Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

TomTom NL0013332471

Laatste koers (eur)

5,635
  • Verschill

    +0,015 +0,27%
  • Volume

    53.607 Gem. (3M) 302,1K
  • Bied

    5,630  
  • Laat

    5,635  
+ Toevoegen aan watchlist

Februari 2024, Gaat AI TomTom naar grote hoogte brengen

529 Posts
Pagina: «« 1 ... 20 21 22 23 24 ... 27 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 NewKidInTown 20 februari 2024 12:58
    quote:

    Vive tu vida positivamente schreef op 20 februari 2024 12:36:

    OMG
    Inderdaad, ik schrik daar ook behoorlijk van, FEITEN, dat zijn we niet helemaal gewend hier, dat moet beter kunnen, in ons straatje passen ;-)
  2. forum rang 4 nb 20 februari 2024 13:15
    TT is 18% gestegen ytd, waar maken we ons druk om. Gaat prima. Niet elk uur kijken helpt.
  3. forum rang 8 Wereldbelegger 20 februari 2024 14:37
    Grote Europese auto-onderdelenfabrikant schrapt 10.000 banen
    'In strijd tegen Aziatische concurrentie'

    De grote Europese auto-onderdelenfabrikant Forvia voelt de hete adem van Aziatische concurrenten in zijn nek en snijdt daarom flink in zijn personeelsbestand. Dat moet kosten besparen en het bedrijf meer weerbaar maken.

    Forvia, dat in 2022 ontstond uit het Franse Faurecia en het Duitse Hella, gaat in de komende vijf jaar ongeveer 10.000 banen schrappen om kosten te besparen. Het bedrijf wil daarmee beter kunnen concurreren met zijn Aziatische rivalen in de overgang van de automarkt naar elektrisch rijden. Het concern had eind vorig jaar ongeveer 75.500 werknemers in dienst. De banenreductie komt daarmee neer op zo'n dertien procent van het personeelsbestand.

    Forvia is niet het enige bedrijf in de autosector dat recent liet weten veel banen te schrappen. Zo kondigde de Duitse fabrikant van banden en auto-onderdelen Continental vorige week aan ongeveer 7.150 banen te schrappen bij zijn tak voor auto-onderdelen.

    www.autoweek.nl/autonieuws/artikel/gr...
  4. forum rang 8 Wereldbelegger 20 februari 2024 14:39
    AWS, Microsoft en anderen werken aan betere, gedetailleerde kaarten

    Onder de Linux Foundation werken techbedrijven Meta, AWS, Microsoft en Tom Tom samen om meer gedetailleerde en up-to-date kaarten te maken. Het project loopt al sinds eind 2022 en deelt nu nieuwe informatie.

    Kaarten zijn ook met op GPS-gebaseerde kaartinformatie niet altijd up-to-date. Meta, AWS, Microsoft en Tom Tom willen daar verandering in brengen. Hiertoe richtten zij de Overture Maps Foundation op als onderdeel van de Linux Foundation.

    De doelstelling moet behaald worden door de combinatie van kaartgegevens uit verschillende (open) bronnen. Dit moet een goed gestructureerd kaartenschema opleveren met minder fouten.

    Onderliggende technologie
    Aan de basis van de structuur van deze methode staat interoperabele open kaartendata. In juni 2023 bracht de Overture Maps Foundation hiervoor het Data Scheme en de zogenoemde ‘engine’ voor het platform uit; het Global Entity Reference System (GERS). Het GERS-systeem is eigenlijk de onderliggende motor voor het initiatief. Deze tool helpt de interoperabiliteit tussen de verschillende datasets te stimuleren. Dit op basis van een ID dat de open kaartendata van Overture verbindt met locatiedaate die bedrijven en organisaties aanbieden. De ’connector ’moet volgens het kaarteninitiatief de verrijking bieden om betere kaarten te realiseren.

    Voor de nabije toekomst wordt ook verwacht dat AI nog meer gaat bijdragen aan het realiseren van meer gedetailleerde kaarteninformatie. Onafhankelijke aanbieders zijn hier al mee bezig.

    www.techzine.nl/nieuws/applications/5...
  5. forum rang 8 Wereldbelegger 20 februari 2024 14:40
    wordt het initiatief van de Overture Maps Foundation een succes?

    Samenwerking met Google en Linux Foundation
    De Overture Maps Foundation wordt nu door een groot aantal techgiganten ondersteund, maar Google ontbreekt nog in dit rijtje. Wel is er onderlinge samenwerking, onder meer op het gebied van het verbeteren van de betrouwbaarheid van kaarten. De Overture Maps Foundation wil dit bewerkstelligen door meer gebouwen aan kaarten toe te voegen. Dit met behulp van de satellietbeelden van Google en Microsoft.

    De Linux Foundation ondersteunt dit initiatief om ervoor te zorgen dat open data vrij door iedereen kan worden gebruikt, hergebruikt en gedistribueerd. Door open data-toegang te stimuleren voor kaarteninformatie, hoopt de Linux-belangenbehartiger kaartendiensten wereldwijd te verstevigen met een gedeelde oplossing die mettertijd alleen maar beter kan worden.

