Goldman-CEO: Gebrek aan volatiliteit niet normaal

Door Belegger.nl op 10 mei 2017 13:15 | Views: 2.027

Goldman-CEO: Gebrek aan volatiliteit niet normaal

Volgens Goldman Sachs-CEO Lloyd Blankfein is de huidige rusttoestand op de aandelenmarkten geen gewone. De markt is nu wellicht iets te kalm, legt hij uit in een interview met Cnbc.

“Iedere keer als ik gewend raak aan lage volatiliteit, zoals aan het einde van de Alan Greenspan-periode, en iedere keer als we denken dat we alles onder controle hebben, gebeurt er iets heftigs. Dat herinnert ons eraan dat het slechts hoogmoed was.”

“Ik weet niet wat dit keer onze rust gaat verstoren, maar ik weet wel dat dit geen normale rusttoestand is.”

Bubbel van vertrouwen

De S&P 500 en de Dow Jones noteren op recordhoogtes en tegelijkertijd is er weinig beweeglijkheid. De S&P 500 bewoog dit jaar nog maar twee keer met uitslagen groter dan 1%.

“De lage volatiliteit is wellicht een bubbel van vertrouwen, maar dat weten we pas als het te laat is”, zegt Blankfein. “Mijn verwachting, waar ik overigens niet vaak op vertrouw, is dat we gewoon doormodderen. Er kan veel mis gaan, maar het basisscenario is dat dingen goed gaan.”

Overgekapitaliseerd

Dit jaar is de bankensector een van de best presterende sectoren in de VS. De sector kreeg er al zo’n 38% bij. Blankfein vindt banken echter overgekapitaliseerd. “Mensen moeten niet onderschatten waar banken de afgelopen jaren mee te maken hebben gehad als het gaat om extra regulering en stresstesten. Voor die veiligheid moet een prijs worden betaald en beleggers zouden stil moeten staan bij die prijs.”

Lees ook: 'Niet laten afleiden door hoge waarderingen'

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
# calculated realtime by Commerzbank & '^' by BNP Paribas, streaming powered by VWD Group