3 waardeaandelen om nu te kopen

Door Belegger.nl op 7 november 2019 10:45 | Views: 20.638

3 waardeaandelen om nu te kopen

Het is niet makkelijk om in de huidige hausse op de financiële markten een goedkoop aandeel te vinden. Terwijl de aandelenkoersen in de afgelopen tien jaar record op record braken, zijn waardeaandelen grotendeels over het hoofd gezien.

Toch zijn er tekenen dat beleggers weer op zoek zijn naar waardeaandelen. Dure aandelen van clouddiensten zijn bijvoorbeeld in de afgelopen paar maanden wat teruggevallen, terwijl sectoren als retail en energie in opkomst zijn. 

The Motley Fool selecteerde drie interessante waardeaandelen:

Facebook

Hoewel Facebook een relatief jong bedrijf is met een sterke groei, heeft het een aantal kenmerken die het uitermate geschikt maken als waardeaandeel in uw portefeuille.

Nadat de inkomsten in de eerste twee kwartalen van dit jaar terugvielen vanwege boetes van de Federal Trade Commission in de VS wegens het schenden van privacyregels, liet de internetreus in het derde kwartaal sterks winstcijfers zien. De winst per aandeel steeg met 20% tot 2,12 dollar. Analisten op Wall Street hadden een winst per aandeel van 1,91 dollar voorspeld.

De omzet over de eerste drie kwartalen van dit jaar groeide met maar liefst 27,5%. De hoge winstmarges van Facebook, dat twee miljard gebruikers heeft, bieden waardebeleggers volgens Bowman zekerheid dat het bedrijfsmodel duurzaam is.

Kritiek op het bedrijf verklaart wellicht waarom de koers van het aandeel niet hoger staat. Het aandeel Facebook is volgens Bowman dan ook 'goedkoop', vooral gezien de huidige groeicijfers.

Macy’s

De Amerikaanse winkelketen Macy’s is met een koersdaling van 48% het slechst presterende aandeel in de S&P 500 dit jaar. Dat komt doordat het bedrijf haar winstverwachting heeft moeten bijstellen. Veel beleggers waren zo bang dat Macy’s net als warenhuisketens J.C. Penney en Sears in de vergetelheid zou raken, dat ze massaal hun aandelen dumpten. 

Het aandeel is volgens Bowman nu 'te goedkoop om te negeren'. Volgens hem zijn er een aantal redenen tot optimisme. Ten eerste maakt Macy’s nog steeds winst: bijna een miljard dollar dit jaar. De vergelijkbare omzet gaat met een groei van 0.4% tot nu toe in 2019 ook de goede kant uit.

Wel zijn er zorgen over de brutomarge, oftewel het verschil tussen de verkoopprijs en de inkoopprijs van een product. Die viel dit jaar terug naar 38,5% (was 39,7%), en dat was een van de redenen waarom het bedrijf de winstverwachting moest verlagen.

Maar: Macy’s bezit een schat aan zeer waardevol onroerend goed, en het is nu bezig om dat langzaam af te stoten. Macy’s verwacht daar dit jaar zo’n 100 miljoen dollar aan te verdienen. De onroerendgoedportefeuille van Macy’s is rond de 16 miljard dollar waard, volgens een schatting van investeringsbedrijf Cowen uit 2016. Dat is een veelvoud van de marktkapitalisatie van 4.8 miljard dollar voor Macy’s zelf.

Hoewel Macy’s volgens Bowman een riskant aandeel blijft vanwege de snelle veranderingen in de retailsector, wijst hij de waardebeleggers op het mooie dividendrendement van 9,7%.

AMC Networks

Veel marktvorsers praten de kabelsector al jaren de grond in, maar toch zit er volgens Bowman nog leven in kabeltelevisie.

Neem AMC Networks, een Amerikaanse kabel tv-zender die populaire programma’s als The Walking Dead en Killing Eve uitzendt. Mede dankzij aandeleninkoop en de sterke internationale markt steeg de winst per aandeel in de eerste zes maanden van dit jaar met 8% tot 4,73 dollar.

Alhoewel AMC vooral bekend is als aanbieder van televisiekanalen als BBC America, is het ook bezig zich te profileren als streamingkanaal met een aantal groeiende diensten, waaronder Acorn TV, UMC, Shudder en Sundance Now.

De Amerikaanse kabelsector gaat momenteel door een consolidatiefase, met flink wat fusies en overnames. Zo fuseerde de Amerikaanse televisiezender CBS onlangs met Viacom, terwijl Discovery Scripps Networks opkocht met een aanzienlijke premie.

De belangrijkste reden om AMC Networks te kopen ligt volgens Bowman dan ook in het feit dat het bedrijf een gewilde overnamekandidaat is, vooral dankzij populaire televisieprogramma’s als Mad Men en Breaking Bad, en de lancering van een aantal nieuwe streamingdiensten.

Zie ook: 9 saaie aandelen met veilige rendementen

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: VWD Group