    Succes afhankelijk van automotive-sector
    Of het initiatief van de Overture Maps Foundation echt een succes wordt, hangt wel af van de adoptie. Vooral door de automotive-sector, hoewel die vaak nu al eigen contracten of initiatieven hebben voor de kaartinformatie van hun navigatiesystemen. In ieder geval heeft de Zuid-Koreaanse autogigant Hyundai besloten het initiatief te omarmen. Ook partner Tom Tom moet ervoor gaan zorgen dat het initiatief meer tractie gaat vinden.

    www.techzine.nl/nieuws/applications/5...
  6. forum rang 8 Wereldbelegger 20 februari 2024 14:51
    quote:

    nb schreef op 20 februari 2024 13:15:

    TT is 18% gestegen ytd, waar maken we ons druk om. Gaat prima. Niet elk uur kijken helpt.
    En die stijging is gerealiseerd ondanks het complottheorietje van het gebruik van 'progjes' door shorters.
    ((-;
  7. forum rang 4 Vive tu vida positivamente 20 februari 2024 16:27
    Wat positieve feitjes van de laatste tijd betreffende TomTom:

    (ABM FN-Dow Jones) TomTom en Mitsubishi Electric gaan samenwerken aan technologie om zelfrijdende auto’s mogelijk te maken. Dit maakte de Amsterdamse navigatiespecialist maandag bekend, zonder financiële details te delen.

    De High Definition kaarten van TomTom zullen worden gecombineerd met de High-Definition Locator van Mitsubishi Electric, om autofabrikanten een nauwkeurige en geïntegreerde oplossing te bieden voor de nieuwe generatie voertuigen.

    TomTom en Microsoft brengen AI in de auto
    dinsdag 19 december 2023 09:24

    (ABM FN-Dow Jones) TomTom introduceert samen met Microsoft een audio-assistent in de auto op basis van kunstmatige intelligentie. Dit maakte het Nederlandse navigatiebedrijf dinsdagochtend bekend.

    Door gebruik te maken van de vorderingen van Microsoft op het gebied van AI, meldde de navigatiespecialist nu een volledig geïntegreerde, AI-aangedreven audio-assistent voor in de auto te hebben ontwikkeld, die meer geavanceerde steminteractie mogelijk maakt.
  8. Biofoed 20 februari 2024 17:15
    quote:

    GLMF schreef op 18 februari 2024 20:25:

    heb een mijn vragen/opmerkingen nog maals herhaald (kort samengevat hier):

    - TT noemt hierbij wederom als reden "Dit is om te waarborgen dat alle stakeholders gelijktijdig en eerlijk worden geïnformeerd, in overeenstemming met de geldende rapportageverplichtingen en regelgeving".

    - een aantal grootaandeelhouders hebben duidelijk een kennisvoorsprong hier, of omdat ze in het management van TomTom zitten en de strategie (waarvan het aandeleninkoop programma onderdeel is) bepalen, of dicht tegen TomTom aanzitten (zoals Teslin zelf ook communiceert).

    - met het starten van de 2e lijn voor de aandeleninkoop waarbij alleen de grootaandeelhouders kunnen inleggen, is er nog minder transparantie

    - vanuit de meldingen lijkt het dat (1 van) de 4 oorspronkelijk oprichters niet deelnemen (tenzij ze hetzelfde aantal aandelen dat ze inleggen elke dag ook inkopen). Kans lijkt groot dat het Teslin en/of de Mol zijn. Hier is dan vooraf mee afgestemd of er interesse was voor deelname aan die 2e lijn.

    - de start van de 1e lijn was zeer goed gepland (dieptepunt aandeelprijs) en na een hoopvol begin met een significante inkoop is deze volledig stopgezet (terwijl er ruim voldoende aanbod is). Dit heeft als resultaat dat er nu aandelen worden ingekocht tegen prijzen rond de 7,5 waar in december 2023 dezelfde aandelen tegen een prijs van 6-6,5 hadden kunnen worden ingekocht. Niet goed voor TT en niet goed voor ons als aandeelhouders

    -de TT communicatie dat met de introductie van de 2e lijn er meer mogelijkheden tot inkoop zijn , wat de flexibiliteit van het inkoopprogramma vergroot, klopt niet. De boodschap was eigenlijk dat de 1e lijn inkoop is vervangen door de 2e lijn om redenen die alleen TT en 1 of beiden andere grootaandeelhouders kennen

    denk dat we moeten wachten tot de AVA; en hopelijk kunnen er voldoende troepen worden gemobiliseerd om TT hier over te bevragen !?
    In de categorie "appelen en peren vergelijken"....

    Als TT vandaag zijn 50.000 stuks tweedelijnsinkoop achterwege laat dan kunnen ze nu met het ineens inkopen van 50.000 stuks de koers 5 cent hoger zetten en betalen ze nog steeds €0,25 per aandeel minder dan het gemiddelde van vorige week. Een beetje tegengas geven op deze lage volumes aan de shorters mag toch wel.......?
  9. forum rang 6 NewKidInTown 20 februari 2024 18:01
    quote:

    Vive tu vida positivamente schreef op 20 februari 2024 16:22:

    Ik mis de oud gedienden zoals Tatje, Justin , met hun visie en onderbouwing, wanneer mogen zij weer deelnemen op dit forum?!

    Een goed gesprek met Henk kan de oplossing zijn.
    Maar ik ben er WEL weer eens, al heb ik geen enkel belang op dit moment, zou kunnen betekenen dat ik nog eens ga instappen, je weet het maar nooit. Ik weet het zelf ook nog niet, dat ik in potentie "boven de markt" kijk, moet toch een blij vooruitzicht voor je zijn, en een koers opstuwende werking hebben
  10. forum rang 8 Wereldbelegger 20 februari 2024 18:18
    Deze week, bij een dalende koers verkleint J.P. Morgan Asset Management zijn shortpositie. In drie stappen van 2,18% naar 1,89%

    TomTom
    Totale netto shortpositie op Feb. 20, 2024: 5.30%
    (van 5,37% naar 5,30%)

    Shortsellpositie J.P. Morgan Asset Management van 1,96% naar 1,89%

    Eerste Meldingsdatum (boven de 0,50%)
    Meldingsdatum Houdende partij Netto shortpositie
    9-1-2024 Citadel Advisors 0,68%
    22-12-2023 Marchall Wace 0,89%
    24-10-2023 Franklin Templeton Investment Management 0,53%
    19-12-2022 Otus Capital Management 1,31%
    26-8-2021 J.P. Morgan Asset Management 1,89%
    Totaal shortsellpositie (met boven de 0,50% melding): 5,30%

    Totaal aantal aandelen in (gemeld) shortpositie:
    5,30% van 132.366.672* is: 7.015.434 aandelen


    Aantal aandelen in shortpositie van de Free Float* in procenten:
    7.015.434 van 67.520.681* is: 10,39%

    *Totaal aantal uitstaande aandelen waarvan aantal aandelen in Free Float volgens opgave TomTom met meldingsdatum: 31-1-2024

    *Niet geheel onbelangrijk; in het aantal Free Float aandelen zitten ook de 25 grootaandeelhouders (van 0,06% t/m 5,12%) waaronder Teslin en JdMol ieder met 5,12% van het totaal aantal uitstaande aandelen.
  11. forum rang 4 Vive tu vida positivamente 21 februari 2024 13:40
    quote:

    hvasd2 schreef op 21 februari 2024 13:24:

    [...]
    Lijkt mij dat er in die auto’s geen Google zit. Blijft over Here en TomTom, lijkt mij.
    Lijkt mij ook, kan iemand dit achterhalen?
    Zo ja, dan kan het aandeel dit jaar nog “makkelijk” over de €17,50 noteren!!
  12. visje 21 februari 2024 14:28
    @ik denk dat goddijn momenteel in de haven van Vlissingen rond scharrelt
  13. forum rang 8 Wereldbelegger 21 februari 2024 15:15
    De heer Goddijn kan vandaag in Scheveningen zijn ogen uitkijken richting 7.000 auto's die verbonden zijn met de app Here Maps.

    "dit jaar nog “makkelijk” over de €17,50 noteren!!"
    neem ik vanaf het begin van mijn instappen in TT met een korreltje zout.
    Beter gezegd; met een kilo zout.

    Ter info:

    Blijf verbonden
    De cockpit van de BYD ATTO 3 verrijkt elke rit met alle intelligente verbonden opties die je maar kunt wensen. Verbind je telefoon via Apple CarPlay of Android Auto* met het mediasysteem op het draaibare 15,6 inch touch screen, zodat je toegang hebt tot al je ondersteunde apps, zoals Spotify en HERE Maps. Zo blijf je verbonden, geïnformeerd en vermaakt tijdens elke reis.En dankzij de intelligente stembesturing heb je je handen vrij en kunt je je ogen op de weg houden.

    www.bydauto.nl/elektrische-autos/atto/
529 Posts
Pagina: «« 1 ... 20 21 22 23 24 ... 27 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 03 mei

    1. Chinese beurzen gesloten ivm Labor Day
    2. Aperam Q1-cijfers
    3. Bpost Q1-cijfers
    4. Credit Agricole Q1-cijfers
    5. Ontex -Q1-cijfers
    6. Brunel Q1-cijfers
    7. Heijmans €0,89 ex-dividend
    8. VS banengroei en werkloosheid april Banengroei: 243K. Werkloosheid: 3,8%. Uurlonen: +0,3% MoM volitaliteit verwacht
    9. VS inkoopmanagersindex diensten S&P april (def)
    10. VS Inkoopmanagersindex diensten ISM april (def)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht