Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Bel20 start vermoedelijk licht in het groen
Beeld: Euronext

Bel20 start vermoedelijk licht in het groen

(ABM FN) De Brusselse beurs gaat dinsdag naar verwachting hoger van start. 

Futures op de Euro Stoxx 50 index noteren ongeveer een uur voor de beursbel op een winst van enkele tienden van een procent.

?Maandag koerste de Bel20 index op een rustige Tweede Pinksterdag, zonder impulsen van Wall Street vanwege Memorial Day, nog 0,3 procent lager op 3.641,37 punten.

De Amerikaanse beurzen kunnen dus vandaag pas reageren op het voorlopige akkoord om het Amerikaanse schuldenplafond te verhogen, dat afgelopen weekend werd gesloten. De Amerikaanse futures noteren vanochtend enkele tienden van een procent in het groen.

Vrijdag anticipeerden de Europese en Amerikaanse beurzen overigens al op een akkoord en sloten flink hoger.

Het akkoord zal op zijn vroegst woensdag aan het Huis van Afgevaardigden worden voorgelegd, en daarna moet de Senaat ook nog instemmen. Naar verluidt is 5 juni D-day, ofwel de datum waarop het akkoord geformaliseerd moet zijn, omdat anders Amerika vanaf die dag niet langer aan al zijn financiële verplichtingen zou kunnen voldoen.

De Aziatische beurzen noteren vanochtend verdeeld. De Hang Seng index in Hongkong blijft in de hoek zitten waar de klappen vallen, en de index daalt een procent. De beurs in Seoel, die maandag nog gesloten was, stijgt daarentegen met een procent.

Beleggers hebben vanmiddag aandacht voor de vrijgave van het Amerikaanse consumentenvertrouwen en de Case Shiller huizenprijzenindex in de VS, maar ook de Spaanse inflatie.

Vanochtend werd al bekend dat de afzetprijzen in de Nederlandse industrie in april op jaarbasis voor het eerst in ruim twee jaar een daling lieten zien.

Bedrijfsnieuws

Azelis neemt Sirius International over. Financiële details werden niet gedeeld.

AstriVax, een bedrijf waar Ackermans & van Haaren in participeert, heeft dinsdag laten weten dat het is geselecteerd voor financiering door het Agentschap Innoveren & Ondernemen. Het gaat om een subsidie van 2,5 miljoen euro.

UCB heeft dinsdag voorbeurs aangekondigd dat het 23 samenvattingen van het meest recente onderzoek over meerdere immuungemedieerde ontstekingsziekten zal presenteren op het European Congress of Reumatology, EULAR 2023. Dat congres vindt plaats in Milaan van 31 mei tot 3 juni.?

Slotstanden Wall Street

De S&P 500 steeg vrijdag 1,3 procent naar 4.205,45 punten, de Dow Jones index won 1,0 procent op 33.093,34 punten en de Nasdaq sloot 2,2 procent hoger op 12.975,69 punten.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BEL 20 kopen verkopen
BEL Mid kopen verkopen
BEL Small kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

 1. 03 oktober

  1. Beurzen China gesloten i.v.m. National Day
  2. VS Joltz job openings aug
 2. 04 oktober

  1. Beurzen China gesloten i.v.m. National Day
  2. UMG notering €0,24 ex-dividend
  3. Frankrijk services PMI sep 43,9
  4. Duitsland services PMI sep 49,8 volitaliteit verwacht
  5. ECB-President Christine Lagarde spreekt volitaliteit verwacht
  6. EU services PMI sep 48,4
  7. VK services PMI sep 47,2
  8. VS ADP banenrapport sep +150K volitaliteit verwacht
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht