TA: Amerika staat op uitbreken | Beursduivel.be

TA: Amerika staat op uitbreken

Door Wouter Slot op 21 jun 2019 om 15:30 | Views: 6.940

TA: Amerika staat op uitbreken

De aandelenmarkten weten het herstel steeds meer vorm te geven. In Europa naderen verschillende indices hun voorliggende koerstoppen en lijkt het slechts een kwestie van tijd voordat de opgaande trend van de eerste maanden van dit jaar weer opgepakt gaat worden.

In Amerika zijn de belangrijkste aandelenbeuzen hun all time highs weer genaderd. Wanneer de laatste koerstoppen worden gebroken, kunnen nieuwe hoogtepunten worden gaan neergezet. Ik loop de meest interessante technische plaatjes voor u langs.

Dow Jones 

De Dow Jones-index, die de 30 grootste Amerikaanse aandelen volgt, noteert rond hetzelfde niveau als begin 2018. Per saldo is de index de afgelopen anderhalf jaar dus niet veel opgeschoten.

Deze lange consolidatiefase lijkt echter binnenkort opwaarts te worden afgebroken. De Dow Jones index is namelijk op weg naar de weerstand rond 26.951 punten. Een opwaartse doorbraak zal het technische beeld flink doen opklaren en ruimte vrijmaken voor een grotere stijging.

De index heeft binnen de lange neutrale fase een hogere koersbodem gevormd. Dit duidt op aantrekkende vraag. Het lijkt hierdoor slechts de vraag wanneer en niet of de uitbraak zal plaatsvinden.

Nasdaq 100 

De Nasdaq 100 index volgt de 100 grootste aandelen met een notering aan de Amerikaanse technologiebeurs. Het technisch beeld van de Nasdaq 100 index oogt sterk en lijkt spoedig weer een nieuwe opwaartse impuls te krijgen.

De index heeft in de recente correctie een hogere koersbodem weten te vormen rond het 200-daags gemiddelde. Dit is een positief signaal. Een aanval op de weerstand van de top van april is nu ingezet.

Wanneer deze weerstand rond 7.852 punten wordt gebroken, zal de oude stijgende fase kunnen worden vervolgd richting hogere koersniveaus. Het volgende berekende koersdoel ligt dan rond 8.800.

SOX 

De SOX index volgt het koersverloop van de grootste bedrijven in de Amerikaanse halfgeleiderindustrie. Deze index wordt vaak gezien als leidende index waardoor het koersverloop van de SOX index nauwgezet wordt gevolgd door analisten.

De SOX index wist begin dit jaar vol overtuiging nieuwe all-time highs neer te zetten, maar is vanaf eind april flink teruggevallen. De index is rond het 200-daags gemiddelde opgevangen en lijkt weer wat te kunnen herstellen.

Het koersverloop oogt momenteel wat meer neutraal, maar indien het herstel wat meer vorm krijgt zal het all-time high rond 1.600 punten al gauw weer in het vizier komen.


Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams Groep en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
# calculated realtime by Commerzbank & '^' by BNP Paribas, streaming powered by VWD Group