Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
TA: Deze Franse aandelen zijn nu interessant

TA: Deze Franse aandelen zijn nu interessant

De Franse beurs heeft niet de reputatie om binnen Europa een duidelijke outperformance te laten zien. Toch weet de CAC 40-index de afgelopen weken het herstel het beste vorm te geven.

Er zijn momenteel best wat Franse aandelen te vinden die weer interessant geworden zijn om op te pakken. Ik bespreek drie aandelen waarvan ik verwacht dat ze de komende periode verder kunnen gaan oplopen.

Pernod Ricard

De drankenproducent Pernod Ricard is de afgelopen dagen sterk opgeveerd en is door een belangrijke weerstand gebroken. De opwaartse uitbraak heeft het technisch beeld sterk verbeterd.

De lange termijn stijgende trend heeft een nieuwe impuls gekregen waardoor de koers verder op kan lopen. Volgende koersdoel wacht rond 180 euro, maar ook hogere niveaus zijn haalbaar.

 

Suez Environnement

Het kapitaalintensieve energiebedrijf Suez Environnement weet te profiteren van de aanhoudende rentedaling. De koers van het aandeel is de laatste maanden daarom hard opgelopen.

Het aandeel beweegt in een mooie stijgende trend. Hogere toppen en bodems wijzen op aanhoudende vraag. Na een korte consolidatiefase is de stijgende trend weer opgepakt. De koers kan nu verder oplopen richting koersdoel 15,96 euro.

 

Ubisoft Entertainment

Ubisoft Entertainment ontwikkelt computerspellen voor verschillende game consoles in een markt die nog continue groeit. De afgelopen maanden heeft het aandeel het echter even rustig aan gedaan op de beurs en is een meer neutraal koersverloop zichtbaar geworden.

Binnen de neutrale bandbreedte lijkt het aandeel nu te bodemen en opwaarts te keren. Ubisoft veert op vanaf de steun 69,84 euro en breekt thans uit de correctieve fase. Het aandeel kan herstellen richting weerstand 85,54 euro.

Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 26 april

    1. Bank of Japan rentebesluit 0% (onveranderd) volitaliteit verwacht
    2. Corbion Q1-cijfers
    3. Signify Q1-cijfers
    4. IMCD Q1-cijfers
    5. Basic-Fit trading update Q1 en jaarvergadering
    6. Total Energies Q1-cijfers
    7. Beursgang CVC (verwacht)
    8. ABN Amro € 0,89 ex-dividend
    9. ASML €1,75 ex-dividend
    10. Vopak €1,50 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht