Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Dutch Star ONE in gesprek met CM.com

(ABM FN-Dow Jones) Dutch Star Companies One is in exclusief gesprek over een mogelijke fusie met CM.com, dat onlangs zijn geplande beursgang afblies. Dat maakte het investeringsvehikel, dat al enkele jaren zoekt naar een bedrijf om naar de beurs te brengen, woensdag bekend.

De twee partijen hebben een niet-bindende overeenkomst gesloten, waarin CM.com na de fusie wordt gewaardeerd op 210 miljoen euro, uitgaande van een kapitaalinjectie van ten minste 50 miljoen euro door de investeerder in CM.com, met een optie op meer.

Dutch Star One is een initiatief van voormalig Delta Lloyd-topman Niek Hoek, voormalig ABN AMRO-bankier Gerbrand ter Brugge en voormalig SHV-topman Stephan Nanninga. Laatstgenoemde zal na de fusie toetreden tot de raad van commissarissen van CM.com.

CM.com, een communicatieplatform met betaalfunctionaliteit uit Breda, stelde in oktober zijn beursgang uit, nadat het beursklimaat in september abrupt verslechterde, mede door het mislukken van de beursgang van het Amerikaanse bedrijf WeWork.

CM.com wilde circa 100 miljoen euro ophalen met een emissie van nieuwe aandelen, terwijl er daarnaast nog 500.000 bestaande aandelen zouden worden verkocht. Met een verwachte introductieprijs van 15,00 euro tot 19,00 euro per aandeel werd CM.com afgelopen oktober gewaardeerd op ruim 300 miljoen euro.

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. CM.com zet weer stap in de goede richting
  2. "De koers van Just Eat Takeaway doet pijn aan mijn ogen"

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
CM.COM kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 26 april

    1. Bank of Japan rentebesluit 0% (onveranderd) volitaliteit verwacht
    2. Corbion Q1-cijfers
    3. Signify Q1-cijfers
    4. IMCD Q1-cijfers
    5. Basic-Fit trading update Q1 en jaarvergadering
    6. Total Energies Q1-cijfers
    7. Beursgang CVC (verwacht)
    8. ABN Amro € 0,89 ex-dividend
    9. ASML €1,75 ex-dividend
    10. Vopak €1,50 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht