Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Altice draait naar kopen

Altice draait naar kopen

De financiële markten blazen vandaag heel voorzichtig wat stoom af. Recent zijn de markten fors opgelopen en met spanning kijken we nu uit naar het rentebesluit van de Fed, vanavond om 20.15 uur. Natuurlijk volgen we ook de ontwikkelingen rondom de Brexit op de voet. 

Theresa May wil volgens de geruchten de deadline van 29 maart nu met 3 maanden gaan verlengen. De geluiden die wij horen zijn dat meerdere kabinetsleden in het Verenigd Koninkrijk een fors uitstel van de Brexit zouden willen. De Britten wachten nu al 3 jaar op duidelijkheid en dat is natuurlijk een slechte zaak. 

Uiteraard speelt op de achtergrond ook nog steeds een akkoord over de eventuele handelsdeal tussen de VS en China. Kortom, we hebben genoeg onzekerheden.

AEX

Afgelopen weken gaf ik in mijn columns aan dat de AEX op weg was naar mijn koersdoel van 555 punten en dat is gisteren gehaald. Mijn volgende koersdoel is nu 573, de oude top van 2018. 

 

Uiteraard gaan stijgingen en dalingen niet in één streep en mag de AEX vanaf de 555 nu even een stapje terug maken. De index heeft ruimte naar de eerste steun op 548 en hierna is er steun op 542 en 538. Daar willen wij direct weer calls kopen voor de verwachte stijging naar 573 deze zomer. 

Positief is dat de euro/dollar en de rente momenteel stabiel blijven. Verder is het natuurlijk wachten op de toespraak van Powell bij het rentebesluit vanavond in de VS. Immers, er wordt algemeen aangenomen - nu de macrodata over het algemeen aan het afzwakken zijn - dat er geen renteverhogingen aankomen en dat is uiteraard positief.

Altice 

Eén fonds dat altijd keihard heen en weer gaat en het afgelopen jaar fors onderuit is gegaan, is Altice. Altice is een kabel- en telecombedrijf en heeft de afgelopen jaren enorm veel bedrijven overgenomen. 

In 2016 was de schuld bijna 80 miljard en in een rap tempo is men deze schulden nu aan het afbouwen. De schulden kunnen we opsplitsen in 2 categorieën: langlopend en kortlopend. De kortlopende zijn momenteel nog zo'n 14 miljard en in 2020 moet er geherfinancierd worden. 

Momenteel is men flink wat onderdelen aan het afstoten en wat ik positief vind, is dat men alleen activiteiten afstoot die niet direct tot de kernactiviteiten behoren. Altice is dus schoon schip aan het maken en dat is voor de lange termijn erg positief. Aan de andere kant is men ook in de race om mee te bieden voor de 5G frequenties in Frankrijk.

Miljarden

Deze zullen in het najaar plaatsvinden en dan gaat het natuurlijk wederom over miljarden. Op dit moment zou de schuldenberg zo rond de 30 miljard bedragen in totaal. Morgan Stanley zou zijn ingehuurd om de Israëlische tak te verkopen en dat zou 5,7 miljard kunnen opleveren. Kortom, als je iets verkoopt in deze sector, gaat het ook meteen over enorme bedragen. 

Technisch gezien is het aandeel nu eindelijk boven de 2,03 euro gekomen en dat is zeer positief. De dalende trend hebben we al achter ons gelaten, zoals u in de grafiek kunt zien. We mogen nu gaan versnellen naar 2,45 euro. Daarna komt mijn koersdoel van 2,85 in het vizier.

Beijer heeft zakelijk positie in Aegon, Fugro, Unilever, PostNL, VIX, Shell en TomTom. Privé heeft hij longposities in Ahold, Shell, PostNL en Aegon.

John Beijer is onafhankelijk beursanalist en heeft vijfentwintig jaar ervaring met de handel in aandelen, opties, futures en turbo's. In zijn columns combineert John Beijer kwantitatieve signalen met fundamentele analyse en een grote dosis eigen visie. De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Beleggers wordt geadviseerd bij elke beleggingsbeslissing contact op te nemen met zijn of haar financiële adviseur. John Beijer heeft geen posities in individuele aandelen en beleggingsfondsen. Als posities worden ingenomen in de aandelen of fondsen waarover wordt geschreven, zal dit onder aan de column worden vermeld.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 26 april

    1. Bank of Japan rentebesluit 0% (onveranderd) volitaliteit verwacht
    2. Corbion Q1-cijfers
    3. Signify Q1-cijfers
    4. IMCD Q1-cijfers
    5. Basic-Fit trading update Q1 en jaarvergadering
    6. Total Energies Q1-cijfers
    7. Beursgang CVC (verwacht)
    8. ABN Amro € 0,89 ex-dividend
    9. ASML €1,75 ex-dividend
    10. Vopak €1,50 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht