4,2 procent minder dan in augustus dit jaar.

In september kreeg Euronext er twee noteringen bij, van het Italiaanse MyBest Group en het Spaanse Barings Core, samen goed voor 2,45 miljard euro.

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BINCKBANK N.V. EO -,10 kopen verkopen
Euronext kopen verkopen
Flow Traders kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 26 april

    1. Bank of Japan rentebesluit 0% (onveranderd) volitaliteit verwacht
    2. Corbion Q1-cijfers
    3. Signify Q1-cijfers
    4. IMCD Q1-cijfers
    5. Basic-Fit trading update Q1 en jaarvergadering
    6. Total Energies Q1-cijfers
    7. Beursgang CVC (verwacht)
    8. ABN Amro € 0,89 ex-dividend
    9. ASML €1,75 ex-dividend
    10. Vopak €1,50 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht