Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD FR0013326246

Laatste koers (eur)

77,680
  • Verschill

    +0,840 +1,09%
  • Volume

    34.400 Gem. (3M) 378K
  • Bied

    77,640  
  • Laat

    77,700  
+ Toevoegen aan watchlist

Unibail-Rodamco-Westfield - 2020

17.525 Posts
Pagina: «« 1 ... 199 200 201 202 203 ... 877 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. SMTM!!! 1 juni 2020 08:50
    maar .... voorbeurs telt niet echt .... je ziet pas de laatste 3 minuten wat daadwerkelijk de openingskoers zal worden.
  2. SMTM!!! 1 juni 2020 08:54
    quote:

    nieuw en onervaren schreef op 1 juni 2020 08:50:

    [...]

    bedankt, weer wat geleerd.

    Maar wij kunnen op die voorbeurs niet handelen neem ik aan ?
    nee .... je kan alleen een order plaatsen die dan om 09:00 word uitgevoerd.

    maar vaak zitten er spook orders in die de laatste minuten er weer uitgehaald worden, vandaar dat je niet veel waarde aan de voorbeurs koers kunt hangen.
  3. [verwijderd] 1 juni 2020 08:57
    Troubled shopping centre owner Intu – the company which owns the Broadmarsh and Victoria centres in Nottingham and part-owns Intu Derby – has seen its losses widen dramatically after billions were wiped off the market value of its property portfolio.

    The company’s losses now stand at just over £2 billion, compared to around £1.2 billion in 2018. In a statement, Intu said the slump was largely due to the declining value of its assets. In 2018 its net assets amounted to £3.8 billion, but this figure has now decreased to £1.9 billion.

    According to its latest results announcement, the market value of Intu’s investment and development property portfolio has declined from just under £9.2 billion to £6.6 billion."

    De beurswaarde is nog geen 100 miljoen euro. Dus nog geen 5% van de boekwaarde per aandeel.
  4. Umarin 1 juni 2020 10:50
    quote:

    DjeDje24 schreef op 1 juni 2020 10:26:

    Goedemorgen Heren,
    Ik denk dat de weg naar de 60 is ingezet, tot vrijdag !
    Zou mooi zijn maar vrees er een beetje voor ...
  5. forum rang 5 NLvalue 1 juni 2020 10:51
    quote:

    crux schreef op 1 juni 2020 08:18:

    [...]
    nog even een toevoeging wat betreft WHV.
    Ik had het terloops al gemeld in een vorige post op dit forum, maar ter herinnering nog even het volgende bericht:

    "Moody's heeft dinsdag het oordeel over de kredietwaardigheid van Wereldhave neerwaarts bijgesteld naar junk.
    De rating ging omlaag van Baa3 naar Ba2.
    De verlaging weerspiegelt volgens de kredietbeoordelaar onder meer de verzwakking van de retailsector, ingegeven door een versnelling in het veranderende gedrag van consumenten, en een verminderde toegang tot de kapitaalmarkten voor het vastgoedfonds. De kredietanalisten spreken van "een hoge mate van onzekerheid". De outlook staat dan ook op negatief, wat betekent dat er in de komende maanden een verdere verlaging mogelijk is."

    Lijkt me toch niet echt lekker om aandelen van zo'n bedrijf in handen te hebben.
    crux.. je vervalt weer in t "URW is beter dan WHA" verhaal van 2 jaar geleden.. de oudgedienden weten ondertussen dat je beleggingsresultaat grotendeels gedreven wordt door de keuze voor de sector - niet voor een specifiek bedrijf.

    Alles wat dik gedrukt is (voor het grootste deel ) van toepassing op alle spelers in de sector - dat je dit bij WHA als ziet - betekent alleen maar dat je het eerder ziet.

    Het punt dat ik al eens eerder heb gemaakt - de cijfers bij WHA zijn veel transparanter dan URW - maar URW zit op hetzelfde pad als WHA met 1,5 jaar vertraging. Wat Frankrijk was voor WHA - een strategische misser en financiele molensteen - gaat de Westfield acquisitie zijn voor URW.

    Bij de halfjaar cijfers ga je de naakte waarheid in de VS/VK nog niet zien dankzij t IFRS16 gegoochel.. bij de jaarcijfers over 2020 gaat die munt bij iedereen vallen.

    Ben ik dan negatief over de kansen om beleggingsrendement te halen bij URW of WHA? - zeker niet.

    Naakte cijfers WHA - nu alle pretenties van het mgt (en RvC) beginnen weg te vallen:

    Waarde bezittingen 2,9mrd - nog 25% afboeking: 2,2
    Schulden: 1,2 mrd na inhouding dividend.

    Er zit nog 1mrd gekapitaliseerde kasstroom in die toko - zelfs in t worst case scenario van Moody's. ~E20-25 per aandeel. Die worst is aantrekkelijk genoeg voor een aantal partijen om in hun handen te krijgen (en ervoor te zorgen dat mgt niet teveel schade blijft doen).

  6. [verwijderd] 1 juni 2020 11:16
    Apple en andere grote jongens sluiten winkels vanwege de riots.
    Was dit alleen voor paar dagen of lang genoeg om de centra weer te laten sluiten?
  7. forum rang 6 matad 1 juni 2020 11:40
    quote:

    crux schreef op 1 juni 2020 08:18:

    [...]
    matad, nog even een toevoeging wat betreft WHV.

    Lijkt me toch niet echt lekker om aandelen van zo'n bedrijf in handen te hebben.
    Crux bedankt.
  8. [verwijderd] 1 juni 2020 12:17
    quote:

    SMTM!!! schreef op 1 juni 2020 08:50:

    maar .... voorbeurs telt niet echt .... je ziet pas de laatste 3 minuten wat daadwerkelijk de openingskoers zal worden.
    Eigenlijk meer de laatste 10 seconden.
  9. forum rang 4 junkyard 1 juni 2020 12:31
    WHA is een veel kleiner bedrijf, vandaar dat deze cijfers eenvoudiger te doorgronden zijn. URW cijfers zijn ook niet gek ingewikkeld, het blijft een vastgoedbedrijf. Door de aanwezigheid in meerdere landen (met andere regelgeving) en andere activiteiten (diensten zoals bij projectontwikkeling, conferentieruimte/kantoren, airport contracts) vergt dit wel wat meer analyse werk. Voor analisten een koud kunstje, maar voor particuliere beleggers wellicht snel teveel gevraagd.

    Westfield overname zie ik niet als strategische misser, alleen wel als te duur en qua timing (net voordat de sector tikken krijgt) ellendig. Management kon de korte termijn (waarde) ontwikkeling binnen de sector blijkbaar niet goed voorzien, en was teveel verblind door de mooie Westfield megamalls, die wat vooruit liepen op de EU winkelcentra (dat was de gedachte althans, o.a. i.v.m. eerdere marktpenetratie Amazon/online shopping). WHA had ook een visie bij de overname in Frankrijk (potentie middelgrote regionale winkelcentra), alleen was het Franse winkelbezit dat UR te koop aanbood een bij elkaar geraapte mix, en was er weinig synergie te behalen (huurders Frankrijk en NL/BE/FIN te afwijkend). Voor URW is er meer synergie te behalen tussen US-UK-EU huurders, alleen hebben deze retailers (gericht op exclusieve shoppers) nu extra last van het gebrek aan toerisme en de recessie (dalend vertrouwen / dalende welvaart) t.o.v. dagelijkse supermarkt shoppers.

    Bij een overname wordt er meer risico genomen, door dit vaak grotendeels met schulden te financieren. Vanwege lagere vermogenskosten van schulden, lijkt de overname hierdoor aantrekkelijker voor aandeelhouders (direct bij te dragen aan resultaat), een overname met een emissie zien aandeelhouders vaak niet zitten. Door deze risicoverhoging hebben aandeelhouders van fondsen die LTV hebben verhoogd (door overname) extra last van marktverslechtering, zoals afgelopen jaren. Zie ook Eurocommercial, die de Woluwe aankoop met schulden financierde en hierna te weinig heeft verkocht om de risicograad (LTV) op het oude niveau te krijgen. Er werd tijden volgehouden dat verkopen (rond boekwaarde) eraan komen, maar dit zal voorlopig niet mogelijk zijn (voor URW/ECP/WHA).
  10. forum rang 6 matad 1 juni 2020 12:50
    Bedankt Junkyard voor je weer eens voortreffelijke uitleg. Chapeau.
    Terwijl ik toch een hele tijd bedrijfsruimtes heb ontwikkeld tot kantoren en daar overigens zeer succesvol mee was leer ik toch steeds bij. Enkel nu (vanwege pensionering) vanuit de beleggerspositie.
    Terwijl hier in Spanje de malls opengaan en de parkeergarages vanmorgen overvol waren dien je toch op te letten wat er aan de hand is. Zojuist een gesprek gehad met een Toldos(zonneschermen) vertegenwoordiger van een groot bedrijf. Vertelde me dat Spanjaarden niet zo internetachtig zijn. Toch schrok de directie behoorlijk dat waar voor Corona er 8% werd besteld via internet er nu 84% wordt besteld. Genoemde firma is als door een wesp gestoken de online verkoop aan het promoten.
    Met deze kentering dienen we rekening te houden. Al had je het al kunnen zien bij Amazon waar je in de wacht wordt gezet als je nieuwe klant wordt. Shoppen is voor ons nog steeds een beleving doch ben bang dat het een beetje Italiaans wordt: kijken, kijken niet kopen.

    Groet.
  11. [verwijderd] 1 juni 2020 12:51
    quote:

    NLvalue schreef op 1 juni 2020 10:51:

    [...]

    crux.. je vervalt weer in t "URW is beter dan WHA" verhaal van 2 jaar geleden.. de oudgedienden weten ondertussen dat je beleggingsresultaat grotendeels gedreven wordt door de keuze voor de sector - niet voor een specifiek bedrijf.

    Mee eens dat het beleggingsresultaat grotendeels bepaald wordt door de sector, in dit geval winkelvastgoed.
    Als je kijkt naar de koersdalingen in dit jaar ontlopen URW, WHV, ECP en Vastned elkaar niet zo veel.

    Nu in coronatijd is het een kwestie van overleven.
    Ik schat op dit moment de overlevingskans van URW groter in dan die van WHV.
    De redenen daarvoor heb ik gisteren al aangegeven als antwoord op matad.

    Je schrijft dat wat WHV nu overkomt ook met vertraging URW zal overkomen.
    Dat zou inderdaad zo maar kunnen, maar WHV heeft van Moody's nu de junkstatus gekregen met negatieve outlook.
    Voordat URW ook die beoordeling krijgt zijn we wel een stuk verder in de tijd met bijna 11 miljard cash en open kredietlijnen en tegen die tijd is hopelijk alles weer genormaliseerd in de winkelcentra.
    Dan kan URW mogelijk weer dividend gaan uitkeren, hetgeen ik bij WHV niet zo snel zie gebeuren, want die zullen dat geld wel nodig hebben voor de omvorming van de toko.
  12. forum rang 7 Thorgall 1 juni 2020 13:20
    quote:

    crux schreef op 1 juni 2020 12:51:

    [...]
    Mee eens dat het beleggingsresultaat grotendeels bepaald wordt door de sector, in dit geval winkelvastgoed.
    Als je kijkt naar de koersdalingen in dit jaar ontlopen URW, WHV, ECP en Vastned elkaar niet zo veel.

    Nu in coronatijd is het een kwestie van overleven.
    Ik schat op dit moment de overlevingskans van URW groter in dan die van WHV.
    De redenen daarvoor heb ik gisteren al aangegeven als antwoord op matad.

    Je schrijft dat wat WHV nu overkomt ook met vertraging URW zal overkomen.
    Dat zou inderdaad zo maar kunnen, maar WHV heeft van Moody's nu de junkstatus gekregen met negatieve outlook.
    Voordat URW ook die beoordeling krijgt zijn we wel een stuk verder in de tijd met bijna 11 miljard cash en open kredietlijnen en tegen die tijd is hopelijk alles weer genormaliseerd in de winkelcentra.
    Dan kan URW mogelijk weer dividend gaan uitkeren, hetgeen ik bij WHV niet zo snel zie gebeuren, want die zullen dat geld wel nodig hebben voor de omvorming van de toko.

    Mee eens. Maar uitgaande van de efficiënte markthypothese is deze informatie breed bekend en is deze in de koersen verwerkt. We kunnen er dus niet zomaar vanuit gaan dat Unibail het beter gaat doen. Ik vertrouw er echter mijn geld liever aan toe dan aan Wereldhave.
  13. forum rang 4 Stock123 1 juni 2020 13:34
    Misschien even een wat domme vraag: Wat zijn volgens jullie de beweegredenen van hedgefunds om relatief flink te shorten in URW? Puur gokken niet, misschien hedge tegen andere belangen? Of hebben ze een andere kijk op waarderingen? Waarvan inderdaad veel al in de huidige koersniveau's zijn meegenomen imo
  14. [verwijderd] 1 juni 2020 14:03
    Niemand wie dat weet. De hedgefondsen die in februari short zaten hebben hun winst al gepakt.

    Het kan zo zijn dat D1 capital (Amerikaans) voorkennis heeft over Westfield. Of ze hebben een fout gemaakt en bijvoorbeeld gepland om de koers zo laag mogelijk te krijgen, om longposities bij een andere broker met leverage te kopen. Wettelijk verboden, maar moeilijk te bewijzen.

    Ik denk eerlijk gezegd dat het gewoon verkeerd getimed is. Na berichtgeving van URW dat ze voldoende in kas hebben om elke crisis te overleven hebben shorters hun posities al gesloten en gingen we in twee dagen van 50 naar 73 om met 66 te sluiten.
  15. forum rang 4 Stock123 1 juni 2020 14:16
    Ik neig er ook naar om te denken dat D1 fout zit, zeker bij de niveau's waarop ze hebben geshort. Bij een koers van 60 zou ik het zelf ook wel weer durven, maar op 41-45? Marshall Wace en andere hebben het grootste gedeelte van hun positie ook opgebouwd op heel andere niveau's dan D1.
17.525 Posts
Pagina: «« 1 ... 199 200 201 202 203 ... 877 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 26 april

    1. Bank of Japan rentebesluit 0% (onveranderd) volitaliteit verwacht
    2. Corbion Q1-cijfers
    3. Signify Q1-cijfers
    4. IMCD Q1-cijfers
    5. Basic-Fit trading update Q1 en jaarvergadering
    6. Total Energies Q1-cijfers
    7. Beursgang CVC (verwacht)
    8. ABN Amro € 0,89 ex-dividend
    9. ASML €1,75 ex-dividend
    10. Vopak €1,50 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht